Automat do bitej śmietany PRIMA 2 produkcji włoskiej firmy TELME to urządzenie wysokiej jakości, odpowiednie dla małych i średnich przedsiębiorstw, dostępne dla każdego i w przystępnej cenie. Urządzenie pobiera śmietanę o temperaturze 4°C z chłodzonego wewnętrznego zbiornika. Śmietana zostaje wtłoczona w cylinder z wirującym karbowanym wałkiem dobranym w zależności od stosowanego surowca. Pompy rotacyjne śmietaniarki przetwarzają lekką lub cięższą śmietanę w celu uzyskania pożądanego rodzaju bitej śmietany. Zastosowane rozwiązanie konstrukcyjne gwarantuje wysoki stopień napowietrzenia bitej śmietany oraz jej niezmienną i stabilną strukturę. Przeźroczysta pokrywa zbiornika zapewnia możliwość wizualnej kontroli ilości płynnej śmietany w zbiorniku rezerwowym. Demontowany, pośrednio chłodzony zbiornik o pojemności 2 l utrzymuje płynną śmietanę w doskonałych warunkach, nie oddzielając tłuszczów od płynu. Umożliwia zatrzymanie produkcji w dowolnej chwili oraz ułatwia mycie zapewniając zachowanie odpowiedniej higieny. Wydajność: 100 l/godzinę. Producent zapewnia zgodność produktu z rozporządzeniem PE numer 1935/2004 dotyczącym materiałów i wyrobów dopuszczonych do kontaktu z żywnością.
Do przechowalni
Maszyna do produkcji lodów tradycyjnych, sorbetów i granit z ręczną ekstrakcją i elektro-mechanicznym sterowaniem POKER produkcji włoskiej firmy TELME to urządzenie wysokiej jakości. Urządzenie posiada kompaktowe wymiary, dzięki czemu jest łatwe w użyciu nawet w małych laboratoriach – 50×56×40 cm o wadze 60 kg. Urządzenie wyposażono w cylinder pionowy, prosty w obsłudze, zapewniający skuteczne mieszanie, frezowanie i napowietrzanie wprowadzonej mieszanki: ramię mieszadła unosi mieszankę lodową ku górze i a siła ciężkości sprowadza ją ponownie na dół. Ścianki i dno cylindra przewodzą moc chłodzącą. W wyniku obróbki cieplno-mechanicznej powstają kremowe lody. Frezer nastolny Telme Poker jest w stanie zmrozić 1 do 2 litra mieszanki o wadze od 1,2 do 2,3 kg podczas cyklu trwającego od 10 do 15 minut. Wydajność do 10 l lodów na godzinę. Urządzenie zasilane jest prądem jednofazowym. Wymaga minimalnej konserwacji. Do urządzenia można dokupić wózek. Idealna do produkcji niewielkiej ilości lodów rzemieślniczych w restauracjach, cukierniach oraz hotelach. Producent zapewnia zgodność produktu z rozporządzeniem PE numer 1935/2004 dotyczącym materiałów i wyrobów dopuszczonych do kontaktu z żywnością.
Do przechowalni
Urządzenie wielofunkcyjne RIBOT T 30 produkcji włoskiej firmy TELME to najwyższej klasy urządzenie przeznaczone dla najbardziej wymagających piekarni, cukierni, lodziarni oraz hoteli, restauracji i mniejszych zakładów produkcyjnych. Maszyna przeznaczona do mieszania, blendowania, cięcia, rozdrabniania, ogrzewania, temperowania, gotowania, pasteryzowania, chłodzenia oraz zmrażania produktów spożywczych. Prosta konstrukcja sprawia, że wszystkie procesy są przeprowadzane w pojedynczym, pionowym cylindrze o pojemności 30 l, który jest łatwy do napełniania w każdym momencie pracy a cała jego powierzchnia wykorzystywana jest do transmisji ciepła lub zimna na obrabiany produkt. Urządzenie posiada możliwość programowania zakresu temperatur od -15°C do +110°C oraz czasu gotowania lub ogrzewania od 1 do 999 minut za pomocą intuicyjnego 5-calowego kolorowego ekranu dotykowego LCD w języku polskim. Prędkość mieszania wynosi od 10 do 500 obr/min z możliwością zmiany kierunku. Komponenty mogą obracać się zarówno zgodnie z ruchem wskazówek zegara, jak i przeciwnym do ruchu wskazówek zegara. Urządzenie posiada również 100 automatycznych lub ręcznych cykli, które można zarejestrować i samodzielnie zdiagnozować oraz baterię gastronomiczną umożliwiającą napełnianie oraz czyszczenie cylindra roboczego. Elementy urządzenia są łatwe w demontażu a ich mycie i odkażanie jest proste i szybkie. Układ chłodniczy chłodzony wodą.
