waga | 25 kg |
---|---|
cena za: | sztukę |
Proszek kakaowy Bensdorp 10/12 DDP, worek 25 kg 100001-793 to wysokogatunkowe kakao o obniżonej zawartości tłuszczu wytwarzane z wysokiej jakości ziaren kakaowych z Afryki Zachodniej. Silnie alkalizowane PH: 7,6-8,2.
Belgijska biała czekolada bez cukru 30,7% Blok 5 kg – MALCHOC-W-123 to czekolada o bogatym, kremowym smaku, karmelowych nutach i bez dodatku cukru – słodzona maltitolem. Biała czekolada bez dodatku cukru oferuje taką samą przyjemność, jak tradycyjne receptury białej czekolady, szczycąc się kremowością i nutą karmelu. Jednak ten przepis nie zawiera cukru. Jej przyjemną słodycz zawdzięcza się substytutowi cukru maltitolowi, uzupełnionemu naturalną wanilią Bourbon. Smak i doznania sensoryczne są bardzo zbliżone do smaku naszych tradycyjnych czekolad, takich jak W2. To samo wrażenie przy przełamaniu, takie samo odczucie w ustach, ten sam kolor i piękny połysk. Biała czekolada bez dodatku cukru zapewnia taką samą swobodę kreatywności w pracy, jak nasze receptury Finest Belgian Chocolate: od wyrobów cukierniczych, musów cukierniczych lub crémeux po desery i napoje. Topienie, temperowanie, chłodzenie, formowanie itp. działają dokładnie w ten sam sposób. Gotowe produkty wykonane z tej czekolady mogą być promowane jako “bez dodatku cukru”, jeśli gotowy wyrób w ogóle nie zawiera dodatku cukru: np. praliny lub batony czekoladowe i tabliczki z nadzieniami, w których nadzienie nie zawiera żadnego dodatku cukru lub w którym sacharoza została zastąpiona substancją słodzącą. Idealny smak nadają tej czekoladzie ziarna z zachodniej Afryki, przeważnie odmiana Forastero.
Polecane aplikacje:
Do przechowalni
Masło kakaowe w formie proszku Mycryo, 0,6 kg puszka NCB-HD706-E0-W44 to 100% czystego masła kakaowego w formie bardzo drobnego proszku. Mycryo™ to 100% naturalnych składników: czyste masło kakaowe w proszku. To prawdziwa rewolucja w temperowaniu. Dodanie zaledwie 2% Mycryo™ do roztopionej czekolady w łatwy sposób zapewnia stabilne kryształy konieczne do wytworzenia doskonałej wstępnie skrystalizowanej czekolady. Co więcej, dodanie masła kakaowego zapewni czekoladzie większy połysk i lepszą łamliwość. Mycryo™ to także tłuszcz roślinny doskonały do smażenia i grillowania. Znosi temperaturę smażenia lepiej niż masło czy oleje. Nie spala się. Ponadto Mycryo™ wydobywa naturalny aromat z nawet najdelikatniejszych składników, takich jak przegrzebki i pasztet strasburski. Wystarczy obtoczyć warzywa, mięso, rybę lub drób w Mycryo™ i smażyć na rozgrzanej patelni lub grillować na gorącym grillu. Mycryo™ można także mieszać z ziołami lub przyprawami.
Do przechowalni
Polewa dekoracyjna o smaku toffi Deco Melts 250 g, brązowa F25310 produkcji holenderskiej firmy FunCakes, specjalizującej się w mieszankach do pieczenia ciast oraz słodkich, kolorowych artykułach dekoracyjnych dla profesjonalnych cukierników i piekarzy.
FunCakes Deco Melts (polewa w dropsach, do rozpuszczenia) oferuje wiele możliwości dekoracyjnych! To jedna z najbardziej wszechstronnych grup produktów FunCakes. Możesz rozpuścić drobne dropsy i nadać im dowolny kształt w wybranej przez Ciebie formie. Możesz tworzyć dekoracje babeczek lub pralin, ale możesz również użyć go do zrobienia lizaków i słodyczy. Równie popularny wśród doświadczonych cukierników, co amatorów oraz wśród najmłodszych kuchennych pomocników. Kiedy stopiony produkt trochę stwardnieje, nie martw się – po prostu ponownie go podgrzej! FunCakes Deco Melts są dostępne w wielu kolorach i smakach. Deco Melts nie są prawdziwą czekoladą i są o smaku toffi! Produkt przygotowano w dropsach, łatwo go dawkować – dzięki temu nigdy nie przygotujesz zbyt dużej ilości produktu i zaoszczędzisz. Deco melts są idealne do robienia cukierków i ciastek z polewą. Możesz także zanurzyć babeczki i ciasteczka w roztopionym Deco Melts. Z powodu różnic temperatur Deco Melts może topić się podczas transportu i przechowywania – produktu można nadal używać. Czasem może nie dotrzeć do Ciebie w oryginalnym kształcie drobnych dropsów.
