Urządzenie do gotowania ryżu, Bartscher 150528, o wymiarach 290×262×293 mm oraz o pojemności 1,8 litra. Urządzenie wykonane zostało z najwyższej jakości stali nierdzewnej, o wysokiej odporności na zarysowania, wgniecenia czy inne uszkodzenia mechaniczne, ale także na wysokie temperatury. Posiada łatwe w obsłudze zaciski z wytrzymałego tworzywa w kolorze czarnym. Przyrząd wyposażony jest we wkład do parowania, kubek z miarką, intuicyjny w obsłudze panel sterowania oraz łyżkę do mieszania gotowanego ryżu.
Do przechowalni
Wszechstronny taboret gastronomiczny TGOM-107, przystosowany do przygotowywania dużej ilości potraw (ruszt wytrzymuje obciążenia do 100 kilogramów). To profesjonalne urządzenie posiada palnik wyposażony w dwa pierścienie ognia, które równomiernie ogrzewają dno naczynia zwiększając efektywność wykorzystania gazu, w zależności od potrzeb (na zamówienie) można zastosować palniki o mocy 3,5; 5,0; 7,0 kilowata. Specjalne zawory wyposażone w system przeciwwypływowy odcinają przepływ gazu kiedy płomień zgaśnie. Kurek posiada specjalne ustawienie “oszczędnego płomienia”, dzięki czemu straty energii są minimalizowane. Kuchnia posiada rurowe przyłącze gazu o średnicy 1/2”. W urządzeniu zastosowano konstrukcję z nóżkami o regulowanej wysokości, co znacząco ułatwia pracę przy kuchni. Dzięki nim, urządzenie doskonale sprawdzi się na każdej powierzchni, zawsze zachowując poziom i stabilność. Produkt może być zasilany gazem ziemnym G 20 (dawny GZ-50) oraz gazem płynnym G 30 (propan lub propan-butan PB). Całość konstrukcji kuchni wykonana jest ze stali nierdzewnej najwyższej jakości – AISI 304. Dzięki wykorzystaniu najlepszych materiałów, kuchnie przetrwają w doskonałym stanie wieloletnie użytkowanie. Idealne rozwiązanie dla mniejszych restauracji, szkół i pomieszczeń kuchennych lub zapleczy w których dostępna jest niewielka powierzchnia.
Do przechowalni
Ostrza do skrobaka, o numerze katalogowym 855218, produkcji znanej i cenionej przez profesjonalistów na całym świecie firmy Hendi, oferującej kompleksowe wyposażenie gastronomii i kuchni, o szerokości 10 centymetrów. Ostrza wykonane z najwyższej jakości stali pozostają długo ostre, oraz mają wysoką wytrzymałość na ekstremalne temperatury. Nadają się do skrobaka Hendi o indeksie 855201.
Do przechowalni
Garnek do gotowania ryżu 8 litrów, Bartscher A150513, to urządzenie o obudowie wykonanej ze stali nierdzewnej z bardzo dużymi uchwytami. Pojemnik wewnętrzny z powłoką nieprzywierającą, odporną na wysoką temperaturę z funkcją stałego utrzymania ciepła. W zestawie miarka, łyżeczka do ryżu oraz łyżka do mieszania. Idealne dla małych lokali gastronomicznych, barów, niewielkich foodtracków, stołówek szkolnych oraz na imprezy plenerowe: festyny, święta miast itp. Doskonałe do gotowania ryżu oraz utrzymywania wysokiej temperatury produktów żywnościowych. Urządzenie – warnik do gotowania ryżu Bartscher A150513 posiada moc przyłączeniową 1,95 kW/230V i waży 11 kg.
Do przechowalni
Patelnia uniwersalna, Bartscher 150340 w całości wykonana z odlewu aluminium. To praktyczne urządzenie, które pozwala przygotować dania w każdym miejscu, gdzie mamy dostęp do prądu. Patelnia sprawdzi się w ogródkach grillowych, bufetach otwartych i podczas festynów. Wymiary wewnętrzne 370×285×80 mm. W zestawie znajduje się również szklana pokrywka.
