Frezer z wbudowanym, niezależnym pasteryzatorem Profigel Combi 15+15 produkcji włoskiej firmy TELME to urządzenie wysokiej jakości przeznaczone dla cukierni, lodziarni oraz profesjonalnej gastronomii. Maszyna posiada wbudowany cylinder pasteryzatora z bezpośrednim spustem do niezależnie sterowanego poziomego cylindra frezującego – zatem łączy w sobie cechy frezera poziomego oraz pasteryzatora. Pozwala wymieszać i spasteryzować takie składniki jak: mleko, śmietanę, mleko w proszku, owoce, cukier, dekstrozę, jaja, emulgatory, stabilizatory itp. wymagane do przygotowania lodów, sorbetto i granity oraz składniki różnych produktów cukierniczych i gastronomicznych. Podczas podgrzewania topi tłuszcze i czekoladę, eliminując większość patogennej flory bakteryjnej. Wszechstronne i szybkie dla każdego produktu wymagającego obróbki termicznej na gorąco lub na zimno. Urządzenie do frezowania i pasteryzacji Telme HBF Profigel Combi 15+15 jest idealne do wytwarzania lodów o specyficznej recepturze smakowej np. z dodatkiem czekolady we wszystkich jej rodzajach: białym, mlecznym, słodkim, ciemnym, gorzkim itp. Ponadto jest w stanie zmrozić lub spasteryzować 4 do 15 litrów mieszanki o wadze od 4,5 do 16 kg podczas cyklu trwającego od 10 do 15 minut. Wydajność od 70 l produktu na godzinę. Urządzenia można także używać do pasteryzacji, mrożenia i chłodzenia innych produktów spożywczych do zastosowań w profesjonalnej gastronomii np: granity. Producent zapewnia zgodność produktu z rozporządzeniem PE numer 1935/2004 dotyczącym materiałów i wyrobów dopuszczonych do kontaktu z żywnością. Przy zakupie każdego urządzenia Profigel HBF Combi 15+15 – w cenie profesjonalne szkolenie przeprowadzone przez naszego technologa. Istnieje także możliwość wypożyczenia urządzenia na testy.
Do przechowalni
Pasteryzator do lodów Ecomix T 60 produkcji włoskiej firmy TELME to urządzenie dla najbardziej wymagających klientów o chłodzonym wodą układzie chłodniczym. W standardowym wyposażeniu znajduje się:
Pasteryzator Telme Ecomix T 60 posiada bezpieczny dla produktów spożywczych pośredni system grzania z użyciem ciekłego czynnika grzewczego. Ponadto urządzenie posiada przeźroczystą pokrywę wykonaną z poliwęglanu umożliwiającą podgląd procesu pasteryzacji oraz dodawanie surowców w dowolnym momencie cyklu. Oprócz tego urządzenie wyposażono w zawór spustowy z wbudowanym systemem ułatwiającym mycie co pozwala utrzymać stałą higienę po każdym dozowaniu a po jego zakończeniu – zdemontować zawór bez użycia dodatkowych narzędzi. Obrotowy okapnik pod kranem pomaga utrzymać podłogę w czystości. Cylinder wykonano ze stali nierdzewnej gwarantującej wysoką wytrzymałość. Szerokie kąty narożników optymalizują przepływ mieszanki ułatwiając również czyszczenie i dezynfekcję urządzenia. Urządzenie do pasteryzacji Telme Ecomix T 60 posiada również mieszadło umieszczone ułatwiające przepływ mieszanki. Zakres podgrzewania od 60 do 90ºC. Zakres schładzania od 20 do 0ºC. Wydajność na cykl wynosi od 30 do 60 l pasteryzowanego produktu. Czas trwania cyklu od 100 do 120 minut. Producent zapewnia zgodność produktu z rozporządzeniem PE numer 1935/2004 dotyczącym materiałów i wyrobów dopuszczonych do kontaktu z żywnością.
