Urządzenie do produkcji tartaletek, o wymiarach 440×420×530 mm to nowoczesna maszyna zaprojektowana do produkcji tartaletek. Dzięki wymiennym wkładom urządzenie pozwala wypiec różne kształty i rozmiary. Urządzenie firmy Pavoni jest bardzo proste w obsłudze, wystarczy ustawić żądaną temperaturę oraz czas pieczenia i nacisnąć START. Sygnał akustyczny poinformuje o zakończeniu cyklu. Otrzymany produkt posiada takie same cechy sensoryczne i organoleptyczne jak przy produkcji ręcznej ale znacznie obniża koszty produkcji. New Cookmatic posiada panel sterowania z którego można regulować dwie niezależne temperatury górnej i dolnej matrycy pozawala to zapewnić doskonałe wypieczenie produktu. Przy użyciu urządzenia do produkcji tartaletek nie potrzebujemy natłuszczać form, co znacznie wpływa na obniżenie kosztów i unikamy spalania oleju i zadymienia. Urządzenie pozawala na wyprodukowanie ok 700 sztuk gotowego produktu na godzinę. Dla maksymalnej dokładności wystarczy ustawić żądaną temperaturę (która jest wyświetlana na ekranie) oraz czas potrzebny do pieczenia. Wkłady umieszczone w środku urządzenia są dodatkowym wyposażeniem. Waga sprzętu to 28 kg. Urządzenie New Cookmatic o numerze katalogowym NEWCOOKMATICPAV dystrybuowany jest na terenie Polski przez firmę Pavoni, której jesteśmy oficjalnym partnerem w segmencie wyposażenia cukierniczo – restauracyjnego. Cena prezentowana na stronie dotyczy jednego urządzenia.
Do przechowalni
Specjalna płyta do urządzenia COOKMATIC i COOKMATIC SPECIAL o wymiarach 380×350 mm wykonana z wyjątkowego stopu aluminium pokrytego nieprzywierającą powłoką. Forma posiada 9 wytłoczonych kształtów do tartaletek, każdy o wymiarze 80×20 mm po upieczeniu. Idealne rozwiązanie dla cukierni i restauracji serwujących autorskie desery w dużych ilościach. Zestaw składa się z 2 części. Forma do tartaletek o numerze katalogowym PIASTRA W dystrybuowana jest na terenie Polski przez Gastromania – oficjalnego partnera Pavoni. Cena prezentowana na stronie dotyczy jednego kompletu.
Do przechowalni
Specjalna płyta do urządzenia COOKMATIC i COOKMATIC SPECIAL o wymiarach 380×350 mm wykonana z wyjątkowego stopu aluminium pokrytego nieprzywierającą powłoką. Forma posiada 14 wytłoczonych kształtów do tartaletek, każdy o wymiarze 126×32×15 mm po upieczeniu. Idealne rozwiązanie dla cukierni i restauracji serwujących autorskie desery w dużych ilościach. Zestaw składa się z 2 części. Forma do tartaletek o numerze katalogowym PIASTRA 38 dystrybuowana jest na terenie Polski przez Gastromania – oficjalnego partnera Pavoni. Cena prezentowana na stronie dotyczy jednego kompletu.
Do przechowalni
Wszechstronny taboret gastronomiczny TGOM-107, przystosowany do przygotowywania dużej ilości potraw (ruszt wytrzymuje obciążenia do 100 kilogramów). To profesjonalne urządzenie posiada palnik wyposażony w dwa pierścienie ognia, które równomiernie ogrzewają dno naczynia zwiększając efektywność wykorzystania gazu, w zależności od potrzeb (na zamówienie) można zastosować palniki o mocy 3,5; 5,0; 7,0 kilowata. Specjalne zawory wyposażone w system przeciwwypływowy odcinają przepływ gazu kiedy płomień zgaśnie. Kurek posiada specjalne ustawienie “oszczędnego płomienia”, dzięki czemu straty energii są minimalizowane. Kuchnia posiada rurowe przyłącze gazu o średnicy 1/2”. W urządzeniu zastosowano konstrukcję z nóżkami o regulowanej wysokości, co znacząco ułatwia pracę przy kuchni. Dzięki nim, urządzenie doskonale sprawdzi się na każdej powierzchni, zawsze zachowując poziom i stabilność. Produkt może być zasilany gazem ziemnym G 20 (dawny GZ-50) oraz gazem płynnym G 30 (propan lub propan-butan PB). Całość konstrukcji kuchni wykonana jest ze stali nierdzewnej najwyższej jakości – AISI 304. Dzięki wykorzystaniu najlepszych materiałów, kuchnie przetrwają w doskonałym stanie wieloletnie użytkowanie. Idealne rozwiązanie dla mniejszych restauracji, szkół i pomieszczeń kuchennych lub zapleczy w których dostępna jest niewielka powierzchnia.
