-
Odbijak z poprzeczką do fusów GN 1/6 | HENDI, 208335
Netto: Brutto: -
Podwójna mata pod tamper 205x15x4,5 cm | HENDI, 208649
Netto: Brutto: -
Tamper dynamometryczny o średnicy 5,8 cm | HENDI, 208625
Netto: Brutto: -
Pojedyncza mata pod tamper 15x10x4,5 cm | HENDI, 208670
Netto: Brutto: -
Stacja tampingowa 9,3x14,2x6 cm | HENDI, 208687
Netto: Brutto: -
Tamper z regulacją nacisku o średnicy 5,8 cm | HENDI, 208632
Netto: Brutto: -
Odbijak z poprzeczką do fusów GN ¼ | HENDI, 208342
Netto: Brutto: -
Pędzel do kolby 3,5 cm | BAREQ, T-JF20
Netto: Brutto: -
Waga precyzyjna dla baristy 0,1-500 g | BAREQ, T-JF17
Netto: Brutto:
Kolbowe ekspresy do kawy
(209)Wszystkie kategorie w dziale Kolbowe ekspresy do kawy
Ekspresy ciśnieniowe do kawy
Do niedawna profesjonalne ekspresy ciśnieniowe do kawy można było znaleźć jedynie w lepszych kawiarniach, eleganckich restauracjach i hotelowych barach. Dziś coraz częściej znakomitą kawę z ekspresu można zamówić również w wielu cukierniach, barach, pubach, klubach, a nawet na niektórych stacjach benzynowych. Wraz ze wzrostem świadomości konsumentów zwiększa się również zapotrzebowanie na ofertę różnych rodzajów wysokogatunkowych kaw, przyrządzonych i podanych w sposób gwarantujący pełnię smaku i aromatu.
Jednokolbowy ekspres ciśnieniowy
Wybierając odpowiedni ekspres do kawy, należy uwzględnić przede wszystkim potrzeby i liczbę obsługiwanych gości. W cukierniach, kameralnych barach i innych niewielkich punktach gastronomicznych, gdzie serwowana kawa stanowi jedynie dodatek do głównej oferty najlepiej sprawdzą się mniejsze, jednokolbowe ekspresy do kawy. To urządzenia posiadające szereg udogodnień i użytecznych funkcji. Niektóre modele zapewniają dozowanie wolumetryczne, a innowacyjny system SIS pomaga uwolnić wszystkie aromaty i moc. Wyposażone są w wydajny system spieniania, pompy rotacyjne oraz przydatny moduł serwisowy informujący o wszelkich usterkach.
Dwukolbowy ekspres ciśnieniowy
W większych kawiarniach i lokalach oraz punktach gastronomicznych z dużym przepływem klientów lepiej sprawdzą się ekspresy dwukolbowe. Mają podwójny system dozowania i umożliwiają przygotowanie do czterech filiżanek kawy jednocześnie, dzięki czemu barista może zrealizować sprawnie większą liczbę zamówień. Podobnie jak w przypadku urządzeń jednokolbowych, najbardziej zaawansowane modele dwukolbowych ekspresów zapewniają dozowanie objętościowe. Posiadają również system SIS odpowiedzialny za uwolnienie najważniejszych składowych przygotowywanej kawy.
Zalety i ceny ekspresów ciśnieniowych
Największą zaletą jaką oferują ekspresy ciśnieniowe do kawy jest możliwość otrzymania esencjonalnego espresso o stałych parametrach, które stanowi doskonałą bazę do kawy w dowolnym stylu: americano, cappuccino, macchiato, latte i flat white.
Ekspresy kolbowe do kawiarnii
Ekspresy kolbowe do kawy to spory wydatek, jednak w zamian zyskujemy gwarancję serwowania doskonałej kawy, pod warunkiem, że dysponujemy również najwyższej jakości ziarnem ze sprawdzonej palarni. Jeśli chcemy, aby grono klientów rosło, warto wypróbować kilka lub nawet kilkanaście rodzajów kawy. Nie należy korzystać z popularnych kaw dostępnych w sklepach i delikatesach.