Kuter Sa mmic K-52, poj. 5,5 l – kod 1050832
Następca modelu: CK-5 – kod 1050130
Cechy produktu:
Do przechowalni
Kuter gastronomiczny 3,5 l PSP-500 o wymiarach 24 cm długości, 24 cm szerokości oraz 40 cm wysokości wykonany został z doskonałej jakości materiałów – stali nierdzewnej oraz poliwęglanu. Produkt o numerze katalogowym 00000091 z pewnością przyda się w każdej restauracji, hotelu, barze, pubie oraz punkcie gastronomicznym. Urządzenie o stosunkowo niskim zużyciu energii — mocy 0,55 kW oraz napięciu 230 V wyposażone jest w wiele praktycznych funkcji: poliwęglanową pokrywę, sterowanie 24 V, start, stop, puls oraz mikrowyłącznik pokrywy. Dzięki swojej trwałej oraz niezwykle solidnej budowie kuter z pewnością długo posłuży w rękach obsługi każdego profesjonalnego punktu gastronomicznego. Artykuł idealnie nadaje się idealny do siekania, rozdrabniania i zagniatania produktów spożywczych w dokładny, szybki a co najważniejsze – bezpieczny sposób. Idealny do produkcji majonezów, pasztetów i farszów. Produkt o pojemności 3,5 l wykonany został przez znanego i cenionego producenta produktów gastronomicznych REDFOX. Istnieje możliwość zamówienia dodatkowego noża (perforowanego lub zębatego).
Do przechowalni
Kuter gastronomiczny 5 l PSP-500 o wymiarach 28 cm długości, 28 cm szerokości oraz 44 cm wysokości wykonany został z doskonałej jakości materiałów – stali nierdzewnej oraz poliwęglanu. Produkt o numerze katalogowym 00000092 z pewnością przyda się w każdej restauracji, hotelu, barze, pubie oraz punkcie gastronomicznym. Urządzenie o stosunkowo niskim zużyciu energii — mocy 1,1 kW oraz napięciu 230 V wyposażone jest w wiele praktycznych funkcji: poliwęglanową pokrywę, sterowanie 24 V, start, stop, puls oraz mikrowyłącznik pokrywy. Dzięki swojej trwałej oraz niezwykle solidnej budowie kuter z pewnością długo posłuży w rękach obsługi każdego profesjonalnego punktu gastronomicznego. Artykuł idealnie nadaje się idealny do siekania, rozdrabniania i zagniatania produktów spożywczych w dokładny, szybki a co najważniejsze – bezpieczny sposób. Idealny do produkcji majonezów, pasztetów i farszów. Produkt o pojemności 6 l wykonany został przez znanego i cenionego producenta produktów gastronomicznych REDFOX. Istnieje możliwość zamówienia dodatkowego noża (perforowanego lub zębatego).
Do przechowalni
Kuter gastronomiczny 8 l PSP-500 o wymiarach 28 cm długości, 28 cm szerokości oraz 55 cm wysokości wykonany został z doskonałej jakości materiałów – stali nierdzewnej oraz poliwęglanu. Produkt o numerze katalogowym 00000093 z pewnością przyda się w każdej restauracji, hotelu, barze, pubie oraz punkcie gastronomicznym. Urządzenie o stosunkowo niskim zużyciu energii — mocy 1,1 kW oraz napięciu 230 V wyposażone jest w wiele praktycznych funkcji: poliwęglanową pokrywę, sterowanie 24 V, start, stop, puls oraz mikrowyłącznik pokrywy. Dzięki swojej trwałej oraz niezwykle solidnej budowie kuter z pewnością długo posłuży w rękach obsługi każdego profesjonalnego punktu gastronomicznego. Artykuł idealnie nadaje się idealny do siekania, rozdrabniania i zagniatania produktów spożywczych w dokładny, szybki a co najważniejsze – bezpieczny sposób. Idealny do produkcji majonezów, pasztetów i farszów. Produkt o pojemności 8 l wykonany został przez znanego i cenionego producenta produktów gastronomicznych REDFOX. Istnieje możliwość zamówienia dodatkowego noża (perforowanego lub zębatego).
