Piec konwekcyjno-parowy Nano Drive 20 x GN 1/1 sterowany elektronicznie, z systemem myjącym i sondą | HENDI, 219119
Jeśli masz pytania, zadzwoń lub napisz do nas!
długość | 1091 mm |
szerokość | 938 mm |
wysokość | 1900 mm |
odległość między prowadnicami: | 67 mm |
moc całkowita: | 28.5 kW |
napięcie: | 400 V |
temperatura minimalna: | 30 °C |
temperatura maksymalna: | 260 °C |
waga: | 310 kg |
ilość prowadnic: | 20 szt. |
rozmiar GN: | GN 1/1 (530x325 mm) |
materiał: |
|
zasilanie: | elektryczne |
sposób wytwarzania pary: | natryskowy |
wentylator: | tak |
wyświetlacz: | tak |
automatyczne mycie: | nie |
sonda temperaturowa: | tak |
Piec konwekcyjno-parowy Nano Drive 20 x GN 1/1 sterowany elektronicznie, z systemem myjącym i sondą | HENDI, 219119 - Opis:
• odległość miedzy prowadnicami- 67 mm• wymiary zewnętrzne- 1091x938x(H)1900 mm
• ilość wentylatorów z autorewersem- 4
• moc/napięcie- 28,5 kW/400 V
• waga- 310 kg
• Nowa seria pieców NANO DRIVE charakteryzuje się najwyższą wydajnością i elastycznością produkcji, oraz bezpieczeństwem pracy. Ich obsługa jest prosta i intuicyjna.
PODSTAWOWE METODY PIECZENIA W PIECACH NANO DRIVE:
Gotowanie konwekcyjne w suchym gorącym powietrzu w temperaturze 30-260°C
Metoda idealna szczególnie dla wypieków cukierniczych i piekarniczych
Gotowanie w kombinacji gorącego powietrza i pary w temperaturze 30-230°C
Szczególnie polecana do pieczenia wszelkiego rodzaju mięs, ale także do wypieku chleba, gdzie podanie na początku wilgotnego powietrza zagwarantuje chrupiącą skórkę
Gotowanie na parze w temperaturze 35-130°C
Metoda idealna do gotowania warzyw, owoców, ryb, pyz wielkopolskich
Gotowanie z użyciem sondy
Sonda służy do precyzyjnego kontrolowania temperatury wewnątrz potrawy podczas procesu gotowania. Jest automatycznie zatrzymywana po osiągnięciu wymaganego stopnia gotowania
Gotowanie z wykorzystaniem funkcji Delta T
Jest to udoskonalona metoda gotowania z sondą.
Szczególnie przydatna przy pieczeniu większych porcji mięsa, takich jak np. szynka. Pozwala na zachowanie takiej samej różnicy temperatury komory pieca oraz wewnątrz gotowanej potrawy przez cały cykl gotowania/pieczenia
FUNKCJE I CECHY PIECÓW NANO DRIVE:
Automatic Cooling
System przeznaczony do szybkiego obniżenia temperatury w komorze, w celu dostosowania do potrzeb kolejnej potrawy, wymagającej niższej temperatury niż panująca w komorze
Możliwość zapisania 90 programów, po 4 kroki każdy
Wystarczy wybrać jeden z 90 programów i wcisnąć START. Piec sam rozpocznie pracę, precyzyjnie utrzymując wcześniej zapisane parametry takie jak temperatura w komorze, temperatura wnetrza potrawy, czas gotowania, stopień wilgotności w każdym kroku całego cyklu
Ustawienie czasu z dokładnością do 1 minuty
Możliwość ustawienia czasu pracy od 1 minuty do aż 999 minut pozwala na gotowanie w trybie nocnym. Piec samoczynnie kontroluje zarówno czas pracy całego cyklu jak i poszczególnych kroków gotowania
Gotowanie nocne
Funkcja szczególnie przydatna do przyrządzania potraw wymagających długiej obróbki termicznej. Piec samodzielnie kontroluje wyznaczone parametry, nie wymagając monitorowania ze strony obsługi.
