Szafy chłodnicze i mroźnicze

Szafy chłodnicze i szafy mroźnicze

Szafy chłodnicze i szafy mroźnicze to jedne z najpopularniejszych urządzeń, które mają zastosowanie na zapleczu kuchennym, w jadalniach, restauracjach, pizzeriach, cukierniach i wszelkiego rodzaju lokalach gastronomicznych. Profesjonalne szafy chłodnicze i mrożące można zaliczyć do grupy urządzeń magazynowych, a ich podziału możemy dokonać ze względu na zakresy temperatur, w których pracują, pojemności, konstrukcję komór, rodzaj czynnika chłodniczego, materiał z którego są wykonane oraz ich przeznaczenie. Zakresy temperatur dobiera się w zależności od rodzaju żywności, która będzie w szafach przechowywana i pod tym względem szafy dzielą się na: szafy uniwersalne do ogólnego zastosowania, chłodnicze i szafy mroźnicze piekarnicze, chłodnicze szafy na ryby, mroźnicze szafy dla branży lodziarskiej oraz szafy dwutemperaturowe lub szafy chłodniczo-mroźnicze, które posiadają co najmniej dwie komory o różnych zakresach temperatury (np. komorę chłodniczą oraz komorę mroźniczą). Podziału możemy dokonać biorąc pod uwagę również inne parametry, jak np. pojemność.

Producent
Cena netto
od do
Materiał
Rodzaj drzwi
Długość
od do
Szerokość
od do
Wysokość
od do
Pojemność
od do
Ilość szuflad
od do
Ilość drzwi
od do
Ilość koszy
od do
Twój wybór: Usuń wszystko