Cena netto: 105999,00 zł
Cena brutto: 130378,77 zł
Dostępność: 30 dni
Koszt dostawy: od 0,00 zł
W koszyku

Jeśli masz pytania, zadzwoń lub napisz do nas!

33 5000 555 sklep@gastromania.pl Biuro Obsługi Klienta jest do Państwa dyspozycji od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00
Informacje:
długość 892 mm
szerokość 862 mm
wysokość 1812 mm
odległość między prowadnicami: 89 mm
rozmiar blach: 600x400 mm
moc całkowita: 45.3 kW
napięcie: 230 V
ilość prowadnic: 15 szt.
materiał:
  • stal nierdzewna
  • szkło
zasilanie: gazowe
sposób wytwarzania pary: natryskowy
wentylator: tak
panel dotykowy: tak
automatyczne mycie: tak
sonda temperaturowa: tak

Piec piekarniczo-cukierniczy Aroma Naboo Boosted gazowy 15 x 600x400 mm | LAINOX, ARGN154B - Opis:

TRYBY PIECZENIA
• ICS (system pieczenia interaktywnego) – system pieczenia automatycznego przepisów kuchni włoskiej, francuskiej, międzynarodowej, hiszpańskiej, rosyjskiej, azjatyckiej i niemieckiej, wraz z informacjami o ich historii, składnikach, procedurze, programem pieczenia automatycznego oraz prezentacja dania na talerzu
• Pieczenie ręczne w trzech różnych trybach: konwekcyjne w temperaturze od 30°C do 300°C, parowe w temperaturze od 30°C do 130°C, konwekcyjno-parowe w temperaturze od 30°C do 300°C
• Preheating do 320°C wyłącznie w Naboo Boosted
• Tryby programowalne – możliwość zaprogramowania i zapisania programów pieczenia w sekwencji automatycznej (do 15 cykli) z nadaniem każdemu programowi odrębnej nazwy, dołączeniem zdjęcia i informacji o przepisie
• Tryb pieczenia wielopoziomowego (ML) i pieczenia dokładnie na czas (JIT)
• PIECZENIE PODWÓJNIE WIELOPOZIOMOWE (ML PLUS): podwojenie funkcji pieczenia wielopoziomowego na każdej półce oznacza podwojenie zdolności produkcyjnych
• System Autoclima® do pomiaru i regulowania wilgotności w komorze pieczenia
• System Fast-Dry Boosted® do natychmiastowego osuszania komory pieczenia i usuwania wilgoci
• Innowacyjny, opatentowany system wędzarniczy Smokegrill. Zasobnik z aromatem w 100% nadający się do recyklingu, wykonany z miękkiego tworzywa, chowany w specjalnie zaprojektowanej szufladzie
• Gotowanie nocne w niskiej temperaturze i pozostawienie na podtrzymaniu gwarantuje doskonale dojrzewanie mięsa z minimalną utratą masy produktu i niskim zużyciem energii

ŁĄCZNOŚĆ WI-FI - NABOOK
• Nabook. Dzieki aplikacji Nabook zyskujesz pełen dostęp do Chmury Lainox. Nabook to Twój darmowy, kuchenny asystent (zarejestruj się ZA DARMO na nabook.cloud, i dowiedz się więcej).
• Przygotuj pełną recepturę, zawierającą składniki, sposób przygotowania oraz zdjęcie z propozycją podania
• Dostęp do bazy przepisów wprost z twojego pieca z opcją pobierania przepisów (opatentowane)
• Przygotuj menu zawierające kaloryczność potraw i listę alergenów w kilku dostępnych wzorach
• Oblicz koszt produktów (food cost) do przygotowania pełnego menu i każdej, pojedynczej potrawy
• Przygotuj listę zakupów i wyeksportuj do pliku Word
• Zsynchronizuj wszystkie, posiadane urządzenia (opatentowane).
• Sprawdzaj HACCP w trybie ciągłym nawet zdalnie, dzięki podglądowi online w aplikacji Nabook
• Możliwość zdalnej diagnostyki serwisowej, dzięki połączeniu pieca poprzez Nabook z LAINOX Service Center
• Automatyczne i całkowicie darmowe uaktualnianie oprogramowania pieca
• Zdalne sprawdzanie zużycia poprzez monitorowanie zasobów
• Możliwość pobierania receptur z danego kraju
• Możliwość uruchomienia jednoczesnej aktualizacji oprogramowania na wszystkich, posiadanych urządzeniach

