Urządzenia gastronomiczne Lozamet

W 1951 roku na terenie Łodzi powstała polska firma Lozamet, która w początkowym etapie zajmowała się głównie produkcją kotłów warzelnych oraz zestawów kociołków przechylnych. To, co cechuje Lozamet, to wykorzystywanie wysokiej jakości stali nierdzewnej do produkcji swoich urządzeń i sprzętów. Zastosowanie najwyższej klasy materiałów sprawia, że wszystkie ich produkty są niezwykle trwałe i odporne na czynniki zewnętrzne oraz urazy mechaniczne, dzięki czemu służą w lokalach gastronomicznych przez wiele lat – mimo częstej i codziennej eksploatacji. Firma przykłada dużą wagę nie tylko do samego tworzywa, z którego wykonane są produkty, ale również funkcjonalności urządzeń, bezpieczeństwa i higienicznej obsługi. Większość produktów posiada certyfikaty, które świadczą o ich wysokiej jakości i niezawodności. Aktualnie firma zajmuje się produkcją: zmywarek gastronomicznych, kotłów warzelnych i przechylnych, bemarów, taboretów grzewczych, piekarników, mebli nierdzewnych oraz wielu innych produktów.

Czytaj więcej >

Zmywarki gastronomiczne Lozamet

W ofercie firmy Lozamet możemy spotkać się z wieloma rodzajami zmywarek , które idealnie sprawdzą się w profesjonalnych lokalach gastronomicznych. Nie tylko usprawnią one codzienną pracę, dzięki czemu stanie się ona bardziej efektywna, ale również umożliwią szybkie i sprawne mycie zastawy stołowej, szkła lub innych akcesoriów kuchennych. Lozamet oferuje zmywarki do naczyń stołowych i szklanych, zmywarki kapturowe oraz zmywarki do naczyń szklanych.

Kotły warzelne Lozamet

W produkcji kotłów warzelnych Lozamet ma największe doświadczenie i wiedzę, gdyż to od tego produktu wszystko się zaczęło. Prawie 70-letnie doświadczenie sprawia, że ich produkty są urządzeniami nowoczesnymi. Podczas produkcji Lozamet korzysta z innowacyjnych pomysłów, które umożliwiają stworzenie urządzenia wysokiej jakości, które nie tylko spełnia swoją funkcję, ale również jest całkowicie bezpieczne i higieniczne w codziennym użytkowaniu.