długość | 275 mm |
---|---|
szerokość | 175 mm |
wysokość | 25 mm |
ilość pól | 24 szt. |
materiał: | silikon, tritan |
wymiary ciastka: | 25x25x15 mm |
Zestaw form do pralinek z insertem – kwadrat, 24 szt. x 8,9 ml – Kit Quadro 01 o wymiarach 275×175×25 mm (forma z tritanu do pralin) oraz 295×88×12 mm (forma ze silikonu do insertów) produkcji włoskiej firmy SILIKOMART. Umożliwia wykonanie 24 szt. czekoladowych pralin 3D z insertem o kształcie prostopadłościanu o wymiarach 25×25×15 mm i pojemności 8,9 ml. Twórz czekoladki z doskonałymi wypełnieniami. Przygotuj smakowy ganasz lub galaretkę umieść w formie do insertu i schłodź do stwardnięcia. Następnie wyjmij ze silikonowej formy i umieść w przygotowywanej pralinie w formie z tritanu. Uwolnij swoją kreatywność i twórz najwyższej jakości czekoladki łączące smak czekolady z różnymi smakami natury i teksturami, które możesz zaproponować swoim klientom również w tych miesiącach, w których spożycie czekolady spada. Najwyższa jakość produktu zestaw form do pralinek z insertem 52.915.86.0065 zapewnia doskonałe efekty i jakość wykonywanych pralin. Produkt można myć w zmywarkach.
Forma z tritanu do pralin PC104FR stworzona została przez włoską firmę Pavoni, której produkty opracowywane są pod okiem najlepszych specjalistów, a później produkowane w wysokogatunkowych materiałów gwarantujących trwałość artykułów. Do produkcji formy użyto tritanu – zapobiega on rozlewaniu się płynnego surowca, ale również, dzięki precyzyjnemu wykończeniu, zapewnia każdej czekoladce staranny i sprecyzowany kształt. Forma o wymiarach 275×135 mm posiada wnęki umożliwiające wytworzenie 21 kwadratowych pralin. Każda czekoladka, o wymiarach 26×26×13 mm oraz wadze 10 gramów, swoim wyglądem oraz smakiem zaskoczy nawet najbardziej wymagającego klienta. Tritanowa forma do czekoladek PC104FR dostępna jest również w wersji wolnej od BPA. Podczas produkcji warto ozdobić praliny barwnikami spożywczymi za pomocą aerografu cukierniczego, dodając im tym samym niepowtarzalnego charakteru. Pralina to idealna słodka przekąska a także pamiątka z przyjęć i imprez tematycznych. Produkt polecany jest do pracy w piekarniach, cukierniach, punktach gastronomicznych, jak również w kuchniach klientów indywidualnych.
Do przechowalni
Foremka poliwęglanowa do pralin MA5000 to produkt włoskiej firmy Martellato stworzony z myślą o klientach indywidualnych oraz profesjonalnych. Do stworzenia formy użyto wysokiej jakości poliwęglanu, który nie ulega deformacji – artykuł nadaje się do użytku przez wiele lat i jest dostosowany do mycia w zmywarce. Forma do pralinek MA5000 składa się z 24 półkul, gdzie każda ma średnicę 30 mm i waży 4 gramy. Taki produkt może stanowić sam w sobie deser bądź uzupełnić dekorację wszelkich tortów, ciastek czy lodowych deserów.
Do przechowalni
Wytłaczane arkusze do czekolady T287 to produkt innowacyjnej, włoskiej firmy Pavoni, który kierowany jest zarówno do klientów profesjonalnych, jak i indywidualnych. Jeśli jesteś zainteresowany mniejszą ilością arkuszy transferowych prosimy o kontakt telefoniczny. W przypadku hurtowych ilości istnieje możliwość negocjacji ceny oraz produkcja unikalnego wzoru pod zamówienie klienta. Po użyciu, formy transferowe nadają się do ponownego wykorzystania – bez barwnika lub z ponownie naniesionym barwnikiem przez użytkownika. Do stworzenia arkusza użyto najwyższej jakości tworzywa, który został poddany procesowi termoformowania. Formy do czekolady z wytłaczanym nadrukiem to prawdziwa rewolucja – na każdym arkuszu znajdują się gotowe wzory do czekolady, które zostały dodatkowo ozdobione barwnikami spożywczymi dopełniającymi obraz całej czekoladki. Zastosowanie folii transferowych znacznie przyśpiesza proces produkcji wyrobów. Termoformowane arkusze do czekolady T287 sprzedawane są w zestawie 10 sztuk arkuszy o wymiarze ogólnym 340×265 mm. Na każdym z nich umieszczono 5 wzorów świątecznych ozdób – budynków, o wysokości 50 mm każdy. Taki zestaw pozwala na stworzenie 300 sztuk czekoladowych przekąsek łącznie. Kreatywne rozwiązania zastosowane przy produkcji arkuszy zachwycą nawet najbardziej wymagającego klienta.
