Wszystkie kategorie w dziale Krajalnice do wędlin

Krajalnica do wędlin znajduje zastosowanie w wielu rodzajach lokali gastronomicznych, sklepów i placówek zbiorowego żywienia. Krajalnice do wędlin gastronomiczne pozwalają uzyskać dużą wydajność pracy, a ich wyróżnikiem jest płynna regulacja grubości krojenia.

Używanie krajalnicy jest proste i w pełni bezpieczne, a jej ergonomiczna budowa ułatwia i przyspiesza całą pracę. To świetna alternatywa dla klasycznego krojenia – krajalnica do wędlin szybko stanie się niezastąpiona w codziennej pracy lokalu.

Czytaj więcej >

Profesjonalne krajalnice do wędlin

Krajalnica do mięsa czy serów to częsty widok w sklepach spożywczych. Klienci nierzadko proszą o porcje wędliny w plasterkach, a liczenie manualne jest uciążliwe i obarczone ryzykiem popełnienia błędów. Zapobiega temu maszynka do krojenia wędlin ze wbudowanym licznikiem. Liczenie może odbywać się w szyku rosnącym lub malejącym i po osiągnięciu określonej wartości urządzenie zatrzyma pracę. To opcja przydatna także podczas krojenia wędlin do paczkowania – w każdej z nich znajdzie się taka sama porcja.

Każda dostępna w tej kategorii maszyna do krojenia wędlin została zaprojektowana w sposób optymalizujący wydajność i ergonomię pracy. Gładki nóż ze stali nierdzewnej ustawiony pod odpowiednim kątem pozwala na krojenie plastrów o niemal dowolnej grubości – i to niezależnie od tego, jak twardy jest krojony produkt. Aluminiowa obudowa i łatwy demontaż elementów zapewniają łatwe czyszczenie, co jest szczególnie istotne nie tylko ze względów higienicznych, ale też estetycznych, gdy krajalnicę wykorzystuje się w widocznym dla klienta miejscu (np. na stoisku z wędlinami). Dostępna w wielu modelach wbudowana ostrzałka to kolejny element gwarantujący niezawodne działanie.

Warto również zwrócić uwagę, że poza modelami przeznaczonymi przede wszystkim do wędlin i serów, w naszej ofercie znalazły się także krajalnice uniwersalne, które można wykorzystać także do pieczywa, a nawet owoców i warzyw.

Krajalnica przemysłowa do wędlin – doskonałe parametry pracy

W naszym sklepie internetowym dostępne są sprzęty o różnych parametrach technicznych – odpowiednia średnica noża czy wymiary stołu podawczego mają wpływ na kompaktowość, ergonomię i wydajność pracy maszyny. Należy zauważyć, że silniki krajalnic mogą opierać się o różne mechanizmy, co także ma wpływ na funkcjonalność urządzeń.

Modele z napędem paskowym dają duże pole do manewru, jeśli chodzi o szybkość pracy i tym samym grubość plastrów. Mogą mieć także wbudowany tryb energooszczędny, który wyłącza urządzenie po pewnym czasie bezczynności. Wariant z napędem ślimakowym może mieć natomiast dodatkową wentylację, dzięki czemu możliwa jest długotrwała praca maszyny bez ryzyka przegrzania.

Dużym atutem nawet zaawansowanych technicznie krajalnic jest prostota obsługi. Wystarczy krótkie zaznajomienie się z zasadą działania danego modelu, by w krótkim czasie sprzęt mógł być używany nawet przez mniej doświadczonych pracowników. Sprzyja temu także intuicyjny panel sterowania z wyświetlaczem obecny w niektórych modelach krajalnic.

Krajalnica do wędlin – profesjonalna pomoc dla lokalu i sklepu z wędlinami

Krajalnica do wędlin – sklepowa lub dostosowana do potrzeb gastronomii – będzie z pewnością sprzętem, który usprawni codzienne funkcjonowanie lokalu. Oferujemy urządzenia znanych w Polsce i Europie marek takich jak Ma-Ga, Bizerba, RM Gastro, Bartscher, Graef czy Hendi. To inwestycja, która zawsze się opłaca – krajalnice gastronomiczne wykonane z wysokiej klasy materiałów i z użyciem nowoczesnych rozwiązań będą służyły przez długi czas bez awarii i z zapewnieniem bezpiecznych warunków pracy. Niezależnie od wybranego wariantu, krajalnica to urządzenie niezastąpione w każdym sklepie z mięsem i wędlinami, ale też w lokalach serwujących produkty plastrach – wędliny, ser i pieczywo.

W naszej ofercie dostępne są także inne, różnorodne maszyny gastronomiczne – zachęcamy do zapoznania się z pozostałym asortymentem.