Wszystkie kategorie w dziale Kotleciarki

W szerokiej kategorii kotleciarek gastronomicznych istotnie wyróżniają się maszyny od marki Hendi. Przy relatywnie małych rozmiarach są niezwykle wydajne, a do tego praktyczne, łatwe w konserwacji i niezawodne. To świetny wybór dla barów, jadłodajni, restauracji, sklepów mięsnych czy mniejszych zakładów gastronomicznych i przetwórczych. Kotleciarka elektryczna Hendi oszczędza czas i pracę człowieka, a podnosi jakość wyrobów – inwestycja zwraca się wielokrotnie.

Urządzenia Hendi są jednym z najczęstszych wyborów do profesjonalnej gastronomii – marka łączy solidność, innowacyjność i ekonomiczność produktów oraz zapewnia pełne wsparcie techniczne.

Czytaj więcej >

Dlaczego kotleciarka elektryczna Hendi?

  • Maksymalna wydajność – nawet do 800 kotletów na godzinę. Kotleciarki Hendi cechuje wysoka prędkość zespołów noży zmiękczających (w niektórych modelach nawet 75 obr. na minutę), a do tego zwykle mają silnik chłodzony wbudowanym wentylatorem. Nawet w podstawowych produktach dla mniejszych lokali wydajność sprzętu sięga ponad 400 sztuk na godzinę.
  • Wygoda i wydajność obsługi. Kotleciarki elektryczne Hendi wyróżnia maksymalna wielkość porcji mięsa: szerokość nawet 250 mm. Wytwarzają przy tym kotlety o rozmiarach nawet 160 mm (x grubość 30 mm). Czas obsługi sprzętu jest więc skrócony do minimum. Urządzenia zwykle mają stabilne gumowe nóżki czy uchwyty do przenoszenia: wygodnie się z nimi pracuje.
  • Łatwość czyszczenia. Hendi stosuje w swoich kotleciarkach takie sprytne rozwiązania jak specjalne „grzebienie”, które zapobiegają zawijaniu się mięsa wokół wałków z nożami. Wszystkie części mające kontakt z żywnością można łatwo zdemontować i wyczyścić. Te cechy produktu znakomicie ułatwiają pracę zwłaszcza w tych lokalach, które z kotleciarki korzystają na co dzień.
  • Trwałość materiałów: stali nierdzewnej i mocnego tworzywa. Hendi zwykle tworzy obudowy kotleciarek ze stali lub mocnego tworzywa sztucznego (stosuje jednak wyłącznie nierdzewne noże). Noże i obudowa ze stali nierdzewnej są odporne na wgniecenia, zarysowania i wysoką temperaturę – to rozwiązania na lata, przystosowane codziennej intensywnej pracy.
  • Szeroki wybór akcesoriów. Do kotleciarki dobierzesz wiele przydatnych akcesoriów marki (zazwyczaj nie znajdują się w zestawie). Przystawka do zmiękczania mięsa wołowego i wieprzowego lub drobiowego czy mięsa na shoarmę rozszerzają wyposażenie kuchni gastronomicznej – i ofertę lokalu. Do kotleciarki dokupisz też wałki zgniatające.

Dla kogo powstała kotleciarka Hendi?

Kotleciarka Hendi do rozbijania mięsa pozwala znacznie oszczędzić energię i czas pracowników na proste, lecz niemożliwe do pominięcia czynności. Jest przykładem na to, jak nowoczesne maszyny gastronomiczne automatyzują pracę i podnoszą wydajność lokalu. Jeśli obecnie poświęcasz lwią część swoich zasobów na przetwarzanie mięsa, możesz odzyskać ten czas i przeznaczyć go na inne, ważniejsze zadania – rozwinąć swój biznes. Dzięki kotleciarce możesz również szybko zwiększyć wydajność firmy i rozbudować ofertę, zyskując przewagę konkurencyjną.

Kotleciarki Hendi pracują przede wszystkim w barach, restauracjach i jadłodajniach, a także w mniejszych marketach, sklepach mięsnych i zakładach przetwórczych.

Co wyróżnia kotleciarki Hendi na tle innych marek?

Marka Hendi jest jedną z najbardziej rozpoznawalnych w branży gastronomicznej – działa w niej już od 1934 roku. Przez dekady wypracowała zaufanie klientów, łącząc niezawodność i trwałość sprzętu ze wsparciem technicznym. W swoich produktach stosuje liczne innowacje, które przekładają się na ich wydajność i praktyczność – wygodę obsługi.

Nasza firma jest oficjalnym partnerem marki i dystrybutorem Hendi Food Service Equipment w Polsce. Znajdziesz więc u nas szeroki wybór urządzeń i akcesoriów Hendi, aby wygodnie skompletować wyposażenie lokalu w jednym miejscu. Chętnie doradzimy i pomożemy: zapraszamy!