Mały termometr zanurzeniowy marki Testo o indeksie 0560 1113 to idealne rozwiązanie dla lokali gastronomiczny i zakładów przetwórstwa. Dzięki szerokiemu zakresowi pomiarowemu (-20 do +230 stopni Celsjusza) sprawdzi się w wielu rolach. Dzięki zabezpieczeniu IP-67 sprawdzi się idealnie w mokrym środowisku. Dzięki temu można go myć nawet pod bieżącą wodą, a nawet w zmywarce. Nada się zarówno do sprawdzania temperatury serwowanych potraw, jak i temperatury obróbki półproduktów w trakcie ich przygotowywania. Znajdzie zastosowanie w barach, stołówkach, food truckach i innych punktach gastronomicznych. Dokładność pomiarów to: 1 stopień Celsjusza w zakresie od -20 do +53,9 stopni Celsjusza oraz +90,1 do +180 stopni Celsjusza, 0,8 stopnia od +54 do +90 i 1,5 stopnia od 1,5 +180,1 do +230. Termometr napędza bateria guzikowa LR44, którą jest łatwo wymienić. Urządzenie mierzy temperaturę w stopniach Celsjusza jak Fahrenheita. Niewątpliwą zaletą urządzenia jest czytelny wyświetlacz LCD. Termometr za opłatą może być wzorcowany (certyfikowany) w laboratorium producenta, które posiada akredytację Polskiego Centrum Akredytacyjnego.
Do przechowalni
Termometr cukierniczy Easy Thermo produkcji innowacyjnej, włoskiej firmy Silikomart polecany jest zarówno dla użytkowników w profesjonalnych punktach cukierniczych, jak i domowych cukierników. Termometr umożliwia szybkie i precyzyjne zmierzenie temperatury produktów takich jak: pączki, ciasta, syropy, karmel. Artykuł posiada specjalną nakładkę, aby zapobiec niszczeniu. Termometr 70.125.99.0096 z wyświetlaczem to idealny przyrząd, który pomoże zmierzyć temperaturę zarówno lodów, jak i gorącej czekolady. Uniwersalność i poręczność to charakterystyczne cechy tego produktu.
Do przechowalni
Cyfrowy termometr z sondą do pomiaru temperatury wyrobów czekoladowych, 50T001 produkcji znanej i cenionej marki Martellato, oferującej szeroką gamę wyposażenia dla piekarni oraz cukierni, to najwyższej jakości akcesorium przydatne w pracy nawet najbardziej wymagającego profesjonalisty. Gwarantuje optymalną i prostą kontrolę temperatury produktów. Termometr do czekolady z sondą znacząco ułatwia pracę z czekoladą, umożliwiając utrzymanie jej temperatury na odpowiednim poziomie. Doskonale nada się również przy pracy z innymi produktami spożywczymi wymagającymi kontroli temperatury.
Do przechowalni
Termometr w szpatule Thermo Choc to innowacyjny produkt włoskiej firmy Silikomart, który pozwala na sprawne zmierzenie temperatury bez przerywania mieszania mikstury. Termometr ten jest o tyle wyjątkowy, iż jest wbudowany w silikonową szpatułę, która sprawdzi się do przyrządzania płynnej czekolady. Termometr 70.096.98.0062 o wymiarach 320×70 mm może być również wyjęty ze szpatuły i użyty osobno. Uniwersalność i poręczność to charakterystyczne cechy produktu, który sprawdzi się w profesjonalnych cukierniach oraz domowych kuchniach amatorów wypieków.
Do przechowalni
Laserowy termometr do pomiaru temperatury wyrobów czekoladowych, 50T002 produkcji znanej i cenionej marki Martellato, oferującej szeroką gamę wyposażenia dla piekarni oraz cukierni, to najwyższej jakości akcesorium przydatne w pracy nawet najbardziej wymagającego profesjonalisty. Gwarantuje optymalną i prostą kontrolę temperatury produktów. Cyfrowy termometr do czekolady znacząco ułatwia pracę z czekoladą, umożliwiając utrzymanie jej temperatury na odpowiednim poziomie. Doskonale nada się również przy pracy z innymi produktami spożywczymi wymagającymi kontroli temperatury.
Do przechowalni
Termometr do mroźni i lodówek z zawieszką, znanego i cenionego na całym świecie producenta wyposażenia gastronomicznego Hendi, o numerze katalogowym 271117, szerokości 2,3 centymetra, głębokości 0,9 centymetra oraz wysokości 15 centymetrów. Posiada analogową, czytelną podziałkę, oraz specjalną zawieszkę. Zakres mierzonej przez termometr temperatury wynosi od -40 stopni Celsjusza do 40 stopni Celsjusza. Doskonały termometr Hendi 271117 sprawdzi się idealnie w każdym typie kuchni, od małego lokalu restauracyjnego czy nawet domowej kuchni, aż po wielkie jadłodajnie i stołówki.