Do przechowalni
Pasteryzator do lodów Ecomix T 60 A produkcji włoskiej firmy TELME to urządzenie dla najbardziej wymagających klientów o chłodzonym powietrzem układzie chłodniczym. W standardowym wyposażeniu znajduje się:
Pasteryzator Telme Ecomix T 60 A posiada bezpieczny dla produktów spożywczych pośredni system grzania z użyciem ciekłego czynnika grzewczego. Ponadto urządzenie posiada przeźroczystą pokrywę wykonaną z poliwęglanu umożliwiającą podgląd procesu pasteryzacji oraz dodawanie surowców w dowolnym momencie cyklu. Oprócz tego urządzenie wyposażono w zawór spustowy z wbudowanym systemem ułatwiającym mycie co pozwala utrzymać stałą higienę po każdym dozowaniu a po jego zakończeniu – zdemontować zawór bez użycia dodatkowych narzędzi. Obrotowy okapnik pod kranem pomaga utrzymać podłogę w czystości. Cylinder wykonano ze stali nierdzewnej gwarantującej wysoką wytrzymałość. Szerokie kąty narożników optymalizują przepływ mieszanki ułatwiając również czyszczenie i dezynfekcję urządzenia. Urządzenie do pasteryzacji Telme Ecomix T 60 A posiada również mieszadło umieszczone ułatwiające przepływ mieszanki. Zakres podgrzewania od 60 do 90ºC. Zakres schładzania od 20 do 0ºC. Wydajność na cykl wynosi od 30 do 60 l pasteryzowanego produktu. Czas trwania cyklu od 100 do 120 minut. Producent zapewnia zgodność produktu z rozporządzeniem PE numer 1935/2004 dotyczącym materiałów i wyrobów dopuszczonych do kontaktu z żywnością.
Do przechowalni
Pasteryzator do lodów Ecomix T 120 produkcji włoskiej firmy TELME to urządzenie dla najbardziej wymagających klientów o chłodzonym wodą układzie chłodniczym. W standardowym wyposażeniu znajduje się:
Pasteryzator Telme Ecomix T 120 posiada bezpieczny dla produktów spożywczych pośredni system grzania z użyciem ciekłego czynnika grzewczego. Ponadto urządzenie posiada przeźroczystą pokrywę wykonaną z poliwęglanu umożliwiającą podgląd procesu pasteryzacji oraz dodawanie surowców w dowolnym momencie cyklu. Oprócz tego urządzenie wyposażono w zawór spustowy z wbudowanym systemem ułatwiającym mycie co pozwala utrzymać stałą higienę po każdym dozowaniu a po jego zakończeniu – zdemontować zawór bez użycia dodatkowych narzędzi. Obrotowy okapnik pod kranem pomaga utrzymać podłogę w czystości. Cylinder wykonano ze stali nierdzewnej gwarantującej wysoką wytrzymałość. Szerokie kąty narożników optymalizują przepływ mieszanki ułatwiając również czyszczenie i dezynfekcję urządzenia. Urządzenie do pasteryzacji Telme Ecomix T 120 posiada również mieszadło umieszczone ułatwiające przepływ mieszanki. Zakres podgrzewania od 60 do 90ºC. Zakres schładzania od 20 do 0ºC. Wydajność na cykl wynosi od 60 do 120 l pasteryzowanego produktu. Czas trwania cyklu od 100 do 120 minut. Producent zapewnia zgodność produktu z rozporządzeniem PE numer 1935/2004 dotyczącym materiałów i wyrobów dopuszczonych do kontaktu z żywnością.
