Mały termometr zanurzeniowy marki Testo o indeksie 0560 1113 to idealne rozwiązanie dla lokali gastronomiczny i zakładów przetwórstwa. Dzięki szerokiemu zakresowi pomiarowemu (-20 do +230 stopni Celsjusza) sprawdzi się w wielu rolach. Dzięki zabezpieczeniu IP-67 sprawdzi się idealnie w mokrym środowisku. Dzięki temu można go myć nawet pod bieżącą wodą, a nawet w zmywarce. Nada się zarówno do sprawdzania temperatury serwowanych potraw, jak i temperatury obróbki półproduktów w trakcie ich przygotowywania. Znajdzie zastosowanie w barach, stołówkach, food truckach i innych punktach gastronomicznych. Dokładność pomiarów to: 1 stopień Celsjusza w zakresie od -20 do +53,9 stopni Celsjusza oraz +90,1 do +180 stopni Celsjusza, 0,8 stopnia od +54 do +90 i 1,5 stopnia od 1,5 +180,1 do +230. Termometr napędza bateria guzikowa LR44, którą jest łatwo wymienić. Urządzenie mierzy temperaturę w stopniach Celsjusza jak Fahrenheita. Niewątpliwą zaletą urządzenia jest czytelny wyświetlacz LCD. Termometr za opłatą może być wzorcowany (certyfikowany) w laboratorium producenta, które posiada akredytację Polskiego Centrum Akredytacyjnego.
Do przechowalni
Pudełko z plastiku na 36 makaroników w kolorze przezroczystym sprzedawane po 1 szt. Pudełko 023/36, produkcji włoskiej firmy Alcas, wykonane z poliwęglanu to produkt idealny do ekspozycji oraz bezpiecznego transportu makaroników (złożenie dwóch opakowań umożliwia stworzenie jednego pudełka – dół + góra). Produkt doskonały dla cukierni oraz firm cateringowych. Cena za 1 szt. opakowania.
Do przechowalni
Worki do pakowania próżniowego 150×200 mm wykonane z folii PA/PE o grubości 70 mikronów. Opakowanie zawiera 100 sztuk worków, spełniających odpowiednie wymagania dla przemysłu spożywczego oraz do bezpiecznego kontaktu z żywnością. Woreczki wykonane są z folii barierowej produkowanej z poliamidu oraz polietylenu i przeznaczone są do pakowania wszelkich produktów spożywczych takich jak: sery, mięso, owoce i warzywa. Pakowanie próżniowe produktów spożywczych jest jednym z najpopularniejszych sposobów przechowywania żywności i wydłużenia jej przydatności do spożycia. Hermetyczne pakowanie produktów polega na usunięciu powietrza z torebki a następnie jej zgrzaniu w taki sposób aby nie dopuścić do ponownej migracji powietrza do opakowania. Brak powietrza jest równoznaczny ze znacznym ograniczeniem oddziaływania tlenu na produkt spożywczy, zahamowaniem rozwoju bakterii tlenowych, grzybów i pleśni a tym samym wydłużeniem jego okresu przydatności. Produkujemy także inne rozmiary torebek do pakowania próżniowego oraz woreczków do pakowania w mieszaninach gazów obojętnych lub atmosferze modyfikowanej – jesteśmy w stanie dostarczyć worki wykonane z folii PA/PE, PET/PE, OPA/PE o dowolnych wymiarach w granicach 10×10 cm do 90×140 cm w wersji bezbarwnej, barwionej w masie, z foli metalizowanych, z nadrukiem nawierzchniowym lub międzywarstwowym. Na zapytanie klienta możemy dostarczyć worki barierowe: typu DOYPACK, typu STAND UP, z eurozawieszką, z nacięciem EASY OPEN oraz z zamknięciem strunowym. Oferujemy worki zarówno barwione jak i również z podkładem złotym lub srebrnym. Posiadamy możliwość wykonania nadruków flexograficznych nawierzchniowych i międzywarstwowych do 8 kolorów. Przeznaczone do pakowarki próżniowej komorowej.