Do przechowalni
Frytownica nastolna – podwójna Bartscher Mini III o pojemności komór 2×4 litry i wymiarach całkowitych 40×40×28 cm to urządzenie idealne dla małych lokali gastronomicznych, barów, niewielkich foodtracków, stołówek szkolnych oraz na imprezy plenerowe: festyny, święta miast itp. Doskonała do smażenia frytek, sajgonek, krewetek oraz innych produktów wymagających obróbki termicznej w głębokim tłuszczu. Frytkownica dwukomorowa Bartscher A165112 posiada moc przyłączeniową 2 × 2,2 kW/230V i waży 6,5 kg. Urządzenie wyposażone w termostat bezpieczeństwa chroniący przed przegrzaniem oraz dwie wtyczki – do każdej komory z osobna. Obudowa komór ze stali nierdzewnej – obudowa elementu sterującego z tworzywa sztucznego.
Do przechowalni
Warnik do wody o pojemności 10 litrów (pojemność użytkowa 9 l.) marki Hendi o indeksie 211168 posiada izolowane, podwójne ścianki ze stali nierdzewnej zmniejszające stratę ciepła, tym samym wpływając na zmniejszenie zużycia energii elektrycznej, pokrywkę z bezpiecznym systemem zamykania typu „Twist-Lock”, nienagrzewające się uchwyty, rączkę pokrywy oraz niekapiący kran wykonane z polipropylenu, czytelny wskaźnik poziomu wody, wyrażony w litrach, włącznik/wyłącznik zasilania z silikonową osłoną, lampki kontrolne funkcji grzania i podtrzymywania temperatury, grzałkę umieszczoną pod dnem zabezpieczoną przed zakamienieniem z zabezpieczeniem przed przegrzaniem, tackę ociekową w zestawie. Idealny do przygotowywania grzanego wina lub gorącej wody, automatyczne przełączanie funkcji grzania i podtrzymywania wody w temperaturze serwowania. Nie jest przeznaczony do przygotowywania gorącej czekolady. Maksymalna wysokość podstawianego pod kran naczynia: 130 mm (bez tacki ociekowej). Temperatura sterowana za pomocą termostatu w zakresie: od 30°C do 100°C.
Do przechowalni
Elektryczny nóż do kebaba, o numerze katalogowym 267240, produkcji znanej i cenionej przez profesjonalistów na całym świecie firmy Hendi, oferującej kompleksowe wyposażenie gastronomii i kuchni, o długości 17,3 centymetra, szerokości 11,3 centymetra oraz wysokości 19,4 centymetra. Nóż posiada obudowę z wygodną rączką wykonaną z czarnego tworzywa. Samo ostrze o średnicy 10 centymetrów, wykonane jest z najwyższej jakości stali nierdzewnej AISI 304, o wysokiej odporności na zarysowania, wgniecenia czy inne uszkodzenia mechaniczne, ale także na wysokie temperatury. W zestawie z niezawodną i solidnie wykonaną maszynką znajduje się również ostrzałka, dodatkowe ostrze ząbkowane oraz zasilacz. Nóż szybko skrawa każdy kebab dzięki swojej wysokiej prędkości obrotowej – aż 2600 obrotów na minutę. Urządzenie posiada intuicyjny w obsłudze i wygodny system regulowania grubości skrawanych pasków mięsa od 0 do 8 milimetrów, oraz osłonkę ostrza, która gwarantuje bezpieczeństwo pracy. Nóż elektryczny do kebaba Hendi 267240 doskonale sprawdzi się w każdym barze oferującym kebab, gyros czy kuchnię turecką.
