Szafa do sezonowania mięsa, 233 l, 170W, 595x760x1270 mm | HENDI, 221433
Jeśli masz pytania, zadzwoń lub napisz do nas!
długość | 595 mm |
szerokość | 760 mm |
wysokość | 1270 mm |
pojemność: | 233 l |
moc całkowita: | 0.17 kW |
napięcie: | 230 V |
temperatura minimalna: | 1 °C |
temperatura maksymalna: | 25 °C |
ilość półek: | 3 szt. |
materiał: |
|
wentylator: | tak |
drzwi przeszklone: | tak |
gatunek stali nierdzewnej: | AISI 304 |
kod EAN: | 8711369221433 |
Szafa do sezonowania mięsa, 233 l, 170W, 595x760x1270 mm | HENDI, 221433 - Opis:
• Odpowiednie warunki do sezonowania mięsa: termiczne, wentylacyjne i wilgotnościowe• Niskoemisyjne szkło hartowane - wysoka wydajność energetyczna
• Lampa UVC - działanie antybakteryjne
• Doskonała cyrkulacja powietrza przekłada się na równomierne suszenie
• Haki i tacka na sól w zestawie
Szafa do sezonowania mięsa firmy HENDI oferuje kontrolowane środowisko do dojrzewania mięsa, dzięki któremu uzyskasz niezwykle kruche i smaczne mięso. Szafa została zaprojektowana tak, by doskonale odwzorować mikroklimat wykorzystywany do tradycyjnego, naturalnego dojrzewania mięsa. Równocześnie, innowacyjna technologia umożliwia stałą kontrolę nad procesem sezonowania poprzez utrzymywanie stabilnej wentylacji, regulowanej wilgotności powietrza oraz sterylizacji.
Obudowa, rama drzwi, uchwyt drzwi wykonane ze stali nierdzewnej AISI 304.
Przeszklenie drzwi wykonane z 2 warstw hartowanego szkła powlekanego niskoemisyjnego, które zwiększa wydajność energetyczną szafy poprzez blokowanie promieniowania UV oraz przedostawania się ciepła z zewnątrz. Zamek w drzwiach w standardzie.
Pojemnik na wodę destylowaną wykonany z tworzywa ABS - wodę destylowaną należy uzupełnić ręcznie.
Powiadomienie na ekranie oraz alarm dźwiękowy sygnalizują niską wilgotność poniżej 15% i konieczność uzupełnienia wody.
Alarm sygnalizujący drzwi pozostające otwarte przez więcej niż 3,5 minuty - zabezpieczenie przed niekontrolowanym zaburzeniem warunków panujących w komorze.
Wbudowana lampa UVC do sterylizacji zapobiega rozwojowi bakterii i gwarantuje bezpieczne środowiska dla mięsa; po otwarciu drzwi szafy w trakcie procesu sezonowania bakterie nie będą miały szansy się rozwinąć.
Chłodzenie wymuszone wentylatorem zapewniającym odpowiedni poziom cyrkulacji powietrza.
Automatyczne odparowanie wody kondensacyjnej (pary wodnej).
Światła LED ulokowane po obu stronach komory oraz na suficie.
Zakres temperatury: 1-25°C.
Regulowany zakres wilgotności: 60-85%.
Aktualny poziom wilgotności jest wyświetlany na panelu.
Czynnik chłodniczy: R600a.
Maks. udźwig drążka do haków: 50 kg.
Maks. udźwig na hak: 25 kg.
Maks. udźwig na półkę: 30 kg.
W szafie znajdują się:
- 3 półki,
- drążek do zawieszania haków,
- 3 haki,
- tacka na sól (sól nie jest w zestawie),
wszystkie powyższe elementy są wykonane ze stali nierdzewnej AISI 304.
W przypadku gdy dostarczony towar z jakiegokolwiek powodu Państwu nie odpowiada, a zakupiony został przez konsumenta (w rozumieniu przepisów prawa), możliwy jest jego zwrot w terminie do 14 dni. Zwrot towaru musi przebiegać zgodnie z §6 naszego regulaminu na adres podany przez pracownika sklepu. Zalecamy wypełnienie formularza odstąpienia od umowy, który można pobrać poniżej w podanym linku i wysłanie go wraz z wracanym towarem. Wymiana na inny towar możliwa po uzgodnieniu z pracownikiem sklepu. Przed zwrotem lub wymianą zalecamy skontaktowanie się z naszym działem handlowym.
Oświadczenie o odstąpieniu od umowy
W przypadku reklamacji prosimy o wypełnienie poniższego formularza elektronicznego lub wysłanie zgłoszenia na adres: serwis@gastromania.pl bądź pocztą tradycyjną na druku reklamacyjnym.