Czteroramienny nóż do maszynki do mięsa linii 7211 firmy Stalgast o indeksie 721010. Nóż stworzony został z najwyższej jakości stali INOX. Pasuje do maszynek do mięsa 721121, 721124, 721129. Jego dobrze przemyślana konstrukcja zapewnia niezawodne użytkowanie. Producent Stalgast deklaruje, że produkt spełnia wszelkie wymagania dotyczące bezpieczeństwa i zdrowia w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością zgodnie z rozporządzeniem 1935/2004 PE.
Do przechowalni
Nóż do wilka, marki Hendi, o indeksie: 282359. Wykonany z wysokiej jakości stali nierdzewnej. Pasuje do maszynki do mielenia mięsa Profi Line 12 o indeksie: 282199. Produkt nadaje się do mycia w zmywarce.
Do przechowalni
Czteroramienny nóż do maszynki do mięsa linii 7212 firmy Stalgast o indeksie 721020. Nóż stworzony został z najwyższej jakości stali INOX. Jego dobrze przemyślana konstrukcja zapewnia niezawodne użytkowanie. Pasuje do maszynek do mięsa 721221,721224. Producent Stalgast deklaruje, że produkt spełnia wszelkie wymagania dotyczące bezpieczeństwa i zdrowia w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością zgodnie z rozporządzeniem 1935/2004 PE.
Do przechowalni
Wilk do mięsa Profi Line 12, marki Hendi, o indeksie: 282199. Parametry techniczne produktu: długość: 37 cm, szerokość: 22 cm, wysokość: 44 cm. Wałek ślimakowy urządzenia wykonany został ze specjalnego stopu aluminium. Korpus, lej załadowczy i pojemnik na mięso wykonane z wysokiej jakości stali nierdzewnej. Kołek dociskowy wykonany z polietylenu. Maszynka do mielenia mięsa wyposażona w wyciszoną przekładnię zębatą pracującą w kąpieli olejowej (bardzo cicha). Posiada sitko o średnicy 7 cm z otworami o średnicy 0,6 cm wykonane ze stali nierdzewnej. Wyposażony w antypoślizgowe nóżki. Urządzenie nie jest przeznaczone do pracy ciągłej, wydajność chwilowa to 200 kg/ h. Świetnie sprawdzi się w małych restauracjach, pensjonatach czy pizzeriach. Waga urządzenia wynosi 19 kg.
Do przechowalni
Wilk do mięsa, o numerze katalogowym 210864, produkcji znanej i cenionej przez profesjonalistów na całym świecie firmy Hendi, oferującej kompleksowe wyposażenie gastronomii i kuchni, o długości 27,5 centymetra, szerokości 19 centymetrów, oraz wysokości 34,7 centymetra. Ten profesjonalny wilk do mięsa posiada wytrzymałą i solidną obudowę wykonaną z aluminium, kołek dociskowy wykonany z twardego polietylenu oraz lej załadowniczy i głowicę z wytrzymałego na duże obciążenia stopu stali nierdzewnej. Unikalna przekładnia zębata pracująca w kąpieli olejowej pozwala na cichą i wydajną pracę silnika o mocy 400 wat. Posiada dwa sitka o średnicy 65,8 milimetra o otwarach 0,4 oraz 0,7 centymetra, szarpak oraz 3 końcówki z tworzywa służące do wyrobu kiełbas o średnicach 1,2, 1,5 oraz 2 centymetrów. Maszyna posiada również włącznik zgodny z normami CE oraz EC. Urządzenie nie jest przeznaczone do pracy ciągłej. Stanowi doskonałe rozwiązanie dla małych restauracji, bufetów czy jadłodajni.
Do przechowalni
Nóż do wilka Hendi Top Line 22, o numerze katalogowym 210482, produkcji znanej i cenionej przez profesjonalistów na całym świecie firmy Hendi, oferującej kompleksowe wyposażenie gastronomii i kuchni. Wykonany został z najwyższej jakości stali nierdzewnej, dzięki czemu jest niezwykle wytrzymały. Jest odpowiedni do wilków do mięsa Hendi Top Line 22, o indeksie 210789.
Do przechowalni
Sitko do wilka, marki Hendi, o indeksie: 282250. Parametry techniczne produktu: średnica sitka: 7 cm, średnica otworów: 0,3 cm. Pasuje do maszynki do mielenia mięsa Profi Line 12 o indeksie: 282199. Produkt nadaje się do mycia w zmywarce.
Do przechowalni
Sitko do wilka, marki Hendi, o indeksie: 282243. Parametry techniczne produktu: średnica sitka: 7 cm, średnica otworów: 0,45 cm. Pasuje do maszynki do mielenia mięsa Profi Line 12 o indeksie: 282199. Produkt nadaje się do mycia w zmywarce.
