Automat do bitej śmietany PRIMA 2 produkcji włoskiej firmy TELME to urządzenie wysokiej jakości, odpowiednie dla małych i średnich przedsiębiorstw, dostępne dla każdego i w przystępnej cenie. Urządzenie pobiera śmietanę o temperaturze 4°C z chłodzonego wewnętrznego zbiornika. Śmietana zostaje wtłoczona w cylinder z wirującym karbowanym wałkiem dobranym w zależności od stosowanego surowca. Pompy rotacyjne śmietaniarki przetwarzają lekką lub cięższą śmietanę w celu uzyskania pożądanego rodzaju bitej śmietany. Zastosowane rozwiązanie konstrukcyjne gwarantuje wysoki stopień napowietrzenia bitej śmietany oraz jej niezmienną i stabilną strukturę. Przeźroczysta pokrywa zbiornika zapewnia możliwość wizualnej kontroli ilości płynnej śmietany w zbiorniku rezerwowym. Demontowany, pośrednio chłodzony zbiornik o pojemności 2 l utrzymuje płynną śmietanę w doskonałych warunkach, nie oddzielając tłuszczów od płynu. Umożliwia zatrzymanie produkcji w dowolnej chwili oraz ułatwia mycie zapewniając zachowanie odpowiedniej higieny. Wydajność: 100 l/godzinę. Producent zapewnia zgodność produktu z rozporządzeniem PE numer 1935/2004 dotyczącym materiałów i wyrobów dopuszczonych do kontaktu z żywnością.
Do przechowalni
Silikonowa mata cukiernicza z perforacją Air Mat 300×400 mm, produkcji włoskiej firmy Silikomart służy do pieczenia ciastek, muffinek oraz innych produktów wymagających doskonałego obiegu powietrza w komorze pieca – niezkłóconego przez powierzchnię maty. Mata silikonowa to idealne rozwiązanie dla każdego cukiernika, piekarni, manufaktury cukierniczej ale także dla pracowników kuchni restauracyjnej lub hotelowej oraz dla firm cateringowych i kawiarni. Produkt silikonowa mata perforowana do wypieków 40.109.99.0000 wykonany jest z wysokiej jakości materiałów, co gwarantuje bezproblemowy efekt, krótki czas produkcji oraz łatwość przechowywania z gwarantowaną wytrzymałością od -60°C do +230°C.
Do przechowalni
Forma do tart Tarte Ring to produkt innowacyjnej, włoskiej firmy Silikomart, który powstał z najwyższej jakości materiałów zapewniające jakość i ergonomiczność narzędzia. Zestaw składa się z sześciu pierścieni o średnicy 80 mm, wysokości 20 mm każdy, wykonanych z nieodkształcalnego kompozytowego materiału termoplastycznego, nadających się do stosowania w piecach, co umożliwia wykonanie tart o średnicy 80 mm. Zestaw form do tart Tarte Ring 52.243.20.0165 sprawdzi się u każdego klienta, dla którego liczy się jakość i precyzja wykonania każdego wypieku. Nieprzywierające, nierdzewne pierścienie umożliwiają jednorodne gotowanie i mają wysoką stabilność termiczną, aby stworzyć tradycyjnie nienaganną tartę.
Do przechowalni
Foremka do pralin i czekoladek MA1982 produkcji włoskiej firmy Martellato to niezbędnik zarówno profesjonalnych cukierników, jak również domowych amatorów słodkich wyrobów. Forma została wykonana z najlepszej jakości poliwęglanu, co zapobiega rozlewaniu i rozciąganiu formy. Zadbano o każdy szczegół artykułu, dzięki czemu wykończenie jest eleganckie i dokładne. Forma poliwęglanowa do pralin MA1982 o wymiarach 275×175 mm składa się z 28 czekoladek. Każda pralina posiada wymiary 28×28×16 mm oraz wagę 11 g. Nowoczesny wzór wklęsłego kwadratu nadaje wyrobowi niezwykłego charakteru. Forma może być czyszczona w zmywarkach.