Do przechowalni
Pasteryzator do lodów Ecomix T 180 produkcji włoskiej firmy TELME to urządzenie dla najbardziej wymagających klientów o chłodzonym wodą układzie chłodniczym. W standardowym wyposażeniu znajduje się:
Pasteryzator Telme Ecomix T 180 posiada bezpieczny dla produktów spożywczych pośredni system grzania z użyciem ciekłego czynnika grzewczego. Ponadto urządzenie posiada przeźroczystą pokrywę wykonaną z poliwęglanu umożliwiającą podgląd procesu pasteryzacji oraz dodawanie surowców w dowolnym momencie cyklu. Oprócz tego urządzenie wyposażono w zawór spustowy z wbudowanym systemem ułatwiającym mycie co pozwala utrzymać stałą higienę po każdym dozowaniu a po jego zakończeniu – zdemontować zawór bez użycia dodatkowych narzędzi. Obrotowy okapnik pod kranem pomaga utrzymać podłogę w czystości. Cylinder wykonano ze stali nierdzewnej gwarantującej wysoką wytrzymałość. Szerokie kąty narożników optymalizują przepływ mieszanki ułatwiając również czyszczenie i dezynfekcję urządzenia. Urządzenie do pasteryzacji Telme Ecomix T 180 posiada również mieszadło umieszczone ułatwiające przepływ mieszanki. Zakres podgrzewania od 60 do 90ºC. Zakres schładzania od 20 do 0ºC. Wydajność na cykl wynosi od 90 do 180 l pasteryzowanego produktu. Czas trwania cyklu od 100 do 150 minut. Producent zapewnia zgodność produktu z rozporządzeniem PE numer 1935/2004 dotyczącym materiałów i wyrobów dopuszczonych do kontaktu z żywnością.
Do przechowalni
Maszyna do produkcji lodów tradycyjnych i sorbetów Pratica 35-50, 400V to wytrzymały i niezawodny frezer pionowy produkcji włoskiej firmy Telme przeznaczony dla lodziarni oraz cukierni. Urządzenie zasilane napięciem 400 V. Posiada przeźroczystą pokrywę wykonaną z poliwęglanu umożliwiającą wgląd w proces produkcji oraz dodawanie składników w dowolnym momencie cyklu. Urządzenie wyposażono ponadto w pionowy cylinder frezujący: ramię mieszadła unosi mieszankę lodową ku górze i a siła ciężkości sprowadza ją ponownie na dół. Ścianki i dno cylindra przewodzą moc chłodzącą. Temperatura podczas cyklu frezowania gwarantuje taki sam efekt niezależnie od przygotowanej mieszanki lodowej. Kontrola czasu cyklu pozwala uzyskać wysoką jakość lodów oraz ich pożądaną strukturę i konsystencję. Lody mogą być dozowane już po kilku minutach od zakończenia cyklu ponieważ urządzenie utrzymuje w cylindrze wyfrezowane lody w doskonałym stanie. Optymalną ekstrakcję uzyskuje się poprzez odwrócenie kierunku obrotów mieszadeł i podwójne zwiększenie ich prędkości. Frezer pionowy VBF Telme Pratica 35-50 Trifase jest w stanie zmrozić 3 do 7 litrów mieszanki o wadze od 3,5 do 8 kg podczas cyklu trwającego od 8 do 12 minut. Wydajność do 50 l lodów na godzinę. Producent zapewnia zgodność produktu z rozporządzeniem PE numer 1935/2004 dotyczącym materiałów i wyrobów dopuszczonych do kontaktu z żywnością.
Do przechowalni
Maszyna do produkcji lodów tradycyjnych i sorbetów Pratica 35-50, 230V to wytrzymały i niezawodny frezer pionowy produkcji włoskiej firmy Telme przeznaczony dla lodziarni oraz cukierni. Urządzenie zasilane napięciem 230 V. Posiada przeźroczystą pokrywę wykonaną z poliwęglanu umożliwiającą wgląd w proces produkcji oraz dodawanie składników w dowolnym momencie cyklu. Urządzenie wyposażono ponadto w pionowy cylinder frezujący: ramię mieszadła unosi mieszankę lodową ku górze i a siła ciężkości sprowadza ją ponownie na dół. Ścianki i dno cylindra przewodzą moc chłodzącą. Temperatura podczas cyklu frezowania gwarantuje taki sam efekt niezależnie od przygotowanej mieszanki lodowej. Kontrola czasu cyklu pozwala uzyskać wysoką jakość lodów oraz ich pożądaną strukturę i konsystencję. Lody mogą być dozowane już po kilku minutach od zakończenia cyklu ponieważ urządzenie utrzymuje w cylindrze wyfrezowane lody w doskonałym stanie. Optymalną ekstrakcję uzyskuje się poprzez odwrócenie kierunku obrotów mieszadeł i podwójne zwiększenie ich prędkości. Frezer pionowy VBF Telme Pratica 35-50 Monofase jest w stanie zmrozić 3 do 7 litrów mieszanki o wadze od 3,5 do 8 kg podczas cyklu trwającego od 8 do 12 minut. Wydajność do 50 l lodów na godzinę. Producent zapewnia zgodność produktu z rozporządzeniem PE numer 1935/2004 dotyczącym materiałów i wyrobów dopuszczonych do kontaktu z żywnością.
