Szczotka z plastikowym uchwytem i białym włosiem, 40×4 cm, SPZ PL3 produkcji znanej i cenionej na całym świecie marki Martellato to profesjonalne narzędzie dla przemysłu piekarniczego. Bardzo pomocna w codziennej pracy piekarza podczas zagniatania ciasta. Plastikowa zmiotka do piekarni spełnia wszystkie obowiązujące normy i przepisy sanitarne, gwarantując perfekcyjną higienę w miejscu pracy. Niezwykle praktyczna, zapewnia wygodę i ergonomię użytkowania. Charakteryzuje się wykonaniem z bardzo dobrego materiału w najlepszy sposób, spełniając tym samym wszystkie oczekiwania stawiane przez wszystkich profesjonalistów.
Do przechowalni
Okrągłe radełko do ciasta PC65 to produkt włoskiej firmy Martellato, która charakteryzuje się wysoką jakością produktów oraz innowacyjnością. Radełko do ciast jest narzędziem, którego nie powinno zabraknąć w żadnej kuchni – zarówno w pracowni cukierniczej, jak również kuchni domowego użytkownika. Radełko sprawdzi się przy cięciu ciasta na wyroby takie jak pizza czy pierogi. Okrągłe radełko do ciasta i pizzy PC65 o średnicy 6,5 cm zostało wykonane z wysokiej jakości stali nierdzewnej zapewniającej długotrwałość produktu. Ergonomiczna rączka pozwala na wygodne manewrowanie produktem.
Do przechowalni
Siatka do pizzy, marki Hendi, o indeksie: 617540. Parametry techniczne produktu: średnica: 33 cm. Wykonana została z aluminiowej beznitowej siatki oraz obręczy. Solidna konstrukcja. Dzięki gęstej sieci otworów woda odparowuje ze spodu pizzy, dzięki czemu spód jest niezwykle kruchy i chrupiący. Dodatkową zaletą siatki jest łatwość zdejmowania z niej ciasta, bez obawy o jego połamanie. Idealna do równego wypieku pizzy. Temperatura wypieku nie powinna przekraczać 300°C. Pozostałości ciasta lub innych składników pizzy usuwać wyłącznie poprzez mycie ciepłą wodą z dodatkiem neutralnych środków myjących. Nie można myć w zmywarkach. Nie wolno stosować myjek drucianych ani past szorujących mogących zarysować obręcz lub uszkodzić siatkę aluminiową. Po każdorazowym umyciu siatki do pizzy należy ją dokładnie wysuszyć.
Do przechowalni
Siatka do pizzy o średnicy wewnętrznej: 31 centymetrów i zewnętrznej: 33 centymetry produkcji firmy Stalgast o indeksie 562330 została wykonana z wysokiej jakości aluminium. Siatka aluminiowa zapobiega przywieraniu pizzy do kamienia a także jest alternatywą dla zwykłej blachy. Usuwanie pozostałości ciasta lub innych składników pizzy odbywa się wyłącznie poprzez mycie ciepłą wodą z dodatkiem odpowiednich środków myjących. Ponadto producent gwarantuje zgodność produktu z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego numer 1935/2004 dotyczącym kontaktu materiałów i wyrobów z żywnością.
Do przechowalni
Okrągły, płytki talerz o średnicy 33 cm, numerze katalogowym 774892 szczególnie polecany do serwowania pizzy. W białym kolorze z dekoracją wykonaną pod szkliwem, dzięki czemu bez obaw można go myć w zmywarkach i używać w kuchenkach mikrofalowych. Talerz został wykonany z bardzo wytrzymałej porcelany, doskonale sprawdzającej się w trudnych warunkach profesjonalnego użycia. Znajdzie zastosowanie w pizzeriach, restauracjach, cukierniach, kawiarniach, a także w gospodarstwach domowych. Cena za 1 sztukę.