Do przechowalni
Pokrywa z przezroczystego tworzywa sztucznego pasująca do pojemnika na 6 lub 9 makaroników, włoskiej firmy Alcas, model 023/6-C. Doskonale sprawdzi się w cukierniach oraz firmach cateringowych. Produkt sprzedawany po 1 sztuce. UWAGA – prezentowana pokrywa sprzedawana jest bez pojemnika. Pojemnik na makaroniki, pasujący do opisanej pokrywy jest dostępny pod indeksem: 023109060 i 023109090.
Do przechowalni
Oryginalna włoska łyżka do nakładania lodów z przezroczystą długą rączką. Cześć robocza o długości 130 mm wykonana z wysokiej jakości stali nierdzewnej. Służy do nakładania lodów i sorbetów z kuwet – może także zastąpić profesjonalną gałkownicę. Wymiar całkowity 260×65 mm.
Do przechowalni
Worki do pakowania próżniowego 200×200 mm wykonane z folii PA/PE o grubości 70 mikronów. Opakowanie zawiera 100 sztuk worków, spełniających odpowiednie wymagania dla przemysłu spożywczego oraz do bezpiecznego kontaktu z żywnością. Woreczki wykonane są z folii barierowej produkowanej z poliamidu oraz polietylenu i przeznaczone są do pakowania wszelkich produktów spożywczych takich jak: sery, mięso, owoce i warzywa. Pakowanie próżniowe produktów spożywczych jest jednym z najpopularniejszych sposobów przechowywania żywności i wydłużenia jej przydatności do spożycia. Hermetyczne pakowanie produktów polega na usunięciu powietrza z torebki a następnie jej zgrzaniu w taki sposób aby nie dopuścić do ponownej migracji powietrza do opakowania. Brak powietrza jest równoznaczny ze znacznym ograniczeniem oddziaływania tlenu na produkt spożywczy, zahamowaniem rozwoju bakterii tlenowych, grzybów i pleśni a tym samym wydłużeniem jego okresu przydatności. Produkujemy także inne rozmiary torebek do pakowania próżniowego oraz woreczków do pakowania w mieszaninach gazów obojętnych lub atmosferze modyfikowanej – jesteśmy w stanie dostarczyć worki wykonane z folii PA/PE, PET/PE, OPA/PE o dowolnych wymiarach w granicach 10×10 cm do 90×140 cm w wersji bezbarwnej, barwionej w masie, z foli metalizowanych, z nadrukiem nawierzchniowym lub międzywarstwowym. Na zapytanie klienta możemy dostarczyć worki barierowe: typu DOYPACK, typu STAND UP, z eurozawieszką, z nacięciem EASY OPEN oraz z zamknięciem strunowym. Oferujemy worki zarówno barwione jak i również z podkładem złotym lub srebrnym. Posiadamy możliwość wykonania nadruków flexograficznych nawierzchniowych i międzywarstwowych do 8 kolorów. Przeznaczone do pakowarki próżniowej komorowej.
Do przechowalni
Worki do pakowania próżniowego 200×300 mm wykonane z folii PA/PE o grubości 70 mikronów. Opakowanie zawiera 100 sztuk worków, spełniających odpowiednie wymagania dla przemysłu spożywczego oraz do bezpiecznego kontaktu z żywnością. Woreczki wykonane są z folii barierowej produkowanej z poliamidu oraz polietylenu i przeznaczone są do pakowania wszelkich produktów spożywczych takich jak: sery, mięso, owoce i warzywa. Pakowanie próżniowe produktów spożywczych jest jednym z najpopularniejszych sposobów przechowywania żywności i wydłużenia jej przydatności do spożycia. Hermetyczne pakowanie produktów polega na usunięciu powietrza z torebki a następnie jej zgrzaniu w taki sposób aby nie dopuścić do ponownej migracji powietrza do opakowania. Brak powietrza jest równoznaczny ze znacznym ograniczeniem oddziaływania tlenu na produkt spożywczy, zahamowaniem rozwoju bakterii tlenowych, grzybów i pleśni a tym samym wydłużeniem jego okresu przydatności. Produkujemy także inne rozmiary torebek do pakowania próżniowego oraz woreczków do pakowania w mieszaninach gazów obojętnych lub atmosferze modyfikowanej – jesteśmy w stanie dostarczyć worki wykonane z folii PA/PE, PET/PE, OPA/PE o dowolnych wymiarach w granicach 10×10 cm do 90×140 cm w wersji bezbarwnej, barwionej w masie, z foli metalizowanych, z nadrukiem nawierzchniowym lub międzywarstwowym. Na zapytanie klienta możemy dostarczyć worki barierowe: typu DOYPACK, typu STAND UP, z eurozawieszką, z nacięciem EASY OPEN oraz z zamknięciem strunowym. Oferujemy worki zarówno barwione jak i również z podkładem złotym lub srebrnym. Posiadamy możliwość wykonania nadruków flexograficznych nawierzchniowych i międzywarstwowych do 8 kolorów. Przeznaczone do pakowarki próżniowej komorowej.
