Piecyk do pizzy, marki Hendi, o indeksie: 220306. Parametry techniczne produktu: szerokość: 48 cm, głębokość: 42 cm, wysokość: 19,5 cm. Piecyk do pizzy rekomendowany dla małej gastronomii i punktów gastronomicznych, odpowiedni do przygotowania pizzy mrożonej. Wykonany został z wysokiej jakości stali nierdzewnej. Ruszt 34×34 cm idealny do pizzy o średnicy do 30 cm. Piecyk wyposażony w dwa elementy grzewcze (górny i dolny) oraz tacę na okruchy. Posiada timer do 15 minut oraz włącznik. Idealnie sprawdzi się w barach szybkiej obsługi i małych punktach gastronomicznych.
Do przechowalni
Piec jednokomorowy do pizzy, elektryczny marki Gredil o numerze katalogowym 782001 i pojemności: 4 x pizza 35 cm. Piec jest wyposażony w panel frontowy wykonany ze stali nierdzewnej, obudowę ze stali malowanej na czarno, płyty szamotowe na dnie komory, zakres pracy do 500°C, oświetlenie komory, kominek odprowadzający parę, możliwość niezależnego sterowania grzałką górną i dolną. Piec należy do linii urządzeń przeznaczonych do wypieku podstawowych rodzajów pizzy oraz zapiekanek, grzanek, quiche, flanów lub creme brulee. Model pieca jest przeznaczony do małej i średniej wielkości obiektów gastronomicznych.
Do przechowalni
Piec jednokomorowy do pizzy, elektryczny marki GGF o numerze katalogowym 782100 z linii Compact i pojemności: 1 x pizza 40 cm. Piec jest wyposażony w zakres pracy do 500°C, płytę szamotową na dnie komory, oświetlenie komory, niezależne sterowanie grzałkami, obudowę wykonaną ze stali malowanej na czarno, panel frontowy ze stali nierdzewnej. Piec należy do linii urządzeń przeznaczonych do wypieku podstawowych rodzajów pizzy oraz zapiekanek, grzanek, quiche, flanów lub creme brulee. Model pieca jest przeznaczony do małej i średniej wielkości obiektów gastronomicznych.
Do przechowalni
Piec do pizzy, 2- komorowy o numerze katalogowym 226674, produkcji znanej i cenionej przez profesjonalistów na całym świecie firmy Hendi, oferującej kompleksowe wyposażenie gastronomii i kuchni, o szerokości 56.7 centymetra, głębokości 42.75 centymetra oraz wysokości 28.1 centymetra. Posiada front wykonany z najwyższej jakości stali nierdzewnej, o wysokiej odporności na zarysowania, wgniecenia czy inne uszkodzenia mechaniczne, ale także na wysokie temperatury, oraz tylną obudowę ze stali emaliowanej na kolor czarny. Piec do pizzy o mocy 2.4 kilowata, posiada oświetloną komorę o szerokości 41 centymetrów, głębokości 36 centymetrów oraz wysokości 9 centymetrów wyłożoną szamotem, grzałki dolną i górną, oraz izolacje z wełny mineralnej. Dzięki dwóm oddzielnym termostatom, możliwe jest regulowanie mocy każdej grzałki z osobna. Komora mieści jedną pizzę o maksymalnej średnicy do 32 centymetrów. Zakres temperatury pracy pieca wynosi od 50 do 320 stopni Celsjusza. Doskonale sprawdzi się w każdej restauracji, pizzerii czy barze.
Do przechowalni
Podstawa do pieców do pizzy, marki Hendi, o indeksie: 226797. Parametry techniczne produktu: długość: 97,7 cm, szerokość: 81,6 cm, wysokość: 96,7 cm. Podstawa wykonana została ze stali nierdzewnej. Pasuje do pieców z serii Kitchen Line.
Do przechowalni
Dwukomorowy piec do pizzy CT 200, Bartscher 2002020 to niezbędny element wyposażenia każdej pizzerii. Piec dwukomorowy jest najlepszym rozwiązaniem do średnich lokali, które nie posiadają zbyt dużych przestrzeni i nie produkują wielkich ilości pizzy. Można w nim upiec jednocześnie nawet 8 pizz o średnicy 30 centymetrów. Wykonany został ze stali, jest łatwy w obsłudze i utrzymaniu czystości. Posiada regulację górnej oraz dolnej grzałki, co pozwala na dopasowanie temperatury od wypiekanego ciasta. Sama komora pieca została wykonana z ognioodpornej płyty szamotowej.