Zastosowanie urządzenia Telme Ribot T 30:
Producent zapewnia zgodność produktu z rozporządzeniem PE numer 1935/2004 dotyczącym materiałów i wyrobów dopuszczonych do kontaktu z żywnością. Przy zakupie każdego urządzenia Ribot T 30 – w cenie profesjonalne wdrożenie i szkolenie przeprowadzone przez naszego technologa z autoryzacją producenta. Istnieje także możliwość wypożyczenia urządzenia na testy oraz zorganizowanie pokazu i szkolenia bezpośrednio w siedzibie producenta.
Do przechowalni
Automat do bitej śmietany dla wymagających profesjonalistów BETA 2 produkcji włoskiej firmy TELME to urządzenie wysokiej jakości charakteryzujące się cichą pracą. Automat zapewnia osiągnięcie wysokiej jakości produktu i jego powtarzalność. Posiada elektroniczne sterowanie, wskaźnik temperatury oraz kontrolę dozowanej ilości bitej śmietany. Bita śmietana może być dozowana w wyznaczonej, zaprogramowanej ilości w sposób ciągły lub ilości każdorazowo zadanej przez użytkownika poprzez naciśniecie przycisku. Urządzenie pozwala dozować każdorazowo identyczną i powtarzalną ilość bitej śmietany. Przeźroczysta pokrywa zbiornika zapewnia możliwość wizualnej kontroli ilości płynnej śmietany w zbiorniku rezerwowym. Demontowany zbiornik na płynną śmietanę o pojemności 2 l ułatwia mycie i zapewnia odpowiednią higienę. Wydajność 100 l/godzinę. Producent zapewnia zgodność produktu z rozporządzeniem PE numer 1935/2004 dotyczącym materiałów i wyrobów dopuszczonych do kontaktu z żywnością.
Do przechowalni
Automat do bitej śmietany dla wymagających profesjonalistów BETA 5 produkcji włoskiej firmy TELME to urządzenie wysokiej jakości charakteryzujące się cichą pracą. Automat zapewnia osiągnięcie wysokiej jakości produktu i jego powtarzalność. Posiada elektroniczne sterowanie, wskaźnik temperatury oraz kontrolę dozowanej ilości bitej śmietany. Bita śmietana może być dozowana w wyznaczonej, zaprogramowanej ilości w sposób ciągły lub ilości każdorazowo zadanej przez użytkownika poprzez naciśniecie przycisku. Urządzenie pozwala dozować każdorazowo identyczną i powtarzalną ilość bitej śmietany. Przeźroczysta pokrywa zbiornika zapewnia możliwość wizualnej kontroli ilości płynnej śmietany w zbiorniku rezerwowym. Demontowany zbiornik na płynną śmietanę o pojemności 5 l ułatwia mycie i zapewnia odpowiednią higienę. Wydajność 100 l/godzinę. Producent zapewnia zgodność produktu z rozporządzeniem PE numer 1935/2004 dotyczącym materiałów i wyrobów dopuszczonych do kontaktu z żywnością.