Do przechowalni
Termometr lodówkowy analogowy z zawieszką firmy Stalgast o indeksie 620110. Sprawia to że jest on bardzo poręczny i może służyć do mierzenia temperatur w zakresie -40 do +40ºC. Dzięki zawieszce można go zawiesić na lodówce i kontrolować temperaturę w środku w czasie rzeczywistym. Idealny do mierzenia temperatury w lodówkach, szafach chłodniczych, chłodniach oraz mroźniach. Produkt zgodny z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego numer 1935/2004 dotyczącym wyrobów i materiałów dopuszczonych do pracy z żywnością.
Do przechowalni
Termometr do mroźni i lodówek znanego i cenionego na całym świecie producenta wyposażenia gastronomicznego Hendi, o numerze katalogowym 271186, długości 7 centymetrów oraz szerokości 6 centymetrów. Wykonany ze stali nierdzewnej. Posiada analogowy, czytelny zegar, specjalną zawieszkę oraz podstawkę. Zakres mierzonej przez termometr temperatury wynosi od -50 stopni Celsjusza do 25 stopni Celsjusza. Doskonały termometr Hendi 271179 sprawdzi się idealnie w każdym typie kuchni, od małego lokalu restauracyjnego czy nawet domowej kuchni, aż po wielkie jadłodajnie i stołówki.
Do przechowalni
Termometr analogowy mierzący temperaturę w zakresie od 0 do +300ºC produkcji firmy Stalgast o numerze katalogowym 620510 wykonany został z najwyższej jakości materiałów. Sonda została osadzona na długim wykonanym ze stali nierdzewnej grocie. Termometru nie wolno stosować w miejscach gdzie temperatura przekracza zakres pomiarowy. W piekarniku i wszędzie tam gdzie jest wysoka temperatura należy umieszczać tylko końcówkę a nie cały termometr. Idealny do mierzenia temperatury wewnątrz produktów – często wykorzystywany jako termometr do domowej produkcji komór wędzarniczych. Obudowa ze stali nierdzewnej pomaga mu przetrwać ciężkie kuchenne warunki. Produkt zgodny z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego numer 1935/2004 dotyczącym wyrobów i materiałów dopuszczonych do pracy z żywnością.
Do przechowalni
Termometr do mroźni i lodówek z zawieszką, znanego i cenionego na całym świecie producenta wyposażenia gastronomicznego Hendi, o numerze katalogowym 271124, średnicy 7,2 centymetra. Posiada analogowy, czytelny zegar, oraz specjalną zawieszkę. Zakres mierzonej przez termometr temperatury wynosi od -50 stopni Celsjusza do 50 stopni Celsjusza. Doskonały termometr Hendi 271124 sprawdzi się idealnie w każdym typie kuchni, od małego lokalu restauracyjnego czy nawet domowej kuchni, aż po wielkie jadłodajnie i stołówki.
Do przechowalni
Termometr ze stali nierdzewnej z pomiarem temperatur od 10 do +100°C. Dokładność +/ 2 stopnie Celsjusza. Szeroki zakres zastosowania włączając pomiar gorącego mleka.
Do przechowalni
Termometr na kablu, o numerze katalogowym 271346, produkcji znanej i cenionej przez profesjonalistów na całym świecie firmy Hendi, oferującej kompleksowe wyposażenie gastronomii i kuchni, o wysokości 1,7 centymetra, długości 7 centymetrów oraz szerokości 6,5 centymetra. Termometr posiada obudowę oraz sondę wykonane z najwyższej jakości stali nierdzewnej, o wysokiej odporności na zarysowania, wgniecenia czy inne uszkodzenia mechaniczne, ale także na wysokie temperatury. Na obudowie termometru znajduje się intuicyjny w obsłudze panel sterowania. Urządzenie posiada funkcję lock time – przeznaczoną do ciągłego monitorowania temperatury oraz minutnik z sygnałem dźwiękowym. Działa w zakresie od 0 stopni Celsjusza do 300 stopni Celsjusza z jednostopniowym skokiem. Żaroodporna sonda ze stali nierdzewnej znajduje się na końcu długiego i wygodnego kabla. Bateria znajduje się w zestawie.