Do przechowalni
Forma poliwęglanowa do tabliczek czekolady MA2009 to innowacyjny produkt włoskiej firmy Martellato, który zadowoli nawet najbardziej wymagającego klienta. Do stworzenia formy użyto wysokiej jakości poliwęglanu, który zapobiega wszelkim deformacjom artykułu, a dodatkowo nadaje się do czyszczenia w zmywarce. Wygląd tabliczki został starannie przemyślany – geometryczne kształty i staranne wykonanie zapewniają wysoką elegancję i połysk uzyskanej tabliczki czekolady. Foremka do tabliczki czekolady MA2009 pozwala na wykonanie trzech tabliczek o wymiarach 138×72×11 mm i wadze 80 gramów. Profesjonalizm i styl formy zadowoli domowych amatorów słodkich wypieków oraz zaskoczy profesjonalnych cukierników w swoich pracowniach.
Do przechowalni
Zestaw jednorazowych worków cukierniczych ROLLH55 to produkt włoskiej firmy Martellato wykonany z najwyżej jakości polietylenu, który jest bezpieczny w pracy z żywnością. Worek cukierniczy nada się do dekorowania zarówno na słodko – przy użyciu mas cukrowych, polew, kremów, jak i na słono – przy użyciu majonezu, ketchupu, sosów. Zestaw jednorazowych rękawów cukierniczych ROLLH55 składa się z 100 sztuk transparentnych worków o długości 55 cm. Produkt sprawdzi się w profesjonalnych cukierniach oraz domowych kuchniach – jest niezwykle wytrzymały, przezroczysty – dzięki swojej wytrzymałości worki można kilkakrotnie napełniać nawet najcięższymi ciastami i kremami.
Do przechowalni
Forma z tritanu do tabliczki czekolady PC5002FR Crush to dzieło włoskiej firmy Pavoni słynącej z innowacyjności produkcji, stworzonej we wspólpracy ze znakomitym mistrzem Fabrizio Fiorani. Ich artykuły opracowywane są pod okiem najlepszych specjalistów a do produkcji używa się wyłącznie wysokogatunkowego tritanu, który zapobiega rozlewaniu się płynnego surowca oraz zapewnia precyzyjne wykończenie każdej tabliczki. Forma może być czyszczona w zmywarce domowej jak i profesjonalnej zmywarce gastronomicznej z funkcją wyparzania. Tabliczka czekolady w nietypowym kształcie połamanej, popękanej powierzchni to idealny wyrób, który sprawdzi się jako prezent, słodki poczęstunek lub doskonały i niebanalny przysmak w Twojej cukierni lub kawiarni. Przy dodatkowym ozdobieniu czekoladki barwnikami spożywczymi, uzyskamy efekt, który zachwyci nawet najbardziej wymagającego klienta a wypełnienie nadzieniem umożliwi Ci autorską kreację smaku. Tritanowa forma do tabliczek czekolady PC5002FR o powierzchni 275×175 mm umożliwia wykonanie 3 sztuk tabliczek o fantazyjnym, wyjątkowym kształcie. Pojedyncza czekolada posiada wymiary 155×77×10 mm oraz wagę ok. 100 gr. Produkt polecany jest do pracy w piekarniach, cukierniach, punktach gastronomicznych, jak również w kuchniach klientów indywidualnych.
Do przechowalni
Zestaw jednorazowych worków cukierniczych ROLLH40 to produkt włoskiej firmy Martellato wykonany z najwyżej jakości polietylenu, który jest bezpieczny w pracy z żywnością. Worek cukierniczy nada się do dekorowania zarówno na słodko – przy użyciu mas cukrowych, polew, kremów, jak i na słono – przy użyciu majonezu, ketchupu, sosów. Zestaw jednorazowych rękawów cukierniczych ROLLH40 składa się z 100 sztuk transparentnych worków o długości 40 cm. Produkt sprawdzi się w profesjonalnych cukierniach oraz domowych kuchniach – jest niezwykle wytrzymały, przezroczysty – dzięki swojej wytrzymałości worki można kilkakrotnie napełniać nawet najcięższymi ciastami i kremami.
