Schładzarko-zamrażarka szokowa ze stali nierdzewnej 20x 1/1 GN 40 mm / 400x600x20 mm, 800x930x2415 mm | DORA METAL, DM-S-95120
Jeśli masz pytania, zadzwoń lub napisz do nas!
długość | 800 mm |
szerokość | 930 mm |
wysokość | 2415 mm |
rozmiar blach: | 600x400 mm |
moc całkowita: | 3.126 kW |
napięcie: | 400 V |
ilość pojemników GN: | 20 szt. |
rozmiar GN: | GN 1/1 (530x325 mm) |
głębokość pojemników GN: | 40 mm |
materiał: | stal nierdzewna |
drzwi przeszklone: | nie |
wyświetlacz: | tak |
Schładzarko-zamrażarka szokowa ze stali nierdzewnej 20x 1/1 GN 40 mm / 400x600x20 mm, 800x930x2415 mm | DORA METAL, DM-S-95120 - Opis:
Schładzarko-zamrażarka szokowa ze stali nierdzewnej 20x 1/1 GN 40 mm / 400x600x20 mm, 800x930x2415 mm | DORA METAL, DM-S-95120 to produkt, który wykonany został z atestowanej wysokogatunkowej stali nierdzewnej.Wymiary SxGxW [mm]: 800x930x2415
Pojemność komory [l]: 20 x 1/1 GN h=40 mm lub tace 400x600x20 [mm]
Napięcie zasilania [V/Hz]: 400/50
Moc elektr. [W]: 3126
Wydajność [kg/cykl]: Schładzanie: 75 / Zamrażanie: 70
Czas schładzania: od +90°C do +3°C w 90 minut / od +90°C do -18°C w 270 minut
- urządzenia są przystosowane do pracy w klasie klimatycznej 4 (300°C przy wilgotności względnej 55%), maksymalna temperatura 320°C i wilgotność powietrza do 60%, przekroczenie zalecanej temperatury może spowodować obniżenie wydajności urządzenia oraz zwiększenie zużycia energii
- stelaż stały
- zastosowany został zaawansowany elektroniczny układ rozruchowy. Umożliwia on łagodny start silnika agregatu, co wydłuża jego żywotność, zmniejsza hałas i podnosi kulturę pracy całego układu. Wszystko to w celu zwiększenia niezawodności
i komfortu korzystania z naszych urządzeń.
- czynnik chłodniczy R455
- możliwość dostosowania do pieców po indywidualnej konsultacji
Schładzarki i zamrażarki szokowe to zaawansowane urządzenia chłodnicze. Pozwalają na szybkie schłodzenie i zamrażanie potraw zaraz po ich przygotowaniu. Znajdują one zastosowanie w obiektach, w których przygotowuje się potrawy najpierw schłodzone a następnie podgrzewane i podawane klientom.
Zgodnie z przepisami potrawy muszą być schłodzone w czasie nieprzekraczającym 90 minut. Schładzarki gwarantują w tym przedziale czasowym schłodzenie potrawy do temperatury +3°C. Urządzenia z funkcją zamrażania szokowego umożliwiają dodatkowo zamrożenie potrawy do temperatury -18°C w czasie do 270 minut.
Dlaczego proces szybkiego schładzania jest tak ważny i potrzebny? Tradycyjne schładzanie w urządzeniach trwa minimum kilka godzin. W tym czasie zachodzi w produktach niekontrolowany rozwój bakterii. Przygotowując potrawy czas schładzania należy skrócić do minimum. Dzięki temu można przechowywać żywność przez długi okres, nie tracąc jej walorów smakowych.
Zamrażarka szokowa sprawia, że płyny przekształcają się w mikrokryształy, które w przeciwieństwie do makrokryształów nie uszkadzają struktur komórkowych i po rozmrożeniu zachowują właściwą konsystencję. Podczas tradycyjnego chłodzenia potrawy na skutek wysychania, parowania tracą około 6%, a nawet 8% swojej wagi, przez co pozbawione zostają naturalnej wilgoci, zapachu czy smaku. Chłodzenie szokowe zmniejsza odparowanie o około 2-3%.
W przypadku gdy dostarczony towar z jakiegokolwiek powodu Państwu nie odpowiada, a zakupiony został przez konsumenta (w rozumieniu przepisów prawa), możliwy jest jego zwrot w terminie do 14 dni. Zwrot towaru musi przebiegać zgodnie z §6 naszego regulaminu na adres podany przez pracownika sklepu. Zalecamy wypełnienie formularza odstąpienia od umowy, który można pobrać poniżej w podanym linku i wysłanie go wraz z wracanym towarem. Wymiana na inny towar możliwa po uzgodnieniu z pracownikiem sklepu. Przed zwrotem lub wymianą zalecamy skontaktowanie się z naszym działem handlowym.
Oświadczenie o odstąpieniu od umowy
W przypadku reklamacji prosimy o wypełnienie poniższego formularza elektronicznego lub wysłanie zgłoszenia na adres: serwis@gastromania.pl bądź pocztą tradycyjną na druku reklamacyjnym.