Szatkownica elektryczna do warzyw Kitchen Line, marki Hendi, o indeksie: 231807. Parametry techniczne produktu: długość: 54 cm, szerokość: 24 cm, wysokość: 45 cm. Profesjonalna szatkownica elektryczna do warzyw, doskonale nadaje się do łatwego krojenia dużych ilości warzyw, świetnie sprawdzi się w małej i dużej gastronomii. Zawiera 5 tarcz dających różne efekty krojenia: plastry 2 i 4 mm, wiórki 3,5 i 7 mm. Duży otwór z rączką służy do wkładania dużych kawałków warzyw, natomiast mały otwór jest do wkładania mniejszych warzyw. Obudowa urządzenia została wykonana z aluminium. Szatkownica została wyposażona w dwa zabezpieczenia: zatrzask śruby zamykający pokrywę oraz czujnik elektromagnetyczny (otwarcie pokrywy wyłącza urządzenie). Waga urządzenia: 24 kg.
Do przechowalni
Prasa ręczna do tortilli, o numerze katalogowym 513033, produkcji znanej i cenionej przez profesjonalistów na całym świecie firmy Hendi, oferującej kompleksowe wyposażenie gastronomii i kuchni, o wymiarach: 25,5×20,2×9,5 centymetra. Została wykonana ze stopu aluminium malowanego proszkowo na czerwony kolor. Umożliwia szybkie formowanie tortilli o maksymalnej średnicy 200 milimetrów. Znajdzie zastosowanie w kuchniach restauracyjnych i hotelowych oraz w wielu innych miejscach serwujących dania kuchni meksykańskiej.
Do przechowalni
Profesjonalna pionowa nadziewarka do kiełbas, o numerze katalogowym 282090, produkcji znanej i cenionej przez profesjonalistów na całym świecie firmy Hendi, oferującej kompleksowe wyposażenie gastronomii i kuchni, o wysokości 83 centymetrów, szerokości 30 centymetrów, długości 34 centymetrów i pojemności 7 litrów. Nadziewacz o wadze 13 kilogramów wykonany został z najwyższej jakości, odpornej na uszkodzenia mechaniczne takie jak upadki z wysokości, wgniecenia czy zarysowania ale także na ekstremalne temperatury, stali nierdzewnej. Jest wyposażony w wygodny w obsłudze, manualny system napełniania, o łożyskach i przekładniach ze stali hartowanej, a także ruchomy siłownik oraz trzpień, które można rozłączyć w celu czyszczenia maszyny. Wszystkie elementy maszyny posiadające jakąkolwiek styczność z przygotowywaną żywnością, spełniają wymogi norm higieny żywności. Nadziewarka Hendi 282090 stanowi doskonałe rozwiązanie dla miłośników wyrobu kiełbas domowych, ale także dla mniejszych lub większych restauracji, pragnących wzbogacić swoją ofertę o wyroby regionalne czy dziczyznę.
Do przechowalni
Nóż do wilka, marki Hendi, o indeksie: 282359. Wykonany z wysokiej jakości stali nierdzewnej. Pasuje do maszynki do mielenia mięsa Profi Line 12 o indeksie: 282199. Produkt nadaje się do mycia w zmywarce.
Do przechowalni
Kompaktowa krajalnica elektryczna UNA 90 produkcji niemieckiej firmy Graef to świetne rozwiązanie zarówno do kuchni domowych jak i dla profesjonalnych lokali gastronomicznych jako urządzenie pomocnicze. Posiada dwa tryby pracy: ciągły oraz chwilowy. W trybie chwilowym moc krajalnicy to 170 W. Grubośc krojenia jest regulowana od 0-15 milimetrów. Wózek jest składany i zdjemowany a nóżki chowane co znacząco ułatwia zarówno składowanie jak utrzymanie krajalnicy w czystości. Ostrze ząbkowane o średnicy 17 centymetrów jest trwałe i poradzi sobie doskonale w wielu sytuacjach. W zestawie znajduje się także tacka ze stali nierdzewnej.