Do przechowalni
Worki do pakowania próżniowego 250×350 mm wykonane z folii PA/PE o grubości 70 mikronów. Opakowanie zawiera 100 sztuk worków, spełniających odpowiednie wymagania dla przemysłu spożywczego oraz do bezpiecznego kontaktu z żywnością. Woreczki wykonane są z folii barierowej produkowanej z poliamidu oraz polietylenu i przeznaczone są do pakowania wszelkich produktów spożywczych takich jak: sery, mięso, owoce i warzywa. Pakowanie próżniowe produktów spożywczych jest jednym z najpopularniejszych sposobów przechowywania żywności i wydłużenia jej przydatności do spożycia. Hermetyczne pakowanie produktów polega na usunięciu powietrza z torebki a następnie jej zgrzaniu w taki sposób aby nie dopuścić do ponownej migracji powietrza do opakowania. Brak powietrza jest równoznaczny ze znacznym ograniczeniem oddziaływania tlenu na produkt spożywczy, zahamowaniem rozwoju bakterii tlenowych, grzybów i pleśni a tym samym wydłużeniem jego okresu przydatności. Produkujemy także inne rozmiary torebek do pakowania próżniowego oraz woreczków do pakowania w mieszaninach gazów obojętnych lub atmosferze modyfikowanej – jesteśmy w stanie dostarczyć worki wykonane z folii PA/PE, PET/PE, OPA/PE o dowolnych wymiarach w granicach 10×10 cm do 90×140 cm w wersji bezbarwnej, barwionej w masie, z foli metalizowanych, z nadrukiem nawierzchniowym lub międzywarstwowym. Na zapytanie klienta możemy dostarczyć worki barierowe: typu DOYPACK, typu STAND UP, z eurozawieszką, z nacięciem EASY OPEN oraz z zamknięciem strunowym. Oferujemy worki zarówno barwione jak i również z podkładem złotym lub srebrnym. Posiadamy możliwość wykonania nadruków flexograficznych nawierzchniowych i międzywarstwowych do 8 kolorów. Przeznaczone do pakowarki próżniowej komorowej.
Do przechowalni
Zestaw jednorazowych worków cukierniczych ROLLH55 to produkt włoskiej firmy Martellato wykonany z najwyżej jakości polietylenu, który jest bezpieczny w pracy z żywnością. Worek cukierniczy nada się do dekorowania zarówno na słodko – przy użyciu mas cukrowych, polew, kremów, jak i na słono – przy użyciu majonezu, ketchupu, sosów. Zestaw jednorazowych rękawów cukierniczych ROLLH55 składa się z 100 sztuk transparentnych worków o długości 55 cm. Produkt sprawdzi się w profesjonalnych cukierniach oraz domowych kuchniach – jest niezwykle wytrzymały, przezroczysty – dzięki swojej wytrzymałości worki można kilkakrotnie napełniać nawet najcięższymi ciastami i kremami.