Do przechowalni
Żarówka do lamp grzewczych.
Do przechowalni
Ostrza do skrobaka, o numerze katalogowym 855218, produkcji znanej i cenionej przez profesjonalistów na całym świecie firmy Hendi, oferującej kompleksowe wyposażenie gastronomii i kuchni, o szerokości 10 centymetrów. Ostrza wykonane z najwyższej jakości stali pozostają długo ostre, oraz mają wysoką wytrzymałość na ekstremalne temperatury. Nadają się do skrobaka Hendi o indeksie 855201.
Do przechowalni
Garnek do gotowania ryżu 8 litrów, Bartscher A150513, to urządzenie o obudowie wykonanej ze stali nierdzewnej z bardzo dużymi uchwytami. Pojemnik wewnętrzny z powłoką nieprzywierającą, odporną na wysoką temperaturę z funkcją stałego utrzymania ciepła. W zestawie miarka, łyżeczka do ryżu oraz łyżka do mieszania. Idealne dla małych lokali gastronomicznych, barów, niewielkich foodtracków, stołówek szkolnych oraz na imprezy plenerowe: festyny, święta miast itp. Doskonałe do gotowania ryżu oraz utrzymywania wysokiej temperatury produktów żywnościowych. Urządzenie – warnik do gotowania ryżu Bartscher A150513 posiada moc przyłączeniową 1,95 kW/230V i waży 11 kg.
Do przechowalni
Urządzenie do gotowania ryżu, Bartscher 150528, o wymiarach 290×262×293 mm oraz o pojemności 1,8 litra. Urządzenie wykonane zostało z najwyższej jakości stali nierdzewnej, o wysokiej odporności na zarysowania, wgniecenia czy inne uszkodzenia mechaniczne, ale także na wysokie temperatury. Posiada łatwe w obsłudze zaciski z wytrzymałego tworzywa w kolorze czarnym. Przyrząd wyposażony jest we wkład do parowania, kubek z miarką, intuicyjny w obsłudze panel sterowania oraz łyżkę do mieszania gotowanego ryżu.
Do przechowalni
Frytownica nastolna – podwójna Bartscher Mini III o pojemności komór 2×4 litry i wymiarach całkowitych 40×40×28 cm to urządzenie idealne dla małych lokali gastronomicznych, barów, niewielkich foodtracków, stołówek szkolnych oraz na imprezy plenerowe: festyny, święta miast itp. Doskonała do smażenia frytek, sajgonek, krewetek oraz innych produktów wymagających obróbki termicznej w głębokim tłuszczu. Frytkownica dwukomorowa Bartscher A165112 posiada moc przyłączeniową 2 × 2,2 kW/230V i waży 6,5 kg. Urządzenie wyposażone w termostat bezpieczeństwa chroniący przed przegrzaniem oraz dwie wtyczki – do każdej komory z osobna. Obudowa komór ze stali nierdzewnej – obudowa elementu sterującego z tworzywa sztucznego.
Do przechowalni
Patelnia uniwersalna, Bartscher 150340 w całości wykonana z odlewu aluminium. To praktyczne urządzenie, które pozwala przygotować dania w każdym miejscu, gdzie mamy dostęp do prądu. Patelnia sprawdzi się w ogródkach grillowych, bufetach otwartych i podczas festynów. Wymiary wewnętrzne 370×285×80 mm. W zestawie znajduje się również szklana pokrywka.