Do przechowalni
Automat do bitej śmietany PRIMA 5 produkcji włoskiej firmy TELME to urządzenie wysokiej jakości, odpowiednie dla małych i średnich przedsiębiorstw, dostępne dla każdego i w przystępnej cenie. Urządzenie pobiera śmietanę o temperaturze 4°C z chłodzonego wewnętrznego zbiornika. Śmietana zostaje wtłoczona w cylinder z wirującym karbowanym wałkiem dobranym w zależności od stosowanego surowca. Pompy rotacyjne śmietaniarki przetwarzają lekką lub cięższą śmietanę w celu uzyskania pożądanego rodzaju bitej śmietany. Zastosowane rozwiązanie konstrukcyjne gwarantuje wysoki stopień napowietrzenia bitej śmietany oraz jej niezmienną i stabilną strukturę. Przeźroczysta pokrywa zbiornika zapewnia możliwość wizualnej kontroli ilości płynnej śmietany w zbiorniku rezerwowym. Demontowany, pośrednio chłodzony zbiornik o pojemności 5 l utrzymuje płynną śmietanę w doskonałych warunkach, nie oddzielając tłuszczów od płynu. Umożliwia zatrzymanie produkcji w dowolnej chwili oraz ułatwia mycie zapewniając zachowanie odpowiedniej higieny. Wydajność: 100 l/godzinę. Producent zapewnia zgodność produktu z rozporządzeniem PE numer 1935/2004 dotyczącym materiałów i wyrobów dopuszczonych do kontaktu z żywnością
Do przechowalni
Urządzenie wielofunkcyjne RIBOT 18 produkcji włoskiej firmy TELME to najwyższej klasy urządzenie przeznaczone dla najbardziej wymagających piekarni, cukierni, lodziarni oraz hoteli, restauracji i mniejszych zakładów produkcyjnych. Maszyna przeznaczona do mieszania, blendowania, cięcia, rozdrabniania, ogrzewania, temperowania, gotowania, pasteryzowania, chłodzenia oraz zmrażania produktów spożywczych. Prosta konstrukcja sprawia, że wszystkie procesy są przeprowadzane w pojedynczym, pionowym cylindrze o pojemności 18 l, który jest łatwy do napełniania w każdym momencie pracy a cała jego powierzchnia wykorzystywana jest do transmisji ciepła lub zimna na obrabiany produkt. Urządzenie posiada możliwość programowania zakresu temperatur od -15°C do +110°C oraz czasu gotowania lub ogrzewania od 1 do 999 minut za pomocą intuicyjnego 5-calowego kolorowego ekranu dotykowego LCD w języku polskim. Prędkość mieszania wynosi od 10 do 500 obr/min z możliwością zmiany kierunku. Komponenty mogą obracać się zarówno zgodnie z ruchem wskazówek zegara, jak i przeciwnym do ruchu wskazówek zegara. Urządzenie posiada również 100 automatycznych lub ręcznych cykli, które można zarejestrować i samodzielnie zdiagnozować oraz baterię gastronomiczną umożliwiającą napełnianie oraz czyszczenie cylindra roboczego. Elementy urządzenia są łatwe w demontażu a ich mycie i odkażanie jest proste i szybkie. Układ chłodniczy chłodzony wodą.
Zastosowanie urządzenia Telme Ribot T 18:
Producent zapewnia zgodność produktu z rozporządzeniem PE numer 1935/2004 dotyczącym materiałów i wyrobów dopuszczonych do kontaktu z żywnością. Przy zakupie każdego urządzenia Ribot T 18 – w cenie profesjonalne wdrożenie i szkolenie przeprowadzone przez naszego technologa z autoryzacją producenta. Istnieje także możliwość wypożyczenia urządzenia na testy oraz zorganizowanie pokazu i szkolenia bezpośrednio w siedzibie producenta.
Do przechowalni
Pasteryzator Evopasto 60 do lodów produkcji włoskiej firmy TELME to urządzenie wysokiej jakości chłodzone wodą. Pasteryzator posiada bezpieczny dla produktów spożywczych pośredni system grzania z użyciem ciekłego czynnika grzewczego. Ponadto urządzenie posiada przeźroczystą pokrywę wykonaną z poliwęglanu umożliwiającą podgląd procesu pasteryzacji oraz dodawanie surowców w dowolnym momencie cyklu. Oprócz tego urządzenie wyposażono w zawór spustowy z wbudowanym systemem ułatwiającym mycie co pozwala utrzymać stałą higienę po każdym dozowaniu a po jego zakończeniu – zdemontować zawór bez użycia dodatkowych narzędzi. Obrotowy okapnik pod kranem pomaga utrzymać podłogę w czystości. Cylinder wykonano ze stali nierdzewnej gwarantującej wysoką wytrzymałość. Szerokie kąty narożników optymalizują przepływ mieszanki ułatwiając również czyszczenie i dezynfekcję urządzenia. Urządzenie do pasteryzacji Telme Evopasto 60 posiada również mieszadło umieszczone ułatwiające przepływ mieszanki. Zakres podgrzewania od 60 do 90ºC. Zakres schładzania od 20 do 0ºC. Urządzenie automatycznie dobiera czas utrzymania ogrzewania, zgodnie z wybraną temperaturą pasteryzacji. Wydajność na cykl wynosi od 30 do 60 l pasteryzowanego produktu. Czas trwania cyklu od 100 do 120 minut. Producent zapewnia zgodność produktu z rozporządzeniem PE numer 1935/2004 dotyczącym materiałów i wyrobów dopuszczonych do kontaktu z żywnością.
