Automat do bitej śmietany PRIMA 2 produkcji włoskiej firmy TELME to urządzenie wysokiej jakości, odpowiednie dla małych i średnich przedsiębiorstw, dostępne dla każdego i w przystępnej cenie. Urządzenie pobiera śmietanę o temperaturze 4°C z chłodzonego wewnętrznego zbiornika. Śmietana zostaje wtłoczona w cylinder z wirującym karbowanym wałkiem dobranym w zależności od stosowanego surowca. Pompy rotacyjne śmietaniarki przetwarzają lekką lub cięższą śmietanę w celu uzyskania pożądanego rodzaju bitej śmietany. Zastosowane rozwiązanie konstrukcyjne gwarantuje wysoki stopień napowietrzenia bitej śmietany oraz jej niezmienną i stabilną strukturę. Przeźroczysta pokrywa zbiornika zapewnia możliwość wizualnej kontroli ilości płynnej śmietany w zbiorniku rezerwowym. Demontowany, pośrednio chłodzony zbiornik o pojemności 2 l utrzymuje płynną śmietanę w doskonałych warunkach, nie oddzielając tłuszczów od płynu. Umożliwia zatrzymanie produkcji w dowolnej chwili oraz ułatwia mycie zapewniając zachowanie odpowiedniej higieny. Wydajność: 100 l/godzinę. Producent zapewnia zgodność produktu z rozporządzeniem PE numer 1935/2004 dotyczącym materiałów i wyrobów dopuszczonych do kontaktu z żywnością.
Do przechowalni
Belgijska różowa czekolada Ruby 47,5% Callets™ 0,4 kg torba CHR-R36RB12-E0-D94 to czekolada o intensywnej owocowości i świeżych, kwaśnych nutach. Zrodzona z rubinowych ziaren kakaowych czekolada Ruby RB1 nie zawiera żadnych dodanych barwników ani aromatów owocowych. Jej niepowtarzalny smak i kolor zachęcają do tworzenia niepowtarzalnych zestawień i odkrywania nowych pomysłów na słodycze, ciasta i desery. Dzięki swojej wszechstronnej płynności, Ruby RB1 jest idealna do szerokiego zakresu zastosowań, od formowania i oblewania po musy i nie tylko. W celu uzyskania idealnie harmonijnego, bogatego smaku, mieszamy ziarna kakaowe z trzech różnych krajów pochodzenia: Wybrzeża Kości Słoniowej, Ghany i Ekwadoru.
Polecane łączenia:
Do przechowalni
Belgijska czekolada karmelowa Gold 30,4% Callets™ 2,5 kg torba CHK-R30GOLD-E0-D94 to czekolada wykonana i stworzona z doskonałego doboru składników, takich jak karmelizowany cukier i karmelizowane mleko. Czekolada ta posiada bogate nuty toffi, masła, śmietanki i ekscytującej szczypty soli. Ciesz się jego bladobursztynowym kolorem ze złotym odcieniem, który sprawdza się w prawie każdym zastosowaniu. W celu uzyskania idealnie harmonijnego, bogatego smaku, mieszamy ziarna kakaowe z trzech różnych krajów pochodzenia: Wybrzeża Kości Słoniowej, Ghany i Ekwadoru.
Polecane łączenia:
Polecane aplikacje:
Do przechowalni
Belgijska czekolada biała 28% Callets™ 0,4 kg torba W2-E0-D94 to kolejny z oryginalnych przepisów Octaafa Callebaut, który stał się ulubioną czekoladą wielu szefów kuchni. Ta czekolada jest jak najbardziej belgijska, ponieważ jest wytwarzana głównie z mleka krów pasących się na belgijskich pastwiskach i cukru z lokalnych buraków cukrowych. Ma wspaniały smak z wyraźnymi mlecznymi, kremowymi, karmelowymi i waniliowymi nutami, które są w idealnej równowadze. W2 można łączyć z szeroką gamą składników i smaków: od kwaśnego do gorzkiego, przypraw po zioła i od owoców po piwa. Dzięki średniej płynności jest to doskonała, wszechstronna czekolada. Używana w tabliczkach czekolady lub pustych figurach, zaskakuje swoim pięknym satynowym połyskiem i zgrabną teksturą. Możesz w pełni na niej polegać przy aromatyzowaniu musów, kremów, lodów, napojów i sosów. W celu uzyskania idealnie harmonijnego, bogatego smaku, mieszamy ziarna kakaowe z trzech różnych krajów pochodzenia: Wybrzeża Kości Słoniowej, Ghany i Ekwadoru.