Do przechowalni
Bemar GN 1/1, znanego i cenionego przez profesjonalistów i szefów kuchni na całym świecie producenta doskonałego wyposażenia dla kuchni i gastronomii Hendi, z serii Kitchen Line, o numerze katalogowym 238905, wysokości 25 centymetrów, szerokości 34 centymetrów oraz głębokości 54 centymetrów. Jednostanowiskowy bemar wykonany został z wysokiej jakości stali nierdzewnej 18/10, odpornej na większość uszkodzeń mechanicznych. Posiada zbiornik na wodę o łagodnych krawędziach pomagających utrzymywać higienę, wykonany ze stali nierdzewnej. Wyposażony jest w termostat, pokrętło do regulacji temperatury do 85 stopni Celsjusza oraz podświetlany włącznik. Urządzenie pracujące pod napięciem 230 V posiada moc 1200 watów. Bemar Hendi 238905 stanowi świetne rozwiązanie dla bufetów hotelowych, kuchni stołówkowych czy firm cateringowych. Można umieszczać w nim pojemniki o głębokości do 15 centymetrów.
Do przechowalni
Frytownica PETIT, Bartscher 165103 o wymiarach 210×530×240 mm. Wykonana ze stali nierdzewnej. Jeden z elementów, które można dowolnie łączyć tworząc ciąg kuchenny w restauracji lub bufecie. Posiada zaokrągloną komorę o pojemności 3 l a w zestawie znajduje się kosz i pokrywa. Jest to niezbędny element do wygodnego smażenia frytek, warzyw, ryb, mięs oraz innych produktów spożywczych na głębokim tłuszczu w restauracjach, bufetach i barach.
Do przechowalni
Piec konwekcyjno-parowy D 611, Bartscher 120791 ze stali nierdzewnej to wysokiej klasy sprzęt gastronomiczny, który idealnie nadaje się do restauracji, stołówek i kuchni hotelowych. To zdrowy sposób przyrządzania z wydajnym i inteligentnym wyposażeniem. Piece konwekcyjno-parowe nie bez powodu cieszą się w gastronomii dużym uznaniem dzięki możliwości łagodnego podgrzewania potraw, ostrożnego rozmrażania i dogotowywania potraw w krótkim czasie. Parametry techniczne tych wszechstronnych urządzeń są coraz bardziej zaawansowane, oferując klientom różnorodność wariantów. Najważniejsze parametry tego urządzenia to wymiary 550×545×380 mm i moc przyłączeniowa 2,5 kW/230 V. Piec posiada 4 prowadnice w układzie poprzecznym, funkcję gotowania na parze, 4 programy gotowania, możliwość ustawiania czasu gotowania od 0 do 120 minut i bezstopniowy regulator temperatury od 50°C do 200°C.
Do przechowalni
Profesjonalna nakładka na ruszt kuchenny, o numerze katalogowym 839997, produkcji znanej i cenionej przez profesjonalistów na całym świecie firmy Hendi, oferującej kompleksowe wyposażenie gastronomii i kuchni, o długości 25,5 centymetra, wysokości 2,5 centymetra oraz szerokości 25,5 centymetra. Nakładka wykonana została w całości z najwyższej jakości, żaroodpornej i wytrzymałej na wszelkie uszkodzenia mechaniczne takie jak gięcie, czy upadki lub zarysowania, stali chromowej. Doskonale sprawdzi się, gdy zachodzi potrzeba umieszczenia małego garnka na dużym ruszcie kuchennym. Stanowi świetne rozwiązanie w każdym typie kuchni, od małego lokalu restauracyjnego czy nawet domowej kuchni, aż po wielkie jadłodajnie i stołówki.
Do przechowalni
Elektryczny nóż do kebaba (gyrosa) produkcji firmy Stalgast o indeksie 774901 to świetne rozwiązanie dla restauracji barów i innych punktów gastronomicznych w których podawany jest kebab. Nóż pracuje pod napięciem 230 V a jego moc znamionowa to 800W. W zestawie wraz z nożem: dodatkowy nóż 10 cm, ostrzałka noża, grubość cięcia 0,5-8 mm. Średnica noża 10 cm. Noża nie wolno myć w zmywarce. Stalgast zapewnia zgodność urządzenia z normą 1935/2004 dotyczącą produktów przeznaczonych do kontaktu z żywnością.