Do przechowalni
Worki do pakowania próżniowego 150×250 mm wykonane z folii PA/PE o grubości 70 mikronów. Opakowanie zawiera 100 sztuk worków, spełniających odpowiednie wymagania dla przemysłu spożywczego oraz do bezpiecznego kontaktu z żywnością. Woreczki wykonane są z folii barierowej produkowanej z poliamidu oraz polietylenu i przeznaczone są do pakowania wszelkich produktów spożywczych takich jak: sery, mięso, owoce i warzywa. Pakowanie próżniowe produktów spożywczych jest jednym z najpopularniejszych sposobów przechowywania żywności i wydłużenia jej przydatności do spożycia. Hermetyczne pakowanie produktów polega na usunięciu powietrza z torebki a następnie jej zgrzaniu w taki sposób aby nie dopuścić do ponownej migracji powietrza do opakowania. Brak powietrza jest równoznaczny ze znacznym ograniczeniem oddziaływania tlenu na produkt spożywczy, zahamowaniem rozwoju bakterii tlenowych, grzybów i pleśni a tym samym wydłużeniem jego okresu przydatności. Produkujemy także inne rozmiary torebek do pakowania próżniowego oraz woreczków do pakowania w mieszaninach gazów obojętnych lub atmosferze modyfikowanej – jesteśmy w stanie dostarczyć worki wykonane z folii PA/PE, PET/PE, OPA/PE o dowolnych wymiarach w granicach 10×10 cm do 90×140 cm w wersji bezbarwnej, barwionej w masie, z foli metalizowanych, z nadrukiem nawierzchniowym lub międzywarstwowym. Na zapytanie klienta możemy dostarczyć worki barierowe: typu DOYPACK, typu STAND UP, z eurozawieszką, z nacięciem EASY OPEN oraz z zamknięciem strunowym. Oferujemy worki zarówno barwione jak i również z podkładem złotym lub srebrnym. Posiadamy możliwość wykonania nadruków flexograficznych nawierzchniowych i międzywarstwowych do 8 kolorów. Przeznaczone do pakowarki próżniowej komorowej.
Do przechowalni
Łyżka do nakładania lodów 10SGC01 produkcji włoskiej firmy Martellato, to idealny sposób na zastąpienie tradycyjnych gałkownic. Łyżka została wykonana z wysokiej jakości stali nierdzewnej, która gwarantuje długotrwałość użytkowania. Nowocześnie zaprojektowana, ergonomiczna rączka to prawdziwy przełom – idealne wyprofilowanie w połączeniu z eleganckim designem to klucz do sukcesu. Łyżka do nakładania lodów 10SGC01 jest długa na 20 cm, w skład czego wchodzi 10 centymetrowa, biała rączka. Produkt sprawdzi się w lodziarniach, cukierniach oraz punktach gastronomicznych do obsługi kuwet w witrynach typu pozzetti.
Do przechowalni
Pudełko z przezroczystego tworzywa sztucznego z pokrywą na tiramisu. Pojemnik 132/3, produkcji włoskiej firmy Alcas, to produkt idealny do ekspozycji oraz bezpiecznego transportu nie tylko wspomnianego, włoskiego deseru ale także do wielu innych deserów czy ciast. Pudełko doskonale sprawdzi się w cukierniach oraz firmach cateringowych. Produkt sprzedawany po 1 sztuce.
Do przechowalni
Waga spożywcza 50BI02 to produkt innowacyjnej, włoskiej firmy Martellato. Waga ta sprawdzi się w każdej kuchni – zarówno wśród domowych użytkowników, jak także w cukierniach, kawiarniach czy punktach gastronomicznych. Do produkcji urządzenia użyto stali nierdzewnej. Waga spożywcza 50BI02 umożliwi precyzyjne zważenie wagi artykułów spożywczych. Produkt zawiera cztery baterie o mocy 1.5 V. Maksymalna waga artykułów ważonych wynosi 15 kilogramów.
Do przechowalni
Pudełko z tworzywa sztucznego w srebrnym kolorze na 12 makaroników. Opakowanie 023/12, produkcji włoskiej firmy Alcas, wykonane z polipropylenu to produkt idealny do ekspozycji oraz bezpiecznego transportu makaroników. Pudełko doskonale sprawdzi się w cukierniach oraz firmach cateringowych. Produkt sprzedawany po 1 sztuce. UWAGA – prezentowany pojemnik sprzedawany jest bez pokrywy. Pokrywa dostępna pod indeksem: 023201120.