Polecane łączenia:
Polecane aplikacje:
Do przechowalni
Belgijska czekolada biała 28% Callets™ 1 kg torba W2-E1-U68 to kolejny z oryginalnych przepisów Octaafa Callebaut, który stał się ulubioną czekoladą wielu szefów kuchni. Ta czekolada jest jak najbardziej belgijska, ponieważ jest wytwarzana głównie z mleka krów pasących się na belgijskich pastwiskach i cukru z lokalnych buraków cukrowych. Ma wspaniały smak z wyraźnymi mlecznymi, kremowymi, karmelowymi i waniliowymi nutami, które są w idealnej równowadze. W2 można łączyć z szeroką gamą składników i smaków: od kwaśnego do gorzkiego, przypraw po zioła i od owoców po piwa. Dzięki średniej płynności jest to doskonała, wszechstronna czekolada. Używana w tabliczkach czekolady lub pustych figurach, zaskakuje swoim pięknym satynowym połyskiem i zgrabną teksturą. Możesz w pełni na niej polegać przy aromatyzowaniu musów, kremów, lodów, napojów i sosów. W celu uzyskania idealnie harmonijnego, bogatego smaku, mieszamy ziarna kakaowe z trzech różnych krajów pochodzenia: Wybrzeża Kości Słoniowej, Ghany i Ekwadoru.
Polecane łączenia:
Polecane aplikacje:
Do przechowalni
Belgijska ciemna czekolada 54,5% Callets™ 1 kg torba 811-E1-U68 to jedna z oryginalnych receptur Octaafa Callebaut, która została kultową recepturą Callebaut słynną na całym świecie. Jak wszystkie wyroby Finest Belgian Chocolate, została przygotowana z naszej flagowej mieszanki Wieze. Prażenie całych ziaren gwarantuje bogaty smak kakao i delikatne, owocowe nuty. Ten mistrz harmonii wśród czekolad doskonale komponuje się z szeroką gamą składników i sprawdza się we wszystkich zastosowaniach, począwszy od wyrobów konfekcyjnych po ciastka, sosy i napoje. Wspaniałe efekty za każdym razem! Nr 1 szefów kuchni sprawdzi się w każdej sytuacji. W celu uzyskania idealnie harmonijnego, bogatego smaku, mieszamy ziarna kakaowe z trzech różnych krajów pochodzenia: Wybrzeża Kości Słoniowej, Ghany i Ekwadoru.
Polecane łączenia:
Polecane aplikacje:
Do przechowalni
Belgijska ciemna czekolada 54,5% Callets™ 0,4 kg torba 811-E0-D94 to jedna z oryginalnych receptur Octaafa Callebaut, która została kultową recepturą Callebaut słynną na całym świecie. Jak wszystkie wyroby Finest Belgian Chocolate, została przygotowana z naszej flagowej mieszanki Wieze. Prażenie całych ziaren gwarantuje bogaty smak kakao i delikatne, owocowe nuty. Ten mistrz harmonii wśród czekolad doskonale komponuje się z szeroką gamą składników i sprawdza się we wszystkich zastosowaniach, począwszy od wyrobów konfekcyjnych po ciastka, sosy i napoje. Wspaniałe efekty za każdym razem! Nr 1 szefów kuchni sprawdzi się w każdej sytuacji. W celu uzyskania idealnie harmonijnego, bogatego smaku, mieszamy ziarna kakaowe z trzech różnych krajów pochodzenia: Wybrzeża Kości Słoniowej, Ghany i Ekwadoru.