Do przechowalni
Pasteryzator Evopasto 120 do lodów produkcji włoskiej firmy TELME to urządzenie wysokiej jakości. Pasteryzator posiada bezpieczny dla produktów spożywczych pośredni system grzania z użyciem ciekłego czynnika grzewczego. Ponadto urządzenie posiada przeźroczystą pokrywę wykonaną z poliwęglanu umożliwiającą podgląd procesu pasteryzacji oraz dodawanie surowców w dowolnym momencie cyklu. Oprócz tego urządzenie wyposażono w zawór spustowy z wbudowanym systemem ułatwiającym mycie co pozwala utrzymać stałą higienę po każdym dozowaniu a po jego zakończeniu – zdemontować zawór bez użycia dodatkowych narzędzi. Obrotowy okapnik pod kranem pomaga utrzymać podłogę w czystości. Cylinder wykonano ze stali nierdzewnej gwarantującej wysoką wytrzymałość. Szerokie kąty narożników optymalizują przepływ mieszanki ułatwiając również czyszczenie i dezynfekcję urządzenia. Urządzenie do pasteryzacji Telme Evopasto 120 posiada również mieszadło umieszczone ułatwiające przepływ mieszanki. Zakres podgrzewania od 60 do 90ºC. Zakres schładzania od 20 do 0ºC. Urządzenie automatycznie dobiera czas utrzymania ogrzewania, zgodnie z wybraną temperaturą pasteryzacji. Wydajność na cykl wynosi od 60 do 120 l pasteryzowanego produktu. Czas trwania cyklu od 100 do 120 minut. Producent zapewnia zgodność produktu z rozporządzeniem PE numer 1935/2004 dotyczącym materiałów i wyrobów dopuszczonych do kontaktu z żywnością.
Do przechowalni
Maszyna do produkcji lodów tradycyjnych i sorbetów Ecogel T 30-90 to wytrzymały i niezawodny frezer pionowy produkcji włoskiej firmy Telme przeznaczony dla lodziarni oraz cukierni. To urządzenie dla najbardziej wymagających klientów. W standardowym wyposażeniu znajdują się:
Urządzenie Ecogel T 30-90 posiada przeźroczystą pokrywę wykonaną z poliwęglanu umożliwiającą wgląd w proces produkcji oraz dodawanie składników w dowolnym momencie cyklu. Urządzenie wyposażono ponadto w pionowy cylinder frezujący: ramię mieszadła unosi mieszankę lodową ku górze i a siła ciężkości sprowadza ją ponownie na dół. Ścianki i dno cylindra przewodzą moc chłodzącą. Temperatura podczas cyklu frezowania gwarantuje taki sam efekt niezależnie od przygotowanej mieszanki lodowej. Kontrola czasu cyklu pozwala uzyskać wysoką jakość lodów oraz ich pożądaną strukturę i konsystencję. Lody mogą być dozowane już po kilku minutach od zakończenia cyklu ponieważ urządzenie utrzymuje w cylindrze wyfrezowane lody w doskonałym stanie. Optymalną ekstrakcję uzyskuje się poprzez odwrócenie kierunku obrotów mieszadeł i podwójne zwiększenie ich prędkości. Frezer pionowy VBF Telme Ecogel T 30-90 jest w stanie zmrozić 4 do 11 litrów mieszanki o wadze od 4,5 do 13 kg podczas cyklu trwającego od 6 do 12 minut. Wydajność do 90 l lodów na godzinę. Producent zapewnia zgodność produktu z rozporządzeniem PE numer 1935/2004 dotyczącym materiałów i wyrobów dopuszczonych do kontaktu z żywnością. Przy zakupie każdego urządzenia Ecogel T 30-90 – w cenie profesjonalne szkolenie przeprowadzone przez naszego technologa. Istnieje także możliwość wypożyczenia urządzenia na testy.
