Piec piekarniczo-cukierniczy Nano Scroll Bakery 16 x 600x400 mm sterowany manualnie | HENDI, 219263
Jeśli masz pytania, zadzwoń lub napisz do nas!
długość | 1091 mm |
szerokość | 938 mm |
wysokość | 1900 mm |
odległość między prowadnicami: | 80 mm |
rozmiar blach: | 600x400 mm |
moc całkowita: | 28.5 kW |
napięcie: | 400 V |
temperatura minimalna: | 30 °C |
temperatura maksymalna: | 280 °C |
waga: | 310 kg |
ilość prowadnic: | 16 szt. |
materiał: |
|
zasilanie: | elektryczne |
sposób wytwarzania pary: | natryskowy |
wentylator: | tak |
wyświetlacz: | nie |
automatyczne mycie: | nie |
sonda temperaturowa: | nie |
Piec piekarniczo-cukierniczy Nano Scroll Bakery 16 x 600x400 mm sterowany manualnie | HENDI, 219263 - Opis:
• odległość miedzy prowadnicami- 80 mm• wymiary zewnętrzne- 1091x938x(H)1900 mm
• ilość wentylatorów z autorewersem- 4
• moc/napięcie- 28,5 kW/400 V
• waga- 310 kg
• Piece NANO SCROLL zaprojektowane zostały z myślą o cukierniach i piekarniach, dlatego ich komora dostosowana jest do blach 600x400 mm
• Prosty i intuicyjny panel sterujący PODSTAWOWE METODY GOTOWANIA W PIECACH NANO SCROLL BAKERY:
Gotowanie konwekcyjne w suchym gorącym powietrzu w temperaturze 30-280°C
Metoda idealna szczególnie dla wypieków cukierniczych i piekarniczych
Gotowanie w kombinacji gorącego powietrza i pary w temperaturze 30-230°C
Szczególnie polecana do pieczenia wszelkiego rodzaju mies i ryb, jak i wypieków piekarniczych co gwarantuje chrupiącą skórkę chleba i bułek
Gotowanie na parze w temperaturze 35-130°C
Metoda idealna do gotowania warzyw, owoców, ryb, pyz wielkopolskich
FUNKCJE I CECHY PIECÓW NANO SCROLL:
Ustawienie czasu
Umożliwia ustawienie pracy pieca do 2 godzin lub prace trybie NON-STOP dla potraw wymagających dłuższej obróbki termicznej
Bezpośrednie wytwarzanie pary
Para wytwarzana jest poprzez bezpośredni natrysk wody na grzałki.
Proces ten sterowany jest elektronicznie i posiada 10-cio stopniową regulację zaparowania
Wentylatory z auto-rewersem
Auto-rewers, czyli automatyczna zmiana kierunku obrotu wentylatora, gwarantuje jednorodną temperaturę w całej komorze pieca
NANO Technology
Pokrętła, panel sterowania oraz klamka pokryte są farba zawierająca nanocząsteczki srebra, które niszczą drobnoustroje, bakterie, wirusy i grzyby
POZOSTAŁE CECHY PIECÓW NANO SCROLL:
• Uszczelka drzwi wykonana z grubego i odpornego na wysokie temperatury silikonu. Łatwa do samodzielnej wymiany
• Izolowana obudowa pieca nie tylko wpływa na oszczędność energii elektrycznej, ale i zwiększa bezpieczeństwo personelu kuchni
• Podwójnie przeszklone drzwi do komory oraz oświetlenie halogenowe ułatwiają obserwacje procesów zachodzących w piecu
• Zewnętrzna szyba pieca chłodzona grawitacyjnie
• Łatwe otwieranie wewnętrznej szyby drzwi
• Rynienka pod drzwiami zapobiega kapaniu skondensowanej pary, szczególnie po gotowaniu w cyklu mieszanym i na parze
• Tłoczona komora pieca z zaokrąglonymi narożnikami ułatwia czyszczenie pieca
• Komora wykonana ze stali nierdzewnej AISI 304
• Drzwi z zawiasem po lewej
• Podłączenie do sieci wodnej: 3” gwint zewnętrzny, maksymalna temp.: +30°C, 150-200 kPa (2 bary), wyłącznie uzdatniona, zmiękczona maksymalnie do 5°f
W przypadku gdy dostarczony towar z jakiegokolwiek powodu Państwu nie odpowiada, a zakupiony został przez konsumenta (w rozumieniu przepisów prawa), możliwy jest jego zwrot w terminie do 14 dni. Zwrot towaru musi przebiegać zgodnie z §6 naszego regulaminu na adres podany przez pracownika sklepu. Zalecamy wypełnienie formularza odstąpienia od umowy, który można pobrać poniżej w podanym linku i wysłanie go wraz z wracanym towarem. Wymiana na inny towar możliwa po uzgodnieniu z pracownikiem sklepu. Przed zwrotem lub wymianą zalecamy skontaktowanie się z naszym działem handlowym.
Oświadczenie o odstąpieniu od umowy
W przypadku reklamacji prosimy o wypełnienie poniższego formularza elektronicznego lub wysłanie zgłoszenia na adres: serwis@gastromania.pl bądź pocztą tradycyjną na druku reklamacyjnym.