Do przechowalni
Nożyk do nacinania bagietek CUTTER15 produkcji włoskiej firmy Martellato został stworzony z myślą o klientach profesjonalnych, jak również indywidualnych. Ostrze wykonane jest z wysokiej jakości stali nierdzewnej, a ergonomiczna rączka z wysokiej jakości tworzywa sztucznego. Nożyk do nacinania bagietek CUTTER15 o pomarańczowej barwie posiada również specjalną nakładkę na ostrze, która zapewni bezpieczne przechowywanie oraz zapobiegnie uszkodzeniom samego ostrza. Rączka produktu zapewni szybkie i wygodne nacinanie bagietek.
Do przechowalni
Worki do pakowania próżniowego 250×300 mm wykonane z folii PA/PE o grubości 70 mikronów. Opakowanie zawiera 100 sztuk worków, spełniających odpowiednie wymagania dla przemysłu spożywczego oraz do bezpiecznego kontaktu z żywnością. Woreczki wykonane są z folii barierowej produkowanej z poliamidu oraz polietylenu i przeznaczone są do pakowania wszelkich produktów spożywczych takich jak: sery, mięso, owoce i warzywa. Pakowanie próżniowe produktów spożywczych jest jednym z najpopularniejszych sposobów przechowywania żywności i wydłużenia jej przydatności do spożycia. Hermetyczne pakowanie produktów polega na usunięciu powietrza z torebki a następnie jej zgrzaniu w taki sposób aby nie dopuścić do ponownej migracji powietrza do opakowania. Brak powietrza jest równoznaczny ze znacznym ograniczeniem oddziaływania tlenu na produkt spożywczy, zahamowaniem rozwoju bakterii tlenowych, grzybów i pleśni a tym samym wydłużeniem jego okresu przydatności. Produkujemy także inne rozmiary torebek do pakowania próżniowego oraz woreczków do pakowania w mieszaninach gazów obojętnych lub atmosferze modyfikowanej – jesteśmy w stanie dostarczyć worki wykonane z folii PA/PE, PET/PE, OPA/PE o dowolnych wymiarach w granicach 10×10 cm do 90×140 cm w wersji bezbarwnej, barwionej w masie, z foli metalizowanych, z nadrukiem nawierzchniowym lub międzywarstwowym. Na zapytanie klienta możemy dostarczyć worki barierowe: typu DOYPACK, typu STAND UP, z eurozawieszką, z nacięciem EASY OPEN oraz z zamknięciem strunowym. Oferujemy worki zarówno barwione jak i również z podkładem złotym lub srebrnym. Posiadamy możliwość wykonania nadruków flexograficznych nawierzchniowych i międzywarstwowych do 8 kolorów. Przeznaczone do pakowarki próżniowej komorowej.
Do przechowalni
Nóż do nacinania chleba i bagietek CUTTER4 produkcji włoskiej firmy Martellato został stworzony z najlepszej jakości i wytrzymałości materiałów, aby zapewnić długotrwałość i ergonomiczność produktu. Ostrze noża wykonane zostało na wzór żyletki, a jego czerwona rękojeść jest wygodna w użytkowaniu i uchwycie. Nóż do nacinania chleba i bagietek CUTTER4 posiada specjalną dziurkę umożliwiającą powieszenie na ścianie. Produkt zawiera również specjalną nakładkę na ostrze, która chroni przed przecięciami oraz uszkodzeniami samego ostrza. Produkt polecany jest dla piekarni, punktów cukierniczych oraz domowych kuchni.
Do przechowalni
Pokrywa z przezroczystego tworzywa sztucznego pasująca do pojemnika na 12 makaroników, włoskiej firmy Alcas, model 023/12C. Doskonale sprawdzi się w cukierniach oraz firmach cateringowych. Produkt sprzedawany po 1 sztuce. UWAGA – prezentowana pokrywa sprzedawana jest bez pojemnika. Pojemnik na makaroniki, pasujący do opisanej pokrywy jest dostępny pod indeksem: 023109120.
