Piec piekarniczy, konwekcyjno-parowy 4x 600x400 mm, elektryczny, 10,6 kW/400V | UNOX, BAKERTOP MIND.Maps PLUS COUNTERTOP
Jeśli masz pytania, zadzwoń lub napisz do nas!
długość | 860 mm |
szerokość | 967 mm |
wysokość | 675 mm |
odległość między prowadnicami: | 80 mm |
rozmiar blach: | 600x400 mm |
moc całkowita: | 10.6 kW |
napięcie: | 400 V |
temperatura minimalna: | 30 °C |
temperatura maksymalna: | 260 °C |
waga: | 95 kg |
ilość prowadnic: | 4 szt. |
materiał: |
|
zasilanie: | elektryczne |
wentylator: | tak |
programator: | tak |
panel dotykowy: | tak |
automatyczne mycie: | tak |
sonda temperaturowa: | tak |
Piec piekarniczy, konwekcyjno-parowy 4x 600x400 mm, elektryczny, 10,6 kW/400V | UNOX, BAKERTOP MIND.Maps PLUS COUNTERTOP - Opis:
Piec piekarniczy, konwekcyjno-parowy 4x 600x400 mm, elektryczny, 10,6 kW/400V, XEBC-04EU-EPRM produkcji włoskiej firmy UNOX to wszechstronne urządzenie rekomendowane dla profesjonalnych cukierni, piekarni, marketów i sklepów na stanowiska odpieku pieczywa ale także dla kuchni restauracyjnych, hotelowych oraz kuchni obsługujących firmy cateringowe. Piec posiada intuicyjny, odporny na parę panel dotykowy umożliwiający sterowanie parametrami według potrzeb klienta. Dzięki technologi Mind.Maps możliwe jest graficzne zaprogramowanie, sekunda po sekundzie, przebiegu krzywych temperatury, wilgotności i przepływu powietrza w komorze pieca. Inteligentny, profesjonalny piec konwekcyjno-parowy jest zdolny do zarządzania procesami pieczenia pieczywa i ciasta (świeżego i mrożonego) oraz różnymi procesami gotowania (odwadnianie, gotowanie na parze, gotowanie w niskiej temperaturze, gotowanie sous vide, przyrumienianie, grillowanie, smażenie, regeneracja i regeneracja na talerzu) dzięki technologi Unox Intensive Cooking i Intelligent Performance, które gwarantują doskonałe i powtarzalne rezultaty. Automatyczne zarządzanie procesami gotowania CHEFUNOX zapewniające zawsze doskonałe rezultaty, nawet pod nieobecność wykwalifikowanego personelu. BAKERTOP MIND.Maps™ PLUS COUNTERTOP w wersji 4x 600x400 mm posiada następujące funkcje:Unox Intelligent Performance:
• technologia ADAPTIVE.Cooking - automatyczne regulowanie i optymalizacja parametrów pieca podczas procesu obróbki, tak aby efekt pieczenia, gotowania czy smażenia był identyczny bez względu na to czy pracujemy na pełnym wsadzie czy jednej blasze,
• funkcja CLIMALUX™: ciągły pomiar i regulacja rzeczywistej wilgotności w komorze pieczenia,
• funkcja SMART.Preheating: automatycznie ustawia temperaturę i czas podgrzewania,
• funkcja AUTO.Soft: zarządza wzrostem temperatury, aby uczynić obróbkę termiczną bardziej delikatną,
• funkcja SENSE.Klean: szacuje stopień zabrudzenia pieca i sugeruje najbardziej odpowiednie automatyczne mycie,
Unox Intensive Cooking:
• funkcja DRY.Maxi: szybko usuwa wilgoć z komory pieczenia,
• funkcja STEAM.Maxi™: wytwarza parę nasyconą,
• funkcja AIR.Maxi: zarządza automatycznie o zmianie kierunku i pulsacyjnym działaniem wentylatorów,
• funkcja PRESSURE.Steam: zwiększa nasycenie i temperaturę pary,
Data Driven Cooking:
Umożliwia kontrolę i monitoring warunków pracy pieca w czasie rzeczywistym oraz tworzenie i udostępnianie nowych przepisów. Sztuczna inteligencja przekształca dane o zużyciu w przydatne informacje i pozwala zwiększyć codzienne zyski.
