Cena netto:
197,94 zł 208,36 zł 208,36 zł
Cena brutto:
243,47 zł 256,28 zł 256,28 zł
Dostępność: 24 godziny
Stan magazynowy: 1-2 szt.
Koszt dostawy: od 22,00 zł
W koszyku

Jeśli masz pytania, zadzwoń lub napisz do nas!

33 5000 555 sklep@gastromania.pl Biuro Obsługi Klienta jest do Państwa dyspozycji od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00
Informacje:
waga: 2.5 kg
cena za: sztukę
kod EAN: 5410522514230

Kuwertura ciemna czekoladowa Ecuador 70,4% Callets™ 2,5 kg torba | CALLEBAUT, CHD-R731EQU-E4-U70 - Opis:

Belgijska ciemna czekoladowa kuwertura Ecuador 70,4 Callets™ 2,5 kg torba CHD-R731EQU-E4-U70 wyprodukowana jest z delikatnego kakao w kolebce kakao w Ameryce Łacińskiej. Dziś Ekwador stał się siedliskiem ekscytujących odmian i smaków kakao. Ekwadorscy rolnicy sporo inwestują w nowe techniki uprawy, fermentacji i suszenia - uzyskując ziarna kakaowe o niesamowitych właściwościach sensorycznych. Ta ciemna czekolada ma bardzo zrównoważony smak i zapewnia intensywny kakaowy posmak z głęboko palonymi nutami, dużą ilością owocowych i kwaśnych aromatów. Nuty rumu, whisky i tytoniu nadają tej czekoladzie bardzo pobłażliwy, okrągły i zrównoważony charakter. Ekwador jest również otwarty na wiele ekscytujących możliwości łączenia smaków: egzotyczne owoce, kwaśne owoce, kawy i octy to tylko niektóre z opcji. Ta ciemna czekolada doskonale smakuje sama w sobie, ale może być również używana w wielu różnych zastosowaniach, od ganache po musy, crémeux lub sosy. Idealny smak nadają tej czekoladzie ekwadorskie ziarna z odmiany Arriba Naciona.

Polecane łączenia:

* papryka, piernik, papryka syczuańska, borówka, marakuja, pomarańcza, mandarynka, rum, whisky, białe piwo, sirop de liège / apple molasse, orzechy pekan, ocet, sherry, kawa blue mountain, papua ng - ethiopia coffee.

Polecane aplikacje:

* Cukiernictwo: do średniego oblewania, formowania średnich pustych figurek (15-30 cm), formowania pralin, formowania małych pustych figurek (5-15 cm), mieszania, szprycowania dekoracji, natryskiwania (aerograf), nadawania smaku. Idealne do takich produktów jak karmele, polewy do orzechów, pasta czekoladowa, nadzienia kremowe i maślane, ganache, talarki czekoladowe, trufle.

* Ciastka i desery: do nadawania smaku. Idealne do takich produktów jak krem bawarski, kremy i crémeux, krem angielski i twarogowy, ganache, glazury, czekoladowa lawa / fondant, mus, sosy, biszkopty i ciasta.

* Wypieki piekarskie: do oblewania i lukru. Idealne do takich produktów jak chleb i brioszki, herbatniki, muffinki, kremy do zapiekania (do tart, ciasta duńskiego i placków).

* Lody i sorbety: do nadawania smaku. Idealne do takich produktów jak lody amerykańskie, tradycyjne lody włoskie, lody włoskie i sorbety.
Kuwertura ciemna czekoladowa Ecuador 70,4% Callets™ 2,5 kg torba | CALLEBAUT, CHD-R731EQU-E4-U70 - Opinie:
Tylko osoby które kupiły dany produkt mogą dodawać opinie.
Kuwertura ciemna czekoladowa Ecuador 70,4% Callets™ 2,5 kg torba | CALLEBAUT, CHD-R731EQU-E4-U70 - Zwroty i reklamacje:

W przypadku gdy dostarczony towar z jakiegokolwiek powodu Państwu nie odpowiada, a zakupiony został przez konsumenta (w rozumieniu przepisów prawa), możliwy jest jego zwrot w terminie do 14 dni. Zwrot towaru musi przebiegać zgodnie z §6 naszego regulaminu na adres podany przez pracownika sklepu. Zalecamy wypełnienie formularza odstąpienia od umowy, który można pobrać poniżej w podanym linku i wysłanie go wraz z wracanym towarem. Wymiana na inny towar możliwa po uzgodnieniu z pracownikiem sklepu. Przed zwrotem lub wymianą zalecamy skontaktowanie się z naszym działem handlowym.

Oświadczenie o odstąpieniu od umowy

W przypadku reklamacji prosimy o wypełnienie poniższego formularza elektronicznego lub wysłanie zgłoszenia na adres: serwis@gastromania.pl bądź pocztą tradycyjną na druku reklamacyjnym.

Elektroniczny formularz reklmacyjny

Druk reklamacyjny