Do przechowalni
Zestaw jednorazowych worków cukierniczych ROLLH30 to produkt włoskiej firmy Martellato wykonany z najwyżej jakości polietylenu, który jest bezpieczny w pracy z żywnością. Worek cukierniczy nada się do dekorowania zarówno na słodko – przy użyciu mas cukrowych, polew, kremów, jak i na słono – przy użyciu majonezu, ketchupu, sosów. Zestaw jednorazowych rękawów cukierniczych ROLLH30 składa się z 100 sztuk transparentnych worków o długości 30 cm. Produkt sprawdzi się w profesjonalnych cukierniach oraz domowych kuchniach – jest niezwykle wytrzymały, przezroczysty – dzięki swojej wytrzymałości worki można kilkakrotnie napełniać nawet najcięższymi ciastami i kremami.
Do przechowalni
Mata cukiernicza TEFLONPAT produkcji włoskiej firmy Martellato to artykuł, który znajdzie swoje zastosowanie w każdej kuchni – zarówno profesjonalnej pracowni cukierniczej, jak również tej domowej. Mata została wykonana z najwyższej jakości teflonu, który zapobiega przywieraniu produktu do maty podczas pieczenia. Teflonowa mata do pieczenia TEFLONPAT o wymiarach 60×40 cm jest łatwa w przechowywaniu, jak i czyszczeniu.
Do przechowalni
Silikonowa forma do pralin i ozdób Micro Love o wymiarach 23×25×13 mm i pojemności 5 ml (wymiary oraz pojemność są podane dla jednej sztuki wyrobu końcowego), z serii MicroFlex, produkcji włoskiej firmy SILIKOMART. Forma umożliwia stworzenie 35szt. pralin, ozdób na ciasta, torty i desery w kształcie serduszek, dając designerski efekt. Idealne dla cukierni, kawiarni, lokali gastronomicznych, firm cateringowych oraz dla domu. Doskonale sprawdzi się na wystawnych przyjęciach, bankietach, kinderbalach, a także z okazji walentynek czy dnia kobiet. Produkt forma do pralin 36.227.87.0065 wykonany jest z wysokiej jakości materiałów i świetnie nadaje się do użycia w piekarniku, mikrofalówkach, lodówkach, zamrażarkach czy zmywarkach. Wykonanie z silikonu gwarantuje bezproblemowy efekt, krótki czas produkcji oraz łatwość przechowywania z gwarantowaną wytrzymałością od -60°C do +230°C.
Do przechowalni
Silikonowa forma do deserów monoporcyjnych w kształcie owoców PX4330 Apple to produkt innowacyjnej, włoskiej firmy Pavoni, który powstał we współpracy ze światowej klasy mistrzem cukiernictwa – Emmanuele Forcone. Technologia połączona z wiedzą umożliwiła stworzenie formy, która swoją precyzją i kształtem zachwyci nawet najbardziej wymagającego klienta. Forma wykonana została z najwyższej jakości silikonu, który zapewnia ergonomiczność i długotrwałość formy. Duża odporność na temperaturę sprawia, iż może być ona używana zarówno w piekarnikach, lodówkach, jak i zamrażarkach. Możliwe jest również czyszczenie za pomocą zmywarki. Silikonowa forma do deserów monoporcyjnych MELA/APPLE TuttiFrutti o wymiarach ogólnych 400×300 mm posiada 20 wnęk na desery o średnicy 55 mm, wysokości 48 mm oraz objętości 90 ml. Kształt jabłka umieszczony w każdej z wnęk umożliwia stworzenie wyjątkowych deserów, które urozmaicą każdą witrynę cukierniczą. Precyzyjnie wykonany kształt, przy dodatkowym ozdobieniu za pomocą barwników czy glazury lustrzanej, sprawi, iż każdy deser będzie prezentował się na najwyższym poziomie. Formy silikonowe do monoporcji Pavoni, doskonale wspołpracują z rantami, obręczami cukierniczymi Pavoni umożliwiającymi wypiek niewielkich ciastek idelanie współpgrających z kształtami deserów proponowanymi przez tą włoską firmę. Produkt polecany jest dla klientów profesjonalnych oraz indywidualnych.