Do przechowalni
Maszyna do produkcji lodów tradycyjnych i sorbetów Pratica 42-60, 400V to wytrzymały i niezawodny frezer pionowy produkcji włoskiej firmy Telme przeznaczony dla lodziarni oraz cukierni. Urządzenie zasilane napięciem 400 V. Posiada przeźroczystą pokrywę wykonaną z poliwęglanu umożliwiającą wgląd w proces produkcji oraz dodawanie składników w dowolnym momencie cyklu. Urządzenie wyposażono ponadto w pionowy cylinder frezujący: ramię mieszadła unosi mieszankę lodową ku górze i a siła ciężkości sprowadza ją ponownie na dół. Ścianki i dno cylindra przewodzą moc chłodzącą. Temperatura podczas cyklu frezowania gwarantuje taki sam efekt niezależnie od przygotowanej mieszanki lodowej. Kontrola czasu cyklu pozwala uzyskać wysoką jakość lodów oraz ich pożądaną strukturę i konsystencję. Lody mogą być dozowane już po kilku minutach od zakończenia cyklu ponieważ urządzenie utrzymuje w cylindrze wyfrezowane lody w doskonałym stanie. Optymalną ekstrakcję uzyskuje się poprzez odwrócenie kierunku obrotów mieszadeł i podwójne zwiększenie ich prędkości. Frezer pionowy VBF Telme Pratica 42-60 jest w stanie zmrozić 4 do 8 litrów mieszanki o wadze od 4,5 do 9 kg podczas cyklu trwającego od 8 do 12 minut. Wydajność do 60 l lodów na godzinę. Producent zapewnia zgodność produktu z rozporządzeniem PE numer 1935/2004 dotyczącym materiałów i wyrobów dopuszczonych do kontaktu z żywnością.
Do przechowalni
Maszyna do produkcji lodów tradycyjnych i sorbetów Profigel 50-70 to wytrzymały i niezawodny frezer poziomy produkcji włoskiej firmy Telme przeznaczony dla lodziarni oraz cukierni. Urządzenie zasilane napięciem 400 V. Dzięki poziomemu cylindrowi o średnicy 310 mm może wyprodukować większe ilości wysokiej jakości kremistych lodów o napowietrzeniu ponad 40% (w porównaniu do innych pionowych frezerów). Frezer posiada elektro-polerowane mieszadło ze stali nierdzewnej wyposażone w wymienne skrobaki umożliwiające pełne wykorzystanie mocy chłodniczej wysokowydajnego kompresora. Oprócz tego urządzenie wyposażono w otwór spustowy wyposażony w kratkę ochronną. Umożliwia on szybkie opróżnianie cylindra po zakończeniu cyklu i gwarantuje optymalne dozowanie lodów gotowych do natychmiastowej sprzedaży. Urządzenie zostało także wyposażone w kółka umożliwiające łatwy transport. Frezer posiada 11 modyfikowalnych programów oraz 3 do samodzielnego zaprogramowania (we wszystkich można regulować prędkość mieszadła). Cykl sterowany poprzez czas jest doskonały dla uzyskania perfekcyjnej struktury i konsystencji, z kolei cykl sterowany poprzez temperaturę służy do najlepszej możliwej konserwacji lodów. Frezer pionowy HBF Telme Profigel 50-70 jest w stanie zmrozić 3 do 10 litrów mieszanki o wadze od 3,5 do 11 kg podczas cyklu trwającego od 5 do 12 minut. Wydajność do 70 l lodów na godzinę. Frezer jest prosty w obsłudze, czyszczeniu i konserwacji. Producent zapewnia zgodność produktu z rozporządzeniem PE numer 1935/2004 dotyczącym materiałów i wyrobów dopuszczonych do kontaktu z żywnością.