Do przechowalni
Inwestycja w profesjonalne wyposażenie gastronomiczne przyniesie każdej restauracji wymierne zyski. Dla zespołu Chefstore.pl odpowiedni dobór sprzętu, urządzeń, maszyn i przyborów gastronomicznych jest absolutnym priorytetem. Oferujemy najlepszej jakości sprzęty renomowanych producentów takich jak CHEFFY, STALGAST, HENDI, DICK, GIESSER MESSER, ROBOT COUPE, TOMGAST, EDENOX, ASBER, KROMET, LOZAMET, DE BUYER, CAMBRO, CHEF CHOICE, UNIS, JANPOL, BARTSCHER, RATIONAL, APS oraz CONTACTO oraz wielu wielu innych. To prawda, że wielu producentów i dystrybutorów posiada w swoich katalogach urządzania o lepszej i gorszej renomie, stąd biorąc pod uwagę nasze doświadczenie, pomagamy dobrać takie rozwiązania, które dotychczas nie sprawiały naszym klientom problemów. Doradzamy także jak najlepiej wyposażyć lokal gastronomiczny tak, aby jego kuchnia rzeczywiście stała się sercem w skomplikowanym organizmie jakim jest restauracja.
W naszej ofercie w ramach kategorii Wyposażenie kuchni znajdziecie całe niezbędne wyposażenie gastronomiczne, od urządzeń do mechanicznej i cieplnej obróbki potraw, poprzez naczynia kuchenne, przybory, profesjonalne garnki, wszelkiego rodzaju akcesoria kuchenne, restauracyjne oraz cukiernicze, aż po odzież gastronomiczną produkowaną na miarę. Pomożemy wyposażyć kuchnię w każdy niezbędny element – od najmniejszego szczegółu jak łyżeczka do cukru, po ogromny piec konwekcyjno-parowy.
Jak wiadomo, obróbka cieplna żywności jest podstawą działalności gastronomicznej. Dzięki niej mięso i produkty roślinne stają się dla organizmu ludzkiego lepiej przyswajalne. Poza tym przetworzona termicznie żywność nabiera pożądanego smaku, zapachu, barwy i konsystencji, a więc wszystkich tych właściwości, jakie klient życzyłby sobie znaleźć w zakupionym w restauracji daniu.
Najbardziej rozpowszechnionymi urządzeniami stosowanymi do obróbki cieplnej żywności w kuchniach restauracyjnych, hotelowych i wszelkich zakładach żywieniowych są piece i piekarniki, trzony kuchenne, płyty grzejne, kuchenki mikrofalowe i aparaty do smażenia i gotowania. Przed zakupem poszczególnych urządzeń warto się dobrze zastanowić jakie sprzęty będą odpowiednie do naszego zaplecza kuchennego. Czy wystarczy nam podstawowe wyposażenie takie jak trzon kuchenny, czy też będziemy potrzebować płyty grzejnej? A może chcemy wyzwolić kreatywność i wykorzystać wiedzę naszego szefa kuchni umożliwiając mu pracę z piecem konwekcyjno-parowym, który daje praktycznie nieograniczone możliwości w przygotowywaniu potraw? Poniżej przedstawiamy krótką charakterystykę poszczególnych urządzeń.
Piekarniki są przeważnie wbudowane w kuchnie gastronomiczne, natomiast piece są urządzeniami wolnostojącymi z reguły osadzanymi na podstawach ze stali nierdzewnej. Wyróżniamy piece biczowe, piece konwekcyjno-parowe, piece do pizzy, piece mikrofalowe oraz kombinowane np.: popularne ostatnio piece łączące funkcję termoobiegu z podgrzewem mikrofalami. Jak wybrać odpowiedni piec gastronomiczny? Oczywiście wszystko zależy od indywidualnych potrzeb.