Do przechowalni
Foremka poliwęglanowa do pralin MA5003 to produkt włoskiej firmy Martellato stworzony z myślą o klientach indywidualnych oraz profesjonalnych. Do stworzenia formy użyto wysokiej jakości poliwęglanu, który nie ulega deformacji – artykuł nadaje się do użytku przez wiele lat i jest dostosowany do mycia w zmywarce. Forma do pralinek MA5003 składa się z 45 półkul, gdzie każda ma średnicę 20 mm i waży 3 gramy. Taki produkt może stanowić sam w sobie deser bądź uzupełnić dekorację wszelkich tortów, ciastek czy lodowych deserów.
Do przechowalni
Foremka do pralin i czekoladek MA1987 produkcji włoskiej firmy Martellato to niezbędnik zarówno profesjonalnych cukierników, jak również domowych amatorów słodkich wyrobów. Forma została wykonana z najlepszej jakości poliwęglanu, co zapobiega rozlewaniu i rozciąganiu formy. Zadbano o każdy szczegół artykułu, dzięki czemu wykończenie jest eleganckie i dokładne. Forma poliwęglanowa do pralin MA1987 o wymiarach 275×175 mm składa się z 24 czekoladek. Każda pralina posiada wymiary 35×23×17 mm oraz wagę 10 g. Nowoczesny, nieregularny wzór nadaje wyrobowi niezwykłego charakteru. Forma może być czyszczona w zmywarkach.
Do przechowalni
Podkładka pod tort lub ciasto z otworem, DISCO26 produkcji marki Martellato, oferującej kompleksowe wyposażenie dla piekarni/cukierni, idealnie nadaje się do perfekcyjnej i eleganckiej pracy z wyrobami cukierniczymi a nawet prezentacji ciast i tortów. Łatwa do utrzymania w czystości. Odporna na uszkodzenia i zadrapania. Okrągła i stabilna. Podstawa do tortu wykonana z tworzywa sztucznego dzięki otworowi umożliwia wygodne zawieszenie. Materiał, z którego została wykonana jest bezpieczny i neutralny w kontakcie z żywnością – grubość 8 mm. Nie budzi żadnych zastrzeżeń pod względem sanitarnym. Gwarancja najwyższej jakości.
Do przechowalni
Silikonowa forma na ciasta i desery 11szt. o cylindrycznym kształcie Small Cylinders z serii Round, produkcji włoskiej firmy SILIKOMART o wymiarze jednego wyrobu: 50×27 mm i pojemności 55 ml. Cała forma o pojemności 605 ml, mieści 11 sztuk wyrobów. Unikatowy, cylindryczny kształt daje możliwość stworzenia niepowtarzalnych deserów i ciast o designerskim wyglądzie. Produkt doskonale sprawdzi się na wystawnych bankietach, kinderbalach, przyjęciach urodzinowych, a także w domu. Doskonałe dla lokali gastronomicznych, zakładów i manufaktur cukierniczych, kawiarni, restauracji oraz firm cateringowych. Można stosować zarówno w zamrażarkach jak i piekarnikach. Produkt forma na ciastka i desery 36.204.00.0060 wykonany jest z wysokiej jakości materiałów, co gwarantuje bezproblemowy efekt, krótki czas produkcji oraz łatwość przechowywania z gwarantowaną wytrzymałością od -60°C do +230°C.
Do przechowalni
Foremka poliwęglanowa do pralin 3D 20SF002 to produkt włoskiej firmy Martellato stworzony z myślą o klientach indywidualnych oraz profesjonalnych. Do stworzenia formy użyto wysokiej jakości poliwęglanu, który nie ulega deformacji – artykuł nadaje się do użytku przez wiele lat i jest dostosowany do mycia w zmywarce. Forma do pralinek 20SF002 składa się z 2 części, które pozwalają na stworzenie idealnej kuli. W zestawie znajdują się 4 kule o średnicach: 50 mm, 65 mm, 75 mm, 90 mm. Taki produkt może stanowić sam w sobie deser bądź uzupełnić dekorację wszelkich tortów, ciastek czy lodowych deserów.