Do przechowalni
Maszyna do produkcji lodów tradycyjnych i sorbetów Profigel 30-50 to wytrzymały i niezawodny frezer poziomy produkcji włoskiej firmy Telme przeznaczony dla lodziarni oraz cukierni. Urządzenie zasilane napięciem 400 V. Dzięki poziomemu cylindrowi o średnicy 310 mm może wyprodukować większe ilości wysokiej jakości kremistych lodów o napowietrzeniu ponad 40% (w porównaniu do innych pionowych frezerów). Frezer posiada elektro-polerowane mieszadło ze stali nierdzewnej wyposażone w wymienne skrobaki umożliwiające pełne wykorzystanie mocy chłodniczej wysokowydajnego kompresora. Oprócz tego urządzenie wyposażono w otwór spustowy wyposażony w kratkę ochronną. Umożliwia on szybkie opróżnianie cylindra po zakończeniu cyklu i gwarantuje optymalne dozowanie lodów gotowych do natychmiastowej sprzedaży. Urządzenie zostało także wyposażone w kółka umożliwiające łatwy transport. Frezer posiada 11 modyfikowalnych programów oraz 3 do samodzielnego zaprogramowania (we wszystkich można regulować prędkość mieszadła). Cykl sterowany poprzez czas jest doskonały dla uzyskania perfekcyjnej struktury i konsystencji, z kolei cykl sterowany poprzez temperaturę służy do najlepszej możliwej konserwacji lodów. Frezer pionowy HBF Telme Profigel 30-50 jest w stanie zmrozić 3 do 7 litrów mieszanki o wadze od 3,5 do 8 kg podczas cyklu trwającego od 8 do 12 minut. Wydajność do 50 l lodów na godzinę. Frezer jest prosty w obsłudze, czyszczeniu i konserwacji. Producent zapewnia zgodność produktu z rozporządzeniem PE numer 1935/2004 dotyczącym materiałów i wyrobów dopuszczonych do kontaktu z żywnością.
Do przechowalni
Maszyna do produkcji lodów tradycyjnych i sorbetów Extragel T 50-70 to wytrzymały i niezawodny frezer poziomy produkcji włoskiej firmy Telme przeznaczony dla najbardziej wymagających lodziarni oraz cukierni. Urządzenie zasilane napięciem 400 V. W standardowym wyposażeniu znajdują się:
Dzięki poziomemu cylindrowi o średnicy 310 mm może wyprodukować większe ilości wysokiej jakości kremistych lodów o napowietrzeniu ponad 40% (w porównaniu do innych pionowych frezerów). Frezer posiada elektro-polerowane mieszadło ze stali nierdzewnej wyposażone w wymienne skrobaki umożliwiające pełne wykorzystanie mocy chłodniczej wysokowydajnego kompresora. Oprócz tego urządzenie wyposażono w otwór spustowy wyposażony w kratkę ochronną. Umożliwia on szybkie opróżnianie cylindra po zakończeniu cyklu i gwarantuje optymalne dozowanie lodów gotowych do natychmiastowej sprzedaży. Urządzenie zostało także wyposażone w kółka umożliwiające łatwy transport. Frezer posiada 11 modyfikowalnych programów oraz 3 do samodzielnego zaprogramowania (we wszystkich można regulować prędkość mieszadła). Cykl sterowany poprzez czas jest doskonały dla uzyskania perfekcyjnej struktury i konsystencji, z kolei cykl sterowany poprzez temperaturę służy do najlepszej możliwej konserwacji lodów. Frezer poziomy HBF Telme Extragel T 50-70 jest w stanie zmrozić 3 do 10 litrów mieszanki o wadze od 3,5 do 11 kg podczas cyklu trwającego od 5 do 12 minut. Wydajność do 70 l lodów na godzinę. Frezer jest prosty w obsłudze, czyszczeniu i konserwacji. Producent zapewnia zgodność produktu z rozporządzeniem PE numer 1935/2004 dotyczącym materiałów i wyrobów dopuszczonych do kontaktu z żywnością. Przy zakupie każdego urządzenia Extragel T 50-70 – w cenie profesjonalne szkolenie przeprowadzone przez naszego technologa. Istnieje także możliwość wypożyczenia urządzenia na testy.