Do przechowalni
Siatka do pizzy, marki Hendi, o indeksie: 617564. Parametry techniczne produktu: średnica: 40 cm. Wykonana została z aluminiowej beznitowej siatki oraz obręczy. Solidna konstrukcja. Dzięki gęstej sieci otworów woda odparowuje ze spodu pizzy, dzięki czemu spód jest niezwykle kruchy i chrupiący. Dodatkową zaletą siatki jest łatwość zdejmowania z niej ciasta, bez obawy o jego połamanie. Idealna do równego wypieku pizzy. Temperatura wypieku nie powinna przekraczać 300°C. Pozostałości ciasta lub innych składników pizzy usuwać wyłącznie poprzez mycie ciepłą wodą z dodatkiem neutralnych środków myjących. Nie można myć w zmywarkach. Nie wolno stosować myjek drucianych ani past szorujących mogących zarysować obręcz lub uszkodzić siatkę aluminiową. Po każdorazowym umyciu siatki do pizzy należy ją dokładnie wysuszyć.
Do przechowalni
Okrągły, płytki talerz o numerze katalogowym 774847 szczególnie polecany do serwowania pizzy. W białym kolorze (szary odcień) i średnicy 33 cm. Talerz został wykonany z bardzo wytrzymałej porcelany, doskonale sprawdzającej się w trudnych warunkach profesjonalnego użycia. Znajdzie zastosowanie w pizzeriach, restauracjach, cukierniach, kawiarniach, a także w gospodarstwach domowych. Cena za 1 sztukę. Można go myć w zmywarkach i używać w kuchenkach mikrofalowych.
Do przechowalni
Blacha do pizzy o średnicy 32 centymetrów i wysokości 2,5 cm produkcji firmy Stalgast o indeksie 560321 została wykonana ze stali S235JRG2 pokrytej tlenkiem metalu tworzącego się na powierzchni podczas procesu elektrolizy. Odporna na temperaturę do 280℃. Znajdzie zastosowanie przede wszystkim w pizzeriach ale także w piekarniach i standardowych kuchniach restauracyjnych oraz hotelowych do pizzy lub tarty. Po pracy blachę należy każdorazowo umyć bez wykorzystywania druciaków i past z granulatem a następnie dokładnie wysmarować jadalnym tłuszczem co zabezpieczy blachę przed korozją. Ponadto producent gwarantuje zgodność produktu z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego numer 1935/2004 dotyczącym kontaktu materiałów i wyrobów z żywnością.
Do przechowalni
Siatka do pizzy o średnicy wewnętrznej 28 centymetrów i zewnętrznej 30 centymetrów produkcji firmy Stalgast o indeksie 562311 została wykonana z wysokiej jakości aluminium. Siatka Stalgast 562311 znajdzie zastosowanie w każdej pizzerii lub kuchni restauracyjnej czy hotelowej zapobiegając przywieraniu pizzy do kamienia szamotowego będąc jednocześnie alternatywą dla zwykłej blachy. Usuwanie pozostałości ciasta lub innych składników pizzy powinno odbywać się wyłącznie poprzez mycie ciepłą wodą z dodatkiem detergentu. Producent Stalgast deklaruje, iż produkt spełnia wszelkie wymagania dotyczące bezpieczeństwa i zdrowia w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością zgodnie z rozporządzeniem 1935/2004 PE.
Do przechowalni
Blacha do pizzy okrągła, marki Hendi, o indeksie: 617304. Parametry techniczne produktu: średnica: 32 cm, wysokość: 2,5 cm. Blacha wykonana została z niebieskiej stali. Idealna do równego wypieku pizzy. Temperatura wypieku nie powinna przekraczać 300°C. Pozostałości ciasta lub innych składników pizzy usuwać wyłącznie poprzez mycie ciepłą wodą z dodatkiem neutralnych środków myjących. Nie można myć w zmywarkach. Nie wolno stosować myjek drucianych ani past szorujących mogących zarysować powłokę blachy do pizzy. Po każdorazowym umyciu blachy do pizzy należy ją dokładnie wysuszyć i starannie natłuścić olejem roślinnym. Nie wolno składować blach do pizzy nie natłuszczonych.
