Wszystkie kategorie w dziale Kruszarki do lodu

Chłodne napoje, zwłaszcza w sezonie letnim, mogą stanowić dobre źródło dochodu dla wielu lokali gastronomicznych. Elektryczna kruszarka do lodu Stalgast na pewno sprawdzi się w godzinach szczytu, a przy mniejszych lokalach i niewielkich potrzebnych ilościach lodu optymalnym wyborem będzie kruszarka manualna. Zapraszamy do zapoznania się z niniejszą kategorią.

Czytaj więcej >

Manualna kruszarka do lodu Stalgast

Kruszarka do lodu ręczna jest najlepszym rozwiązaniem dla lokalu gastronomicznego w kilku przypadkach:

  • gdy dostępna w lokalu przestrzeń jest bardzo ograniczona,
  • gdy zapotrzebowanie na kruszony lód jest przez większość czasu niewielkie lub co najwyżej średnie,
  • gdy zależy nam na oszczędności energii elektrycznej i nie mamy dużych potrzeb w wytwarzaniu chłodnych napojów.

Kruszarka do lodu Stalgast w wersji manualnej to obudowa, pojemnik na lód oraz szufladka wykonane z tworzywa. Noże wykonane są zaś ze stali nierdzewnej. Szerokość wynosząca zaledwie 16 cm i wysokość 27 cm to wymiary pozwalające na umieszczenie tego urządzenia w nawet najbardziej ograniczonych przestrzeniach lokalu. Wysokiej klasy materiały i jakość wykonania produktu sprawiają, że ręczne kruszenie lodu przy użyciu korby jest szybkie i bezproblemowe, a urządzenie zdecydowanie należy do bezawaryjnych.

Elektryczna kruszarka Stalgast

Kruszarki do lodu Stalgast z silnikiem elektrycznym to najlepszy wybór dla barów, pubów i klubów, ale przyda się też w restauracji, hotelu czy dla firmy kateringowej. Elektryczne kruszarki Stalgast osiągają wysoką wydajność – do 90 kg lodu na godzinę. Także tutaj mamy do czynienia z ostrzami z wysokiej jakości stali nierdzewnej, tym razem jednak napędza je odporny na obciążenia mocny silnik, który wyróżnia się cichą pracą. Może to być duży atut w kameralnych lokalach, gdzie głośna praca urządzenia zakłócałaby spokój klientów.

Pracę osoby obsługującej ułatwia duży otwór wsadowy na lód, który pozwala na precyzyjne odmierzanie potrzebnych porcji. Dodatkowym wyposażeniem takiej kruszarki jest dedykowany pojemnik na kruszony lód. Wysoka wydajność urządzenia idzie w parze z prostą obsługą i nieco większymi od wersji manualnej, ale nadal kompaktowymi wymiarami. Długotrwałe działanie bez awarii lub uszkodzeń zapewnia odporny na przeciążenia silnik oraz stal nierdzewna wykorzystana do produkcji noży będących sercem urządzenia.

Jak wybrać optymalną kruszarkę do lodu dla lokalu gastronomicznego?

Maszyny do robienia lodu powinny, o ile to możliwe łączyć efektywność i niewielkie wymiary. Kruszarki marki Stalgast są w stanie wypełnić to wymaganie z nawiązką. Mimo tego warto dobrze przemyśleć zakup takiego urządzenia. Dla lokali o małej powierzchni, gdzie liczy się każdy centymetr, zdecydowanie lepszym wyborem będzie wariant manualny kruszarki.

Tam, gdzie konieczna jest duża wydajność pracy i można sobie pozwolić na nieco większy sprzęt, warto postawić na urządzenie z silnikiem elektrycznym. Dla oszacowania wydajności najlepiej jest odnotować, ile napojów lub deserów z kruszonym lodem jest wydawanych łącznie w ciągu dnia, ile w godzinach szczytu, a ile podczas normalnego ruchu. Takie szacunki znacznie ułatwią podjęcie ostatecznej decyzji.

Kruszarki do lodu – sprzęt niezastąpiony w gastronomii

Wyposażenie baru nie może się obyć bez dobrej jakości, wydajnej kruszarki. W końcu duże ilości kruszonego lodu są potrzebne w przygotowaniu drinków, granity, chłodzonych napojów gazowanych, mrożonej kawy, deserów i wielu innych wyrobów.

Kruszarka do lodu Stalgast stanowi ważne urządzenie w każdym barze, ale też ciekawy gadżet w domowej kuchni. Kompleksowe wyposażenie restauracji, baru, hotelu lub klubu warto też uzupełnić o inne urządzenia, takie jak kostkarki do lodu i łuskarki do lodu – wszystkie znajdą Państwo w naszym sklepie. W razie wątpliwości lub pytań zawsze chętnie posłużymy Państwu pomocą.