Wszystkie kategorie w dziale Kruszarki do lodu

Profesjonalne kruszarki do lodu

Kruszarki do lodu znajdują zastosowanie w barach, restauracjach i innych lokalach o profilu gastronomicznym, czyli wszędzie tam, gdzie serwowane są zimne napoje, soki, koktajle i drinki. Kruszony lód używany jest również do produkcji sorbetów i mlecznych shake’ów oraz chłodzenia wyrobów garmażeryjnych i owoców morza.

Wybór odpowiedniej kruszarki do lodu najlepiej uzależnić od profilu prowadzonej działalności i związanych z nim potrzeb. W mniejszych lokalach gastronomicznych sprawdzają się na ogół ręczne kruszarki do lodu. Mają niewielkie rozmiary, dzięki którym nie zabierają dużo miejsca i łatwo je przetransportować. Są ekonomiczne – mają stosunkowo niską cenę i nie zużywają prądu. Dodatkowym atutem ręcznej kruszarki do lodu jest ciekawa estetyka. Modele z obudową z chromowanego stopu cynku zaprojektowane są w eleganckim stylu retro, a modele wykonane z wysokiej jakości transparentnego tworzywa umożliwiają oglądanie procesu kruszenia.

Elektryczne kruszarki do lodu są niezbędne wtedy, gdy zapotrzebowanie na kruszony lód jest większe i liczy się szybkość jego produkcji. Mają znacznie większą wydajność, która w zależności od modelu może wynosić od kilku do kilkudziesięciu kilogramów na godzinę lub więcej. Profesjonalne kruszarki do lodu o większej wydajności to wysoce funkcjonalne rozwiązanie dla nocnych i tanecznych klubów, hoteli i restauracji. Korzystają z niego z powodzeniem również firmy oferujące usługi barmańskie i cateringowe na różnego typu imprezach.