Do przechowalni
Silikonowa forma do pralin i ozdób Micro Savarin o wymiarach 26×12 mm i pojemności 5 ml (wymiary oraz pojemność są podane dla jednej sztuki wyrobu końcowego), z serii MicroFlex, produkcji włoskiej firmy SILIKOMART. Forma umożliwia stworzenie 35szt. pralin, ozdób na ciasta, torty i desery w półokrągłym kształcie z dziurką w środku, dając designerski efekt. Idealne dla cukierni, kawiarni, lokali gastronomicznych, firm cateringowych oraz dla domu. Doskonale sprawdzi się na wystawnych przyjęciach, bankietach i kinderbalach. Produkt forma do pralin 36.222.87.0065 wykonany jest z wysokiej jakości materiałów i świetnie nadaje się do użycia w piekarniku, mikrofalówkach, lodówkach, zamrażarkach czy zmywarkach. Wykonanie z silikonu gwarantuje bezproblemowy efekt, krótki czas produkcji oraz łatwość przechowywania z gwarantowaną wytrzymałością od -60°C do +230°C.
Do przechowalni
Produkcja lodów od wielu lat cieszy się sporą popularnością. W każdym, nawet małym miasteczku, znajduje się przynajmniej jeden punkt gastronomiczny, który oferuje swoim klientom ten orzeźwiający przysmak. Najczęściej z tego typu punktami możemy spotkać się w miejscowościach nadmorskich oraz w miejscach, które są bardzo nastawione na turystykę. Podstawowymi urządzeniami, które są absolutnym niezbędnikiem przy produkcji lodów, są pasteryzatory oraz frezery. Wszystkie produkty tego typu posiadają odpowiednie certyfikaty i spełniają określone wymagania, dzięki czemu są całkowicie bezpieczne i nadają się do bezpośredniego kontaktu z produktami spożywczymi oraz z żywnością. Spotkać się możemy również z maszynami do lodów rzemieślniczych – przygotowywanych według unikatowej receptury, a także maszynami do dozowania lodów oraz do lodów włoskich. Produkcja lodów nie jest procesem bardzo skomplikowanym, wymagane jest tylko posiadanie odpowiedniego sprzętu oraz urządzeń i maszyn.
Produkcja spożywcza to nie tylko lody, ale również wyroby czekoladowe. Produkcja czekolady wymaga posiadania odpowiednich kwalifikacji, wiedzy i umiejętności, ale również odpowiedniego sprzętu, gadżetów i akcesoriów. Pierwszym ważnym elementem są maszyny do produkcji czekolady, jak np. drażetkarka, temperówki (do temperowania czekolady), maszyny do produkcji trufli oraz pralin, a także krajalnice do ciast i czekolady oraz oblewarki do czekolady. Same urządzenia to jednak nie wszystko! Bardzo ważne jest również wyposażenie naszego lokalu w przydatne akcesoria, jak: podgrzewacze do czekolady, fontanny czekoladowe, formy do czekolady (formy do pralin i trufli, formy do batonów, formy do tabliczek czekolady, formy do figurek czekoladowych, formy do dekoracji czekoladowych, formy do lizaków czekoladowych, czy opakowania i ekspozytory do pralin i czekolady), a także folie transferowe do czekolady. Produktów na rynku jest naprawdę wiele, dlatego z pewnością każdy z Państwa znajdzie dla siebie akcesoria idealne!
Zapisz się do naszego newslettera,
aby otrzymywać info o nowościach i promocjach.
33 5000 555
sklep@gastromania.pl
Godziny pracy:
poniedziałek-piątek: 8:00 – 16:00
© Gastromania.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Korzystając z witryny bez zmiany ustawień przeglądarki wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. W każdej chwili możesz zmienić ustawienia przeglądarki decydujące o ich zapisywaniu.
Kliknij, aby dowiedzieć się więcej o Polityce Cookies.