Polecane łączenia:
Polecane aplikacje:
Do przechowalni
Belgijska czekolada mleczna 33,6% Callets™ 1 kg torba 823-E1-U68 to kultowa mleczna czekolada preferowana przez szefów kuchni na całym świecie. Pomyśl o głębokim, ciepłym kolorze, gładkim kakaowym body i słodkich, karmelowych nutach. Ta uwielbiana czekolada ma pełny smak i doskonałą urabialność. Połącz ją z szeroką gamą mocnych pikantnych, owocowych, mlecznych lub likierowych smaków. Jej wszechstronna płynność sprawia, że jest skuteczna w każdym zastosowaniu. Aby uzyskać idealnie zrównoważony i zrównoważony smak, mieszamy ziarna kakaowe z 3 różnych krajów pochodzenia: Wybrzeża Kości Słoniowej, Ghany i Ekwadoru.
Polecane łączenia:
Polecane aplikacje:
Do przechowalni
Belgijska czekolada mleczna 33,6% Callets™ 0,4 kg torba 823-E0-D94 to kultowa mleczna czekolada preferowana przez szefów kuchni na całym świecie. Pomyśl o głębokim, ciepłym kolorze, gładkim kakaowym body i słodkich, karmelowych nutach. Ta uwielbiana czekolada ma pełny smak i doskonałą urabialność. Połącz ją z szeroką gamą mocnych pikantnych, owocowych, mlecznych lub likierowych smaków. Jej wszechstronna płynność sprawia, że jest skuteczna w każdym zastosowaniu. Aby uzyskać idealnie zrównoważony i zrównoważony smak, mieszamy ziarna kakaowe z 3 różnych krajów pochodzenia: Wybrzeża Kości Słoniowej, Ghany i Ekwadoru.
Polecane łączenia:
Polecane aplikacje:
Do przechowalni
Silikonowa forma do małych deserów o wymiarach 300×200 mm to produkt włoskiej firmy Pavoni, stworzony z myślą o zastosowaniach na rynku cateringowym i restauracyjnym. Użyty w produkcji materiał charakteryzuje się dużą ergonomicznością oraz niezawodnością w temperaturach od -60°C do +230°C, dzięki czemu wyrób może być przygotowywany w piekarnikach, piecach konwekcyjno-parowych, piecach cukierniczych, szybkoschładzarkach szokowych, zamrażarkach, jak również w kuchenkach mikrofalowych. Forma może być czyszczona w zmywarkach domowych oraz gastronomicznych z funkcją wyparzania. Forma do ozdób, przystawek oraz małych deserów posiada 10 wytłoczeń o wymiarach 84×38×2 mm i objętości 2 ml. Niezwykle oryginalny i ciekawy kształt sprawia, iż idealnie sprawdzi się na przyjęciach okolicznościowych oraz ekskluzywnych imprezach cateringowych. Produkt idealny się do pracy z masami, farszami i nadzieniami na bazie żelatyny, ciastem, masami lodowymi oraz wieloma innymi surowcami spożywczymi. Forma polecana jest do pracy w cukierniach, piekarniach, punktach gastronomicznych oraz domowych kuchniach amatorów słodkich wypieków. Forma Plume o numerze katalogowym GG028 dystrybuowana jest na terenie Polski przez firmę Pavoni, której jesteśmy oficjalnym partnerem w segmencie wyposażenia cukierniczo – restauracyjnego. Cena prezentowana na stronie dotyczy jednej sztuki.
Do przechowalni
Silikonowa mata cukiernicza z perforacją Air Mat 300×400 mm, produkcji włoskiej firmy Silikomart służy do pieczenia ciastek, muffinek oraz innych produktów wymagających doskonałego obiegu powietrza w komorze pieca – niezakłóconego przez powierzchnię maty. Mata silikonowa to idealne rozwiązanie dla każdego cukiernika, piekarni, manufaktury cukierniczej ale także dla pracowników kuchni restauracyjnej lub hotelowej oraz dla firm cateringowych i kawiarni. Produkt silikonowa mata perforowana do wypieków 40.109.99.0000 wykonany jest z wysokiej jakości materiałów, co gwarantuje bezproblemowy efekt, krótki czas produkcji oraz łatwość przechowywania z gwarantowaną wytrzymałością od -60°C do +230°C.