Do przechowalni
Podstawa skręcana, ze stali nierdzewnej o numerze katalogowym 782010 do pieców. Pasuje do urządzeń o kodach: 782001, 782002.
Do przechowalni
Do przechowalni
Jednokomorowy piec do pizzy CounterTop® o wymiarach 650×600×500 mm jest najlepszym rozwiązaniem dla restauracji, barów, hoteli, kawiarni, stacji benzynowych, sklepów ogólnospożywczych oraz innych punktów wydawania żywności a także dla klientów indywidualnych. Dzięki optymalnemu rozkładowi ciepła oraz całkowicie elektronicznemu, niezależnemu sterowaniu temperatury w strefie górnej, jak i dolnej umożliwia szybszy oraz bardziej równomierny proces pieczenia nie tylko pizzy, ale również każdego rodzaju żywności. Funkcja Turbo-start powoduje natychmiastowe nagrzanie pieca, a podwójny timer z alarmem umożliwia ustawienie czasu pieczenia ręcznie albo automatycznie dla wszystkich zapiekań poprzez naciśnięcie jednego przycisku. Piec wyposażono w 1 komorę. Płyta szamotowa wykonana jest ze specjalnej, naturalnej gliny z drobną teksturą (generującą niewielki strumień powietrza pod pizzą), dokładnie wypalanej po to aby otrzymać optymalną wytrzymałość oraz porowatość. Piece posiada wyjątkowo wytrzymałe, łatwe do otworzenia drzwi z przestronną szybą oraz halogenowe oświetlenie każdej komory. Powierzchnia wykonana ze stali nierdzewnej jest lśniąca i wypolerowana, łączenia, tak jak śruby i nitowania są wręcz niewidoczne co nadaje piecom efektowny wygląd. Ponadto piec CounterTop® wyposażono w cyfrowy wyświetlacz, wskaźniki termostatu i funkcji Turbo-start oraz funkcję Serwis
Wyposażenie opcjonalne (za dopłatą):
- Kolorystyka Royal Gold lub Phantom Black z polerowanej stali nierdzewnej
- Możliwość wykonania w wersji umożliwiającej zasilanie napięciem na statkach lub jachtach.
- Specjalna wersja 500°C/932°F umożliwiająca wypiek specjalnego typu pizz takich jak Napoli, pieczywa lub innych produktów wymagających bardzo wysokiej temperatury pieczenia.
- Bardzo praktyczna podstawa wykonana ze stali nierdzewnej ułatwiająca ulokowanie każdego pieca CounterTop. W wyposażeniu standardowym znajdują się dwie prowadnice i kółka z blokadą. Podstawa posiada gładkie powierzchnie w celu łatwego utrzymania czystości. Dodatkowym wyposażeniem mogą być dodatkowe prowadnice.
Do przechowalni
Podstawa pod piec do pizzy o numerze katalogowym 227183, produkcji znanej i cenionej przez profesjonalistów na całym świecie firmy Hendi, oferującej kompleksowe wyposażenie gastronomii i kuchni, o szerokości 100 centymetrów, długości 120,4 centymetra oraz wysokości 86 centymetrów. Podstawa wykonana została z najwyższej jakości stali nierdzewnej, o wysokiej odporności na duże obciązenia. Stanowi doskonałe rozwiązanie dla niewielkich lokali gastronomicznych, barów szybkiej obsługi czy stacji benzynowych.
Do przechowalni
Piec do pizzy, 2- komorowy o numerze katalogowym 227268, produkcji znanej i cenionej przez profesjonalistów na całym świecie firmy Hendi, oferującej kompleksowe wyposażenie gastronomii i kuchni, o szerokości 110 centymetra, głębokości 96.4 centymetra oraz wysokości 74.5 centymetra. Posiada front wykonany z najwyższej jakości stali nierdzewnej, o wysokiej odporności na zarysowania, wgniecenia czy inne uszkodzenia mechaniczne, ale także na wysokie temperatury, oraz tylną obudowę ze stali emaliowanej na kolor czarny. Piec do pizzy o mocy 13.8 kilowata, posiada oświetloną komorę o szerokości 82 centymetrów, głębokości 84 centymetrów oraz wysokości 17.5 centymetrów wyłożoną szamotem, grzałki dolną i górną, oraz izolacje z wełny mineralnej. Dzięki dwóm oddzielnym termostatom, możliwe jest regulowanie mocy każdej grzałki z osobna. Komora mieści jedną pizzę o maksymalnej średnicy do 32 centymetrów. Zakres temperatury pracy pieca wynosi od 50 do 320 stopni Celsjusza. Doskonale sprawdzi się w każdej restauracji, pizzerii czy barze.
