Czekolada ciemna z błonnikiem i stewią 83,9% Blok 5 kg | CALLEBAUT, CSD-P2811STE10-105
Jeśli masz pytania, zadzwoń lub napisz do nas!
waga: | 5 kg |
cena za: | komplet |
Czekolada ciemna z błonnikiem i stewią 83,9% Blok 5 kg | CALLEBAUT, CSD-P2811STE10-105 - Opis:
Belgijska ciemna czekolada z błonnikiem i stewią 83,9% Blok 5 x 5 kg - CSD-P2811STE10-1053 to czekolada o bardzo intensywnym kakaowym smaku i słodyczy pochodzącej z błonnika i stewii. Callebaut oferuje doskonałą czekoladową alternatywę dla klientów, którzy lubią intensywny smak kakao i czekolady, a jednocześnie chcą uniknąć cukru. Czekolada ze stewią to prawdziwa bomba mocy - zawiera około 86% masy kakaowej. Przyjemne nuty słodyczy w smaku pochodzą ze stewii. Co więcej, ta czekolada wywołuje bardzo przyjemne uczucie w ustach dzięki błonnikowi, który zastępuje cukier. Czekolada ze stewią najlepiej nadaje się do aromatyzowania ganache, musów cukierniczych, kremów i deserów, takich jak lody. Daje również napojom mocny posmak czekolady, bez cukru. Czekolada ze stewią umożliwia promowanie gotowych produktów za pomocą etykiet, takich jak bez dodatku cukru, słodzone stewią lub wykonane z czekolady bez dodatku cukru. Aby uzyskać więcej informacji na temat kryteriów stosowania tego oznakowania, skontaktuj się z lokalnym przedstawicielem Callebaut. Idealny smak nadają tej czekoladzie ziarna kakaowca z Afryki Zachodniej, głównie odmiana Forastero - z certyfikatem Fairtrade.Polecane aplikacje:
• Cukiernictwo: do średniego oblewania, formowania średnich pustych figurek (15-30 cm), formowania pralin, formowania małych pustych figurek (5-15 cm), mieszania, szprycowania dekoracji, natryskiwania (aerograf), nadawania smaku. Idealne do takich produktów jak karmele, polewy do orzechów, pasta czekoladowa, nadzienia kremowe i maślane, ganache, talarki czekoladowe, trufle.
• Ciastka i desery: do nadawania smaku. Idealne do takich produktów jak krem bawarski, kremy i crémeux, krem angielski i twarogowy, ganache, glazury, czekoladowa lawa / fondant, mus, sosy, biszkopty i ciasta.
• Wypieki piekarskie: do oblewania i lukru. Idealne do takich produktów jak chleb i brioszki, herbatniki, muffinki, kremy do zapiekania (do tart, ciasta duńskiego i placków).
• Płynność: 3/5
• Min. % suchej masy kakaowej: 83,7%
• Tłuszcz %: 37,8%
W przypadku gdy dostarczony towar z jakiegokolwiek powodu Państwu nie odpowiada, a zakupiony został przez konsumenta (w rozumieniu przepisów prawa), możliwy jest jego zwrot w terminie do 14 dni. Zwrot towaru musi przebiegać zgodnie z §6 naszego regulaminu na adres podany przez pracownika sklepu. Zalecamy wypełnienie formularza odstąpienia od umowy, który można pobrać poniżej w podanym linku i wysłanie go wraz z wracanym towarem. Wymiana na inny towar możliwa po uzgodnieniu z pracownikiem sklepu. Przed zwrotem lub wymianą zalecamy skontaktowanie się z naszym działem handlowym.
Oświadczenie o odstąpieniu od umowy
W przypadku reklamacji prosimy o wypełnienie poniższego formularza elektronicznego lub wysłanie zgłoszenia na adres: serwis@gastromania.pl bądź pocztą tradycyjną na druku reklamacyjnym.