Do przechowalni
Siatka do pizzy, marki Hendi, o indeksie: 617571. Parametry techniczne produktu: średnica: 45 cm. Wykonana została z aluminiowej beznitowej siatki oraz obręczy. Solidna konstrukcja. Dzięki gęstej sieci otworów woda odparowuje ze spodu pizzy, dzięki czemu spód jest niezwykle kruchy i chrupiący. Dodatkową zaletą siatki jest łatwość zdejmowania z niej ciasta, bez obawy o jego połamanie. Idealna do równego wypieku pizzy. Temperatura wypieku nie powinna przekraczać 300°C. Pozostałości ciasta lub innych składników pizzy usuwać wyłącznie poprzez mycie ciepłą wodą z dodatkiem neutralnych środków myjących. Nie można myć w zmywarkach. Nie wolno stosować myjek drucianych ani past szorujących mogących zarysować obręcz lub uszkodzić siatkę aluminiową. Po każdorazowym umyciu siatki do pizzy należy ją dokładnie wysuszyć.
Do przechowalni
Torba do pizzy o rozmiarach 55 × 50 × 20 centymetrów produkcji firmy Stalgast o indeksie 563452 została wykonana z nylonu odpornego na uszkodzenia. Poliestrowa izolacja maksymalnie utrzymuje temperaturę, nie przepuszcza wilgoci i zapachu. Pojemność torby to 4 pizze o średnicy 40 cm lub 3 pizze o średnicy 45 cm. Z udogodnień torba posiada dużą, uchylną klapę oraz przezroczystą kieszeń na rachunki 12×18 centymetrów.
Do przechowalni
Do przechowalni
Okrągły, płytki talerz o średnicy 33 cm i numerze katalogowym 774854 szczególnie polecany do serwowania pizzy. Talerz w szarym kolorze został wykonany z bardzo wytrzymałej porcelany, doskonale sprawdzającej się w trudnych warunkach profesjonalnego użycia. Znajdzie zastosowanie w pizzeriach, restauracjach, cukierniach, kawiarniach, a także w gospodarstwach domowych. Cena za 1 sztukę. Można go myć w zmywarkach i używać w kuchenkach mikrofalowych.
Do przechowalni
Okrągły, płytki talerz o numerze katalogowym 774830 szczególnie polecany do serwowania pizzy. W białym kolorze (szary odcień) i średnicy 28 cm. Talerz został wykonany z bardzo wytrzymałej porcelany, doskonale sprawdzającej się w trudnych warunkach profesjonalnego użycia. Znajdzie zastosowanie w pizzeriach, restauracjach, cukierniach, kawiarniach, a także w gospodarstwach domowych. Cena za 1 sztukę. Można go myć w zmywarkach i używać w kuchenkach mikrofalowych.
Do przechowalni
Pojemnik do ciasta na pizzę o wymiarach 60 × 40 cm wykonany z polipropylenu stworzony jest do przechowywania, chłodzenia surowego ciasta na pizzę. Pozwala na wcześniejsze przygotowania produktu w restauracji lub pizzerii włoskiej. Pojemnik do ciasta na pizzę o wymiarach 60 × 40 cm MG-6040 dystrybuowany jest na terenie Polski przez firmy TOM-GAST, której jesteśmy oficjalnym partnerem i przedstawicielem w segmencie wyposażenia cukierniczego oraz restauracyjno – hotelowego. Cena prezentowana na stronie dotyczy jednej sztuki. UWAGA – pojemnik jest sprzedawany bez pokrywy. Pokrywa dostępna pod indeksem: MG-6040-1.
Do przechowalni
Blacha do pieczenia pizzy 325×325×10 mm, Bartscher 100925 wykonana ze stali nierdzewnej pokrytej xynflonem – powłoką przeciw przywieraniu. Posiada perforowany spód i wzmocnione krawędzie. Nadaje się do mycia w zmywarce.
Do przechowalni
Siatka do pizzy o średnicy wewnętrznej: 38 centymetrów i zewnętrznej: 40 centymetry produkcji firmy Stalgast o indeksie 562400 została wykonana z wysokiej jakości aluminium. Siatka aluminiowa zapobiega przywieraniu pizzy do kamienia a także jest alternatywą dla zwykłej blachy. Usuwanie pozostałości ciasta lub innych składników pizzy odbywa się wyłącznie poprzez mycie ciepłą wodą z dodatkiem odpowiednich środków myjących. Ponadto producent gwarantuje zgodność produktu z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego numer 1935/2004 dotyczącym kontaktu materiałów i wyrobów z żywnością.