OBSŁUGA
• Wyświetlacz można skonfigurować w zależności od potrzeb użytkownika, umieszczając na pierwszym ekranie najczęściej używane programy
• Pieczenie automatyczne „jednym dotknięciem” (ICS)
• Organizacja przepisów w folderach z podglądem, a także nadaniem każdemu z folderów odrębnej nazwy
• Inteligentne rozpoznawanie przepisów w folderach w gotowaniu wielopoziomowym
• 10-calowy, kolorowy ekran ciekłokrystaliczny dotykowy (LCD), pojemnościowy, o wysokiej rozdzielczości (HD)
• Preheating 320°C, pozwalający na redukcję czasu gotowania nawet do 10% (w przypadku pełnych załadunków)
• Natychmiastowe wyświetlanie wykresu HACCP w trybie ICS
• Funkcja Cool Down do szybkiego chłodzenia przy pomocy wentylatora w komorze pieca
• Automatyczne wznowienie gotowania w przypadku awarii zasilania
• Szybkie chłodzenie z możliwym natryskiem wody do komory gotowania
• Ręczne nawilżanie
• Interfejs użytkownika z możliwością wyboru 29 języków
• Naboo zawiera 227 przepisów, a setki innych są dostępne w portalu Nabook. Każdy przepis został wypróbowany i przetestowany, aby zagwarantować doskonały wynik
• Trener Naboo. Wirtualny asystent udzielający porad dotyczących gotowania, najlepszego cyklu mycia, a nawet informujący, kiedy wymagana jest konserwacja

MECHANIZMY STEROWANIA
• Autorewers (automatyczne odwrócenie kierunku obrotów wentylatora) służący zachowaniu doskonałej jednorodności pieczenia
• Automatyczna równoległa regulacja temperatury komory i temperatury wewnątrz produktu – system DELTA T
• Możliwość wyboru maksymalnie 6 prędkości wentylatora; pierwsze 3 prędkości automatycznie wyzwalają ograniczenie mocy grzania
• Do specjalnych programów pieczenia można użyć prędkości przerywanej
• Regulacja temperatury wewnątrz produktu za pomocą sondy z 4 punktami kontrolnymi
• Zamontowana na stałe wielopunktowa sonda rdzeniowa Ø3 mm
• Automatyczna regulacja skraplania pary
• Łatwy dostęp do programowalnych parametrów w celu zindywidualizowania urządzenia z poziomu menu użytkownika
• Opóźniony start
• Złącze USB do pobierania danych HACCP, aktualizacji oprogramowania, przesyłania lub pobierania programów pieczenia
• Możliwość ustawienia wyłączenia urządzenia po zakończeniu automatycznego programu mycia
• Wstępnie skonfigurowany system optymalizacji zużycia energii SN (opcjonalnie)
• ECOVAPOR — Zastosowany system EcoVapor powoduje zmniejszenie zużycia netto wody i energii dzięki automatycznej kontroli nasycenia pary w komorze pieczenia
• TURBOVAPOR - system zapewniający najlepszy, możliwy poziom zaparowania dla twardych produktów
• Monitor zasobów - sprawdza zużycie energii, gazu, wody i detergentu

KONSTRUKCJA
• Komora w pełni wykonana ze stali nierdzewnej AISI304 o gr. 1 mm z zaokrąglonymi krawędziami i kształtem, umożliwiającym optymalny przepływ powietrza wewnątrz oraz ułatwionym czyszczeniem
• Idealnie gładka, wodoszczelna komora
• Drzwiczki z podwójną, hartowaną szybą, dylatacją powietrzną i wewnętrzną odbijającą ciepło służącą zmniejszeniu ilości promieniowania cieplnego kierowanego w stronę operatora i zwiększeniu wydajności
• Otwierana szyba wewnętrzna ułatwiająca czyszczenie
• Otwierana osłona wentylatora ułatwiająca czyszczenie
• Long Life Components (LLC). Używamy nowych, długowiecznych komponentów
• Long Life Gasket Opcjonalna, automatyczna elektromagnetyczna rama, która przytrzymuje i zwalnia uszczelkę

PIECE ELEKTRYCZNE
• Pancerne grzałki ze stali nierdzewnej INCOLOY 800 PIECE GAZOWE
• Automatyczny zapłon palników z elektronicznym generatorem wyładowań wysokiej częstotliwości
• Komora pieczenia z systemem grzania pośredniego, gdzie gaz i powietrze są wstępnie mieszane dla lepszej wydajności palników BEZPOŚREDNIE WYTWARZANIE PARY
• Bezpośredni system wytwarzania pary w komorze gotowania z wtryskiem wody bezpośrednio na wentylator i rozprowadzaniem z elementów grzejnych
• Zaleta: natychmiastowa dostępność pary w komorze gotowania