Do przechowalni
Sitko do wilka, marki Hendi, o indeksie: 282229. Parametry techniczne produktu: średnica sitka: 7 cm, średnica otworów: 0,8 cm. Pasuje do maszynki do mielenia mięsa Profi Line 12 o indeksie: 282199. Produkt nadaje się do mycia w zmywarce.
Do przechowalni
Maszynka do mielenia mięsa, model MG 510, o numerze katalogowym 976159, produkcji znanej i cenionej przez profesjonalistów oraz szefów kuchni na całym świecie firmy Kenwood, oferującej kompleksowe wyposażenie gastronomiczne, o szerokości 26,5 centymetra, wysokości 34,5 centymetra oraz głębokości 21 centymetrów. Posiada obudowę z najwyższej jakości satynowanego aluminium, o wysokiej odporności na zarysowania, wgniecenia czy inne uszkodzenia mechaniczne, ale także na wysokie temperatury, kołek dociskowy z twardego tworzywa sztucznego, 3 sitka o średnicach dziurek 3 milimetry, 4,5 milimetra oraz 8 milimetrów, dwie końcówki do wyrobu kiełbas o średnicach 1,2 oraz 2,1 centymetra, nasadkę do kebbe oraz intuicyjny w obsłudze panel sterowania z przyciskiem służącym do uruchamiania urządzenia. Urządzenie nie jest przeznaczone do pracy ciągłej, wydajność chwilowa wynosi do 120 kilogramów na godzine. Wilk do mielenia mięsa Kenwood MG 510 o indeksie 976159 waży jedynie 5,3 kilograma, co sprawia, że jest niezwykle mobilna i łatwa w transporcie. Doskonale sprawdzi się jako dodatkowa – pomocnicza maszynka w każdej restauracji lub jako główne urządzenie do mielenia w kuchni domowej.
Do przechowalni
Urządzenie do tarcia twardych serów i bułki tartej, marki Hendi, o indeksie: 226827. Parametry techniczne produktu: długość: 28 cm, szerokość: 25 cm, wysokośc: 31 cm. Bęben trący urządzenia wykonany został ze stali nierdzewnej. Idealne do użytku w restauracjach, hotelach i pizzeriach. Funkcjonalne i praktyczne, stabilna konstrukcja, mimo małych wymiarów posiada dużą wydajność (wydajność chwilowa 30 kg/h). Silnik posiada ochronę przed przeciążeniem. Urządzenie zostało wyposażone w pojemnik na starty ser o pojemności: 1,3 l. Liczba obrotów na minutę: 1400. Wyłącznik maszyny zgodny z normami CE. Średnica wałka 11×6 cm. Idealny do tarcia parmezanu oraz innych twardych serów. Waga urządzenia wynosi 8 kg. Maszyna idealna dla mniejszych restauracji, sklepów, szkół, pizzerii, profesjonalnych punków gastronomicznych i innych zakładów żywieniowych.
Do przechowalni
Maszynka do mielenia mięsa, Bartscher 370224 w całości wykonana z aluminium o wymiarach 350×205×340 mm. Posiada zintegrowaną komorę do przechowywania tarcz perforowanych. W zestawie znajdują się również 3 tarcze perforowane, 4-ramienny nóż, przystawka do ciastek, nasadka do napełniania kiełbas i dociskacz. Urządzenie potrafi przemielić 10 kg mięsa na godzinę.
Do przechowalni
Sitko do maszynki do mięsa – średnica 4,5 mm. Pasuje do urządzeń: 721221, 721224.
Do przechowalni
Zapasowe 4 ostrza noża do maszynki do mięsa 585/008.
Do przechowalni
Wilk do mięsa z serii Top Line, o numerze katalogowym 210765, produkcji znanej i cenionej przez profesjonalistów oraz szefów kuchni na całym świecie firmy Hendi, oferującej kompleksowe wyposażenie gastronomiczne, o szerokości 25 centymetrów, głębokości 37 centymetrów oraz wysokości 49 centymetrów. Urządzenie o mocy 300 watów posiada obudowę wykonaną z najwyższej jakości, polerowanej na wysoki połysk stali nierdzewnej, gardziel ze stali chirurgicznej 304 18/10, z możliwością demontażu, silnik o cichej pracy, z zabezpieczeniem przed przegrzaniem oraz trybem wstecznym, który można uruchomić na przykład w wypadku zatkania gardzieli wilka, tacę załadowniczą ze stali nierdzewnej, oraz antypoślizgowe nóżki gwarantujące stabilność na każdej powierzchni. Wilk do mięsa Hendi Top Line 210765 w zestawie posiada dwa sitka o średnicy 6,2 centymetra z otworami o średnicy 5 oraz 8 milimetrów, nóż i ślimak ze stali nierdzewnej, lejek do nadziewania kiełbas wykonany z polipropylenu oraz kołek dociskowy z polietylenu. Silnik nie jest przeznaczony do pracy ciągłej, wydajność chwilowa wynosi nawet do 80 kilogramów na godzinę. Maszynka ta stanowi doskonałe rozwiązanie dla restauracji, rzeźni czy sklepów mięsnych.
