waga | 1.5 kg |
---|---|
cena za: | sztukę |
Szwajcarska biała czekoladowa kuwertura White Nuit Blanche 37%, 1,5 kg torba CHW-N153NUBLE6-Z71 to czysto biała kuwertura, która łączy szwajcarskie mleko i śmietankę z specjalnie wyselekcjonowanym masłem kakaowym nadającym jej wyjątkowa kremowość i słodycz, niska zawartość cukru i długotrwałe nuty waniliowe. Idealna do dekoracji i wizualnie ekscytujących wyrobów. Szczególnie polecana do zachwycających kreacji z najczarniejszą czekoladą na rynku: Black Zabuye. Zawartość masła kakaowego: 39,3%.
Belgijska czekolada mleczna 40,7% Callets™ 2,5 kg torba 841-E4-U71 to mleczna czekolada o intensywnym smaku kakao i zawartości kakao minimum 40,7%. Czekolada ta posiada intensywność smaku charakterystyczną dla ciemnej czekolady, a przy tym mocno wyczuwalne nuty śmietanki i karmelu. Charakteryzuje się standardową płynnością i jest bardzo uniwersalna w zastosowaniu.
Do przechowalni
Czekolada mleczna do lodów 40,8% Callets™ 2,5 kg torba ICE-45-MNV-552 to mleczna czekolada, która otula lody wyśmienitą powłoką o intensywnie kremowo czekoladowym smaku. Dzięki temu produktowi producenci lodów mają teraz możliwość stosowania czekolady 823 w swoich przepisach – dopracowany do oblewania i stracciatelli. Spodziewaj się zbalansowanego smaku, który łączy bogate nuty prażonego kakao z mlecznymi i karmelowymi aromatami. Dzięki wysokiej zawartości masła kakaowego Ice Chocolate 823 jest bardzo łatwy w obróbce: po prostu rozpuść i gotowe – bez temperowania. Czekolada stwardnieje w ciągu kilku sekund w lodach lub w ich pobliżu i otoczy ją cudownie chrupiącą warstwą. Ponadto szybko rozpływa się w ustach.
Do przechowalni
Belgijska ciemna czekolada bez cukru 54% Blok 5 kg – MALCHOC-D-123 to czekolada o mocnym, harmonijnym i wyraźnym smaku gdzie cukier zastąpiono maltitolem. Ta ciemna czekolada pełna jest intensywnego smaku czekolady bez dodatku cukru. Jej przyjemna słodycz to skutek zastosowania substytutu cukru, maltitolu, dopełnionego przez naturalną wanilię Bourbon. Jej smak i konsystencja zbliżone są do smaku naszych tradycyjnych czekolad, takich jak 811. To samo wrażenie przy przełamaniu, ta sama konsystencja w ustach, ten sam kolor i wspaniały połysk. Ta ciemna czekolada bez dodatku cukru pozwala ponadto na tę samą nieskrępowaną wolność twórczą, co nasza czekolada Finest Belgian Chocolate: od wyrobów cukierniczych, przez musy do ciast i crémeux, po desery i napoje. Rozpuszczanie, temperowanie, chłodzenie i formowanie odbywa się dokładnie tak samo. Jej właściwości techniczne i zachowanie są identyczne.
Gotowy produkt wykonany z tej czekolady może być sprzedawany jako produkt „bez dodatku cukru”, jeśli gotowa receptura nie zawiera żadnego dodatkowego cukru, czyli np. praliny, czekoladowe batony lub tabliczki, których nadzienie nie zawiera dodatkowego cukru lub w których sacharozę zastąpiono słodzikiem. Idealny smak nadają tej czekoladzie ziarna z zachodniej Afryki, przeważnie odmiana Forastero.
