waga | 10 kg |
---|---|
cena za: | sztukę |
Czekolada mleczna 33%, 10 kg torba CHM-T92941-86A to mleczna czekolada o minimalnej zawartości kakao 33% i kremowej konsystencji, intensywnej słodyczy z wyczuwalnymi nutami wanilii i mleka. Idealna do polew, fontann, gorącej czekolady, nadzień oraz innych aplikacji cukierniczych.
Kawałki mlecznej czekolady 350 g, czekolada do pieczenia F30140 produkcji holenderskiej firmy FunCakes, specjalizującej się w mieszankach do pieczenia ciast oraz słodkich, kolorowych artykułach dekoracyjnych dla profesjonalnych cukierników i piekarzy.
Kawałki czekolady Chocolate Chunks przeznaczone jako dodatek do babeczek, ciastek i ciast! Dzięki swojej recepturze czekolada nie topi się i nadaje się do pieczenia. Toleruje wysoką temperaturę piekarnika i dlatego można ją dodawać do przygotowywanego ciasta. Lubisz, gdy coś chrupie w Twoich babeczkach, ciasteczkach lub ciastach? W takim razie spróbuj kawałków czekolady od FunCakes. Kawałki są dostępne w kolorze ciemnym, mlecznym i białym oraz są wykonane z prawdziwej belgijskiej czekolady! Praca w kuchni nie należy do najłatwiejszych, dlatego zwróć uwagę, żeby wybierać najlepsze produkty – wtedy każdy twój wypiek będzie małym dziełem sztuki! Ze względu na różnice temperatur kawałki mogą topić się podczas transportu i przechowywania. Nadal można ich używać, mają tylko nieco zmieniony kształt. Postępuj z nimi zgodnie z instrukcjami na opakowaniu. Jeżeli szukasz mniejszych kawałeczków czekolady, znajdziesz je w naszej ofercie – to czekoladowe dropsy FunCakes. Są dokładnie takie same, tylko o rozmiar mniejsze. Wybierz produkt dostosowany do twoich potrzeb.
Zawartość: 350 gramów.
Przygotowanie: Dodać odpowiednią ilość kawałków bezpośrednio do wybranego produktu końcowego (np. do ciasta biszkoptowego) przed pieczeniem.
Składniki: cukier, pełne mleko w proszku, masło kakaowe (15%), miazga kakaowa (11%), serwatka w proszku (z mleka), odtłuszczone mleko w proszku, emulgator: E322 (soja), aromat naturalny (wanilia). Alergeny podano pogrubioną czcionką. Może zawierać śladowe ilości mleka. Ten produkt posiada certyfikat Halal.
Przechowywać w temperaturze od 8°C do 20°C, w suchym miejscu, w zamkniętym opakowaniu.
Do przechowalni
Hiszpańska biała czekolada Natra 29,7%, 1 kg – dropsy, torba powstaje ze starannie mieszanych, rafinowanych i konszowanych składników najwyższej jakości, które dają nam autentyczną, wykwintną białą czekoladę, która rozpływa się w ustach. Zawiera 36% masła kakaowego, 24% mleka. Idealne temperowanie zapewniające stabilną krystalizację masła kakaowego skutkuje błyszczącą czekoladą formowaną w malutkie dropsy (łatwe do topienia) zachowujące wszystkie typowe cechy smakowe i organoleptyczne (aksamit, gładkość oraz słodycz), dźwięk (pękanie) i teksturę (twardą, ale gładką podczas topienia). Jeden z najbardziej udanych przepisów producenta. 3 krople płynności – idealna do polew, tworzenia pralin, tabliczek czekolady, batoników itp.
Do przechowalni
Nadzienie orzechowe do pralin z karmelizowanym cukrem – 49,5% orzechów laskowych, 1 kg wiaderko PRA-CLAS-E4-19A to produkt z 50% orzechów laskowych i 50% cukru. Do produkcji tradycyjnej pasty Callebaut® wykorzystuje się tylko wyselekcjonowane, najlepszej jakości orzechy laskowe z plantacji w Hiszpanii, Włoch lub Turcji. Orzechy są zbierane i przechowywane maksymalnie przez 12 godzin przed ich prażeniem i karmelizacją aby zachować ich naturalny, delikatny i owocowy smak. Możesz spodziewać się intensywnego, karmelowego smaku z dodatkiem nut prażenia i owoców. Gładka pasta jest idealna jako baza smakowa dla cukierników, piekarzy, czekoladziarzy i szefów kuchni. Można ją mieszać z czekoladą aby stworzyć pyszne nadzienie do pralin formowanych, batonów i tabliczek czekolady. Dodatkowo, jest wyjątkowa jako dodatek do lodów, kremów, musów.
Do przechowalni
Belgijska ciemna czekoladowa kuwertura Brazil 66,8% Callets™ 2,5 kg torba CHD-Q68BRA-E4-U70 wytwarzana jest z kakao z Amazonii i Bahii. Degustacja brazylijskiej czekolady Single Origin jest jak rozkoszowanie się wodospadem intensywnych kakaowych smaków, wzmocnionych niesamowitą goryczką i orzeźwiającą kwaśnością. Rezultatem jest cudownie złożona czekolada z mocnymi akordami kakao i gorzkimi nutami, które wkrótce ustępują miejsca fali świeżych, owocowych i kwaśnych smaków, które utrzymują się przez kilka minut. W przypadku tej ciemnej kuwertury Callebaut® wyselekcjonowano odmiany kakao uprawiane na bujnej, zielonej plantacji Ouro Verde pośród atlantyckich lasów Bahia graniczących z wybrzeżem i rzadkich odmian Trinitario z dorzecza Amazonki. Brazylia jest idealna do Twoich czekoladowych batonów, tabliczek i innych wyrobów cukierniczych. Do parowania nasi szefowie kuchni zalecają łączenie go ze słodszymi składnikami, bez lub o bardzo umiarkowanej kwasowości. Idealny smak nadaje tej czekoladzie kakao Trinitario i Amazonian Forastero.
Polecane łączenia:
Polecane aplikacje:
Do przechowalni
Nadzienie do pieczenia Horno, wiadro 25 kg FNN-U86HORN-842 to nadzienie na bazie ciemnej czekolady, dedykowane do zastosowania w wyrobach wymagających pieczenia. Odporne na wysokie temperatury, zachowuje swoją delikatną, kremową konsystencję. Idealne do aplikacji cukierniczych.
Do przechowalni
Czekolada ciemna 48%, 10 kg torba CHD-R9489-86A to deserowa czekolada o minimalnej zawartości kakao 48%. Idealna do polew, sporządzania pitnej czekolady na bazie mleka lub wody fontann oraz innych aplikacji cukierniczych.
Do przechowalni
Czekolada ciemna 55%, 10 kg torba CHD-Q11PL-86A to deserowa czekolada o minimalnej zawartości kakao 55% o kremowej konsystencji, intensywnej słodyczy z wyczuwalnymi nutami wanilii. Idealna do polew, fontann, gorącej czekolady, nadzień oraz innych aplikacji cukierniczych.
Do przechowalni
Czekolada biała 28%, 2,5 kg torba CHW-R28-557 to biała czekolada o minimalnej zawartości kakao 28% o zrównoważonym smaku. Idealna do polew, fontann, gorącej czekolady, nadzień oraz innych aplikacji cukierniczych.
Do przechowalni
Zapisz się do naszego newslettera,
aby otrzymywać info o nowościach i promocjach.
33 5000 555
sklep@gastromania.pl
Godziny pracy:
poniedziałek-piątek: 8:00 – 16:00
© Gastromania.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.