Do przechowalni
Maszyna do produkcji lodów tradycyjnych i sorbetów Profigel 70-100 to wytrzymały i niezawodny frezer poziomy produkcji włoskiej firmy Telme przeznaczony dla lodziarni oraz cukierni. Urządzenie zasilane napięciem 400 V. Dzięki poziomemu cylindrowi o średnicy 310 mm może wyprodukować większe ilości wysokiej jakości kremistych lodów o napowietrzeniu ponad 40% (w porównaniu do innych pionowych frezerów). Frezer posiada elektro-polerowane mieszadło ze stali nierdzewnej wyposażone w wymienne skrobaki umożliwiające pełne wykorzystanie mocy chłodniczej wysokowydajnego kompresora. Oprócz tego urządzenie wyposażono w otwór spustowy wyposażony w kratkę ochronną. Umożliwia on szybkie opróżnianie cylindra po zakończeniu cyklu i gwarantuje optymalne dozowanie lodów gotowych do natychmiastowej sprzedaży. Urządzenie zostało także wyposażone w kółka umożliwiające łatwy transport. Frezer posiada 11 modyfikowalnych programów oraz 3 do samodzielnego zaprogramowania (we wszystkich można regulować prędkość mieszadła). Cykl sterowany poprzez czas jest doskonały dla uzyskania perfekcyjnej struktury i konsystencji, z kolei cykl sterowany poprzez temperaturę służy do najlepszej możliwej konserwacji lodów. Frezer pionowy HBF Telme Profigel 70-100 jest w stanie zmrozić 4 do 15 litrów mieszanki o wadze od 4,5 do 16 kg podczas cyklu trwającego od 5 do 12 minut. Wydajność do 100 l lodów na godzinę. Frezer jest prosty w obsłudze, czyszczeniu i konserwacji. Producent zapewnia zgodność produktu z rozporządzeniem PE numer 1935/2004 dotyczącym materiałów i wyrobów dopuszczonych do kontaktu z żywnością.
Do przechowalni
Profesjonalne urządzenie wielofunkcyjne Cremagel 5 produkcji włoskiej firmy TELME to urządzenie wysokiej jakości przeznaczone dla cukierni, lodziarni oraz profesjonalnej gastronomii. Urządzenie miesza, blenduje, mrozi i temperuje składniki niezbędne do produkcji sosów, kremów, musów, polew, lodów i sorbetów. Oprócz tego chłodzi na zakończenie pasteryzacji, utrzymuje „mikro biostatycznie“ pozostałą florę bakteryjną, schładza szokowo z dużą szybkością, unikając przenoszenia z zachowaniem wartości odżywczych, koloru oraz cech organoleptycznych, konserwuje różne produkty uzyskane w temperaturze zgodnej z normami oraz frezuje przygotowując lody, sorbety i granity. Pośrednie grzanie odbywa się za pomocą cieczy przewodzącej ciepło, bezpiecznej dla żywności i chroniącej organoleptyczne właściwości składników. Regulacja temperatury oraz obróbka termiczna następują w jednym cylindrze, co daje gwarancję maksymalnej higieny. Urządzenie wyposażono w cylinder pionowy, łatwy do napełniania, zapewniający stałą widoczność produktu i umożliwiający dodawanie składników w każdym momencie oraz mieszadło z ruchomymi zdejmowanymi skrobakami z możliwością poruszania powolnego, szybkiego lub przerywanego co pozwala mu na dostosowanie obrotów w zależności od potrzeb produktu. Oprócz tego urządzenie posiada funkcję automatycznego przywołania ostatniego cyklu i powtórzenia cyklu w przypadku zaniku zasilania. Urządzenie do gotowania kremów Telme Cremagel 5 jest w stanie podgrzewać i zmrozić 1 do 5 litrów produktu o wadze od 1,2 do 5 kg podczas cyklu trwającego od 15 do 30 minut. Maszyna chłodzona powietrzem. Producent zapewnia zgodność produktu z rozporządzeniem PE numer 1935/2004 dotyczącym materiałów i wyrobów dopuszczonych do kontaktu z żywnością.