Do przechowalni
Nóż do wilka Hendi 22, o numerze katalogowym 282076, produkcji znanej i cenionej przez profesjonalistów na całym świecie firmy Hendi, oferującej kompleksowe wyposażenie gastronomii i kuchni. Wykonany został z najwyższej jakości stali nierdzewnej, dzięki czemu jest niezwykle wytrzymały. Jest odpowiedni do wilków do mięsa Hendi modelu 22, o indeksie 282007.
Do przechowalni
Maszynka do mielenia mięsa produkcji firmy Stalgast o indeksie 721124 o podstawie wykonanej z anodowanego aluminium i stali nierdzewnej. Maszynka ma moc 800 W oraz wydajność 220 kg mięsa na godzinę. Zdejmowana głowica i taca wykonana ze stali nierdzewnej. Rewers w celu łatwiejszego odkręcania sitka. Zabezpieczenie przeciwprzeciążeniowe, praca ciągła do 8 godzin. W standardzie sitka o prześwicie 5 i 8 mm. Średnica sitka to 6,8 centymetra. Producent Stalgast deklaruje, że produkt spełnia wszelkie wymagania dotyczące bezpieczeństwa i zdrowia w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością zgodnie z rozporządzeniem 1935/2004 PE.
Do przechowalni
Wilk do mięsa modelu 12, o numerze katalogowym 210802, produkcji znanej i cenionej przez profesjonalistów na całym świecie firmy Hendi, oferującej kompleksowe wyposażenie gastronomii i kuchni, o długości 43 centymetrów, szerokości 25 centymetrów, oraz wysokości 51 centymetrów, z serii Kitchen Line. Ten profesjonalny wilk do mięsa posiada wytrzymałą i solidną obudowę, oraz lej załadunkowy wykonane z najwyższej jakości aluminium, gardziel z odlewu żeliwa, kołek dociskowy wykonany z twardego polietylenu oraz wałek ślimakowy i nóż, wykonane ze specjalnego, wytrzymałego na duże obciążenia stopu stali nierdzewnej. Unikalna przekładnia zębata pozwala na cichą i wydajną pracę silnika (do 220 kilogramów produktu na godzinę). Średnica sitka wynosi 8,2 centymetry, a otworów – 0,6 centymetra. Maszyna posiada również włącznik zgodny z normami CE oraz EC. Urządzenie nie jest przeznaczone do pracy ciągłej. Stanowi doskonałe rozwiązanie dla małych restauracji, bufetów czy jadłodajni.
Do przechowalni
Za pomocą maszyny do mielenia mięsa można nie tylko rozdrobnić mięso. Wykorzystuje się je także do produkcji pasztetów, przygotowania kotletów mielonych, włoskiej lasagne, meksykańskiego burrito, amerykańskich hamburgerów, greckiej mussaki, tatara, a także rozdrabniania maku lub orzechów na farsz do ciast. Do stworzenia każdej z tych potraw konieczne jest zastosowanie odpowiedniego rodzaju ślimaków, noży, sitek oraz szarpaków.
W zależności od miejsca zastosowania tego rodzaju sprzętu – w domu lub zakładzie gastronomicznym – stosowane są różne rodzaje maszyn. Drobne (ręczne lub elektryczne) maszyny do mielenia wykorzystywane przez nas w domu, nie są przygotowane do pracy ciągłej. Tu ich miejsce zastępują profesjonalne urządzenia o wydajnościach od 50 kg/h do kilku ton na godzinę. Decydując się na zakup takiej maszyny szczególną uwagę należy zwrócić na ilość oraz jakość zastosowanych w niej elementów. Wpływa to bezpośrednio na kwalifikację tego rodzaju sprzętu. Maszyny do mielenia mięsa dzielą się w tej kwestii na trzy rodzaje stosowanych systemów. W standardowym systemie typu ENTERPRISE, maszyna wyposażona jest w układ: ślimak, nożyk oraz sitko. Rozbudowana wersja tego systemu, skrywająca się pod nazwą UNGER 3, wykorzystuje dodatkowo szarpak, czyli specjalny rodzaj tarczy stosowany do rozdrabniania mięsa na mniejsze kawałki. Najbardziej rozwiniętą wersją maszyny do mielenia mięsa, jest sprzęt zaopatrzony w system UNGER 5, na który składa się: ślimak, szarpak, nożyk, sitko oraz dodatkowy nożyk i sito. Dodatkowo, maszyny do mięsa można sklasyfikować na maszyny bez chłodzenia oraz te, które mają wbudowane chłodzenie.