Do przechowalni
Spirytusowy termometr, którego zadaniem jest określenie precyzyjnie temperatury mięs, zup oraz innych potraw gdzie kontrola podczas przygotowywania jest niezwykle istotna. Zakres temperatur od -25°C do 50°C. Spirytusowy termometr T-TER-3 dystrybuowany jest na terenie Polski przez firmę TOM-GAST, której jesteśmy oficjalnym partnerem i przedstawicielem w segmencie wyposażenia gastronomicznego. Cena prezentowana na stronie dotyczy jednej sztuki.
Do przechowalni
Termometr do piekarników i pieców znanego i cenionego na całym świecie producenta wyposażenia gastronomicznego Hendi, o numerze katalogowym 271179, długości 7 centymetrów oraz szerokości 6 centymetrów. Wykonany ze stali nierdzewnej. Posiada analogowy, czytelny zegar, specjalną zawieszkę oraz podstawkę. Zakres mierzonej przez termometr temperatury wynosi od 50 stopni Celsjusza do 300 stopni Celsjusza. Doskonały termometr Hendi 271179 sprawdzi się idealnie w każdym typie kuchni, od małego lokalu restauracyjnego czy nawet domowej kuchni, aż po wielkie jadłodajnie i stołówki.
Do przechowalni
Termometr multifunkcyjny z sondą znanego i cenionego na całym świecie producenta wyposażenia gastronomicznego Hendi, o numerze katalogowym 271162, długości 29 centymetrów. Wykonany ze stali nierdzewnej. Posiada cyfrowy, czytelny wyświetlacz, funkcję „Hold”, dzięki której można zachować temperaturę chwilową oraz funkcję samoczynnego wyłączenia aparatu po 10 minutach, osłonę sondy, ergonomiczny uchwyt oraz szczelną obudowę z tworzywa w kolorze czarnym. Urządzenie działa na baterie LR44. Zakres mierzonej przez termometr temperatury wynosi od -40 stopni Celsjusza do 250 stopni Celsjusza. Doskonały termometr Hendi 271162 sprawdzi się idealnie w każdym typie kuchni, od małego lokalu restauracyjnego czy nawet domowej kuchni, aż po wielkie jadłodajnie i stołówki. Produkt spełnia normy HACCP.
Do przechowalni
Termometr A3000 TP, Bartscher 291046 o wymiarach 50×50×320 mm. Jest to niewielki sprzęt stosowany w profesjonalnych kuchniach, gdzie dokonuje się pomiaru temperatury w frytownicach. Szpikulec z możliwością wbicia na 300 mm i posiada klips mocujący. Zakres temperatury wynosi od 10°C do 300°C.
Do przechowalni
Termometr bezdotykowy HACCP Hendi 300, o numerze katalogowym 271148, wysokości 15 centymetrów, szerokości 3,7 centymetra oraz długości 7 centymetrów. Termometr o zakresie pomiaru od -32 stopni Celsjusza do 400 stopni Celsjusza wykonany został z tworzywa w niebieskim kolorze, posiada wskaźnik laserowy który pomaga w dokładnym celowaniu w obiekty mierzone, wygodny, podświetlany ekran wyświetlacza. Narzędzie działa z dokładnością ± 1,5 % stopnia Celsjusza. Termometr dla gastronomii spełnia normy HACCP. Sprawdzi się idealnie w każdym typie kuchni, od małego lokalu restauracyjnego czy nawet domowej kuchni, aż po wielkie jadłodajnie i stołówki.
Termometr nie jest odpowiednim narzędziem do mierzenia temperatury ludzkiego ciała! Wynik pomiaru może wahać się od ok. 1,5 do 2 stopni Celsjusza!
Do przechowalni
Profesjonalny termometr elektroniczny w komplecie z etui o długości 20,5 cm, którego zadaniem jest określenie precyzyjnie temperatury mięs, zup oraz innych potraw gdzie kontrola podczas przygotowywania jest niezwykle istotna. Szpikulec mierzący temperaturę wykonany jest z najlepszej jakości stali nierdzewnej z dokładną miarą od -50°C do 200°C. Dodatkowo w komplecie plastikowe etui. Termometr elektroniczny T-7840 dystrybuowany jest na terenie Polski przez firmę TOM-GAST, której jesteśmy oficjalnym partnerem i przedstawicielem w segmencie wyposażenia gastronomicznego. Cena prezentowana na stronie dotyczy jednej sztuki.
Do przechowalni
Zapisz się do naszego newslettera,
aby otrzymywać info o nowościach i promocjach.
33 5000 555
sklep@gastromania.pl
Godziny pracy:
poniedziałek-piątek: 8:00 – 16:00
© Gastromania.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.