Narzędzia do ręcznego rozdrabniania lodu

Metalowe szpikulce, dłuta, drewniane młotki i inne narzędzia do ręcznego rozdrabniania lodu to niezwykle przydatne akcesoria, które znajdują powszechne zastosowanie w barach, restauracjach, hotelach i kawiarniach. Są niezbędne we wszystkich lokalach serwujących drinki, alkoholowe koktajle i inne napoje chłodzące. Służą do ręcznego rozkruszania kostek lodu i rozbijania większych, lodowych bryłek na mniejsze kawałki.

Profesjonalne szpikulce do lodu posiadają bardzo ostre i twarde końcówki wykonane z najwyższej jakości stali nierdzewnej. Dzięki temu radzą sobie doskonale z nawet najbardziej zmrożoną, dużą bryłą lodu. Wygodna, ergonomiczna, drewniana rączka gwarantuje pewny uchwyt, który zwiększa bezpieczeństwo codziennego użytkowania. Warto mieć pod ręką cały komplet narzędzi do rozdrabniania lodu, aby w razie potrzeby reagować szybko i skutecznie. Niezależnie od profilu lokalu, trudno wyobrazić sobie dziś efektywną pracę barmana bez tego typu akcesoriów.