Pieczenie manualne:
• temperatura: 30 °C – 260 °C,
• do 9 etapów obróbki termicznej,
• funkcja CLIMA.Control: ustawienie 10% wzrostu wilgotności lub suchego powietrza,
• gotowanie z sondą i funkcją Delta T,
• sonda MULTI.Point
• sonda SOUS-VIDE (opcja),
Programy:
• 1000+ programów,
• funkcjonalność CHEFUNOX: wybierz z biblioteki co ugotować, a piec automatycznie ustawi wszystkie parametry,
• technologia MULTI.Time do niezależnego zarządzania czasem aż 10 przygotowywanych produktów w tym samym czasie,
• system MULTI.EN.PLACE - stworzony do synchronizacji załadunku produktów do komory pieca tak aby każdy był gotowy w tym samym czasie,
• system MIND.Maps™: rysuj procesy gotowania bezpośrednio na wyświetlaczu,
• technologia READY.COOK: wstępnie ustawione programy o nieskończonym czasie gotowe do użycia,
Właściwości techniczne:
• system ROTOR.Klean™: automatyczny system mycia,
• specjalne automatyczne mycie tylnej obudowy,
• komora pieczenia wykonana ze stali nierdzewnej AISI 316 L,
• potrójne szkło,
• oświetlenie komory za pomocą diod LED wbudowanych w drzwi,
• perforowane prowadnice do blach z systemem zapobiegającym przewróceniu,
• system zbierania kropli zintegrowany z drzwiami i działający nawet przy otwartych drzwiach,
• 4-biegowe wentylatory i wysokowydajne okrągłe rezystory,
• zintegrowany pojemnik na detergent DET and Rinse™,
• zintegrowane połączenie internetowe Wi-Fi,
• dane Wi-Fi / USB: pobieranie / przesyłanie danych HACCP,
• dane Wi-Fi / USB: programy do pobierania / wysyłania,
Przy zakupie elektrycznego pieca konwekcyjno-parowego BAKERTOP MIND.Maps™ PLUS COUNTERTOP 4x 600x400 mm Unox XEBC-04EU-EPRM zapewniamy specjalistyczne szkolenie w zakresie obsługi urządzenia przeprowadzone przez autoryzowanego kucharza Unox. Możliwość zorganizowania pokazu w siedzibie naszej firmy lub bezpośrednio u klienta. Doradzimy w wyborze stosownych blach oraz rusztów odpowiednich dla specyfiki oraz wydajności Twojej kuchni. Nasi specjaliści pomogą dobrać urządzenie oraz wszystkie niezbędne akcesoria do prawidłowej pracy na Twoim zapleczu kuchennym.
W przypadku gdy dostarczony towar z jakiegokolwiek powodu Państwu nie odpowiada, a zakupiony został przez konsumenta (w rozumieniu przepisów prawa), możliwy jest jego zwrot w terminie do 14 dni. Zwrot towaru musi przebiegać zgodnie z §6 naszego regulaminu na adres podany przez pracownika sklepu. Zalecamy wypełnienie formularza odstąpienia od umowy, który można pobrać poniżej w podanym linku i wysłanie go wraz z wracanym towarem. Wymiana na inny towar możliwa po uzgodnieniu z pracownikiem sklepu. Przed zwrotem lub wymianą zalecamy skontaktowanie się z naszym działem handlowym.
Oświadczenie o odstąpieniu od umowy
W przypadku reklamacji prosimy o wypełnienie poniższego formularza elektronicznego lub wysłanie zgłoszenia na adres: serwis@gastromania.pl bądź pocztą tradycyjną na druku reklamacyjnym.