Do przechowalni
Lampa na podczerwień IWL250D-WS, Bartscher 114258 wykonana z przeźroczystego szkła i metalu. Wersja na podczerwień o wymiarach 120×120×142 mm i mocy 0,25 kW/230-250 V.
Do przechowalni
Filtr do frytownicy, o numerze katalogowym 632802, produkcji znanej i cenionej przez profesjonalistów na całym świecie firmy Hendi, oferującej kompleksowe wyposażenie gastronomii i kuchni, o średnicy 24,5 centymetra oraz wysokości 25 centymetrów. Jest to profesjonalny filtr do tłuszczu we frytownicach. W gustownym opakowaniu znajduje się 50 sztuk filtrów.
Do przechowalni
Skrobak do powierzchni grzewczych grillów, o numerze katalogowym 855201, produkcji znanej i cenionej przez profesjonalistów na całym świecie firmy Hendi, oferującej kompleksowe wyposażenie gastronomii i kuchni, o długości 31,5 centymetra, oraz szerokości 10 centymetrów. Skrobak wykonany z czerwonego, wytrzymałego tworzywa posiada gumową, nienagrzewającą się, ergonomiczną rączkę w kolorze czarnym. Ostrza w skrobaku są łatwo wymienialne. Doskonale sprawdzi się na każdym grillu, w steak house’ach czy barbecue barach.
Do przechowalni
Frytownica PETIT, Bartscher 165103 o wymiarach 210×530×240 mm. Wykonana ze stali nierdzewnej. Jeden z elementów, które można dowolnie łączyć tworząc ciąg kuchenny w restauracji lub bufecie. Posiada zaokrągloną komorę o pojemności 3 l a w zestawie znajduje się kosz i pokrywa. Jest to niezbędny element do wygodnego smażenia frytek, warzyw, ryb, mięs oraz innych produktów spożywczych na głębokim tłuszczu w restauracjach, bufetach i barach.
Do przechowalni
Zapasowa żarówka w białym kolorze na podczerwień do lamp grzewczych. Odporna na stłuczenie, z gwintem (E27).
Do przechowalni
Elektryczny nóż do kebaba, o numerze katalogowym 267240, produkcji znanej i cenionej przez profesjonalistów na całym świecie firmy Hendi, oferującej kompleksowe wyposażenie gastronomii i kuchni, o długości 17,3 centymetra, szerokości 11,3 centymetra oraz wysokości 19,4 centymetra. Nóż posiada obudowę z wygodną rączką wykonaną z czarnego tworzywa. Samo ostrze o średnicy 10 centymetrów, wykonane jest z najwyższej jakości stali nierdzewnej AISI 304, o wysokiej odporności na zarysowania, wgniecenia czy inne uszkodzenia mechaniczne, ale także na wysokie temperatury. W zestawie z niezawodną i solidnie wykonaną maszynką znajduje się również ostrzałka, dodatkowe ostrze ząbkowane oraz zasilacz. Nóż szybko skrawa każdy kebab dzięki swojej wysokiej prędkości obrotowej – aż 2600 obrotów na minutę. Urządzenie posiada intuicyjny w obsłudze i wygodny system regulowania grubości skrawanych pasków mięsa od 0 do 8 milimetrów, oraz osłonkę ostrza, która gwarantuje bezpieczeństwo pracy. Nóż elektryczny do kebaba Hendi 267240 doskonale sprawdzi się w każdym barze oferującym kebab, gyros czy kuchnię turecką.