Piece konwekcyjno-parowe są obecnie najczęściej polecanym rozwiązaniem przez profesjonalistów. Ogrzewają potrawy przy pomocy pary wodnej i gorącego powietrza, które mogą oddziaływać termicznie na produkt jednocześnie lub osobno. W takim piecu można przygotowywać na różnych poziomach kilka różnorodnych potraw jednocześnie np. pieczeń z indyka, szarlotkę i łososia. Jak wiadomo to tłuszcz jest głównym nośnikiem zapachów, dlatego profesjonalne piece konwekcyjno-parowe mają funkcję wysysania tłuszczu z powietrza w komorze. Dzięki temu zapachy skrajnie różnych potraw nie przenikają się. Nowoczesne piece mają także funkcje regeneracji potraw, rozrostu ciasta, cook-hold (utrzymania ugotowanej potrawy w zadanej temperaturze), pasteryzacji, wędzenia oraz szybkiego schładzania. Ogromną zaletą pieca konwekcyjno-parowego jest możliwość dowolnego ustawiania parametrów jego działania. Powszechnie stosowaną funkcją jest możliwość ustawienia w pamięci urządzenia kilku najczęściej używanych programów termicznego przygotowywania potraw.
Potrawy pochodzące z kuchni innych państw stają się w świecie gastronomicznym coraz bardziej popularne. W związku z tym oferta producentów sprzętu gastronomicznego jest coraz bardziej urozmaicona. Niewątpliwie najbardziej „modna” jest pizza. Do wypieku pizzy mogą być używane piece elektryczne jedno- lub dwukomorowe, nowoczesne piece z promiennikami podczerwieni oraz piece łańcuchowe lub biczowe.
Piece tunelowe znane także jako piece biczowe lub łańcuchowe, ogrzewają produkty poprzez uderzenia strumieniami gorącego powietrza. Dzięki temu ciepło szybko dociera do środka potrawy. Piece biczowe są dobrze izolowane, niewielka ilość ciepła dostaje się na zewnątrz. Dzieje się tak między innymi dlatego, że są one „przelotowe” – produkt wkładamy z jednej strony, a gotowy wyciągamy z drugiej strony. Dzięki temu znacznie zwiększa się wydajność pieczenia. Ponadto potrawy pieczone w piecach łańcuchowych wyróżniają się naturalnym smakiem i aromatem, są też bardziej soczyste niż przygotowywane w tradycyjny sposób.
Piece do pizzy są przeznaczone do obróbki tylko jednego rodzaju potrawy (co nie wyklucza możliwości przygotowywania w nich zapiekanek, wypieków o niewielkiej wysokości a nawet lazagne). Nagrzewają się do temperatury nawet 500°C – oprócz grzałek w ich komorze znajduje się także tzw. płyta szamotowa wykonana ze specjalnej masy szamotowej a czasem granitu, bazaltu lub lawy wulkanicznej, która jest świetnym nośnikiem ciepła i w istotny sposób wpływa na finalną jakość przygotowywanego produktu. Wysoka temperatura jest niezbędna do upieczenia prawdziwej pizzy w kilka minut.
Do poszczególnych sposobów smażenia dopasowane są odpowiednie aparaty do smażenia. Płyty typu griddle polecane są do smażenia beztłuszczowego, patelnie do smażenia na płytkiej warstwie tłuszczu lub do duszenia, natomiast frytownice do smażenia w głębokim tłuszczu.
Do profesjonalnych sprzętów do gotowania należą przede wszystkim kotły warzelne i steamery ale także specjalistyczne garnki do gotowania np.: ryżu.
Kotły warzelne są podstawowym wyposażeniem każdej kuchni obsługującej większą stołówkę, jadłodajni czy obiektu w którym serwuje się spore ilości płynnych potraw. Występują niezliczone ich rodzaje. Mogą być stacjonarne (centralne, wolnostojące) albo przechylne, zasilane gazem, elektrycznością, parą techniczną. Kotły gastronomiczne możemy podzielić także ze względu na sposób przekazywania ciepła do komory kotła:
Steamery ogrzewają potrawy parą wodną pod podwyższonym ciśnieniem. Dzięki temu czas obróbki cieplnej skraca się nawet 3-krotnie, a żywność traci mniej witamin i składników mineralnych niż miałoby to miejsce podczas gotowania w wodzie.