Do przechowalni
Wilk do mięsa Profi Line 12, marki Hendi, o indeksie: 282199. Parametry techniczne produktu: długość: 37 cm, szerokość: 22 cm, wysokość: 44 cm. Wałek ślimakowy urządzenia wykonany został ze specjalnego stopu aluminium. Korpus, lej załadowczy i pojemnik na mięso wykonane z wysokiej jakości stali nierdzewnej. Kołek dociskowy wykonany z polietylenu. Maszynka do mielenia mięsa wyposażona w wyciszoną przekładnię zębatą pracującą w kąpieli olejowej (bardzo cicha). Posiada sitko o średnicy 7 cm z otworami o średnicy 0,6 cm wykonane ze stali nierdzewnej. Wyposażony w antypoślizgowe nóżki. Urządzenie nie jest przeznaczone do pracy ciągłej, wydajność chwilowa to 200 kg/ h. Świetnie sprawdzi się w małych restauracjach, pensjonatach czy pizzeriach. Waga urządzenia wynosi 19 kg.
Do przechowalni
Tarcza do plastrów, marki Hendi, o indeksie: 280102. Parametry techniczne produktu: średnica: 20,5 cm. Tarcza została wykonana z aluminium, natomiast noże z wysokiej jakości stali nierdzewnej. Tarcza tnie plastry o grubości 2 mm. Na tarczy znajdują się 3 noże. Typ tarczy: DF-2. Pasuje do szatkownicy o indeksie: 231807 i 231852. Świetnie się sprawdzi np. do szatkowania ogórków.
Do przechowalni
Ręczna maszyna do krojenia ziemniaków, znanego i cenionego na całym świecie producenta wyposażenia gastronomicznego Hendi, o numerze katalogowym 630402, długości 43 centymetrów, wysokości 29 centymetrów oraz szerokości 16,8 centymetra. Obudowa oraz konstrukcja krajalnicy są wykonane z wysokiej jakości aluminium, natomiast ostrza – ze stali nierdzewnej. Rączka dźwigni wykonana została w ergonomicznym kształcie z tworzywa sztucznego. Możliwe jest stabilne przymocowanie maszyny do ściany lub blatu. W zestawie z maszyną sprzedawany jest komplet trzech ostrzy o różnej gradacji oraz ułożeniu – 7 milimetrów, 10 milimetrów oraz 14 milimetrów, a także ostrze do krojenia ziemniaka na 8 części pod równym kątem. Urządzenie spisze się świetnie w niemalże każdym lokalu gastronomicznym – czy to w restauracji fast-foodowej, w wielkiej stołówce czy nawet w domowej kuchni. Maszyny do krojenia ziemniaków Hendi 630402 nie należy myć w zmywarce.
Do przechowalni
Profesjonalna pionowa nadziewarka do kiełbas, o numerze katalogowym 282588, produkcji znanej i cenionej przez profesjonalistów na całym świecie firmy Hendi, oferującej kompleksowe wyposażenie gastronomii i kuchni, o wysokości 69 centymetrów, szerokości 30 centymetrów, długości 34 centymetrów i pojemności 5 litrów. Nadziewacz wykonany został z najwyższej jakości, odpornej na uszkodzenia mechaniczne takie jak upadki z wysokości, wgniecenia czy zarysowania ale także na ekstremalne temperatury, stali nierdzewnej. Jest wyposażony w wygodny w obsłudze, manualny system napełniania, o łożyskach i przekładniach ze stali hartowanej, a także ruchomy siłownik oraz trzpień, które można rozłączyć w celu czyszczenia maszyny. W zestawie 4 lejki o średnicach: 16/22/32/38 mm – wszystkie o długości 180 mm. Wszystkie elementy maszyny posiadające jakąkolwiek styczność z przygotowywaną żywnością są łatwo demontowalne w celu napełniania i czyszczenia oraz spełniają wymogi norm higieny żywności. Nadziewarka Hendi 282588 stanowi doskonałe rozwiązanie dla miłośników wyrobu kiełbas domowych, ale także dla mniejszych lub większych restauracji, pragnących wzbogacić swoją ofertę o wyroby regionalne czy dziczyznę.
Do przechowalni
Tarcza do plastrów, marki Hendi, o indeksie: 280096. Parametry techniczne produktu: średnica: 20,5 cm. Tarcza została wykonana z aluminium, natomiast noże z wysokiej jakości stali nierdzewnej. Tarcza tnie plastry o grubości 1 mm. Na tarczy znajdują się 3 noże. Typ tarczy: DF-1. Pasuje do szatkownicy o indeksie: 231807 i 231852. Świetnie się sprawdzi np. do szatkowania ogórków.
