Środki dezynfekujące dla gastronomii – aktywna walka z drobnoustrojami

Szkodliwe drobnoustroje to niepożądani goście w każdej profesjonalnej kuchni, których zdecydowanie nie należy lekceważyć. Występowanie bakterii i zarodników pleśni w przemyśle spożywczym jest jednak nieuniknione, bez względu na to, jak rzetelni są dostawcy i partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy. Są one trudne do dostrzeżenia i potrafią rozwijać się w niesamowicie szybkim tempie. Można skutecznie ograniczyć przytoczony problem przechowując poszczególne produkty spożywcze w odpowiedni sposób, jednak eksperci z branży gastronomicznej stworzyli dodatkowe środki dezynfekujące dla gastronomii. Pomogą Ci one bezkompromisowo rozprawić się z drobnoustrojami i ich potencjalnymi źródłami.

Czytaj więcej >

Środki dezynfekujące dla gastronomii – fizyczne, chemiczne, skuteczne

Oferowane przez nas środki dezynfekujące dla gastronomii możemy podzielić zasadniczo na dwie grupy: fizyczne oraz chemiczne. Do pierwszej grupy zaliczamy specjalistyczne naświetlacze i sterylizatory, które niszczą drobnoustroje np. wydzielając określone dawki promieniowania UV. Należą do niej też wszelkie chłodnie i pasteryzatory. Środkiem dezynfekującym dla gastronomii, który polecamy właścicielom lokali podającym wino, są kulki do czyszczenia dekanterów i karafek. Usuną one osad winny, do którego trudno dotrzeć przez wąską szyjkę naczynia, a który stanowi idealną pożywkę dla drobnoustrojów. Chemiczne środki dezynfekujące dla gastronomii to różnego rodzaju mydła oraz płyny antybakteryjne, przeznaczone do mycia rąk, jak i dezynfekcji wyposażenia kuchennego lub barowego. Oba rodzaje środków dezynfekujących dla gastronomii charakteryzują się potwierdzoną skutecznością. Zapoznaj się z nimi już dziś i pozbądź się drobnoustrojów na dobre.