Do przechowalni
Bemar GN 1/1, znanego i cenionego przez profesjonalistów i szefów kuchni na całym świecie producenta doskonałego wyposażenia dla kuchni i gastronomii Hendi, z serii Kitchen Line, o numerze katalogowym 238905, wysokości 25 centymetrów, szerokości 34 centymetrów oraz głębokości 54 centymetrów. Jednostanowiskowy bemar wykonany został z wysokiej jakości stali nierdzewnej 18/10, odpornej na większość uszkodzeń mechanicznych. Posiada zbiornik na wodę o łagodnych krawędziach pomagających utrzymywać higienę, wykonany ze stali nierdzewnej. Wyposażony jest w termostat, pokrętło do regulacji temperatury do 85 stopni Celsjusza oraz podświetlany włącznik. Urządzenie pracujące pod napięciem 230 V posiada moc 1200 watów. Bemar Hendi 238905 stanowi świetne rozwiązanie dla bufetów hotelowych, kuchni stołówkowych czy firm cateringowych. Można umieszczać w nim pojemniki o głębokości do 15 centymetrów.
Do przechowalni
Taca aluminiowa 435×315×8 mm do pieców konwekcyjnych 227060 i 227077, 227862
Do przechowalni
Wśród produktów znajdujących się w kategorii urządzeń grzewczych znajdziemy także niezbędne akcesoria montażowe: podstawy, listy łączeniowe czy drzwi do podstaw urządzeń do obróbki termicznej. Urządzenia grzewcze możemy także podzielić na urządzenia wolnostojące, urządzenia nastolne oraz urządzenia modułowe do wyboru spośród linii 390, 600, 640, 650, 700, 750, 900 a nawet 1100. Liczba ta odnosi się do szerokości urządzeń grzewczych w milimetrach – urządzenia z tej samej linii można złożyć w tzw. ciągi technologiczne.
Profesjonalne ciągi gastronomiczne składają się z elementów grzewczych specjalnie dostosowanych do tego celu. Wiekszość podstawowych urządzeń grzewczych takich jak: patelnie elektryczne i gazowe, kuchnie z piekarnikiem, frytownice gastronomiczne, płyty grillowe i grille lawowe, kotły warzelne, profesjonalne bemary czy warniki do makaronu produkowane są w sposób umożliwiający złożenie ich w ciągi technologiczne (linia urządzeń umieszczona w jednym ciągu np: pod ścianą) lub wyspy grzewcze (ciąg urządzeń ułożony centralnie w pomieszczeniu w formie wyspy). Poszczególne elementy wchodzące w skład ciągów kuchennych nazywamy wtedy blokami lub modułami termicznymi i wszystkie te urządzenia, podstawy, listy montażowe a także moduły neutralne wchodzą w skład tak zwanych * modułowych ciągów technologicznych*. Kuchenne ciągi grzewcze, w zależności od producenta charakteryzują się przede wszystkim jednakowym designem – czyli wszystkie elementy wchodzące w skład ciągu kuchennego czy wyspy grzewczej utrzymane są w jednakowej lini stylistycznej i wyglądają bardzo profesjonalnie (niektórzy producenci wykonują wręcz ozdobny design dla takich urządzeń co umożliwia stworzenie kuchni otwartej w której klienci obserwują pracę kucharzy). Ponadto wszystkie urządzenia wchodzące w skład ciągów technologicznych można ze sobą połączyć za pomocą śrub montażowych lub odpowiednich zaczepów, w taki sposób iż pomiędzy blatami poszczególnych elementów nie istnieje żadna zbędna przestrzeń lub szczeliny w których mogłyby się gromadzić odpady kuchenne, tłuszcz bądź brud. Dodatkowo, skręcone ze sobą urządzenia uniemożliwiają przesuwanie się elementów co wpływa na komfort pracy i całościowa estetykę pomieszczenia kuchennego. Ważną zaletą modułowych ciągów gastronomicznych jest także fakt iż w przypadku montażu wysp kuchennych w restauracjach wszystkie przyłącza takie jak: prąd elektryczny 230 V oraz 400 V, gaz, woda można podłączyć w sposób niewidoczny co także wpływa na ergonomię pracy i estetykę. Profesjonalną linię kuchenną należy odpowiednio zaprojektować pod potrzeby danej restauracji – jako Chefstore świadczymy w tym zakresie profesjonalne usługi.
Zapisz się do naszego newslettera,
aby otrzymywać info o nowościach i promocjach.
33 5000 555
sklep@gastromania.pl
Godziny pracy:
poniedziałek-piątek: 8:00 – 16:00
© Gastromania.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.