Do przechowalni
Krajalnica elektryczna Master 90 produkcji niemieckiej firmy Graef to świetne rozwiązanie zarówno do kuchni domowych jak i dla profesjonalnych lokali gastronomicznych jako urządzenie pomocnicze. Krajalnica posiada energooszczędny i cichy silnik kondensatorowy o mocy 170 W oraz podstawę ze szkła hartowanego. Krajalnica posiada możliwość ustawienia wózka pod kątem 30°. Grubość krojenia jest regulowana od 0-20 milimetrów.Wózek z elementami metalowymi solidny i wytrzymały. Krajalnica posiada zabezpieczenie przed przeciążeniem oraz tryby pracy ciągłej lub chwilowej. Ostrze gładkie o średnicy 17 centymetrów jest trwałe i poradzi sobie doskonale w wielu sytuacjach. W zestawie znajduje się także tacka ze stali nierdzewnej oraz diamentowa ostrzałka. Uchwyt do krojenia posiada osłonę palca co korzystnie wpływa na bezpieczeństwo pracy z urządzeniem.
Do przechowalni
Mikser ręczny Hendi 250, o numerze katalogowym 224328, produkcji znanej i cenionej przez profesjonalistów na całym świecie firmy Hendi, oferującej kompleksowe wyposażenie gastronomii i kuchni, o długości 28,5 centymetra oraz średnicy 7,5 centymetra. Mikser pracujący pod napięciem 230 V generuje moc 250 W. Posiada obudowę wykonaną z najwyższej jakości, twardego oraz wytrzymałego, nylonu w kolorze czerwonym, stałe ramię o długości 25 centymetrów, oraz ostrze wykonane ze stali nierdzewnej. Mikser o wadze 1,45 kilograma dzięki ergonomicznemu uchwytowi pewnie leży w ręce, a wysoka, stała prędkość 15000 obrotów na minutę pozwala na miksowanie większości produktów spożywczych. Doskonale sprawdzi się w naczyniach do pojemności 20 litrów, w kuchniach restauracyjnych, hotelowych czy jadłodajniach.
Do przechowalni
Wilk do mięsa, o numerze katalogowym 210864, produkcji znanej i cenionej przez profesjonalistów na całym świecie firmy Hendi, oferującej kompleksowe wyposażenie gastronomii i kuchni, o długości 27,5 centymetra, szerokości 19 centymetrów, oraz wysokości 34,7 centymetra. Ten profesjonalny wilk do mięsa posiada wytrzymałą i solidną obudowę wykonaną z aluminium, kołek dociskowy wykonany z twardego polietylenu oraz lej załadowniczy i głowicę z wytrzymałego na duże obciążenia stopu stali nierdzewnej. Unikalna przekładnia zębata pracująca w kąpieli olejowej pozwala na cichą i wydajną pracę silnika o mocy 400 wat. Posiada dwa sitka o średnicy 65,8 milimetra o otwarach 0,4 oraz 0,7 centymetra, szarpak oraz 3 końcówki z tworzywa służące do wyrobu kiełbas o średnicach 1,2, 1,5 oraz 2 centymetrów. Maszyna posiada również włącznik zgodny z normami CE oraz EC. Urządzenie nie jest przeznaczone do pracy ciągłej. Stanowi doskonałe rozwiązanie dla małych restauracji, bufetów czy jadłodajni.
Do przechowalni
Mikser ręczny Quick Stick, marki Waring, o indeksie: 710930. Moc elektryczna urządzenia wynosi 0,18 kW. Bardzo poręczny mikser ręczny. Idealny jako urzadzenie pomocnicze w mniejszych kuchniach restauracyjnych oraz do barów i kawiarni. Posiada ergonomiczny uchwyt i stałe ramię o długości 15,8 cm. Możliwość pracy na dwóch prędkościach. Urządzenie nie jest przeznaczone do pracy ciągłej.
