-
Kruszarka ręczna do lodu | HENDI, 695708
Netto: Brutto: -
Kruszarka do lodu elektryczna, stalowa | HENDI, 271599
Netto: Brutto: -
Kompaktowa kruszarka do lodu 12 kg/h | HENDI, 271520
Netto: Brutto: -
Kruszarka do lodu 4ICE+ 172x290x460 mm | BARTSCHER, 135023
Netto: Brutto: -
Kruszarka ręczna do lodu | STALGAST, 471000
Netto: Brutto: -
Kruszarka do lodu 120 kg/h, 300x185x520 mm | BARTSCHER, 2000
Netto: Brutto: -
Kruszarka do lodu 60 kg/h | BARTSCHER, 300
Netto: Brutto: -
Kruszarka chromowana do lodu 0,9 l | CONTACTO, 1919/001
Netto: Brutto: -
Ręczna kruszarka do lodu z akrylu 10x10x24 cm | APS, 36017
Netto: Brutto: -
Profesjonalna kruszarka barowa Mineral | BARMATIC, 271544
Netto: Brutto: -
Kruszarka elektryczna do lodu, 0.25 kW | STALGAST, 471160
Netto: Brutto: -
Kruszarka do lodu – Mojitos | REDFOX, TRGM
Netto: Brutto: -
Kruszarka elektryczna do lodu, 150 kg/h | SANTOS, 471600
Netto: Brutto: -
Kruszarka do lodu | REDFOX, TRG
Netto: Brutto: -
Kruszarka barowa 300kg/h, poj. 5 kg | BARMATIC, Mineral Max
Netto: Brutto:
Kruszarki do lodu
(23)Wszystkie kategorie w dziale Kruszarki do lodu
Profesjonalne kruszarki do lodu
Kruszarki do lodu znajdują zastosowanie w barach, restauracjach i innych lokalach o profilu gastronomicznym, czyli wszędzie tam, gdzie serwowane są zimne napoje, soki, koktajle i drinki. Kruszony lód używany jest również do produkcji sorbetów i mlecznych shake’ów oraz chłodzenia wyrobów garmażeryjnych i owoców morza.
Wybór odpowiedniej kruszarki do lodu najlepiej uzależnić od profilu prowadzonej działalności i związanych z nim potrzeb. W mniejszych lokalach gastronomicznych sprawdzają się na ogół ręczne kruszarki do lodu. Mają niewielkie rozmiary, dzięki którym nie zabierają dużo miejsca i łatwo je przetransportować. Są ekonomiczne – mają stosunkowo niską cenę i nie zużywają prądu. Dodatkowym atutem ręcznej kruszarki do lodu jest ciekawa estetyka. Modele z obudową z chromowanego stopu cynku zaprojektowane są w eleganckim stylu retro, a modele wykonane z wysokiej jakości transparentnego tworzywa umożliwiają oglądanie procesu kruszenia.
Elektryczne kruszarki do lodu są niezbędne wtedy, gdy zapotrzebowanie na kruszony lód jest większe i liczy się szybkość jego produkcji. Mają znacznie większą wydajność, która w zależności od modelu może wynosić od kilku do kilkudziesięciu kilogramów na godzinę lub więcej. Profesjonalne kruszarki do lodu o większej wydajności to wysoce funkcjonalne rozwiązanie dla nocnych i tanecznych klubów, hoteli i restauracji. Korzystają z niego z powodzeniem również firmy oferujące usługi barmańskie i cateringowe na różnego typu imprezach.