Do przechowalni
Maszyna do produkcji lodów tradycyjnych i sorbetów Extragel 70-100 to wytrzymały i niezawodny frezer poziomy produkcji włoskiej firmy Telme przeznaczony dla najbardziej wymagających lodziarni oraz cukierni. Urządzenie zasilane napięciem 400 V. W standardowym wyposażeniu znajdują się:
Dzięki poziomemu cylindrowi o średnicy 310 mm może wyprodukować większe ilości wysokiej jakości kremistych lodów o napowietrzeniu ponad 40% (w porównaniu do innych pionowych frezerów). Frezer posiada elektro-polerowane mieszadło ze stali nierdzewnej wyposażone w wymienne skrobaki umożliwiające pełne wykorzystanie mocy chłodniczej wysokowydajnego kompresora. Oprócz tego urządzenie wyposażono w otwór spustowy wyposażony w kratkę ochronną. Umożliwia on szybkie opróżnianie cylindra po zakończeniu cyklu i gwarantuje optymalne dozowanie lodów gotowych do natychmiastowej sprzedaży. Urządzenie zostało także wyposażone w kółka umożliwiające łatwy transport. Frezer posiada 11 modyfikowalnych programów oraz 3 do samodzielnego zaprogramowania (we wszystkich można regulować prędkość mieszadła). Cykl sterowany poprzez czas jest doskonały dla uzyskania perfekcyjnej struktury i konsystencji, z kolei cykl sterowany poprzez temperaturę służy do najlepszej możliwej konserwacji lodów. Frezer poziomy HBF Telme Extragel 70-100 jest w stanie zmrozić 4 do 15 litrów mieszanki o wadze od 4,5 do 16 kg podczas cyklu trwającego od 5 do 12 minut. Wydajność do 100 l lodów na godzinę. Frezer jest prosty w obsłudze, czyszczeniu i konserwacji. Producent zapewnia zgodność produktu z rozporządzeniem PE numer 1935/2004 dotyczącym materiałów i wyrobów dopuszczonych do kontaktu z żywnością. Przy zakupie każdego urządzenia Extragel T 70-100 – w cenie profesjonalne szkolenie przeprowadzone przez naszego technologa. Istnieje także możliwość wypożyczenia urządzenia na testy.
Do przechowalni
Maszyna do produkcji lodów tradycyjnych i sorbetów Pratica 9-12, 400V produkcji włoskiej firmy TELME to średniej wielkości urządzenie o wysokiej jakości, przeznaczone do produkcji niewielkiej ilości lodów rzemieślniczych w restauracjach, cukierniach oraz hotelach. Urządzenie posiada zasilanie trójfazowe, regulowane skrobaki w celu wykorzystania całej mocy chłodniczej oraz automatyczną ekstrakcję – po zakończeniu cyklu lody są wydobywane bardzo szybko i są gotowe do sprzedaży. Frezer Telme Pratica 9-12 Trifase jest w stanie zmrozić 1 do 2 litrów mieszanki o wadze od 1,2 do 2,3 kg podczas cyklu trwającego od 10 do 20 minut. Wydajność do 9 l lodów na godzinę. Urządzenia można także używać do mrożenia i chłodzenia innych produktów spożywczych do zastosowań w profesjonalnej gastronomii np: granity. Producent zapewnia zgodność produktu z rozporządzeniem PE numer 1935/2004 dotyczącym materiałów i wyrobów dopuszczonych do kontaktu z żywnością.