Do przechowalni
Każdy właściciel lokalu gastronomicznego zdaje sobie sprawę, jak ważne jest skompletowanie odpowiedniego wyposażenia pizzerii. Nie trzeba mieć wielkiego doświadczenia w branży, aby wiedzieć, że efektowna aranżacja restauracji nie zastąpi estetycznie podanych i smacznych pizz, lasagne, focaccia czy spaghetti. Wrażenia wizualne muszą iść w parze z doświadczeniami smakowymi. Kluczem do spełnienia obietnicy, generowanej przez przyciągającą nazwę i oprawę jest odpowiednio wyposażona kuchnia, w której znajdą się dopasowane do potrzeb personelu kuchennego urządzenia do pizzerii. Tym bardziej że kuchnia to żywy organizm, w której wiele zależy od dobrej organizacji i profesjonalnego przygotowania. Wysokiej jakości produkty wymagają wysokiej jakości sprzętu, który w rękach wykwalifikowanych pracowników ze zwykłej mąki, drożdży i wody potrafi stworzyć prawdziwą ucztę.
W naszym sklepie Chefstore znajdą Państwo sprzęt znanych i cenionych na rynku producentów, takich jak Hendi, Tom-Gast czy Stalgast, którzy oferują urządzenia usprawniające pracę w każdej profesjonalnej kuchni. Miksery spiralne oraz miesiarki do ciast o różnej pojemności pozwolą uzyskać optymalną konsystencję wypieku. Wałkowarki elektryczne umożliwią regulację grubości oraz średnicę ciasta. Piece do pizzy zarówno jedno i dwukomorowe, które zdadzą egzamin nawet podczas natężonego ruchu oraz podstawki do pizzy ułatwiające dostęp do pieca. Oprócz niezbędnych urządzeń zarówno do małej, jak i dużej gastronomii oferujemy również różnego rodzaju przydatne akcesoria. Łopatki do pizzy o różnej wielkości, drewniane i aluminiowe, wieszaki na przybory do pizzy czy pojemniki na ciasto, blachy i siatki do pizzy, które uproszczą pracę każdemu pizzermanowi.
Higiena i porządek to nie tylko priorytet na sali, ale również w kuchni. Każde urządzenie oraz sprzęt powinno zostać dokładnie oczyszczone i przygotowane do pracy na kolejny dzień. Przydatne okażą się akcesoria, które pomogą usunąć kawałki ciasta lub przypalone produkty, takie jak szczotki ze skrobaczką lub bez do czyszczenia pieca. Dzięki nim szybciej poradzimy sobie z zabrudzeniami.
Na estetykę potraw wpływają również akcesoria do serwowania dań, takie jak talerze do pizzy na przykład porcelanowe, drewniane lub kamionkowe, szpachelki czy radełka do krojenia ciasta.
Torby termiczne do transportu pizzy o różnych wymiarach i pojemności oraz stelaże usztywniające torbę, ułatwią przewożenie naszych specjałów. Pizza zachowa temperaturę oraz swoje walory smakowe pomimo odległości, jaka dzieli klienta od naszej restauracji.
Warto podkreślić, że wszystkie dostępne w sklepie Chefstore produkty wykonane są z najwyższej klasy materiałów dopuszczonych do kontaktu z żywnością. Dzięki temu nasi klienci mogą być pewni, że zakupiony u nas sprzęt posłuży w ich restauracjach, bistrach, hotelach czy kawiarniach przez wiele lat.
Pizza to wyjątkowa potrawa kuchni włoskiej, która jest jednym z najbardziej lubianych dań na całym świecie! Prawdopodobnie nie istnieje osoba, która nigdy w życiu nie spróbowała tego włoskiego specjału. Co ciekawe, rodzajów pizzy jest tak wiele, że z pewnością każdy znajdzie dokładnie taki smak, który przypasuje jego kubkom smakowym. Nic w tym dziwnego, że w każdym mieście znajduje się przynajmniej kilka pizzerii, które oferują swoim klientom aromatyczną, pyszną pizzę. Samo założenie pizzerii to jedno, ale równie ważne jest kompletne wyposażenie kuchni, aby kucharze oraz personel pomocniczy, mogli z łatwością przyrządzać to danie. Wyposażenie pizzerii to przede wszystkim piece do pizzy, którym przyjrzymy się bliżej w tym artykule, ale również siatki, blachy i formy do pizzy, łopaty i narzędzia do pieców, maszyny do pizzerii, profesjonalne torby do transportu pizzy, a także naczynia do pizzerii i inne wyjątkowe akcesoria, które ułatwia codzienną pracę, a także umożliwią serwowanie gościom gotowego dania. Warto inwestować w produkty z górnej półki, które zostały wykonane z wysokiej klasy materiałów, gdyż jest to dla nas gwarancja, że z pewnością posłużą nam przez lata!