POŚREDNIE WYTWARZANIE PARY
• Nowa, wysokowydajna, całkowicie izolowana wytwornica pary (bojler) ze stali nierdzewnej AISI 304. (Dla modeli elektrycznych)
• Ogrzewanie bojlera za pomocą zbrojonych elementów grzejnych ze stali nierdzewnej INCOLOY 800
• Nowy bojler ze stali nierdzewnej AISI 316 z wysoką izolacją termiczną (dla modeli gazowych)
• Wysokowydajny bojler ogrzewany pośrednio nowymi modulowanymi palnikami płomieniowymi z nadmuchem powietrza
• Automatyczne wstępne podgrzewanie wody w wytwornicy pary
• Automatyczny alarm przypominający o odkamienianiu bojlera
• Wbudowany program odkamieniania generatora pary
• Standardowo wbudowany system zapobiegający osadzaniu się kamienia CALOUT, który zapobiega tworzeniu się i osadzaniu kamienia w bojlerze

ZABEZPIECZENIA
• Elektryczny czujnik otwarcia/zamknięcia drzwi
• Elektroniczny alarm braku wody
• Autodiagnostyka z inteligentnym przeglądaniem błędów
• Elektroniczny czujnik płomienia, który przerywa dopływ gazu w przypadku przypadkowego wyłączenia płomienia palnika
• Brak alarmu presostatu bezpieczeństwa gazu
• Zgodny z włoskimi i międzynarodowymi zasadami bezpieczeństwa
• Brak presostatu bezpieczeństwa gazu
• Maksymalna temperatura zewnętrzna 65°C na panelu drzwi
• Najwyższa półka w piecu zawsze na bezpiecznej wysokości 160 cm (dzięki użyciu dedykowanych podstaw)
• W przypadku awarii zasilania podczas mycia, cykl jest wznawiany z tego samego miejsca, w którym został przerwany

CZYSZCZENIE I KONSERWACJA
• Vapor Cleaning System (VCS) - nowy automatyczny system mycia z parowaniem detergentu podczas gotowania. Płynny detergent CombiClean we wkładach w 100% nadających się do recyklingu. Do 30% mniejsze zużycie detergentu
• System przeciw osadzaniu się kamienia CALOUT, który zapobiega tworzeniu się i osadzaniu się kamienia w bojlerze, z automatycznym dozowaniem
• Easy Maintenance Access (EMA) – łatwy dostęp w celu konserwacji urządzenia od dołu i z prawej strony urządzenia
• 7 automatycznych programów mycia bez konieczności ingerencji operatora po uruchomieniu: Ręczny - Płukanie - - Szybki - Miękki - Medium Eco - Hard Eco - Grill
• Błyskawiczny 10-minutowy cykl mycia FAST. Minimalne przerwy w cyklu pracy dla zoptymalizowanego czyszczenia
• Łatwe czyszczenie na zewnątrz dzięki idealnie gładkim powierzchniom ze stali nierdzewnej i szkła oraz wodoszczelności na poziomie IPX5

INSTALACJA I ŚRODOWISKO
• Opakowanie w 100% nadające się do recyklingu Perspektywa cyklu życia (LCP): zużycie CO2 - 380 kg CO2/rok* * Obliczenia przeprowadzono z wykorzystaniem modelu NAE101BS jako odniesienia, przy założeniu typowego wykorzystania w restauracji przez 8 godzin dziennie, 3,5 dnia w tygodniu, przez 48 tygodni w roku
• Procent recyklingu produktu 90%
• Certyfikaty: Jakość ISO 9001 / Bezpieczeństwo ISO 45001 / Środowisko ISO 14001
• Zgodny z parametrami ENERGY STAR.
Piec piekarniczo-cukierniczy Aroma Naboo Boosted gazowy 15 x 600x400 mm | LAINOX, ARGN154B - Opinie:
Tylko osoby które kupiły dany produkt mogą dodawać opinie.
Piec piekarniczo-cukierniczy Aroma Naboo Boosted gazowy 15 x 600x400 mm | LAINOX, ARGN154B - Zwroty i reklamacje:

W przypadku gdy dostarczony towar z jakiegokolwiek powodu Państwu nie odpowiada, a zakupiony został przez konsumenta (w rozumieniu przepisów prawa), możliwy jest jego zwrot w terminie do 14 dni. Zwrot towaru musi przebiegać zgodnie z §6 naszego regulaminu na adres podany przez pracownika sklepu. Zalecamy wypełnienie formularza odstąpienia od umowy, który można pobrać poniżej w podanym linku i wysłanie go wraz z wracanym towarem. Wymiana na inny towar możliwa po uzgodnieniu z pracownikiem sklepu. Przed zwrotem lub wymianą zalecamy skontaktowanie się z naszym działem handlowym.

Oświadczenie o odstąpieniu od umowy

W przypadku reklamacji prosimy o wypełnienie poniższego formularza elektronicznego lub wysłanie zgłoszenia na adres: serwis@gastromania.pl bądź pocztą tradycyjną na druku reklamacyjnym.

Elektroniczny formularz reklmacyjny

Druk reklamacyjny