S. Salvador BIO to kawa z wyjątkowo przyjemnym aromatem i smakiem, delikatnym dla podniebienia, z charakterystyczną intensywną nutą. Zawiera w sobie ziarna przetwarzane wyłącznie przy użyciu substancji organicznych. Aby uchronić kawowca przed szkodnikami, używa się jedynie naturalnych środków. Środowisko oraz gleba uprawy pozostają wolne od chemicznych nawozów i środków owadobójczych. Kawa S. Salvador BIO posiada Europejski Certyfikat Ekologiczny – Zielony Liść. Jest to certyfikat przyznawany przez Komisję Europejską dla produktów ekologicznych w Unii Europejskiej, wytworzonych na jej obszarze. Logo jest umieszczane obowiązkowo na zatwierdzonym towarze, który spełnia podstawowy warunek: co najmniej 95% jego składu pochodzi z rolnictwa ekologicznego.
Skład mieszanki
Mieszanka ziaren pochodzących z obszarów Ameryki Południowej i Środkowej, a także Afryki oraz Azji.
85% Arabica | 15% Robusta
Sposób przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Do przechowalni
Kawa San Salvador SUPER BAR to wyrafinowana mieszanka 85 % ziaren typu Arabika, którą doceni nawet najbardziej wybredny koneser. San Salvador to jedna z najbardziej wyróżnionych marek na rynku włoskim i światowym. Mieszanka SUPER BAR była pięciokrotnie nagradzana złotym medalem Medaglia d’Oro podczas International Coffee Tasting, najbardziej znaczącego konkursu kawowego świata. Espresso SUPER BAR oferuje bardzo bogaty bukiet aromatów, wśród których dominują nuty cytrusowe i kwiatowe. Po wypiciu pozostawia przyjemny, długo-utrzymujący się posmak. Polecana do picia przede wszystkim jako espresso, jednak znakomicie sprawdzi się także w kawach łączonych z mlekiem. San Salvador stosuje rodzaj palenia typu jasnego, wypalając swoje mieszanki zgodnie z tradycyjnym, długotrwałym sposobem tostatura lenta.
Skład mieszanki
Do skomponowania mieszanki użyto aż 7 różnych gatunków kawy Arabika, co nadaje bardzo bogaty bukiet aromatów naparu espresso.
85% Arabica | 15% Robusta
Palenie
Jasne (tostatura chiara) typu długiego (tostatura lenta).
Sposób przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Pochodzenie
Region: Lombardia
Prowincja: Sondrio
Miejscowość: Villa di Tirano
Wyróżnienia
Do przechowalni
Wysoka zawartość ziaren o pochodzeniu brazylijskim nadaje tej mieszance delikatności i słodyczy wzbogaconym przyjemnym, korzennym aromatem pozyskanym z ziaren kawy indyjskiej. MISCELA BLU pozwala uzyskać napar o pełnym smaku, niskiej kwasowości i miodowo-karmelowych, lekko pikantnych nutach. Smak mieszanki niebieskiej jest idealnie zrównoważony między goryczą a kwasowością, przygotowane z niej espresso jest stosunkowo delikatne z przyjemnym, delikatnie korzennym finiszem. To niezwykle uniwersalna kawa, sprawdzająca się doskonale zarówno w połączeniu z mlekiem, jak i bez niego. Zadowoli wymagających kawoszy niezależnie od sposobu przygotowania – doskonała zarówno w ekspresie ciśnieniowym, przelewowym, a także kawiarce.
Skład mieszanki
Mieszanka najlepszych ziaren kawy Arabika i Robusta.
65% Arabica | 35% Robusta
Palenie
Średnie (tostatura media) typu długiego (tostatura lenta).
Sposób przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Do przechowalni
Kawa San Salvador SUPER BAR to wyrafinowana mieszanka 85 % ziaren typu Arabika, którą doceni nawet najbardziej wybredny koneser. San Salvador to jedna z najbardziej wyróżnionych marek na rynku włoskim i światowym. Mieszanka SUPER BAR była pięciokrotnie nagradzana złotym medalem Medaglia d’Oro podczas International Coffee Tasting, najbardziej znaczącego konkursu kawowego świata. Espresso SUPER BAR oferuje bardzo bogaty bukiet aromatów, wśród których dominują nuty cytrusowe i kwiatowe. Po wypiciu pozostawia przyjemny, długo-utrzymujący się posmak. Polecana do picia przede wszystkim jako espresso, jednak znakomicie sprawdzi się także w kawach łączonych z mlekiem. San Salvador stosuje rodzaj palenia typu jasnego, wypalając swoje mieszanki zgodnie z tradycyjnym, długotrwałym sposobem tostatura lenta.
Skład mieszanki
Do skomponowania mieszanki użyto aż 7 różnych gatunków kawy Arabika, co nadaje bardzo bogaty bukiet aromatów naparu espresso.
85% Arabica | 15% Robusta
Palenie
Jasne (tostatura chiara) typu długiego (tostatura lenta).
Sposób przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Pochodzenie
Region: Lombardia
Prowincja: Sondrio
Miejscowość: Villa di Tirano
Wyróżnienia
Do przechowalni
Miscela Marrone to kawa o niepowtarzalnym smaku i bogatym bukiecie aromatów, wśród których dominują nuty orzechowe i korzenne. Przygotowany napar jest idealnie zbalansowany smakowo między goryczą i kwasowością, espresso jest intensywne, o kremowej strukturze. Obfita i gęsta crema o pięknej fakturze doskonale dopełnia całości. Mieszanka brązowa znajdzie wiele zastosowań, począwszy od profesjonalnych ekspresów kolbowych po biurowe ekspresy automatyczne. Kawa bardzo uniwersalna, wybierana przez osoby chcące zredukować kwaskowaty smak. Polecana przede wszystkim jako podstawa do przygotowania różnych kaw łączonych z mlekiem, takich jak cappuccino czy flat white, gdzie wyraźnie przebija się aromatem.
Skład mieszanki
Mieszanka najlepszych ziaren kawy Arabika i Robusta.
55% Arabica | 45% Robusta
Palenie
Średnie (tostatura media) typu długiego (tostatura lenta).
Sposób przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Do przechowalni
Miscela Marrone to kawa o niepowtarzalnym smaku i bogatym bukiecie aromatów, wśród których dominują nuty orzechowe i korzenne. Przygotowany napar jest idealnie zbalansowany smakowo między goryczą i kwasowością, espresso jest intensywne, o kremowej strukturze. Obfita i gęsta crema o pięknej fakturze doskonale dopełnia całości. Mieszanka brązowa znajdzie wiele zastosowań, począwszy od profesjonalnych ekspresów kolbowych po biurowe ekspresy automatyczne. Kawa bardzo uniwersalna, wybierana przez osoby chcące zredukować kwaskowaty smak. Polecana przede wszystkim jako podstawa do przygotowania różnych kaw łączonych z mlekiem, takich jak cappuccino czy flat white, gdzie wyraźnie przebija się aromatem.
Skład mieszanki
Mieszanka najlepszych ziaren kawy Arabika i Robusta.
55% Arabica | 45% Robusta
Palenie
Średnie (tostatura media) typu długiego (tostatura lenta).
Sposób przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Do przechowalni
Zapisz się do naszego newslettera,
aby otrzymywać info o nowościach i promocjach.
33 5000 555
sklep@gastromania.pl
Godziny pracy:
poniedziałek-piątek: 8:00 – 16:00
© Gastromania.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.