Piece do pizzy są sercem każdej pizzerii, gdyż umożliwiają idealne wypieczenie ciasta, które rozpływa się w ustach, jest niezwykle aromatyczne i soczyste, a przy tym chrupiące. Zależnie od tego, jak duży lokal gastronomiczny posiadasz, możesz wybrać jeden z wielu rodzajów pieca do pizzy. Dla mniejszych restauracji, gdzie pizza stanowi jedną z potraw w bogatej karcie dań, warto wybrać piec jednokomorowy lub dwukomorowy. W nieco większych lokalach świetnie sprawdzą się piece trzykomorowe. Jeżeli prowadzisz bardzo dużą restaurację, która obsługuje sporą ilość klientów każdego dnia, to koniecznie wybierz piec czterokomorowy lub piec pięciokomorowy. Na rynku możemy spotkać się również z piecami przelotowymi, które dostępne są w trzech wersjach – taśmowej, tunelowej, a także w formie piecy nadmuchowych. Wszystkie trzy rodzaje dostępne. są w formie elektrycznej lub gazowej – w zależności od Twoich potrzeb oraz preferencji. Kupując piece do pizzy warto zwrócić uwagę na producenta, który je wykonał i poczytać informację na jego temat na stronach internetowych oraz forach gastronomicznych. Pod uwagę należy również wziąć rozmiary urządzenia – długość, szerokość i wysokość, aby mieć pewność, że zakupiony piec na pewno zmieści się w naszej kuchni. Dokładnie sprawdźmy i przeanalizujmy również moc urządzenia oraz maksymalną ilość pizzy, którą możemy wyprodukować w tym samym momencie.
Piece do pizzy to nie jedyne maszyny do pizzerii, które powinny znaleźć się w Twoim lokalu gastronomicznym. Na szczególną uwagę zasługują miksery spiralne do pizzy, które umożliwiają przygotowanie idealnego ciasta. Pamiętajmy o tym, że wysokiej jakości, dobrze wyrobione ciasto, to klucz do sukcesu, dlatego wybierajmy sprzęty rozważnie i nie oszczędzajmy na nich! Kolejne ciekawe maszyny do pizzerii to dzielarko – zaokrąglarki do ciasta. Te urządzenia odpowiadają za odpowiednie napowietrzanie ciasta, które w późniejszym etapie urośnie puszyste i aksamitne. Warto zwrócić uwagę również na wałkowarki elektryczne do ciasta, które znacząco ułatwią codzienną pracę w kuchni. Wystarczy umieścić w nich kawałek przygotowanego ciasta, a maszyna rozwałkuje je na taką grubość, jaką tylko sobie wymyślimy. Marzysz o idealnych spodach do pizzy? Koniecznie zainwestuj w prasy do ciasta do pizzy, które znacząco ułatwią Ci ich przygotowanie. Te sprzęty pozwolą Ci na przygotowanie spodu, który spełni wszystkie Twoje oczekiwania! Same urządzenia do wyrabiana ciasta to jedno, ale równie ważne jest jego przechowywanie. W tym celu idealnie sprawdzą się pojemniki na ciasto do pizzy. Pojemniki doskonale spełniają swoją rolę – przechowują, a także chłodzą ciasto, dzięki czemu zachowa wszystkie wartości odżywcze.
Zapisz się do naszego newslettera,
aby otrzymywać info o nowościach i promocjach.
33 5000 555
sklep@gastromania.pl
Godziny pracy:
poniedziałek-piątek: 8:00 – 16:00
© Gastromania.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.