Największe, przemysłowe maszyny do mięsa, mogą być dodatkowo wyposażone w hydrauliczne podnośniki wózków do mięsa, separatory do oddzielania od mielonego mięsa kawałków kości, chrząstek i ścięgien, a także występują one w wersji umożliwiających mielenie mięsa zamrożonego w temperaturze nawet do – 10 C. Pojemność zasypowa w lejach takich maszyn wynosi od 300 do 1000 kg, a przekroje gardzieli mają średnicę od 160 do 250 mm. Profesjonalne maszyny do mielenia mięsa, używane w zakładach masarskich, posiadają także regulację prędkości obrotowej elementów mielących. Najnowocześniejszym rozwiązaniem w przemysłowym mieleniu mięsa jest połączenie w jedną maszynę urządzenia do łamania mrożonych bloków oraz maszyny do mięsa. Takie urządzenie jest przeznaczone do skrawania mrożonych bloków mięsa o wadze do 30 kg i temperaturze do – 25 C, a następnie do ich mielenia.
Wilki do mielenia mięsa to nic innego jak standardowe, z reguły nastolne urządzenia
mielące do mięsa. Terminologia ta jest powszechnie używana w branży gastronomicznej przez producentów i dystrybutorów sprzętu, a jej korzeni należy upatrywać w charakterystycznym kształcie leja – gardzieli oraz części urządzenia, w której znajduje się zestaw tnący wraz ze ślimakiem. Zwłaszcza co do starszych, ręcznych modeli młynków do mięsa, nasuwa się skojarzenie z głową wilka.
W naszym asortymencie znajduje się kompleksowa oferta wilków do mięsa wielu producentów, jak m.in. Hendi, Stalgast, czy RM Gastro. Są to standardowe, najpopularniejsze modele przeznaczone dla profesjonalnej gastronomii. W ofercie posiadamy również maszyny mniej popularne – przemysłowe, a także te, które mają wbudowany wewnętrzny system chłodzeniem, o większych wydajnościach produkcji światowej klasy producentów tego rodzaju sprzętu. W przypadku szczegółowych pytań, w związku z prawidłowym doborem maszyny do mięsa dla Państwa firmy, prosimy o kontakt z naszym działem handlowym.
Nasza firma współpracuje z czołowymi światowymi producentami maszyn do mięsa oraz firmami specjalizującymi się w sprowadzaniu i produkcji na zamówienie sitek, szarpaków, noży oraz podajników ślimakowych, a także innych części zamiennych dla większości dostępnych na rynku urządzeń gastronomicznych oraz przemysłowych. Jeśli mają Państwo nietypowe zapytanie lub potrzebują Państwo odpowiednich części dla swojej maszyny – prosimy o bezpośredni kontakt z zespołem Gastromania.pl.
Maszyny do mielenia mięsa, podobnie jak wszystkie urządzenia stosowane w przemyśle spożywczym i gastronomicznym, wymagają odpowiedniej dbałości. Mowa tu zarówno o odpowiednim utrzymaniu sprzętu, czyli regularnym czyszczeniu (każdorazowo po zakończeniu pracy), które jest wymagane przez stosowne normy sanitarne, jak i jego serwisowaniu. Wpływa to zarówno na bezpieczeństwo osób obsługujących sprzęt, jak i jego wydajność. W przypadku maszyny do mielenia mięsa, regularnej kontroli podlegają noże, które powinny być systematycznie ostrzone, a w razie potrzeby również wymieniane. Najbezpieczniej zdać się w tej materii na serwis, który udzieli nam dodatkowo gwarancji na dokonane zmiany. W Gastromania.pl udzielimy Państwu wszystkich niezbędnych informacji w tym zakresie.
Serdecznie zapraszamy do zapoznania się z naszym asortymentem, a w razie pytań lub wątpliwości, do bezpośredniego kontaktu z naszymi specjalistami!
Zapisz się do naszego newslettera,
aby otrzymywać info o nowościach i promocjach.
33 5000 555
sklep@gastromania.pl
Godziny pracy:
poniedziałek-piątek: 8:00 – 16:00
© Gastromania.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.