Kuwertura ciemna czekoladowa Ecuador 70,4% Callets 2,5 kg torba | CALLEBAUT, CHD-R731EQU-E4-U70
Jeśli masz pytania, zadzwoń lub napisz do nas!
waga: | 2.5 kg |
cena za: | sztukę |
kod EAN: | 5410522514230 |
Kuwertura ciemna czekoladowa Ecuador 70,4% Callets 2,5 kg torba | CALLEBAUT, CHD-R731EQU-E4-U70 - Opis:
Belgijska ciemna czekoladowa kuwertura Ecuador 70,4% Callets 2,5 kg torba CHD-R731EQU-E4-U70 wyprodukowana jest z delikatnego kakao w kolebce kakao w Ameryce Łacińskiej. Dziś Ekwador stał się siedliskiem ekscytujących odmian i smaków kakao. Ekwadorscy rolnicy sporo inwestują w nowe techniki uprawy, fermentacji i suszenia - uzyskując ziarna kakaowe o niesamowitych właściwościach sensorycznych. Ta ciemna czekolada ma bardzo zrównoważony smak i zapewnia intensywny kakaowy posmak z głęboko palonymi nutami, dużą ilością owocowych i kwaśnych aromatów. Nuty rumu, whisky i tytoniu nadają tej czekoladzie bardzo pobłażliwy, okrągły i zrównoważony charakter. Ekwador jest również otwarty na wiele ekscytujących możliwości łączenia smaków: egzotyczne owoce, kwaśne owoce, kawy i octy to tylko niektóre z opcji. Ta ciemna czekolada doskonale smakuje sama w sobie, ale może być również używana w wielu różnych zastosowaniach, od ganache po musy, crémeux lub sosy. Idealny smak nadają tej czekoladzie ekwadorskie ziarna z odmiany Arriba Naciona.
Polecane łączenia:
• papryka, piernik, papryka syczuańska, borówka, marakuja, pomarańcza, mandarynka, rum, whisky, białe piwo, sirop de liège / apple molasse, orzechy pekan, ocet, sherry, kawa blue mountain, papua ng - ethiopia coffee.
Polecane aplikacje:
• Cukiernictwo: do średniego oblewania, formowania średnich pustych figurek (15-30 cm), formowania pralin, formowania małych pustych figurek (5-15 cm), mieszania, szprycowania dekoracji, natryskiwania (aerograf), nadawania smaku. Idealne do takich produktów jak karmele, polewy do orzechów, pasta czekoladowa, nadzienia kremowe i maślane, ganache, talarki czekoladowe, trufle.
• Ciastka i desery: do nadawania smaku. Idealne do takich produktów jak krem bawarski, kremy i crémeux, krem angielski i twarogowy, ganache, glazury, czekoladowa lawa / fondant, mus, sosy, biszkopty i ciasta.
• Wypieki piekarskie: do oblewania i lukru. Idealne do takich produktów jak chleb i brioszki, herbatniki, muffinki, kremy do zapiekania (do tart, ciasta duńskiego i placków).
• Lody i sorbety: do nadawania smaku. Idealne do takich produktów jak lody amerykańskie, tradycyjne lody włoskie, lody włoskie i sorbety.
W przypadku gdy dostarczony towar z jakiegokolwiek powodu Państwu nie odpowiada, a zakupiony został przez konsumenta (w rozumieniu przepisów prawa), możliwy jest jego zwrot w terminie do 14 dni. Zwrot towaru musi przebiegać zgodnie z §6 naszego regulaminu na adres podany przez pracownika sklepu. Zalecamy wypełnienie formularza odstąpienia od umowy, który można pobrać poniżej w podanym linku i wysłanie go wraz z wracanym towarem. Wymiana na inny towar możliwa po uzgodnieniu z pracownikiem sklepu. Przed zwrotem lub wymianą zalecamy skontaktowanie się z naszym działem handlowym.
Oświadczenie o odstąpieniu od umowy
W przypadku reklamacji prosimy o wypełnienie poniższego formularza elektronicznego lub wysłanie zgłoszenia na adres: serwis@gastromania.pl bądź pocztą tradycyjną na druku reklamacyjnym.