Do przechowalni
Nóż do kutra (perforowany) NK-3,5 P wykonany został z doskonałej jakości materiałów. Produkt o numerze katalogowym 00002260 z pewnością przyda się w każdej restauracji, hotelu, barze, pubie oraz punkcie gastronomicznym do współpracy z kutrami Redfox. Dzięki swojej trwałej oraz niezwykle solidnej budowie, nóż z pewnością długo posłuży w rękach obsługi każdego profesjonalnego punktu gastronomicznego. Artykuł idealnie nadaje się idealny do siekania, rozdrabniania i zagniatania produktów spożywczych w dokładny, szybki a co najważniejsze – bezpieczny sposób. Produkt wykonany został przez znanego i cenionego producenta produktów gastronomicznych REDFOX. Artykuł pasuje do kutra o pojemności 3,5 l.
Do przechowalni
Nóż do kutra (gładki) NK-3,5 G wykonany został z doskonałej jakości materiałów. Produkt o numerze katalogowym 00002261 z pewnością przyda się w każdej restauracji, hotelu, barze, pubie oraz punkcie gastronomicznym do współpracy z kutrami Redfox. Dzięki swojej trwałej oraz niezwykle solidnej budowie, nóż z pewnością długo posłuży w rękach obsługi każdego profesjonalnego punktu gastronomicznego. Artykuł idealnie nadaje się idealny do siekania, rozdrabniania i zagniatania produktów spożywczych w dokładny, szybki a co najważniejsze – bezpieczny sposób. Produkt wykonany został przez znanego i cenionego producenta produktów gastronomicznych REDFOX. Artykuł pasuje do kutra o pojemności 3,5 l.
Do przechowalni
Nóż do kutra (zębaty) NK-3,5 Z wykonany został z doskonałej jakości materiałów. Produkt o numerze katalogowym 00002259 z pewnością przyda się w każdej restauracji, hotelu, barze, pubie oraz punkcie gastronomicznym do współpracy z kutrami Redfox. Dzięki swojej trwałej oraz niezwykle solidnej budowie, nóż z pewnością długo posłuży w rękach obsługi każdego profesjonalnego punktu gastronomicznego. Artykuł idealnie nadaje się idealny do siekania, rozdrabniania i zagniatania produktów spożywczych w dokładny, szybki a co najważniejsze – bezpieczny sposób. Produkt wykonany został przez znanego i cenionego producenta produktów gastronomicznych REDFOX. Artykuł pasuje do kutra o pojemności 3,5 l.
Do przechowalni
Nóż do kutra (perforowany) NK-6/8 P wykonany został z doskonałej jakości materiałów. Produkt o numerze katalogowym 00002263 z pewnością przyda się w każdej restauracji, hotelu, barze, pubie oraz punkcie gastronomicznym do współpracy z kutrami Redfox. Dzięki swojej trwałej oraz niezwykle solidnej budowie, nóż z pewnością długo posłuży w rękach obsługi każdego profesjonalnego punktu gastronomicznego. Artykuł idealnie nadaje się idealny do siekania, rozdrabniania i zagniatania produktów spożywczych w dokładny, szybki a co najważniejsze – bezpieczny sposób. Produkt wykonany został przez znanego i cenionego producenta produktów gastronomicznych REDFOX. Artykuł pasuje do kutra o pojemności 6 lub 8 l.
Do przechowalni
Nóż do kutra (gładki) NK-6/8 G wykonany został z doskonałej jakości materiałów. Produkt o numerze katalogowym 00002264 z pewnością przyda się w każdej restauracji, hotelu, barze, pubie oraz punkcie gastronomicznym do współpracy z kutrami Redfox. Dzięki swojej trwałej oraz niezwykle solidnej budowie, nóż z pewnością długo posłuży w rękach obsługi każdego profesjonalnego punktu gastronomicznego. Artykuł idealnie nadaje się idealny do siekania, rozdrabniania i zagniatania produktów spożywczych w dokładny, szybki a co najważniejsze – bezpieczny sposób. Produkt wykonany został przez znanego i cenionego producenta produktów gastronomicznych REDFOX. Artykuł pasuje do kutra o pojemności 6 lub 8 l.