Do przechowalni
Silikonowa forma do małych deserów o wymiarach 300×200 mm to produkt włoskiej firmy Pavoni, stworzony z myślą o zastosowaniach na rynku cateringowym i restauracyjnym. Użyty w produkcji materiał charakteryzuje się dużą ergonomicznością oraz niezawodnością w temperaturach od -60°C do +230°C, dzięki czemu wyrób może być przygotowywany w piekarnikach, piecach konwekcyjno-parowych, piecach cukierniczych, szybkoschładzarkach szokowych, zamrażarkach, jak również w kuchenkach mikrofalowych. Forma może być czyszczona w zmywarkach domowych oraz gastronomicznych z funkcją wyparzania. Forma do ozdób, przystawek oraz małych deserów posiada 8 wytłoczeń w kształcie plastra miodu o wymiarach 67,5×60,5×2 mm o objętości 2 ml. Niezwykle oryginalny i ciekawy kształt sprawia, iż idealnie sprawdzi się na przyjęciach okolicznościowych oraz ekskluzywnych imprezach cateringowych. Produkt idealny się do pracy z masami, farszami i nadzieniami na bazie żelatyny, ciastem, masami lodowymi oraz wieloma innymi surowcami spożywczymi. Forma polecana jest do pracy w cukierniach, piekarniach, punktach gastronomicznych oraz domowych kuchniach amatorów słodkich wypieków. Forma Honeycomb o numerze katalogowym GG047S dystrybuowana jest na terenie Polski przez firmę Pavoni, której jesteśmy oficjalnym partnerem w segmencie wyposażenia cukierniczo – restauracyjnego. Cena prezentowana na stronie dotyczy jednej sztuki.
Do przechowalni
Forma do tart Tarte Ring to produkt innowacyjnej, włoskiej firmy Silikomart, który powstał z najwyższej jakości materiałów zapewniające jakość i ergonomiczność narzędzia. Zestaw składa się z sześciu pierścieni o średnicy 80 mm, wysokości 20 mm każdy, wykonanych z nieodkształcalnego kompozytowego materiału termoplastycznego, nadających się do stosowania w piecach, co umożliwia wykonanie tart o średnicy 80 mm. Zestaw form do tart Tarte Ring 52.243.20.0165 sprawdzi się u każdego klienta, dla którego liczy się jakość i precyzja wykonania każdego wypieku. Nieprzywierające, nierdzewne pierścienie umożliwiają jednorodne gotowanie i mają wysoką stabilność termiczną, aby stworzyć tradycyjnie nienaganną tartę.
Do przechowalni
Komplet 50 patyczków plastikowych do lizaków.Długość 120mm , średnica 3,8 mm .Numer produktu Silikomart: 99.411.99.0001.
Do przechowalni
Mata cukiernicza TEFLONPAT produkcji włoskiej firmy Martellato to artykuł, który znajdzie swoje zastosowanie w każdej kuchni – zarówno profesjonalnej pracowni cukierniczej, jak również tej domowej. Mata została wykonana z najwyższej jakości teflonu, który zapobiega przywieraniu produktu do maty podczas pieczenia. Teflonowa mata do pieczenia TEFLONPAT o wymiarach 60×40 cm jest łatwa w przechowywaniu, jak i czyszczeniu.
Do przechowalni
Patyczki czekoladowe do zapiekania 8 cm 44%, pudełko 1,6 kg – TB-55-8-356 wykonane w 100% z ciemnej czekolady. Patyczki do zapiekania to połączenie intensywnego smaku czekolady z maksymalną wygodą. Wystarczy zawinąć je w ciasto. Jak smakują? Intensywną belgijską ciemną czekoladą – bogatą w kakao, o mocnym smaku. Jaką mają teksturę? W piekarniku topią się jak masło i odzyskują kruchość po ostygnięciu wyrobów. Tego właśnie możesz oczekiwać od patyczków do zapiekania Callebaut®. Ich specjalna receptura zawiera mniej masła kakaowego, dzięki czemu są odporne na temperaturę piekarnika do 200°C i się nie przypalają. Zawiń je i zapiecz, a Twoi klienci będą nimi zachwyceni. Opakowanie 1,6 kg zawiera około 300 szt. patyczków.