Do przechowalni
Maszyna do produkcji lodów tradycyjnych i sorbetów Pratica 9-12, 230V produkcji włoskiej firmy TELME to średniej wielkości urządzenie o wysokiej jakości, przeznaczone do produkcji niewielkiej ilości lodów rzemieślniczych w restauracjach, cukierniach oraz hotelach. Urządzenie posiada zasilanie jednofazowe, regulowane skrobaki w celu wykorzystania całej mocy chłodniczej oraz automatyczną ekstrakcję – po zakończeniu cyklu lody są wydobywane bardzo szybko i są gotowe do sprzedaży. Frezer Telme Pratica 9-12 Monofase jest w stanie zmrozić 1 do 2 litrów mieszanki o wadze od 1,2 do 2,3 kg podczas cyklu trwającego od 10 do 20 minut. Wydajność do 9 l lodów na godzinę. Urządzenia można także używać do mrożenia i chłodzenia innych produktów spożywczych do zastosowań w profesjonalnej gastronomii np: granity. Producent zapewnia zgodność produktu z rozporządzeniem PE numer 1935/2004 dotyczącym materiałów i wyrobów dopuszczonych do kontaktu z żywnością.
Do przechowalni
Maszyna do produkcji lodów tradycyjnych i sorbetów Pratica 15-25, 400V produkcji włoskiej firmy TELME to średniej wielkości urządzenie o wysokiej jakości, przeznaczone do produkcji większej ilości lodów rzemieślniczych w restauracjach, cukierniach oraz hotelach. Urządzenie posiada zasilanie trójfazowe, regulowane skrobaki w celu wykorzystania całej mocy chłodniczej oraz automatyczną ekstrakcję – po zakończeniu cyklu lody są wydobywane bardzo szybko i są gotowe do sprzedaży. Frezer Telme Pratica 15-25 Trifase jest w stanie zmrozić 2 do 4 litrów mieszanki o wadze od 2,3 do 4,5 kg podczas cyklu trwającego od 10 do 20 minut. Wydajność do 25 l lodów na godzinę. Urządzenia można także używać do mrożenia i chłodzenia innych produktów spożywczych do zastosowań w profesjonalnej gastronomii np: granity. Producent zapewnia zgodność produktu z rozporządzeniem PE numer 1935/2004 dotyczącym materiałów i wyrobów dopuszczonych do kontaktu z żywnością.
Do przechowalni
Maszyna do produkcji lodów tradycyjnych i sorbetów Pratica 15-25, 230V produkcji włoskiej firmy TELME to średniej wielkości urządzenie o wysokiej jakości, przeznaczone do produkcji większej ilości lodów rzemieślniczych w restauracjach, cukierniach oraz hotelach. Urządzenie posiada zasilanie jednofazowe, regulowane skrobaki w celu wykorzystania całej mocy chłodniczej oraz automatyczną ekstrakcję – po zakończeniu cyklu lody są wydobywane bardzo szybko i są gotowe do sprzedaży. Frezer Telme Pratica 15-25 Monofase jest w stanie zmrozić 2 do 4 litrów mieszanki o wadze od 2,3 do 4,5 kg podczas cyklu trwającego od 10 do 20 minut. Wydajność do 25 l lodów na godzinę. Urządzenia można także używać do mrożenia i chłodzenia innych produktów spożywczych do zastosowań w profesjonalnej gastronomii np: granity. Producent zapewnia zgodność produktu z rozporządzeniem PE numer 1935/2004 dotyczącym materiałów i wyrobów dopuszczonych do kontaktu z żywnością.
Do przechowalni
Urządzenie do schładzania napojów o numerze katalogowym 469102 z wydajnym systemem mieszającym, korpusem wykonanym ze stali nierdzewnej, pojemnikiem na sok wykonanym z wytrzymałego poliwęglanu i tacką ociekową w zestawie. Urządzenie generuje nisko poziom hałasu: 55dB. Utrzymuje temperaturę napojów od +3 do +8 stopniu Celsjusza.
Do przechowalni
Granitor numerze katalogowym 469112 o pojemności 2 12 litrów to urządzenie do przygotowania mrożonych napojów. Posiada pokrywę z oświetleniem, elektroniczną kontrolę temperatury, wydajny kompresor i tackę ociekową. Urządzenie jest łatwe w utrzymaniu czystości. Możliwość podświetlania pojemników (tryb pracy dzień/noc). Czynnik chłodzący: R404a. Pojemność: 2 × 12 litrów.
