-
Wkład do makaronu, 1 szt, 180 x 220 mm | STALGAST, Comfort
Netto: Brutto: -
Misa do kąpieli wodnej 18 cm | APS, 74731
Netto: Brutto:
Wkłady do garnków
(68)Wszystkie kategorie w dziale Wkłady do garnków
Wkładki do garnków niezwykle ułatwiają pracę w kuchni – dzięki nim można wygodnie gotować różne składniki oraz potrawy w jednym uniwersalnym naczyniu. W sklepie Gastromania.pl znajdziesz rozmaite wkłady do garnków, m.in. do gotowania makaronu, pierogów, ryżu czy ziemniaków, do gotowania na parze albo w kąpieli wodnej. Wybieramy sprawdzone rozwiązania od cenionych producentów, a dzięki różnorodności produktów szybko i sprawnie dopasujesz akcesoria do specyfiki pracy kuchni i preferencji kucharzy. Chętnie doradzimy – zachęcamy do kontaktu!
Wkładki do garnków do gotowania różnych produktów
Wkłady do garnków to różnorodna grupa produktów, jednak w każdej profesjonalnej (i domowej!) kuchni z pewnością przydadzą się:
- Wkłady do gotowania ziemniaków. Zapobiegają przywieraniu i przypalaniu się ziemniaków na dnie garnka oraz ułatwiają ich odcedzanie. Wkład zwykle składa się z perforowanej podstawy opierającej się na nóżkach i wygodnych długich uchwytów. To prawdziwy must-have, zwłaszcza w kuchniach tzw. zbiorowego żywienia: zakładowych, szkolnych czy hotelowych. Wkłady z naszej oferty to przede wszystkim produkty niemieckiej marki Contacto, wykonane ze szlachetnej stali nierdzewnej 18/10. Różnią się parametrami (średnica wkładu, perforacji itp.): łatwo dopasujesz je do używanych modeli garnków.
- Wkłady do gotowania makaronu. W najpopularniejszym wariancie mają formę ćwiartki koła, dzięki czemu w jednym garnku zmieścisz naraz cztery wkłady. Czyli ugotujesz jednocześnie cztery porcje makaronu, także różnego rodzaju, do różnych potraw. A tym samym znacznie oszczędzisz czas, usprawnisz i przyspieszysz wydawanie dań. Różne czasy gotowanie makaronu nie są problemem, bo każdą część wkładu obsłużysz oddzielnie. Akcesoria mają wygodne długie rączki i haczyki, za pomocą których zawiesisz je na rancie garnka, by wygodnie odcedzić makaron. Do oferty wprowadziliśmy wkłady ze stali nierdzewnej marek m.in. Stalgast, Tom-Gast czy Contacto.
- Wkłady do gotowania ryżu, pierogów, makaronu i innych. To dosyć uniwersalne wkłady do gotowania w wodzie różnych produktów spożywczych, od makaronu i ryżu po wszelkie wyroby mączne. Wysokiej klasy (szlachetna) stal nierdzewna 18/10, perforowane dno i ścianki, wzmocnione uchwyty czy wypolerowany rant to główne cechy produktów niemieckiej marki Contacto, które polecamy naszym Klientom najczęściej – ze względu na uniwersalność, praktyczność i trwałość.
- Wkłady do gotowania na parze. Gotowanie na parze to obowiązkowy element wszystkich zdrowych kuchni. Aby go wprowadzić, nie trzeba jednak od razu inwestować w parowar: wystarczy stalowa czy aluminiowa wkładka lub bambusowy koszyk (zwłaszcza w przypadku potraw azjatyckich, ale nie tylko). Polecamy przede wszystkim wkładki marki Contacto tworzone ze stali nierdzewnej: płytsze i rozkładane (dopasowujące się do średnicy garnka) lub standardowe głębokie koszyki. Łatwo je utrzymać w czystości i z powodzeniem posłużą w kuchni przez wiele lat.
Bambusowy wkład do garnka do gotowania na parze
Do gotowania na parze bez parowaru można użyć tradycyjnych wkładek stalowych lub bambusowych koszyków. Te drugie znane są z kuchni azjatyckiej, lecz sprawdzają się także poza nią, do gotowania warzyw, ryb i owoców morza. Bambus ma tę zaletę, że dobrze pochłania wilgoć, dzięki czemu ugotowane składniki nie rozmiękają, nie są mokre od skraplającej się na ściankach naczynia pary. Materiał nie wydziela szkodliwych substancji w kontakcie z wysoką temperaturą, a koszyki są lekkie, poręczne i wygodne w użyciu – warto je przetestować w każdej kuchni.
Wkładka do garnka do gotowania w kąpieli wodnej
Asortyment sklepu uzupełniliśmy o misy i wkłady do garnków do gotowania w kąpieli wodnej – idealne do przygotowywania deserów, sosów i kremów. Kwadratowe oraz prostokątne wkłady o różnej pojemności można kupić w zestawie, a dzięki sztaplowaniu oszczędzić miejsce na ich przechowywanie. W sprzedaży mamy także duże wkładki cylindryczne i małe misy z rączkami – czyli produkty do zarówno kuchni zakładowej czy hotelowej, jak i małego bistro lub kuchni domowej. Większość artykułów wykonana jest z satynowanej bądź polerowanej stali nierdzewnej wysokiej klasy – spełnia wymagania każdej profesjonalnej kuchni, wyróżnia się trwałością oraz łatwością czyszczenia.
Zachęcamy również do przejrzenia pozostałego asortymentu: oferujemy m.in. garnki gastronomiczne, naczynia, maszyny czy przybory, więc możesz wyposażyć w zasadzie całą swoją kuchnię w jednym miejscu – sprawnie, wygodnie i ekonomicznie.