Do przechowalni
Nóż do kutra (zębaty) NK-6/8 Z wykonany został z doskonałej jakości materiałów. Produkt o numerze katalogowym 00002262 z pewnością przyda się w każdej restauracji, hotelu, barze, pubie oraz punkcie gastronomicznym do współpracy z kutrami Redfox. Dzięki swojej trwałej oraz niezwykle solidnej budowie, nóż z pewnością długo posłuży w rękach obsługi każdego profesjonalnego punktu gastronomicznego. Artykuł idealnie nadaje się idealny do siekania, rozdrabniania i zagniatania produktów spożywczych w dokładny, szybki a co najważniejsze – bezpieczny sposób. Produkt wykonany został przez znanego i cenionego producenta produktów gastronomicznych REDFOX. Artykuł pasuje do kutra o pojemności 6 lub 8 l.
Do przechowalni
Zestaw do ziemniaków puree francuskiej firmy Robot Coupe o numerze katalogowym 714201. Pasuje do urządzenia: CL50, CL52, CL55, CL60.
Do przechowalni
Kuter T3N, Bartscher 120831 o pojemności 3 litrów. To nieduże, zgrabne urządzenie służące do profesjonalnego przygotowywania żywności suchej, mokrej i w formie płynnej. Kuter gastronomiczny T3N, to model nablatowy wykonany z aluminium i poliwęglanu, o niewielkich wymiarach 400×320×320 mm, co pozwala na jego szybkie oraz łatwe schowanie lub wyjęcie, w zależności od zaistniałej potrzeby. Blender zaopatrzono w mocny, stosowny do zapotrzebowań silnik, z którym mimo swoich niewielkich gabarytów, urządzenie doskonale radzi sobie z wszelkimi, nawet najtrudniejszymi pracami w kuchni. Urządzenie jest proste do utrzymania w czystości. Blender czyści się niezwykle łatwo i szybko, a wszystkie jego zdejmowane elementy (części), nadają się do mycia w zmywarkach przemysłowych.
Do przechowalni
Kuter-emulgator Sa mmic KE-5V, poj. 5,5 l – kod 1050834
Następca modelu: CKE-5 – kod 1050140
Cechy produktu:
Do przechowalni
Kuter Sa mmic K-82, poj. 8 l – kod 1050850
Następca modelu: CK-8 – kod 1050150
Cechy produktu:
Do przechowalni
Kuter-emulgator Sa mmic KE-8V, poj. 8 l – kod 1050853
Następca modelu: CKE-8 – kod 1050160
Cechy produktu:
Do przechowalni
Cutter o wymiarach 47×33×40 cm do mielenia orzechów włoskich, migdałów i wielu innych składników zwykle używanych w cukierniach. Sprawdzi się również do przygotowywania sosów owocowych i warzywnych. W komplecie miska o pojemności 9 litrów. Młynek o numerze katalogowym CUTTC9W dystrybuowany jest na terenie Polski przez firmę Pavoni, której jesteśmy oficjalnym partnerem w segmencie wyposażenia cukierniczo – restauracyjnego. Cena prezentowana na stronie dotyczy jednej sztuki.
Do przechowalni
Cutter o wymiarach 42×44,5×103 cm do mielenia orzechów włoskich, migdałów i wielu innych składników zwykle używanych w cukierniach. Sprawdzi się również do przygotowywania sosów owocowych i warzywnych. W komplecie miska o pojemności 15 litrów. Młynek o numerze katalogowym CUTTC15DW dystrybuowany jest na terenie Polski przez firmę Pavoni, której jesteśmy oficjalnym partnerem w segmencie wyposażenia cukierniczo – restauracyjnego. Cena prezentowana na stronie dotyczy jednej sztuki.
Do przechowalni
Cutter o wymiarach 38×32×27 cm do mielenia orzechów włoskich, migdałów i wielu innych składników zwykle używanych w cukierniach. Sprawdzi się również do przygotowywania sosów owocowych i warzywnych. W komplecie miska o pojemności 3,5 litra. Młynek o numerze katalogowym CUTTC4W dystrybuowany jest na terenie Polski przez firmę Pavoni, której jesteśmy oficjalnym partnerem w segmencie wyposażenia cukierniczo – restauracyjnego. Cena prezentowana na stronie dotyczy jednej sztuki.