Do przechowalni
Maszyna do produkcji lodów tradycyjnych, sorbetów i granit z ręczną ekstrakcją i elektro-mechanicznym sterowaniem POKER produkcji włoskiej firmy TELME to urządzenie wysokiej jakości. Urządzenie posiada kompaktowe wymiary, dzięki czemu jest łatwe w użyciu nawet w małych laboratoriach – 50×56×40 cm o wadze 60 kg. Urządzenie wyposażono w cylinder pionowy, prosty w obsłudze, zapewniający skuteczne mieszanie, frezowanie i napowietrzanie wprowadzonej mieszanki: ramię mieszadła unosi mieszankę lodową ku górze i a siła ciężkości sprowadza ją ponownie na dół. Ścianki i dno cylindra przewodzą moc chłodzącą. W wyniku obróbki cieplno-mechanicznej powstają kremowe lody. Frezer nastolny Telme Poker jest w stanie zmrozić 1 do 2 litra mieszanki o wadze od 1,2 do 2,3 kg podczas cyklu trwającego od 10 do 15 minut. Wydajność do 10 l lodów na godzinę. Urządzenie zasilane jest prądem jednofazowym. Wymaga minimalnej konserwacji. Do urządzenia można dokupić wózek. Idealna do produkcji niewielkiej ilości lodów rzemieślniczych w restauracjach, cukierniach oraz hotelach. Producent zapewnia zgodność produktu z rozporządzeniem PE numer 1935/2004 dotyczącym materiałów i wyrobów dopuszczonych do kontaktu z żywnością.
Do przechowalni
Frezer z wbudowanym, niezależnym pasteryzatorem Profigel Combi 10+10 produkcji włoskiej firmy TELME to urządzenie wysokiej jakości przeznaczone dla cukierni, lodziarni oraz profesjonalnej gastronomii. Maszyna posiada wbudowany cylinder pasteryzatora z bezpośrednim spustem do niezależnie sterowanego poziomego cylindra frezującego – zatem łączy w sobie cechy frezera poziomego oraz pasteryzatora. Pozwala wymieszać i spasteryzować takie składniki jak: mleko, śmietanę, mleko w proszku, owoce, cukier, dekstrozę, jaja, emulgatory, stabilizatory itp. wymagane do przygotowania lodów, sorbetto i granity oraz składniki różnych produktów cukierniczych i gastronomicznych. Podczas podgrzewania topi tłuszcze i czekoladę, eliminując większość patogennej flory bakteryjnej. Wszechstronne i szybkie dla każdego produktu wymagającego obróbki termicznej na gorąco lub na zimno. Urządzenie do frezowania z wbudowanym pasteryzatorem Telme HBF Profigel Combi 10+10 jest idealne do wytwarzania lodów o specyficznej recepturze smakowej np. z dodatkiem czekolady we wszystkich jej rodzajach: białym, mlecznym, słodkim, ciemnym, gorzkim itp. Ponadto jest w stanie zmrozić lub spasteryzować 3 do 10 litrów mieszanki o wadze od 3,5 do 11 kg podczas cyklu trwającego od 10 do 15 minut. Wydajność od 50 l produktu na godzinę. Urządzenia można także używać do pasteryzacji, mrożenia i chłodzenia innych produktów spożywczych do zastosowań w profesjonalnej gastronomii np: granity. Producent zapewnia zgodność produktu z rozporządzeniem PE numer 1935/2004 dotyczącym materiałów i wyrobów dopuszczonych do kontaktu z żywnością. Przy zakupie każdego urządzenia Profigel HBF Combi 10+10 – w cenie profesjonalne szkolenie przeprowadzone przez naszego technologa. Istnieje także możliwość wypożyczenia urządzenia na testy.
Do przechowalni
Zapisz się do naszego newslettera,
aby otrzymywać info o nowościach i promocjach.
33 5000 555
sklep@gastromania.pl
Godziny pracy:
poniedziałek-piątek: 8:00 – 16:00
© Gastromania.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Korzystając z witryny bez zmiany ustawień przeglądarki wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. W każdej chwili możesz zmienić ustawienia przeglądarki decydujące o ich zapisywaniu.
Kliknij, aby dowiedzieć się więcej o Polityce Cookies.