Wszystkie produkty fabryki wytwarzane są zgodnie z ponad 150-letnią tradycją i technologią Barry Callebaut, ale dostosowane są do receptur, gustów i wymagań lokalnego rynku. W Sao Paulo działa pod nadzorem Barry Callebaut Akademia Czekolady, która oferuje kursy i szkolenia z poszerzania wiedzy i doskonalenia umiejętności związanych z czekoladą, jej obróbką i zastosowaniem. Asortyment Sicao obejmuje ponad 50 produktów, takich jak czekolady o średniej płynności, funkcjonalne polewy oraz proszek kakaowy. Kuwertury charakteryzują się wysoką zawartością naturalnego kakao, mają wspaniały połysk i są szybkoschnące. Nadają się doskonale do produkcji ciast i deserów, tabliczek czekolady, pralinek, napojów, a nawet czekoladowych fontann i fondue. Najnowszą propozycją marki są granulki wyprodukowane z czystej, półciemnej czekolady.

Wyroby Sicao produkowane są również m.in. w Chinach, Polsce, Meksyku i Singapurze. Niezależnie od lokalizacji, mają ten sam skład i produkowane są zgodnie z tradycją Barry Callebaut, której prestiż gwarantuje najwyższą jakość, a intensywny smak kakao, zrównoważona słodycz i przystępna cena sprawiają, że wszystkie produkty marki Sicao sprawdzają się doskonale w profesjonalnym cukiernictwie i piekarnictwie w praktycznie każdym zakątku świata. Umożliwiają tworzenie zróżnicowanych smakowo i estetycznie kombinacji, inspirują, pomagają uzyskać pożądany efekt, a tym samym zadowolić swoich klientów. Zapraszamy na zakupy - Gastromania to profesjonalny sklep z produktami marki Sicao. Zapewniamy szeroki wybór i szybką realizację każdego zamówienia.