Do przechowalni
Silikonowa forma do ciast, ciastek i deserów Amorini o wymiarach 63×65×39 mm i pojemności 100 ml (wymiary oraz pojemność są podane dla jednej sztuki wyrobu końcowego), z serii CurveFlex, produkcji włoskiej firmy SILIKOMART. Forma umożliwia stworzenie 8szt. ciastek, deserów w kształcie serca dając designerski efekt. Niestandardowy kształt formy świetnie sprawdzi się podczas kinderbali, na bankietach lub wystawnych przyjęciach. Idealne na różne okazje – walentynki, śluby, dzień kobiet oraz rocznice. Doskonałe dla cukierni, kawiarni, lokali gastronomicznych, firm cateringowych oraz dla domu. Produkt forma do ciast i deserów 36.186.87.0065 wykonany jest z wysokiej jakości materiałów i świetnie nadaje się do użycia w piekarniku, mikrofalówkach, lodówkach, zamrażarkach czy zmywarkach. Wykonanie z silikonu gwarantuje bezproblemowy efekt, krótki czas produkcji oraz łatwość przechowywania z gwarantowaną wytrzymałością od -60°C do +230°C.
Do przechowalni
Mleczna czekolada do fontann 37,8%, torba 2,5 kg – CHM-N823FOUNE4-U71 to duża zawartość kakao i wysoka zawartość masła kakaowego. Czy istnieje większa przyjemność dla klientów, niż maczać owoce, ciasta czy pianki w płynnej, pysznej czekoladzie? Mleczna Czekolada do Fontann świetnie nadaje się do tego, by rozpieścić klientów śmietankowo-karmelową mleczną czekoladą Callebaut®. Callebaut® wzbogaca receptury czekolady do fontanny o dodatkowe masło, aby zagwarantować płynność czekolady w fontannie i fondue przez dłuższy czas.
Do przechowalni
Produkcja lodów od wielu lat cieszy się sporą popularnością. W każdym, nawet małym miasteczku, znajduje się przynajmniej jeden punkt gastronomiczny, który oferuje swoim klientom ten orzeźwiający przysmak. Najczęściej z tego typu punktami możemy spotkać się w miejscowościach nadmorskich oraz w miejscach, które są bardzo nastawione na turystykę. Podstawowymi urządzeniami, które są absolutnym niezbędnikiem przy produkcji lodów, są pasteryzatory oraz frezery. Wszystkie produkty tego typu posiadają odpowiednie certyfikaty i spełniają określone wymagania, dzięki czemu są całkowicie bezpieczne i nadają się do bezpośredniego kontaktu z produktami spożywczymi oraz z żywnością. Spotkać się możemy również z maszynami do lodów rzemieślniczych – przygotowywanych według unikatowej receptury, a także maszynami do dozowania lodów oraz do lodów włoskich. Produkcja lodów nie jest procesem bardzo skomplikowanym, wymagane jest tylko posiadanie odpowiedniego sprzętu oraz urządzeń i maszyn.
Produkcja spożywcza to nie tylko lody, ale również wyroby czekoladowe. Produkcja czekolady wymaga posiadania odpowiednich kwalifikacji, wiedzy i umiejętności, ale również odpowiedniego sprzętu, gadżetów i akcesoriów. Pierwszym ważnym elementem są maszyny do produkcji czekolady, jak np. drażetkarka, temperówki (do temperowania czekolady), maszyny do produkcji trufli oraz pralin, a także krajalnice do ciast i czekolady oraz oblewarki do czekolady. Same urządzenia to jednak nie wszystko! Bardzo ważne jest również wyposażenie naszego lokalu w przydatne akcesoria, jak: podgrzewacze do czekolady, fontanny czekoladowe, formy do czekolady (formy do pralin i trufli, formy do batonów, formy do tabliczek czekolady, formy do figurek czekoladowych, formy do dekoracji czekoladowych, formy do lizaków czekoladowych, czy opakowania i ekspozytory do pralin i czekolady), a także folie transferowe do czekolady. Produktów na rynku jest naprawdę wiele, dlatego z pewnością każdy z Państwa znajdzie dla siebie akcesoria idealne!
Zapisz się do naszego newslettera,
aby otrzymywać info o nowościach i promocjach.
33 5000 555
sklep@gastromania.pl
Godziny pracy:
poniedziałek-piątek: 8:00 – 16:00
© Gastromania.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.