Do przechowalni
Podstawa do pieca Kitchen Line, o numerze katalogowym 227107, produkcji znanej i cenionej przez profesjonalistów na całym świecie firmy Hendi, oferującej kompleksowe wyposażenie gastronomii i kuchni, o szerokości 97,9 centymetra, głębokości 81,9 centymetra oraz wysokości 86 centymetrów. Wykonana została z najwyższej jakości stali nierdzewnej, o wysokiej odporności na zarysowania, wgniecenia czy inne uszkodzenia mechaniczne, ale także na wysokie temperatury. Ułatwia pracę z piecem do pizzy Hendi z serii Kitchen Line.
Do przechowalni
Podstawa do pieca Basic, o numerze katalogowym 227121, produkcji znanej i cenionej przez profesjonalistów na całym świecie firmy Hendi, oferującej kompleksowe wyposażenie gastronomii i kuchni, o szerokości 97,5 centymetra, głębokości 1,104 metra oraz wysokości 86 centymetrów. Wykonana została z najwyższej jakości stali nierdzewnej, o wysokiej odporności na zarysowania, wgniecenia czy inne uszkodzenia mechaniczne, ale także na wysokie temperatury. Ułatwia pracę z piecem do pizzy Hendi Basic.
Do przechowalni
Piec do pizzy Basic XL, o numerze katalogowym 226940, produkcji znanej i cenionej przez profesjonalistów na całym świecie firmy Hendi, oferującej kompleksowe wyposażenie gastronomii i kuchni, o szerokości 1 metra, głębokości 94,5 centymetra oraz wysokości 41,5 centymetra. Posiada front wykonany z najwyższej jakości stali nierdzewnej, o wysokiej odporności na zarysowania, wgniecenia czy inne uszkodzenia mechaniczne, ale także na wysokie temperatury, oraz tylną obudowę ze stali emaliowanej na kolor czarny. Piec posiada moc 6000 WAT, oświetloną komorę wyłożoną szamotem, grzałki dolną i górną, oraz izolacje z wełny mineralnej. Dzięki dwóm oddzielnym termostatom, możliwe jest regulowanie mocy każdej grzałki z osobna. Komora o wymiarach 72 na 72 na 14 centymetrów mieści cztery pizze o maksymalnej średnicy do 35 centymetrów. Zakres temperatury pracy pieca wynosi od 50 do 500 stopni Celsjusza. Doskonale sprawdzi się w każdej restauracji, pizzerii czy barze.
Do przechowalni
Podstawa do pieca Basic XXL, o numerze katalogowym 227206, produkcji znanej i cenionej przez profesjonalistów na całym świecie firmy Hendi, oferującej kompleksowe wyposażenie gastronomii i kuchni, o szerokości 1,36 metra, głębokości 84,4 centymetra oraz wysokości 86 centymetrów. Wykonana została z najwyższej jakości stali nierdzewnej, o wysokiej odporności na zarysowania, wgniecenia czy inne uszkodzenia mechaniczne, ale także na wysokie temperatury. Ułatwia pracę z piecem do pizzy Hendi Basic XXL.
Do przechowalni
Podstawa pod piec serii PM401ED. Cena nie obejmuje półek, tac, prowadnic na tace oraz szyn montażowych.
Do przechowalni
Piec dwukomorowy do pizzy, elektryczny marki GGF należący do linii E-Line, numerze katalogowym 781502 o pojemności: 8 x pizza 30 cm. Piec jest wyposażony w panel frontowy wykonany ze stali nierdzewnej, obudowę ze stali malowanej na czarno, płyty szamotowe na dnie komory, zakres pracy do 500°C, oświetlenie komory, kominek odprowadzający parę, możliwość niezależnego sterowania grzałką górną i dolną. Piec należy do linii wydajnych urządzeń przeznaczonych do wypieku wszelkich rodzajów pizzy. Jest to model który znajdzie zastosowanie w średniej wielkości obiektów gastronomicznych.