Polecane aplikacje:
Do przechowalni
Belgijska różowa czekolada Ruby 47,5% Callets™ 0,4 kg torba CHR-R36RB12-E0-D94 to czekolada o intensywnej owocowości i świeżych, kwaśnych nutach. Zrodzona z rubinowych ziaren kakaowych czekolada Ruby RB1 nie zawiera żadnych dodanych barwników ani aromatów owocowych. Jej niepowtarzalny smak i kolor zachęcają do tworzenia niepowtarzalnych zestawień i odkrywania nowych pomysłów na słodycze, ciasta i desery. Dzięki swojej wszechstronnej płynności, Ruby RB1 jest idealna do szerokiego zakresu zastosowań, od formowania i oblewania po musy i nie tylko. W celu uzyskania idealnie harmonijnego, bogatego smaku, mieszamy ziarna kakaowe z trzech różnych krajów pochodzenia: Wybrzeża Kości Słoniowej, Ghany i Ekwadoru.
Polecane łączenia:
Do przechowalni
Belgijska mleczna czekoladowa kuwertura Arriba 39% Callets™ 2,5 kg torba CHM-Q415AR-E4-U70 wytwarzana jest z kakao Nacional z górnego regionu Guayas. Historia kakao Arriba sięga XIX wieku: pewnego dnia szwajcarski czekoladnik żeglujący po rzece Guayas w Ekwadorze napotkał wyjątkowy gatunek kakao. Kakao te z odmiany Nacional o wyjątkowych aromatach, zostało szybko nazwane Arriba, w odniesieniu do regionu górnego rzeki, w którym było uprawiane. Obecnie odmiana Nacional uprawiana w regionie Arriba jest nadal niezwykle poszukiwanym rodzajem kakao, dającym wyjątkowo intensywny kakaowy smak ze złożonymi aromatami. Czekolada mleczna Arriba firmy Callebaut® ujawnia intensywne body prażonego kakao z dużą ilością słodkich, karmelowych nut i subtelnych owocowych nut. Arriba świetnie smakuje w połączeniu z lekko kwaśnymi składnikami, lekko palonymi składnikami, takimi jak łagodne kawy i subtelnie ziołowymi składnikami. Arriba doskonale nadaje się do batonów i tabliczek czekolady, ale może być również używana w wielu różnych zastosowaniach, od aromatyzowania ganache po musy, crémeux lub sosy. Idealny smak nadaje tej czekoladzie ekwadorskie kakao Arriba Nacional.
Polecane łączenia:
Polecane aplikacje:
Do przechowalni
Szwajcarska ciemna czekoladowa kuwertura Black Zabuye 83%, 1,5 kg torba to najczarniejsza czekolada na rynku, która pozwala na uwolnienie Twojej kreatywności i tworzenie przepięknych aplikacji. Kolor idealnie pasuje do profilu smakowego: lekko cierpki smak z gorzkimi nutami smakowymi i gładkim wykończeniem. Czarna kuwertura Black Zabuye jest idealna do pralin, deserów, ciast, przystawek, petits fours i verrines. Szczególnie polecana do zachwycających kreacji z najbielszą czekoladą na rynku: White Nuit Blanche. Zawartość masła kakaowego: 44%.
Do przechowalni
Szwajcarska mleczna czekoladowa kuwertura Milk Claire 33%, 5 kg torba CHM-P007CLARE6-Z72 to unikatowa czekolada alpejska, ukoronowana tytułem “Najlepsza Mleczna Kuwertura na Świecie” przez Akademię Maestri Pasticceri Italiani. Łączy smak szwajcarskiego mleka z delikatnymi nutami karmelu i słodu oraz gładkość i delikatną teksturę. Gładko topiąca się czekolada o pięknie delikatnej konsystencji zawierająca naturalną wanilię. Zawartość masła kakaowego: 31%.
Do przechowalni
Zapisz się do naszego newslettera,
aby otrzymywać info o nowościach i promocjach.
33 5000 555
sklep@gastromania.pl
Godziny pracy:
poniedziałek-piątek: 8:00 – 16:00
© Gastromania.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.