Można ustawić go np. na nocne gotowanie w stałej niskiej temperaturze co zapewni doskonałe dojrzewanie mięsa przy minimalnej utracie wagi i niskim zużyciu energii
Automatycznie otwierany kominek
System pozwala na utrzymanie optymalnych parametrów w komorze pieca. Otwiera kominek przy gotowaniu wymagającym gorącego i suchego powietrza. Zamyka gdy chcemy gotować np. warzywa na parze. Dzięki temu można uzyskać wymaganą soczystość lub chrupkość potraw
Dwie prędkości wentylatorów 1400/2800 obr./min oraz auto-rewers
Dwustopniowa regulacja prędkości wentylatora wraz z automatycznym rewersem, czyli odwróceniem kierunku obrotu. Zapewnia dostosowanie siły nawiewu do potrzeb gotowania oraz jednorodną temperaturę w całej komorze.
NANO Technology
Pokrętła, panel sterowania oraz klamka pokryte są farbą zawierającą nanocząsteczki srebra, które niszczą drobnoustroje, bakterie, wirusy i grzyby.
Automatyczny system myjący - opcjonalny
Gwarantuje, że piec będzie zawsze czysty. Zadbany piec to długie lata bezawaryjnej pracy
POZOSTAŁE CECHY PIECÓW NANO DRIVE:
• Para wytwarzana poprzez bezpośredni natrysk wody na grzałki. Natrysk sterowany elektronicznie z 10-cio stopniowa regulacja zaparowania co 10%
• Funkcja PRE-HEATING – rozgrzewająca komorę pieca o +30°C więcej niż temperatura zadana w celu przygotowania pieca na przyjęcie potrawy
• Gniazdo podłączenia sondy na zewnątrz umożliwiające podłączenie innej sondy
• Uszczelka drzwi wykonana z grubego i odpornego na wysokie temperatury silikonu. Łatwa do samodzielnej wymiany
• Izolowana obudowa pieca wpływa na oszczędność energii elektrycznej
• Podwójnie przeszklone drzwi do komory oraz oświetlenie LED ułatwiające obserwacje procesów zachodzących w piecu
• Zewnętrzna szyba pieca chłodzona grawitacyjnie
• Łatwe otwieranie wewnętrznej szyby drzwi
• Rynienka pod drzwiami zapobiega kapaniu skondensowanej pary, szczególnie po gotowaniu w cyklu mieszanym i na parze
• Tłoczona komora pieca z zaokrąglonymi narożnikami ułatwia czyszczenie pieca
• Komora wykonana ze stali nierdzewnej AISI 304
• Drzwi z zawiasem po lewej
• Podłączenie do sieci wodnej: 3” gwint zewnętrzny, maksymalna temp.: +30°C, 150-200 kPa (2 bary), wyłącznie uzdatniona, zmiękczona maksymalnie do 5°f
W przypadku gdy dostarczony towar z jakiegokolwiek powodu Państwu nie odpowiada, a zakupiony został przez konsumenta (w rozumieniu przepisów prawa), możliwy jest jego zwrot w terminie do 14 dni. Zwrot towaru musi przebiegać zgodnie z §6 naszego regulaminu na adres podany przez pracownika sklepu. Zalecamy wypełnienie formularza odstąpienia od umowy, który można pobrać poniżej w podanym linku i wysłanie go wraz z wracanym towarem. Wymiana na inny towar możliwa po uzgodnieniu z pracownikiem sklepu. Przed zwrotem lub wymianą zalecamy skontaktowanie się z naszym działem handlowym.
Oświadczenie o odstąpieniu od umowy
W przypadku reklamacji prosimy o wypełnienie poniższego formularza elektronicznego lub wysłanie zgłoszenia na adres: serwis@gastromania.pl bądź pocztą tradycyjną na druku reklamacyjnym.