-
Tamper dynamometryczny o średnicy 5,8 cm | HENDI, 208625
Netto: Brutto: -
Odbijak do fusów w drewnianej obudowie | HENDI, 208380
Netto: Brutto: -
Tamper z regulacją 58x35 mm | HENDI, 208632
Netto: Brutto: -
Odbijak do fusów GN 1/6 | HENDI, 208335
Netto: Brutto: -
Stacja tampingowa 93x142x60 mm | HENDI, 208687
Netto: Brutto: -
Odbijak do fusów GN 1/4 | HENDI, 208342
Netto: Brutto: -
Odbijak do fusów okrągły | HENDI, 208618
Netto: Brutto: -
Tamper 58x95 mm | HENDI, 208731
Netto: Brutto: -
Tamper do ubijania kawy, średnica: 5,8 cm | HENDI, 208731
Netto: Brutto: -
Pędzel do kolby 3,5 cm | BAREQ, T-JF20
Netto: Brutto: -
Mata pod tamper podwójna | HENDI, 208649
Netto: Brutto: -
Odbijak z poprzeczką do fusów GN 1/6 | HENDI, 208335
Netto: Brutto: -
Podwójna mata pod tamper 205x15x4,5 cm | HENDI, 208649
Netto: Brutto: -
Waga precyzyjna dla baristy 0,1-500 g | BAREQ, T-JF17
Netto: Brutto: -
Odbijak z poprzeczką do fusów GN ¼ | HENDI, 208342
Netto: Brutto: -
Gumowa podkładka pod kolbę 15x20 cm | BAREQ, T-JF03
Netto: Brutto: -
Pojedyncza mata pod tamper 15x10x4,5 cm | HENDI, 208670
Netto: Brutto: -
Stacja tampingowa 9,3x14,2x6 cm | HENDI, 208687
Netto: Brutto: -
Tamper z regulacją nacisku o średnicy 5,8 cm | HENDI, 208632
Netto: Brutto: -
Wybijak do fusów, GN 1/4 | STALGAST, 486014
Netto: Brutto:
Akcesoria do ekspresów kolbowych
(93)Bogatą ofertę sprzętu baristycznego uzupełniliśmy o profesjonalne akcesoria do ekspresów kolbowych, przeznaczone dla większości modeli. Znajdziesz tu m.in. uchwyty sitowe, tampery, wybijaki, miarki, termometry i wagi, maty, szczotki i wiele innych. Słowem – wszystko, czego potrzebujesz do codziennej sprawnej i profesjonalnej pracy baru. Chętnie Ci doradzimy, co jest must-have, a które akcesoria można śmiało dokupić później. Od kilkunastu lat projektujemy i wyposażamy cukiernie, lodziarnie, bary, kawiarnie i inne lokale, a gastronomia jest naszą wielką pasją. Z przyjemnością podzielimy się doświadczeniem: skontaktuj się z nami!
Akcesoria do ekspresów kolbowych – co się sprawdzi?
Profesjonalne ekspresy do kawy często są już wyposażone w podstawowe akcesoria, ale nie jest to regułą, a poza tym same gadżety też warto dopasować do preferencji i potrzeb obsługi. Niektóre akcesoria takie jak tampery, miarki, dokładne wagi i termometry podnoszą jakość przygotowywanej kawy. Pozostałe np. odbijaki, podkładki pod kolby, maty czy stacje tampingowe wspierają sprawną pracę na barze i ułatwiają utrzymanie czystości. Szczotki i inne produkty do czyszczenia ekspresów pozwalają zadbać o wyposażenie baru – czyli obniżyć nakłady serwisowe i wydłużyć żywotność sprzętu.
Nie wszystkie dostępne w sklepie produkty to absolutnie niezbędne akcesoria, choć każde z nich jest przydatne i bardzo ułatwia pracę. Jeśli nie prowadzisz kawiarni lub cukierni, kawa nie jest Twoim bestsellerem i nie serwujesz jej wiele, możesz śmiało na początek zrezygnować z maty pod tamper, wybijaka czy wagi. Chociaż z drugiej strony tego typu akcesoria są relatywnie tanie i nie podnoszą zanadto kosztów inwestycji.
Akcesoria do ekspresu kolbowego – jak skompletować idealny zestaw z naszej oferty?
- Tampery do ubijania kawy – służą do ugniatania i wyrównywania w kolbie zmielonej kawy. Dzięki temu zabiegowi wydobędziesz głębię aromatu espresso oraz uzyskasz miłą dla oka i podniebienia cremę. Ekspresy kolbowe warto wyposażyć w stację tampingową lub podkładkę pod tamper: te gadżety ułatwiają utrzymanie czystości i higieny (zapomnisz o kawie rozsypanej na całym barze). Sprzedajemy także oddzielnie uchwyty i podstawy tamperów.
- Wybijaki do kolby – ułatwiają opróżnianie kolby po zaparzeniu kawy. Obracasz kolbę, uderzasz nią w wybijak, a fusy lądują w znajdującym się pod nim pojemniku. To zdecydowanie lepsze rozwiązanie niż wybijanie kawy do kosza (to niehigieniczne) czy zlewu (on służy do innych celów). Wybijak jest przygotowany na ciągłe mocne uderzenia: w przeciwieństwie do lady czy blatu szafki. Resztki kawy z kolby pozwala sprawnie usunąć specjalny pędzel.
- Miarki i naczynia – to akcesoria do odmierzania zarówno zmielonej kawy, jak i gotowego espresso pod kawy mleczne. Dbają o odpowiednie proporcje, a więc także o doskonałą jakość napojów. Warto kupić również specjalne dzbanki i naczynia do spieniania mleka: ułatwiają pracę i zapewniają gęstą, kremową, stabilną piankę – czyli idealne cappuccino lub latte. A jeśli chcesz pójść jeszcze o krok dalej w sferze jakości, zaopatrz swój ekspres kolbowy w wagę do kawy i termometr do mleka.
Pamiętaj ponadto, że o sprzęt barmański trzeba dbać regularnie i rzetelnie: zgodnie z zaleceniami. Stąd też w każdym zestawie akcesoriów do ekspresu powinny się znaleźć profesjonalne szczotki do czyszczenia grup (zwykłe lub parowe). Co jakiś czas warto też wymienić uchwyty sitowe i dysze spieniające.