Do przechowalni
Patelnia uniwerslana Bartscher A150155, okrągła o pojemności 10 litrów oraz średnicy wewnętrznej 50 cm to urządzenie idealne dla małych lokali gastronomicznych, barów, niewielkich foodtracków, stołówek szkolnych oraz na imprezy plenerowe: festyny, święta miast itp. Doskonała do smażenia ryb, ziemniaków, mięs oraz innych produktów wymagających obróbki termicznej na tłuszczu. Stołowa patelnia elektryczna Bartscher A150155 posiada moc przyłączeniową 1,6 kW/230V i waży 4,75 kg. Urządzenie wyposażone w powłokę nieprzywierającą oraz pokrywę nierdzewną z wziernikiem szklanym. Obudowa ze stali malowanej.
Do przechowalni
Warnik do wody o pojemności 20 litrów (pojemność użytkowa 18 l.) marki Hendi o indeksie 211175 posiada izolowane, podwójne ścianki ze stali nierdzewnej zmniejszające stratę ciepła, tym samym wpływając na zmniejszenie zużycia energii elektrycznej, pokrywkę z bezpiecznym systemem zamykania typu „Twist-Lock”, nienagrzewające się uchwyty, rączkę pokrywy oraz niekapiący kran wykonane z polipropylenu, czytelny wskaźnik poziomu wody, wyrażony w litrach, włącznik/wyłącznik zasilania z silikonową osłoną, lampki kontrolne funkcji grzania i podtrzymywania temperatury, grzałkę umieszczoną pod dnem zabezpieczoną przed zakamienieniem z zabezpieczeniem przed przegrzaniem, tackę ociekową w zestawie. Idealny do przygotowywania grzanego wina lub gorącej wody, automatyczne przełączanie funkcji grzania i podtrzymywania wody w temperaturze serwowania. Nie jest przeznaczony do przygotowywania gorącej czekolady. Maksymalna wysokość podstawianego pod kran naczynia: 130 mm (bez tacki ociekowej). Temperatura sterowana za pomocą termostatu w zakresie: od 30°C do 100°C.
Do przechowalni
Kuchenka mikrofalowa, Bartscher 610836 o wymiarach 483×425×281 mm. Posiada możliwość ustawienia czasu, rozmrażania potraw i ich podgrzewania, obrotowy talerz ze szkła i oświetlenie wewnętrzne. Kompaktowy sprzęt zarówno do restauracyjnej kuchni, bufetu, stołówki jak i baru.
Do przechowalni
Patelnia uniwerslana Bartscher A150118G, okrągła o pojemności 8 litrów i głebokości 8 cm oraz średnicy wewnętrznej 38 cm to urządzenie idealne dla małych lokali gastronomicznych, barów, niewielkich foodtracków, stołówek szkolnych oraz na imprezy plenerowe: festyny, święta miast itp. Doskonała do smażenia ryb, ziemniaków, mięs oraz innych produktów wymagających obróbki termicznej na tłuszczu. Stołowa patelnia elektryczna Bartscher Grande posiada moc przyłączeniową 1,5 kW/230V i waży 3,65 kg. Urządzenie wyposażone w powłokę nieprzywierającą oraz pokrywę nierdzewną z wziernikiem szklanym. Obudowa ze stali malowanej.
Do przechowalni
Skrobak do powierzchni grzewczych grillów, o numerze katalogowym 855201, produkcji znanej i cenionej przez profesjonalistów na całym świecie firmy Hendi, oferującej kompleksowe wyposażenie gastronomii i kuchni, o długości 31,5 centymetra, oraz szerokości 10 centymetrów. Skrobak wykonany z czerwonego, wytrzymałego tworzywa posiada gumową, nienagrzewającą się, ergonomiczną rączkę w kolorze czarnym. Ostrza w skrobaku są łatwo wymienialne. Doskonale sprawdzi się na każdym grillu, w steak house’ach czy barbecue barach.