Sposób użycia:
Przygotowanie: Włóż dropsy do odpowiedniej miseczki i rozpuść je w kuchence mikrofalowej lub w kąpieli wodnej (w kuchence mikrofalowej rozpuszczaj dropsy przy maks. 500 W). Co jakiś czas (15-20 sekund) dobrze wymieszaj. Przerwij ogrzewanie, gdy dropsy zostaną prawie całkowicie stopione (małe kawałki jednak będą nadal widoczne). Mieszaj nadal, aż dropsy stopią się całkowicie, a polewa stanie się gładka.
Przetwarzaj zgodnie z potrzebami. Aby utwardzić polewę, włóż produkt do lodówki (10-15 min.). Aby uzyskać rzadszą polewę możesz dodać dodaj kilka kropli oleju roślinnego.
Zawartość: 250 gramów
Składniki FunCakes Deco Melts – Toffee Flavour: cukier, tłuszcz roślinny (z ziaren palmy), mleko w proszku (odtłuszczone), E492, E322 (słonecznik), barwnik: E150c, E160c, E160a, aromat. Alergeny podano pogrubioną czcionką. Może zawierać śladowe ilości orzechów. Ten produkt posiada certyfikat Halal.
Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, 16°C – 22°C.
Do przechowalni
Krem do zapiekania o smaku i kolorze ciemnej czekolady Fondente, 10 kg wiaderko – N16-OH40-T06 to gładki i działający na zmysły krem do zapiekania o smaku ciemnej czekolady. Creme dell’ Artigiano Fondente będzie odpowiedni, jeśli chcesz wypełnić świeżo upieczone croissanty lub rogaliki niebiańsko delikatnym nadzieniem o intensywnym smaku czekolady. Ten krem do zapiekania z łatwością wytrzymuje pieczenie w temperaturze do 200°C i doskonale służy jako nadzienie do ciasta duńskiego, tartaletek, rogalików, bułeczek i wielu innych produktów. Po wypieczeniu, krem Creme dell’ Artigiano Fondente zachowuje delikatność i miękkość. Nie twardnieje ani nie wysycha. Nakładanie jest łatwe: przed nałożeniem krem należy zmiękczyć lub podgrzać. Creme dell’Artigiano może być stosowany także jako glazura do ciast i słodkich przekąsek. Po podgrzaniu do 40°C i nałożeniu na ciasto szybko tężeje, zachowując jednak miękką, gładką teksturę i zapewniając wspaniałe doznania smakowe. Creme dell’ Artigiano Fondente zawdzięcza swój cudowny smak i teksturę unikalnej kompozycji opartej na orzechach laskowych, kakao i roślinnych tłuszczach nieutwardzanych.
Do przechowalni
Belgijska ciemna czekolada 54,5% Callets™ 2,5 kg torba 811-E4-U71 to jedna z oryginalnych receptur Octaafa Callebaut, która została kultową recepturą Callebaut słynną na całym świecie. Jak wszystkie wyroby Finest Belgian Chocolate, została przygotowana z naszej flagowej mieszanki Wieze. Prażenie całych ziaren gwarantuje bogaty smak kakao i delikatne, owocowe nuty. Ten mistrz harmonii wśród czekolad doskonale komponuje się z szeroką gamą składników i sprawdza się we wszystkich zastosowaniach, począwszy od wyrobów konfekcyjnych po ciastka, sosy i napoje. Wspaniałe efekty za każdym razem! Nr 1 szefów kuchni sprawdzi się w każdej sytuacji. W celu uzyskania idealnie harmonijnego, bogatego smaku, mieszamy ziarna kakaowe z trzech różnych krajów pochodzenia: Wybrzeża Kości Słoniowej, Ghany i Ekwadoru.
Polecane łączenia:
Polecane aplikacje:
Do przechowalni
Proszek kakaowy Bensdorp 20/22 SR, worek 25 kg 100037-793 to wysoce ceglasty, ciemnoczerwony proszek kakaowy (kakao) z wysokiej jakości zachodnioafrykańskich ziaren kakaowych. Silnie alkalizowany: PH: 7,6-8,2.
Do przechowalni
Proszek kakaowy Bensdorp 20/22 DW, worek 25 kg 100334-793 to średnio ceglasty ciemnoczerwony proszek kakaowy (kakao) wytwarzany z wysokiej jakości ziaren kakaowych z Afryki Zachodniej. Średnio alkalizowany: PH: 7,2-7,7.
Do przechowalni
Zapisz się do naszego newslettera,
aby otrzymywać info o nowościach i promocjach.
33 5000 555
sklep@gastromania.pl
Godziny pracy:
poniedziałek-piątek: 8:00 – 16:00
© Gastromania.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.