Piec konwekcyjny z nawilżaniem 4x 450x340 mm - elektryczny, sterowanie elektroniczne | HENDI, 219362
Jeśli masz pytania, zadzwoń lub napisz do nas!
długość | 560 mm |
szerokość | 603 mm |
wysokość | 530 mm |
odległość między prowadnicami: | 75 mm |
moc całkowita: | 3.2 kW |
napięcie: | 230 V |
temperatura minimalna: | 30 °C |
temperatura maksymalna: | 260 °C |
waga: | 41 kg |
ilość prowadnic: | 4 szt. |
rozmiar GN: | GN 2/3 (354x325 mm) |
materiał: |
|
zasilanie: | elektryczne |
wentylator: | tak |
wyświetlacz: | tak |
programator: | tak |
Piec konwekcyjny z nawilżaniem 4x 450x340 mm - elektryczny, sterowanie elektroniczne | HENDI, 219362 - Opis:
• odległość miedzy prowadnicami- 75 mm• wymiary zewnętrzne- 560x603x(H)530 mm
• ilość wentylatorów z autorewersem- 1
• regulacja temperatury w trybie konwekcji- 30°C – 260°C
• regulacja temperatury w trybie z nawilżaniem- 90°C – 230°C
• moc/napięcie- 3,2 kW/230 V
• nawilżanie- bezpośrednie, sterowane elektronicznie
• waga- 41 kg
Idealne rozwiązanie dla piekarni, sklepów oraz wszelkiego typu lokali chcących poszerzyć swoją ofertę o świeże i smaczne pieczywo
• Niewielkie rozmiary oraz ekonomiczne zużycie energii elektrycznej sprawiają, że można zamontować je praktycznie wszędzie
• Zamontowany system nawilżania sprawia, że piec przeznaczony jest nawet do najbardziej wyrafinowanych wypieków
• Bezpośrednie wytwarzanie pary poprzez natrysk wody na grzałki
• Możliwość zapisania aż 99 programów gotowania, każdy nawet do 4 kroków, powoduje, że piec może obsługiwać każdy pracownik kuchni po krótkim szkoleniu, a efekt gotowania będzie zawsze taki sam
• Konwekcja (termoobieg) czyli wymuszony obieg gorącego powietrza, w celu zapewnienia równomiernej temperatury w całej komorze pieczenia. Wentylator zaciąga powietrze z komory a następnie przepuszcza je przez grzałki nagrzewając je. Nagrzane powietrze powraca z obu stron na potrawy znajdujące się na blachach 600x400 mm, umieszczonych na prowadnicach.
• Wentylatory z funkcją autorewersu sprawiają, iż równe rozprowadzenie gorącego powietrza jest idealne, a czas gotowania potraw się skraca w porównaniu do pieców tradycyjnych
• Elektroniczny panel sterowania ułatwia obsługę oraz kontrole przebiegu procesu gotowania
• Halogenowe oświetlenie komory poprawia kontrolę wzrokową procesu gotowania
• Drzwi przeszklone, wentylowane grawitacyjnie ułatwiają wzrokową kontrolę procesu gotowania i zmniejszają ryzyko poparzenia przy przypadkowym dotknięciu
• Uszczelka drzwi montowana w obudowie pieca, łatwa w demontażu w celu czyszczenia lub wymiany
• Wygodny i ergonomiczny uchwyt drzwi.
• Obudowa izolowana dla utrzymania temperatury wewnątrz i podniesienia bezpieczeństwa obsługi
• Zawiasy umożliwiające łatwy demontaż całych drzwi
• Obudowa oraz komora pieczenia ze stali nierdzewnej gwarantuje długoletnie użytkowanie
• Wymagane podłączenie do wody i prądu jednofazowego
• Nie posiada odpływu kanalizacyjnego
• Możliwość ustawienia dwóch pieców jeden na drugim umożliwia podwojenie wydajności produkcji bez konieczności zwiększenia powierzchni produkcyjnej – patrz akcesoria do łączenia pieców
• W standardowym wyposażeniu: 4 blachy o wymiarach 450x340 mm
W przypadku gdy dostarczony towar z jakiegokolwiek powodu Państwu nie odpowiada, a zakupiony został przez konsumenta (w rozumieniu przepisów prawa), możliwy jest jego zwrot w terminie do 14 dni. Zwrot towaru musi przebiegać zgodnie z §6 naszego regulaminu na adres podany przez pracownika sklepu. Zalecamy wypełnienie formularza odstąpienia od umowy, który można pobrać poniżej w podanym linku i wysłanie go wraz z wracanym towarem. Wymiana na inny towar możliwa po uzgodnieniu z pracownikiem sklepu. Przed zwrotem lub wymianą zalecamy skontaktowanie się z naszym działem handlowym.
Oświadczenie o odstąpieniu od umowy
W przypadku reklamacji prosimy o wypełnienie poniższego formularza elektronicznego lub wysłanie zgłoszenia na adres: serwis@gastromania.pl bądź pocztą tradycyjną na druku reklamacyjnym.