Obecnie nie sposób wyobrazić sobie restaurację, a tym bardziej jadłodajnię czy stołówkę bez kuchenki mikrofalowej. Ich podstawową rolą jest szybkie podgrzewanie żywności lub jej rozmrażanie. Ogrzewanie w mikrofalówce przebiega o 60-70% szybciej niż podczas używania konwencjonalnych metod. Źródłem mikrofali w kuchenkach mikrofalowych jest magnetron.
W naszym sklepie oferujemy podstawowe rodzaje kuchenek mikrofalowych, które są wykorzystywane głównie w gospodarstwach domowych, a także kuchenki profesjonalne jako wyposażenie zakładów gastronomicznych. Dlaczego profesjonalne kuchenki mikrofalowe są lepsze? W zwyczajnych kuchenkach mikrofalowych produkty podgrzewane są umieszczone na talerzu obrotowym. Mikrofale skierowane są cały czas w tym samym kierunku, dlatego potrawy nigdy nie zostaną równomiernie podgrzane. W profesjonalnych kuchenkach mikrofalowych znajdują się dwa magnetrony, dzięki temu mikrofale rozchodzą się równomiernie, produkt nie musi być umieszczany na talerzu obrotowym, a całe danie zostaje podgrzane w tym samym stopniu bez przegrzania poszczególnych partii produktu. Odgrzewałeś kiedyś dania z kością w kuchence mikrofalowej? Charakterystyczny zapach i smak takich produktów ogrzewanych mikrofalami (niezbyt przyjemny) wynika właśnie z nierównomiernego rozkładu temperatury podczas pracy niskiej jakości kuchenki.
W naszej ofercie w kategorii: Naczynia kuchenne posiadamy także olbrzymi wybór garnków ze stali nierdzewnej, naczyń do pieczenia i zapiekania, mis kuchennych, profesjonalnych patelni gastronomicznych, rondli, pojemników GN we wszystkich rozmiarach i z dowolnego tworzywa, pokryw GN, form kuchennych, blach do pieczenia i szereg innych produktów niezbędnych w każdej kuchni.
W sklepie internetowym ChefStore.pl znajduje się także specjalnie wydzielony dział Przybory dla cukierników, w którym oferujemy produkty dobrane specjalnie do potrzeb zawodowych cukierników. Są nimi m.in. różne rodzaje wycinarek do ciastek i mas cukrowych, znaczniki cukiernicze, pędzelki do lukru i oleju, wałki kuchenne, rękawy i pistolety cukiernicze do kremów, polew i śmietany, skrobaki i wybieraki, szpachelki, palniki do karmelizowania i mnóstwo innych przyborów ułatwiających pracę personelowi każdej kuchni i cukierni. Nie zapomnieliśmy także o różnorakich przyrządach do dekoracji.
Na ChefStore.pl oferujemy także inne przydatne w profesjonalnej gastronomii sprzęty i akcesoria. Znajdziecie tutaj m.in. wysokiej jakości profesjonalne pakowarki próżniowe, wagi do zapleczy kuchennych, termometry kucharskie, kloce masarskie oraz pełną gamę odzieży gastronomicznej.
W naszej ofercie znajdziecie wszystkie niezbędne elementy wyposażenia profesjonalnej kuchni dla restauracji, barów, jadalni, stołówek, kawiarni, pizzerii, i wszelkich innych lokali gastronomicznych a także cukierniczych, piekarniczych, mleczarskich oraz przemysłowych zakładów przetwórstwa żywności. W ChefStore.pl pomożemy urządzić Waszą kuchnię, przygotować projekt, dobrać sprzęt i wszelkie niezbędne akcesoria.
Zapisz się do naszego newslettera,
aby otrzymywać info o nowościach i promocjach.
33 5000 555
sklep@gastromania.pl
Godziny pracy:
poniedziałek-piątek: 8:00 – 16:00
© Gastromania.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.