waga | 1.5 kg |
---|---|
cena za: | sztukę |
Szwajcarska ciemna czekoladowa kuwertura Black Zabuye 83%, 1,5 kg torba to najczarniejsza czekolada na rynku, która pozwala na uwolnienie Twojej kreatywności i tworzenie przepięknych aplikacji. Kolor idealnie pasuje do profilu smakowego: lekko cierpki smak z gorzkimi nutami smakowymi i gładkim wykończeniem. Czarna kuwertura Black Zabuye jest idealna do pralin, deserów, ciast, przystawek, petits fours i verrines. Szczególnie polecana do zachwycających kreacji z najbielszą czekoladą na rynku: White Nuit Blanche. Zawartość masła kakaowego: 44%.
Kuwertura z ciemnej czekolady Mexique Origine 66%, 2,5 kg torba – CHD-N66MEX-E4-U70 o średniej płynności i lekko kwaskowatym początkowym smaku i wysoką zawartością kakao uwalnia pikantne i drzewne nuty z posmakiem lukrecji. Zawartość kakao 66% oraz 37% masła kakaowego. Pochodzenie: ziarna wenezuelskie, trochę Criollo, głównie Trinitario.
Polecane łączenia:
Polecane aplikacje:
Do przechowalni
Krem czekoladowy do lodów Choco Crema Nocciola, 3 kg wiaderko FNN-O1239-E0-U50 to krem o smaku orzechów laskowych do gelato. Zachowuje miękkość i połysk nawet po głębokim zamrożeniu. Kremowa, miękka, przypominająca sos tekstura stanowi idealny dodatek do wszystkich rodzajów lodów i gelato i zwiększa doznania smakowe klientów. ChocoCrema Nocciola łatwo miesza się z gelato typu Variegato. Krem ChocoCrema Nocciola produkowany jest z orzechów laskowych i kakao i nadaje lodom niezwykle popularny smak orzechów laskowych. Doskonały do łączenia z lodami czekoladowymi, a nawet z sorbetami owocowymi. Po zamrożeniu lub wymieszaniu z gelato, krem ChocoCrema Nocciola pozostaje idealnie miękki i lśniący.
Do przechowalni
Belgijska ciemna czekoladowa kuwertura Ecuador 70,4% Callets™ 2,5 kg torba CHD-R731EQU-E4-U70 wyprodukowana jest z delikatnego kakao w kolebce kakao w Ameryce Łacińskiej. Dziś Ekwador stał się siedliskiem ekscytujących odmian i smaków kakao. Ekwadorscy rolnicy sporo inwestują w nowe techniki uprawy, fermentacji i suszenia – uzyskując ziarna kakaowe o niesamowitych właściwościach sensorycznych. Ta ciemna czekolada ma bardzo zrównoważony smak i zapewnia intensywny kakaowy posmak z głęboko palonymi nutami, dużą ilością owocowych i kwaśnych aromatów. Nuty rumu, whisky i tytoniu nadają tej czekoladzie bardzo pobłażliwy, okrągły i zrównoważony charakter. Ekwador jest również otwarty na wiele ekscytujących możliwości łączenia smaków: egzotyczne owoce, kwaśne owoce, kawy i octy to tylko niektóre z opcji. Ta ciemna czekolada doskonale smakuje sama w sobie, ale może być również używana w wielu różnych zastosowaniach, od ganache po musy, crémeux lub sosy. Idealny smak nadają tej czekoladzie ekwadorskie ziarna z odmiany Arriba Naciona.
Polecane łączenia:
Polecane aplikacje:
Do przechowalni
Czekolada ciemna – kuwertura Dark Couverture Evocao Wholefruit 100%, 2,5 kg torba – CWD-Q1EVOC-E0-U70 – wyprodukowana w 100% z owocu kakaowca.
Płynność: 3/5
Alergeny: Może zawierać mleko
Format: Pistoles™
SKŁADNIKI TYLKO Z OWOCU KAKAOWCA
Miazga kakaowa, cukry pochodzące z miąższu kakaowca (Theobroma cacao L.).
PROFIL SMAKOWY:
Evocao™, wykonane w 100% z czystego owocu kakaowca, zapewnia rewolucyjne pikantne i owocowe doznania smakowe. Jej intensywny, cytrusowy smak jest uzupełniony przez to, co wyróżnia Evocao™: tropikalną owocowość pełną świeżości mango, cytryny, mandarynki, marakui i miąższu kakaowca pochodzącego z Dominikany i Ekwadoru.
PAROWANIE SMAKÓW TO UWOLNIENIA KREATYWNOŚCI:
Warzywa, owoce, przyprawy: korzeń arcydzięgla, ocet balsamiczny, bazylia, burak, porzeczka, goździki, nasiona kolendry, kukurydza, imbir, pieprz zielony, liść laurowy, melisa, trawa cytrynowa, mango, mięta, gałka muszkatołowa, papaja, różowy grejpfrut, różowy pieprz, rabarbar, woda różana, rokitnik, shiso, pomidor, macierzanka, żółta marchewka. Napoje: brandy z sosny Douglas, wino Gewurztraminer, Gin, Cydr lodowy, piwo IPA, sake, Daiginjo, piwo świerkowe.
Do przechowalni
Czekolada karmelowa – kuwertura Lactee Caramel™ 31%, 2,5 kg torba – CHF-N31CARA-E4-U72 to kuwertura z mlecznej czekolady, która wyraża prawdziwy smak karmelowego gourmand.
Polecane aplikacje:
Do przechowalni
Szwajcarska mleczna czekoladowa kuwertura Milk Claire 33%, 5 kg torba CHM-P007CLARE6-Z72 to unikatowa czekolada alpejska, ukoronowana tytułem “Najlepsza Mleczna Kuwertura na Świecie” przez Akademię Maestri Pasticceri Italiani. Łączy smak szwajcarskiego mleka z delikatnymi nutami karmelu i słodu oraz gładkość i delikatną teksturę. Gładko topiąca się czekolada o pięknie delikatnej konsystencji zawierająca naturalną wanilię. Zawartość masła kakaowego: 31%.
Do przechowalni
Szwajcarska biała czekoladowa kuwertura White Nuit Blanche 37%, 1,5 kg torba CHW-N153NUBLE6-Z71 to czysto biała kuwertura, która łączy szwajcarskie mleko i śmietankę z specjalnie wyselekcjonowanym masłem kakaowym nadającym jej wyjątkowa kremowość i słodycz, niska zawartość cukru i długotrwałe nuty waniliowe. Idealna do dekoracji i wizualnie ekscytujących wyrobów. Szczególnie polecana do zachwycających kreacji z najczarniejszą czekoladą na rynku: Black Zabuye. Zawartość masła kakaowego: 39,3%.
Do przechowalni
Zapisz się do naszego newslettera,
aby otrzymywać info o nowościach i promocjach.
33 5000 555
sklep@gastromania.pl
Godziny pracy:
poniedziałek-piątek: 8:00 – 16:00
© Gastromania.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Korzystając z witryny bez zmiany ustawień przeglądarki wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. W każdej chwili możesz zmienić ustawienia przeglądarki decydujące o ich zapisywaniu.
Kliknij, aby dowiedzieć się więcej o Polityce Cookies.