-
Rondel 2 l, Ø 160x110 mm | REDFOX, 1611
Netto: Brutto: -
Rondel 2,75 l, Ø 180x120 mm | REDFOX, 1812
Netto: Brutto:
Rondle nierdzewne wysokie
(16)Rondel wysoki to garnek niezbędny w każdej kuchni – zarówno tej profesjonalnej, jak i domowej. Oferujemy wysokiej klasy rondle gastronomiczne z wysokimi ściankami wykonane ze stali nierdzewnej przeznaczone do użytkowania na kuchenkach gazowych i indukcyjnych. Rondle te doskonale sprawdzają się w hotelach, restauracjach, barach czy jadłodajniach, umożliwiają bowiem wieloletnie użytkowanie, utrzymując pierwotne właściwości. Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą wysokich nierdzewnych rondli. Nie wiesz, co wybrać? Zadzwoń lub napisz, a nasi specjaliści pomogą dobrać odpowiednie rozwiązanie dla Twojego biznesu!
Wysoki rondel ze stali nierdzewnej do profesjonalnego użytku
Rondel wysoki ze stali nierdzewnej jest niezwykle wszechstronnym naczyniem, które znajduje szerokie zastosowanie w profesjonalnej branży kulinarnej. Umożliwiają między innymi:
- gotowanie na dużym ogniu – rondel wysoki ze stali nierdzewnej jest idealny do gotowania na dużym ogniu, zwłaszcza gdy potrzebne jest szybkie podgrzewanie potraw, takich jak zupy, sosy czy buliony,
- przygotowywanie dań duszonych – dzięki dużej pojemności i wysokim bokom, rondel ten świetnie sprawdza się do duszenia potraw, zwłaszcza mięsnych, warzywnych czy dań jednogarnkowych,
- przygotowywanie sosów i dań kremowych – w rondlu wysokim można łatwo przygotowywać różnego rodzaju sosy, dipy oraz dania kremowe, jak risotto czy kremy z warzyw,
- gotowanie na parze – niektóre modele rondli wysokich ze stali nierdzewnej są wyposażone w specjalne wkłady do gotowania na parze bądź umożliwiają zastosowanie uniwersalnego sita, co pozwala na zdrowe i odżywcze przygotowywanie potraw.
Wysokie rondle gastronomiczne stanowią także świetną alternatywę dla kociołka. W profesjonalnych kuchniach często wykorzystuje się rondle wysokie do przygotowywania tradycyjnych dań, takich jak gulasze, bigosy czy bogracze.
Stal nierdzewna – wybór kucharzy na całym świecie
Garnek wysoki do profesjonalnego użytku gastronomicznego wykonany ze stali nierdzewnej ma wiele zalet, które czynią go popularnym wyborem w branży kulinarno-gastronomicznej. Stal nierdzewna jest wyjątkowo trwałym materiałem, który zachowuje swoje właściwości nawet przy ekstremalnych warunkach użytkowania. Zawiera ona chrom, który tworzy warstwę tlenku chromu na powierzchni, chroniąc ją przed korozją i rdzą. Jednocześnie powierzchnia stali nierdzewnej jest gładka i nieporowata, co ułatwia czyszczenie i utrzymanie w czystości. Materiał ten pozwala na użytkowanie naszych rondli na praktycznie każdej powierzchni (kuchenka indukcyjna i kuchenka gazowa).
Surowce do produkcji stali nierdzewnej, takie jak żelazo, chrom, nikiel i inne dodatki stopowe, są odpowiednio wyselekcjonowane i poddawane różnym procesom wstępnego przygotowania. Wytapia się je i formuje w stal nierdzewną poprzez wszelakie metody przemysłowe, takie jak topienie w piecach wysokotemperaturowych oraz odlewania w formach. Gotowa stal nierdzewna jest poddawana kolejnym procesom obróbki, takim jak laminowanie, walcowanie, cięcie, gięcie i polerowanie, aby uzyskać odpowiednie kształty i wykończenia. Warto nadmienić, że dobre rondle wykonane są z jednego arkusza blachy, co eliminuje ryzyko rozszczelnienia.
Rondel wysoki w Gastromanii – najwyższa jakość i znani producenci
Każdy produkt dostępny w naszym sklepie to wysokiej klasy wyposażenie gastronomiczne, sygnowane nazwami znanych i cenionych w branży producentów, takich jak między innymi niemiecka firma Contacto, czyli jednego z przodujących producentów i importerów profesjonalnych artykułów gastronomicznych. Jest to gwarancja wytrzymałości, nieścieralnej powłoki oraz innowacyjnych rozwiązań.
Każdy nasz garnek wysoki można myć w zmywarce przemysłowej, dzięki czemu możliwe jest zapewnienie maksymalnej higieny i bezpieczeństwa żywności oraz smaku. Możliwość mycia w wysokich temperaturach oraz przy wykorzystaniu specjalistycznych detergentów przeznaczonych do stali szlachetnej znacznie skraca czas przygotowania rondli do ponownego użytku.
Ważną cechą każdego produktu jest wykonana ze stali nierdzewnej podstawa typu sandwich z rdzeniem aluminiowym. Dzięki temu temperatura rozprowadzania jest równomiernie, co przekłada się na zminimalizowanie ryzyka przypalenia. Jednocześnie zastosowanie tego rozwiązania pomaga dłużej utrzymać odpowiednią temperaturę potrawy, nawet już po ściągnięciu jej ze źródła ciepła.
Gastromania oferuje szeroki asortyment profesjonalnych rondli gastronomicznych, jednak to nie jedyne akcesoria kuchenne, jakie mamy na stanie. Zachęcamy do zapoznania się także z naszymi innymi produktami, które świetnie uzupełnią wyposażenie każdej kuchni.