Do przechowalni
Profesjonalna pionowa nadziewarka do kiełbas, o numerze katalogowym 282571, produkcji znanej i cenionej przez profesjonalistów na całym świecie firmy Hendi, oferującej kompleksowe wyposażenie gastronomii i kuchni, o wysokości 57 centymetrów, szerokości 30 centymetrów, długości 34 centymetrów i pojemności 3 litrów. Nadziewacz wykonany został z najwyższej jakości, odpornej na uszkodzenia mechaniczne takie jak upadki z wysokości, wgniecenia czy zarysowania ale także na ekstremalne temperatury, stali nierdzewnej. Jest wyposażony w wygodny w obsłudze, manualny system napełniania, o łożyskach i przekładniach ze stali hartowanej, a także ruchomy siłownik oraz trzpień, które można rozłączyć w celu czyszczenia maszyny. W zestawie 4 lejki o średnicach: 16/22/32/38 mm – wszystkie o długości 180 mm. Wszystkie elementy maszyny posiadające jakąkolwiek styczność z przygotowywaną żywnością są łatwo demontowalne w celu napełniania i czyszczenia oraz spełniają wymogi norm higieny żywności. Nadziewarka Hendi 282571 stanowi doskonałe rozwiązanie dla miłośników wyrobu kiełbas domowych, ale także dla mniejszych lub większych restauracji, pragnących wzbogacić swoją ofertę o wyroby regionalne czy dziczyznę.
Do przechowalni
Blender ręczny, Bartscher 130206 o maksymalnej prędkości 17000 obr./min. Obudowa wykonana z tworzywa, ramię ze stali nierdzewnej. Wydajny silnik o mocy 0,7 kW/230 V. Sprzęt o wymiarach 200×150×410 mm, idealny do miksowania, ucierania, ubijania i mieszania. Dodatkowo w zestawie znajdują się 2 specjalne pojemniki o pojemności 500 i 1250 ml z nożami sierpowatymi i pokrywą a także trzepaczka, pojemnik 800 ml, 2 podkładki antypoślizgowe i uchwyt ścienny.
Do przechowalni
Sitko do wilka, marki Hendi, o indeksie: 282250. Parametry techniczne produktu: średnica sitka: 7 cm, średnica otworów: 0,3 cm. Pasuje do maszynki do mielenia mięsa Profi Line 12 o indeksie: 282199. Produkt nadaje się do mycia w zmywarce.
Do przechowalni
Elektryczna szatkownica do warzyw, o numerze katalogowym 231852, produkcji znanej i cenionej przez profesjonalistów oraz szefów kuchni na całym świecie firmy Hendi, oferującej kompleksowe wyposażenie gastronomiczne, o wysokości 47 centymetrów, szerokości 50 centymetrów oraz głębokości 25 centymetrów. Wykonana została z najwyższej jakości materiałów – posiada obudowę ze stali nierdzewnej oraz aluminium, oraz rączkę dociskową i nóżki z plastiku ABS w kolorze czarnym. Urządzenie pracujące pod napięciem 230 V posiada moc 750 wat. Silnik o mocy 1 KM (750 wat) posiada układ wentylacji, dzięki czemu możliwa jest długotrwała praca urządzenia. Szatkownica jest całkowicie bezpieczna w użytkowaniu, posiada szereg zabezpieczeń takich jak wyłączenie obrotów podczas uniesienia docisku czy po uniesieniu górnej pokrywy. Szatkownica elektryczna Hendi 231852 wyposażona jest w dwa niskonapięciowe przyciski włączania oraz wyłączania, mechanizm który umożliwia szybką i łatwą wymianę dysków oraz włącznik silnika, który uaktywnia obroty podczas opuszczenia docisku. W zestawie znajdują się również dwa otwory wsadowe – mały o średnicy 5,5 centymetra i duży, przeznaczony na przykład do szatkowania kapusty, o średnicy 16,5 centymetra; 5 tarcz szatkujących na plasterki 2 milimetrowe, na plastry 4 milimetrowe, wiórki 3, 5, i 7 milimetrowe oraz dysk ewakuacyjny. Prędkość obrotowa maszyny wynosi 300 obrotów na minutę, co zapewnia dokładne i szybkie szatkowanie. Stanowi świetne rozwiązanie dla każdego baru sałatkowego, restauracji czy jadłodajni.
Do przechowalni
Zapisz się do naszego newslettera,
aby otrzymywać info o nowościach i promocjach.
33 5000 555
sklep@gastromania.pl
Godziny pracy:
poniedziałek-piątek: 8:00 – 16:00
© Gastromania.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Korzystając z witryny bez zmiany ustawień przeglądarki wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. W każdej chwili możesz zmienić ustawienia przeglądarki decydujące o ich zapisywaniu.
Kliknij, aby dowiedzieć się więcej o Polityce Cookies.