-
Holdomat 3x GN 2/3 | RETIGO, Hold-o-mat 2/3
Netto: Brutto: -
Piec konwekcyjno-parowy 6xGN1/1, bojlerowy | RETIGO, B 611 b
Netto: Brutto: -
Holdomat 3x GN 1/1 standard | RETIGO, Hold-o-mat 1/1
Netto: Brutto:
RETIGO
(97)RETIGO to czeska, niezależna marka specjalizująca się od 1994 roku w produkcji pieców konwekcyjno-parowych. Oferta firmy obejmuje ponadto urządzenia z linii DeliMaster, które łączą w sobie najlepsze cechy pieca piekarniczego, pieca konwekcyjno-parowego, grilla do zapiekania, płyty grillującej i frytownicy, okapy kondensacyjne umożliwiające utrzymanie komfortowego środowiska pracy oraz systemy bankietowe dla pieców konwekcyjno-parowych wraz z osłonami termicznymi. W szerokiej ofercie RETIGO znajdują się także niezbędne akcesoria, m.in. smokery kompatybilne ze wszystkimi piecami konwekcyjno-parowymi RETIGO, garowniki, pistolety olejowe pozwalające oszczędzić do 2/3 kosztów związanych ze zużyciem tłuszczów podczas gotowania lub smażenia w piecu konwekcyjno-parowym, pojemniki gastronomiczne, blachy piekarnicze, środki czyszczące obejmujące preparaty przeznaczone do mycia automatycznego, mycia ręcznego, odwapniania komory gotowania i bojlera, odtłuszczania i usuwania kamienia, niezbędne części zamienne (m.in. drzwi, zwijane prysznice, sondy, a także automatyczne i ręczne zmiękczacze, sól w tabletkach i różnego rodzaju filtry. Linia Vision Chef Concept obejmuje schładzarko-zamrażarki szokowe przeznaczone do dłuższego przechowywania produktów w optymalnych warunkach oraz holdomaty pozwalające utrzymać przygotowane danie przez kilka godzin we właściwej temperaturze z zachowaniem wszystkich walorów smakowych. Urządzanie charakteryzuje się minimalnym zużyciem energii, jest przenośne i proste w obsłudze. Pozawala oszczędzać czas i energię potrzebną na przygotowywanie tej samej potrawy.
Piece konwekcyjno-parowe RETIGO produkowane są w trzech liniach: Blue Vision, Orange Vision i Orange Vision Plus. RETIGO Blue Vision to najwyższa seria modeli pieców konwekcyjno-parowych. Poszczególne modele pieców zostały zaprojektowane w oparciu o najnowsze technologie i rozwiązania dla profesjonalistów. Sterowanie pieców realizowane jest za pomocą panelu dotykowego, który umożliwia łatwy i szybki dostęp do wszystkich podstawowych i specjalnych funkcji urządzenia, a wszystkie modele w podstawowej konfiguracji wyposażone są w funkcję automatycznego mycia oraz Easy Cooking, klapkę odprowadzającą nadmiar pary i 6-punktową sondę termiczną.
Wszystkie piece konwekcyjno-parowe RETIGO, niezależnie od linii, zostały dopracowane w najdrobniejszych szczegółach. Posiadają nowoczesny, wyróżniający design i wyposażone są w funkcje niezbędne w codziennej, profesjonalnej pracy. Charakteryzują się łatwym, intuicyjnym sterowaniem oraz nowoczesnymi rozwiązaniami izolacyjnymi, dzięki czemu eliminują ryzyko zalania kuchni. Wyposażone są ponadto dodatkowe, zaawansowane funkcje, takie jak automatyczne mycie czy system oszczędzania wody oraz energii elektrycznej.
Piece konwekcyjno-parowe RETIGO to doskonałej jakości urządzenia z segmentu premium, ale z rozsądną, przystępną ceną i rozwiązaniami, które sprawdzą się zarówno w małej restauracji i dużej jadłodajni, jak i w profesjonalnie zorganizowanej kuchni szkolnej, szpitalnej, zakładowej lub hotelowej.