Do przechowalni
Dozowanie składników do urządzenia odbywa się poprzez ich wsad przez otwór w pokrywie kutra gastronomicznego. Są to urządzenia nastolne, których wydajność uzależniona jest od objętości pojemnika lub misy roboczej i zawiera się w przedziale od 40 do 160 kg/h. Elementy tnące są osłonięte przez odpowiednią pokrywę, która podłączona jest do automatycznych wyłączników, zapewniających bezpieczeństwo podczas użytkowania urządzenia. W kutrach stosowane są zazwyczaj trzy rodzaje nożów: nóż zwykły (gładki), który służy do rozdrabniania, siekania mięsa, owoców i warzyw, nóż z otworami – idealny do ubijania np: białka, majonezu lub bitej śmietany, a także nóż zębaty, który sprawdzi się do zagniatania ciast.
Kutry przemysłowe do mielenia mięsa, które są stosowane w zakładach przetwórstwa żywności (w tym zakładów masarskich)m zbudowane są nieco inaczej, niż kutry gastronomiczne do użytku w profesjonalnej kuchni restauracyjnej. Takie urządzenia wykonane są w całości ze stali nierdzewnej, a w ich skład wchodzą następujące części: korpus, pokrywa misy (zwykła lub próżniowa), misa obrotowa, wyrzutnik farszu, pompa próżniowa, programator obrotów misy i noża oraz układ chłodzący lub ogrzewający misę. Mięso jest rozdrabniane przez zestaw kilku noży, najczęściej o kształcie sierpowym, obracających się w płaszczyźnie pionowej, prostopadle wobec misy. Profesjonalne kutry gastronomiczne, ze względu na swoją wydajność, wielkość oraz prędkość obrotową, często posiadają także chłodzenie za pomocą ciekłego azotu lub dwutlenku węgla, który jest wstrzykiwany do farszu podczas procesu rozdrabniania. Tego rodzaju kutry gastronomiczne mogą posiadać pojemności misy nawet do 750 l. Przy pomocy tego rodzaju maszyn, przygotowuje się z reguły farsz do kiełbas drobno rozdrobnionych.
Kutry gastronomiczne dzieli się się na próżniowe oraz bezpróżniowe, a w zależności od obrotów misy, można je sklasyfikować również pod względem szybkości jej obrotów na wolnoobrotowe, średnioobrotowe oraz szybkoobrotowe. Ponadto, kutry gastronomiczne mogą występować w wydaniu standardowym, bez dodatkowych urządzeń lub z dodatkowym wyposażeniem, jak: moduł chłodzenia lub nagrzewania misy, urządzenia do badania składu chemicznego farszu itp.
W naszym sklepie internetowym dobraliśmy propozycję najpopularniejszych kutrów kuchennych dla zastosowań w profesjonalnej gastronomii: w kuchniach restauracyjnych, hotelowych, szkolnych, szpitalnych, a także w cukierniach oraz zakładach garmażeryjnych. Urządzenia, między innymi takich marek jak Hallde, Robot Coupe (dystrybuowane przez Stalgast), RM Gastro czy Edenox, to maszyny nastolne, do pracy ciągłej, niezbędne przy produkcji farszów, past, majonezu, sosów, pesto, rozdrabnianiu warzyw, owoców czy orzechów. Na naszych stronach prezentujemy niewielki wycinek z faktycznej oferty, którą możemy zaproponować naszym klientom. Jeżeli mają Państwo nietypowe potrzeby lub poszukują Państwo urządzenia, którego nie ma w naszej witrynie – prosimy o bezpośredni kontakt z naszym specjalistą!
Nasza firma współpracuje z większością światowych producentów kuchennych urządzeń do rozdrabniania produktów żywnościowych oraz z firmami specjalizującymi się w sprowadzaniu i produkcji na zamówienie noży, obudów, mis, podzespołów elektronicznych oraz innych części zamiennych dla większości dostępnych na rynku kutrów gastronomicznych oraz przemysłowych. Jeśli masz nietypowe zapytanie, potrzebujesz dla swojej maszyny odpowiedniej części – prosimy o kontakt.
Zapisz się do naszego newslettera,
aby otrzymywać info o nowościach i promocjach.
33 5000 555
sklep@gastromania.pl
Godziny pracy:
poniedziałek-piątek: 8:00 – 16:00
© Gastromania.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.