Do przechowalni
Forma z tritanu do batoników z czekolady – bąbelki, 10 szt. x 115×25×15 mm – Bolla-B o wymiarach 275×175×25 mm produkcji włoskiej firmy SILIKOMART. Umożliwia wykonanie 10 szt. czekoladowych batoników 3D z fakturą w kształcie bąbelków o wymiarach 115×25×15 mm i objętości 25 ml. Bolla to wyjątkowa kolekcja stworzona przez Andreya Dubovika. Czekolada może zmienić Twoje życie! Z ciekawego świata miłośnika czekolady, samouka, kierowanego niekończącą się pasją, miłością, zaangażowaniem i energią, Andrey dołączył do światowej czołówki czekoladników z firmy Gotha. Dzieli się i przekazuje na całym świecie swoją wiedzę i sztukę, które wyrażają się poprzez oszałamiający projekt i innowacyjną technikę. Najwyższa jakość produktu forma z tritanu do tabliczek czekoladowych 52.911.86.0065 zapewnia doskonałe efekty i jakość wykonywanych batoników. Produkt można myć w zmywarkach.
Do przechowalni
Podłużna forma do ciast i deserów ST4 to produkt innowacyjnej, włoskiej firmy Martellato, który powstał przy użyciu najwyższej jakości tworzywa sztucznego, bezpiecznego do pracy z żywnością. Jest to cenne narzędzie do przyspieszania i standaryzacji pracy przy jednoczesnym zachowaniu walorów estetycznych. Formy idealnie sprawdzą się do deserów lodowych oraz deserów semifreddo. Podłużna forma do ciast i deserów ST4 o wymiarach 480×50×40 mm posiada elegancki, klasyczny kształt, który można ozdobić za pomocą mat silikonowych bądź arkuszami z taśmą octanową. Artykuł polecany jest do pracy w cukierniach, piekarniach, punktach gastronomicznych oraz domowych kuchniach amatorów słodkich wypieków.
Do przechowalni
Zestaw form do pralinek z insertem – półokrąg, 24 szt. x 8,5 ml – Kit Semisfera 01 o wymiarach 275×175×25 mm (forma z tritanu do pralin) oraz 295×88×12 mm (forma ze silikonu do insertów) produkcji włoskiej firmy SILIKOMART. Umożliwia wykonanie 24 szt. czekoladowych pralin 3D z insertem o kształcie półsfery o średnicy 31 mm, wysokości 16,5 mm i pojemności 8,5 ml. Twórz czekoladki z doskonałymi wypełnieniami. Przygotuj smakowy ganasz lub galaretkę umieść w formie do insertu i schłodź do stwardnięcia. Następnie wyjmij ze silikonowej formy i umieść w przygotowywanej pralinie w formie z tritanu. Uwolnij swoją kreatywność i twórz najwyższej jakości czekoladki łączące smak czekolady z różnymi smakami natury i teksturami, które możesz zaproponować swoim klientom również w tych miesiącach, w których spożycie czekolady spada. Najwyższa jakość produktu zestaw form do pralinek z insertem 52.913.86.0065 zapewnia doskonałe efekty i jakość wykonywanych pralin. Produkt można myć w zmywarkach.
Do przechowalni
Zestaw form do pralinek z insertem – owal, 24 szt. x 8,5 ml – Kit Ovale 01 o wymiarach 275×175×25 mm (forma z tritanu do pralin) oraz 295×88×12 mm (forma ze silikonu do insertów) produkcji włoskiej firmy SILIKOMART. Umożliwia wykonanie 24 szt. czekoladowych pralin 3D z insertem o kształcie owalu o wymiarach 23×33×15 mm i pojemności 8,5 ml. Twórz czekoladki z doskonałymi wypełnieniami. Przygotuj smakowy ganasz lub galaretkę umieść w formie do insertu i schłodź do stwardnięcia. Następnie wyjmij ze silikonowej formy i umieść w przygotowywanej pralinie w formie z tritanu. Uwolnij swoją kreatywność i twórz najwyższej jakości czekoladki łączące smak czekolady z różnymi smakami natury i teksturami, które możesz zaproponować swoim klientom również w tych miesiącach, w których spożycie czekolady spada. Najwyższa jakość produktu zestaw form do pralinek z insertem 52.914.86.0065 zapewnia doskonałe efekty i jakość wykonywanych pralin. Produkt można myć w zmywarkach.
Do przechowalni
Zapisz się do naszego newslettera,
aby otrzymywać info o nowościach i promocjach.
33 5000 555
sklep@gastromania.pl
Godziny pracy:
poniedziałek-piątek: 8:00 – 16:00
© Gastromania.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Korzystając z witryny bez zmiany ustawień przeglądarki wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. W każdej chwili możesz zmienić ustawienia przeglądarki decydujące o ich zapisywaniu.
Kliknij, aby dowiedzieć się więcej o Polityce Cookies.