Do przechowalni
Piec dwukomorowy do pizzy, elektryczny marki GGF należący do linii F-Line, numerze katalogowym 781602 o pojemności: 8 x pizza 36 cm. Piec jest wyposażony w panel frontowy wykonany ze stali nierdzewnej, obudowę ze stali malowanej na czarno, płyty szamotowe na dnie komory, zakres pracy do 500°C, oświetlenie komory, kominek odprowadzający parę, niezależne sterowanie grzałkami, wielogrzałkowy system grzewczy.
Do przechowalni
Aby osiągnąć odpowiedni efekt, nie wystarczy jednak odpowiednio urządzić lokalu (choć to na pewno pomaga). Konieczny jest również właściwy sprzęt gastronomiczny. Należy zainwestować w odpowiedniej jakości piece do pizzerii. Na rynku znajduje się wiele różnych modeli, dlatego wyboru należy dokonywać ostrożnie. Nowoczesny i funkcjonalny piec nie zawsze spełni nasze oczekiwania, a cena niekoniecznie idzie w parze z jakością.
W zależności od potrzeb każdy właściciel lokalu gastronomicznego znajdzie coś dla siebie. Dla niewielkich punktów odpowiedni będzie mały piecyk do pizzy (na przykład produkowany przez Hendi), w którym bez problemu przygotujemy danie dla jednego klienta. Stanowi on idealne wyposażenie niewielkiego punktu gastronomicznego. Dzięki konstrukcji z wysokojakościowej stali nierdzewnej charakteryzuje się on niezwykłą wytrzymałością i doskonałymi właściwościami grzewczymi. Użyteczne dodatki tylko potęgują dobre wrażenie. Na przykład timer, w który jest wyposażony ten model. Elementy grzewcze znajdują się tu zarówno u dołu, jak i u góry. Pizza będzie więc równomiernie wypieczona. Piecyk nadaje się również do podgrzewania mrożonego placka.
Jeżeli naszą ambicją jest prowadzić coś więcej, niż tylko małą pizzerię, dobrym rozwiązaniem jest piec do pizzy CT 100 marki Bartscher. Pozwalające utrzymać wysoką temperaturę wypełnienie szamotowe oraz termostat, umożliwiający rozgrzanie urządzenia do 400 stopni Celsjusza to nie jedyne zalety tego sprzętu. Nadaje się on nie tylko do wypiekania pizzy, ale także jakiegokolwiek pieczywa. Domowy chleb zawsze dobrze wygląda w menu. Jeśli jednak nasz lokal ma się specjalizować w pizzy, konieczne będzie znacznie większe zaplecze. Dobrym rozwiązaniem będą piece wielokomorowe, które stanowią właściwie wielokrotność zwykłych pieców jednokomorowych. Piec HENDI XL Plus 44 charakteryzuje się nie tylko sporą ilością miejsca i możliwością korzystania z dwóch palenisk jednocześnie. Atrakcyjny wygląd – obudowa z wysokiej jakości stali nierdzewnej, odpornej na wgniecenia czy zarysowania, a także świetne właściwości grzewcze to również ważne atuty prezentowanego produktu. Dzięki wypełnieniu ścian wełną mineralną, szamotowej wyściółce oraz elementom grzewczym zarówno w ściankach dolnych, jak i górnych, możliwe jest profesjonalne przyrządzanie wypieków o najwyższej jakości. Co więcej, każda z grzałek wyposażona została w oddzielny termostat, co pozwala na indywidualne regulowanie temperatury każdej z nich.
Ponieważ jakość sprzętu, jego trwałość oraz efekty jego działania możemy łatwo przeliczyć na pieniądze, nie możemy dokonywać wyboru po macoszemu. W przypadku pieców do pizzy najlepiej więc dokonywać zakupów w sprawdzonych punktach. Sklep internetowy www.chefstore.pl oferuje duży wybór pieców do pizzerii, które charakteryzują się doskonałą jakością wykonania oraz oryginalnością. Prezentowane tu produkty pochodzą od największych światowych producentów o renomie potwierdzonej wieloletnią obecnością w branży. Nasz sklep jest ich oficjalnym dystrybutorem na terytorium Polski. Oznacza to zarówno bogatą ofertę, jak i wsparcie gwarancyjne.
Zapisz się do naszego newslettera,
aby otrzymywać info o nowościach i promocjach.
33 5000 555
sklep@gastromania.pl
Godziny pracy:
poniedziałek-piątek: 8:00 – 16:00
© Gastromania.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.