Do przechowalni
Wśród produktów znajdujących się w kategorii urządzeń grzewczych znajdziemy także niezbędne akcesoria montażowe: podstawy, listy łączeniowe czy drzwi do podstaw urządzeń do obróbki termicznej. Urządzenia grzewcze możemy także podzielić na urządzenia wolnostojące, urządzenia nastolne oraz urządzenia modułowe do wyboru spośród linii 390, 600, 640, 650, 700, 750, 900 a nawet 1100. Liczba ta odnosi się do szerokości urządzeń grzewczych w milimetrach – urządzenia z tej samej linii można złożyć w tzw. ciągi technologiczne.
Profesjonalne ciągi gastronomiczne składają się z elementów grzewczych specjalnie dostosowanych do tego celu. Wiekszość podstawowych urządzeń grzewczych takich jak: patelnie elektryczne i gazowe, kuchnie z piekarnikiem, frytownice gastronomiczne, płyty grillowe i grille lawowe, kotły warzelne, profesjonalne bemary czy warniki do makaronu produkowane są w sposób umożliwiający złożenie ich w ciągi technologiczne (linia urządzeń umieszczona w jednym ciągu np: pod ścianą) lub wyspy grzewcze (ciąg urządzeń ułożony centralnie w pomieszczeniu w formie wyspy). Poszczególne elementy wchodzące w skład ciągów kuchennych nazywamy wtedy blokami lub modułami termicznymi i wszystkie te urządzenia, podstawy, listy montażowe a także moduły neutralne wchodzą w skład tak zwanych * modułowych ciągów technologicznych*. Kuchenne ciągi grzewcze, w zależności od producenta charakteryzują się przede wszystkim jednakowym designem – czyli wszystkie elementy wchodzące w skład ciągu kuchennego czy wyspy grzewczej utrzymane są w jednakowej lini stylistycznej i wyglądają bardzo profesjonalnie (niektórzy producenci wykonują wręcz ozdobny design dla takich urządzeń co umożliwia stworzenie kuchni otwartej w której klienci obserwują pracę kucharzy). Ponadto wszystkie urządzenia wchodzące w skład ciągów technologicznych można ze sobą połączyć za pomocą śrub montażowych lub odpowiednich zaczepów, w taki sposób iż pomiędzy blatami poszczególnych elementów nie istnieje żadna zbędna przestrzeń lub szczeliny w których mogłyby się gromadzić odpady kuchenne, tłuszcz bądź brud. Dodatkowo, skręcone ze sobą urządzenia uniemożliwiają przesuwanie się elementów co wpływa na komfort pracy i całościowa estetykę pomieszczenia kuchennego. Ważną zaletą modułowych ciągów gastronomicznych jest także fakt iż w przypadku montażu wysp kuchennych w restauracjach wszystkie przyłącza takie jak: prąd elektryczny 230 V oraz 400 V, gaz, woda można podłączyć w sposób niewidoczny co także wpływa na ergonomię pracy i estetykę. Profesjonalną linię kuchenną należy odpowiednio zaprojektować pod potrzeby danej restauracji – jako Chefstore świadczymy w tym zakresie profesjonalne usługi.
Zapisz się do naszego newslettera,
aby otrzymywać info o nowościach i promocjach.
33 5000 555
sklep@gastromania.pl
Godziny pracy:
poniedziałek-piątek: 8:00 – 16:00
© Gastromania.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Korzystając z witryny bez zmiany ustawień przeglądarki wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. W każdej chwili możesz zmienić ustawienia przeglądarki decydujące o ich zapisywaniu.
Kliknij, aby dowiedzieć się więcej o Polityce Cookies.