Cena netto: 30,09 zł
Cena brutto: 37,01 zł
Dostępność: 24 godziny
Stan magazynowy: 100 szt. +
Koszt dostawy: od 22,00 zł
W koszyku

Jeśli masz pytania, zadzwoń lub napisz do nas!

33 5000 555 sklep@gastromania.pl Biuro Obsługi Klienta jest do Państwa dyspozycji od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00
Informacje:
długość 180 mm
szerokość 45 mm
wysokość 282 mm
waga: 0.51 kg
kod EAN: 5908277710576

Drożdże gorzelnicze Turbo Grom 48 h, 510 g | BROWIN, 403191 - Opis:

​Idealna mieszanka drożdży, pożywek i witamin do szybkiej i czystej fermentacji w 48 h do 19%.

• ​​Fermentacja już w 48 h - Turbo Grom 48 h to drożdże, które w zależności od ilości dodanego do nastawu cukru fermentują w 2-5 dni.
• Do 19% alkoholu - mieszanka pozwala na osiągnięcie wysokiego stopnia odfermentowania aż do 19%.
• Do dużych nastawów - opakowanie drożdży wystarcza na sporządzenie aż 100 L nastawu do fermentacji.
• Do nastawów cukrowych - Turbo Grom 48 h dedykowane są do fermentacji nastawów z cukru.
• Bez nieprzyjemnych zapachów - fermentacja z dodatkiem mieszanki Turbo Grom 48 h Nie musisz więc obawiać się o przykrą woń w pomieszczeniu, w którym przechowujesz swoje nastawy.

Jeśli jesteś zainteresowany przygotowaniem dużego nastawu, który szybko i wydajnie przefermentuje, dając do 19% alkoholu o przyjemnym zapachu, drożdże gorzelnicze Turbo Grom 48 h na 100 L są świetnym wyborem dla Ciebie.

Przy pomocy mieszanki uzyskać możesz nastaw o mocy 14, 17 lub 19%. Wszystko zależy od dawki cukru jaką zastosujesz oraz od ilości dni, które trwać będzie fermentacja.

Ty decydujesz jak mocny trunek chcesz uzyskać i w zależności od tego dobierasz potrzebną ilość cukru oraz niezbędną ilość dni fermentacji.

Optymalne warunki fermentacji dla drożdży Turbo Grom 48 h to temperatura 23-26°C. Niedotrzymanie tego zakresu temperatur skutkować może wydłużeniem czasu fermentacji lub jej zatrzymaniem.

Sposób użycia:
W naczyniu rozpuść 24-32 kg cukru w 24 litrach przegotowanej, gorącej wody, całość dokładnie wymieszaj. Po wystudzeniu do 30°C, płyn przelej do balonu bądź pojemnika fermentacyjnego, uzupełnij wodą o temp. pokojowej do 100 litrów. Dodaj zawartość saszetki i dokładnie wymieszaj. Po zamontowaniu rurki fermentacyjnej całość pozostaw do fermentacji w temp. 23-26°C na 2-5 dni. Patrz tabela poniżej.

Dla uzyskania najlepszego efektu polecamy wyklarowanie nastawu po zakończeniu fermentacji.

Składniki:
drożdże, fosforan potasu, wodorofosforan diamonu, siarczan magnezu, węglan wapnia, witamina B1.

Uwaga:
opakowanie wykorzystaj w całości do jednego nastawu.
Drożdże gorzelnicze Turbo Grom 48 h, 510 g | BROWIN, 403191 - Opinie:
Tylko osoby które kupiły dany produkt mogą dodawać opinie.
Drożdże gorzelnicze Turbo Grom 48 h, 510 g | BROWIN, 403191 - Zwroty i reklamacje:

W przypadku gdy dostarczony towar z jakiegokolwiek powodu Państwu nie odpowiada, a zakupiony został przez konsumenta (w rozumieniu przepisów prawa), możliwy jest jego zwrot w terminie do 14 dni. Zwrot towaru musi przebiegać zgodnie z §6 naszego regulaminu na adres podany przez pracownika sklepu. Zalecamy wypełnienie formularza odstąpienia od umowy, który można pobrać poniżej w podanym linku i wysłanie go wraz z wracanym towarem. Wymiana na inny towar możliwa po uzgodnieniu z pracownikiem sklepu. Przed zwrotem lub wymianą zalecamy skontaktowanie się z naszym działem handlowym.

Oświadczenie o odstąpieniu od umowy

W przypadku reklamacji prosimy o wypełnienie poniższego formularza elektronicznego lub wysłanie zgłoszenia na adres: serwis@gastromania.pl bądź pocztą tradycyjną na druku reklamacyjnym.

Elektroniczny formularz reklmacyjny

Druk reklamacyjny