Do przechowalni
Urządzenie wielofunkcyjne RIBOT 10 produkcji włoskiej firmy TELME to najwyższej klasy urządzenie przeznaczone dla najbardziej wymagających piekarni, cukierni, lodziarni oraz hoteli, restauracji i mniejszych zakładów produkcyjnych. Maszyna przeznaczona do mieszania, blendowania, cięcia, rozdrabniania, ogrzewania, temperowania, gotowania, pasteryzowania, chłodzenia oraz zmrażania produktów spożywczych. Prosta konstrukcja sprawia, że wszystkie procesy są przeprowadzane w pojedynczym, pionowym cylindrze o pojemności 10 l, który jest łatwy do napełniania w każdym momencie pracy a cała jego powierzchnia wykorzystywana jest do transmisji ciepła lub zimna na obrabiany produkt. Urządzenie posiada możliwość programowania zakresu temperatur od -15°C do +110°C oraz czasu gotowania lub ogrzewania od 1 do 999 minut za pomocą intuicyjnego 5-calowego kolorowego ekranu dotykowego LCD w języku polskim. Prędkość mieszania wynosi od 10 do 500 obr/min z możliwością zmiany kierunku. Komponenty mogą obracać się zarówno zgodnie z ruchem wskazówek zegara, jak i przeciwnym do ruchu wskazówek zegara. Urządzenie posiada również 100 automatycznych lub ręcznych cykli, które można zarejestrować i samodzielnie zdiagnozować oraz baterię gastronomiczną umożliwiającą napełnianie oraz czyszczenie cylindra roboczego. Elementy urządzenia są łatwe w demontażu a ich mycie i odkażanie jest proste i szybkie.
Zastosowanie urządzenia Telme Ribot T 10:
Producent zapewnia zgodność produktu z rozporządzeniem PE numer 1935/2004 dotyczącym materiałów i wyrobów dopuszczonych do kontaktu z żywnością. Przy zakupie każdego urządzenia Ribot T 10 – w cenie profesjonalne wdrożenie i szkolenie przeprowadzone przez naszego technologa z autoryzacją producenta. Istnieje także możliwość wypożyczenia urządzenia na testy oraz zorganizowanie pokazu i szkolenia bezpośrednio w siedzibie producenta.
Do przechowalni
Automat do bitej śmietany dla wymagających profesjonalistów CONTINUO 5 produkcji włoskiej firmy TELME to urządzenie wysokiej jakości charakteryzujące się cichą pracą. Automat zapewnia osiągnięcie wysokiej jakości produktu i jego powtarzalność. Posiada elektroniczne sterowanie, wskaźnik temperatury oraz kontrolę dozowanej ilości bitej śmietany. Bita śmietana może być dozowana w wyznaczonej, zaprogramowanej ilości w sposób ciągły lub ilości każdorazowo zadanej przez użytkownika poprzez naciśniecie przycisku. Urządzenie pozwala dozować każdorazowo identyczną i powtarzalną ilość bitej śmietany. Przeźroczysta pokrywa zbiornika zapewnia możliwość wizualnej kontroli ilości płynnej śmietany w zbiorniku rezerwowym. Demontowany zbiornik na płynną śmietanę o pojemności 5 l ułatwia mycie i zapewnia odpowiednią higienę. Wydajność 100 l/godzinę. Producent zapewnia zgodność produktu z rozporządzeniem PE numer 1935/2004 dotyczącym materiałów i wyrobów dopuszczonych do kontaktu z żywnością.
Do przechowalni
Maszyna do produkcji lodów tradycyjnych, sorbetów i granit z ręczną ekstrakcją i elektro-mechanicznym sterowaniem GEL 5 produkcji włoskiej firmy TELME to urządzenie wysokiej jakości. Urządzenie posiada kompaktowe wymiary, dzięki czemu jest łatwe w użyciu nawet w małych laboratoriach – 41×46×32 cm o wadze 38 kg. Urządzenie wyposażono w cylinder pionowy, prosty w obsłudze, zapewniający skuteczne mieszanie, frezowanie i napowietrzanie wprowadzonej mieszanki: ramię mieszadła unosi mieszankę lodową ku górze i a siła ciężkości sprowadza ją ponownie na dół. Ścianki i dno cylindra przewodzą moc chłodzącą. W wyniku obróbki cieplno-mechanicznej powstają kremowe lody. Frezer Telme Gel 5 jest w stanie zmrozić 0,5 do 1 litra mieszanki o wadze od 0,6 do 1,2 kg podczas cyklu trwającego od 15 do 20 minut. Wydajność do 5 l lodów na godzinę. Urządzenie zasilane jest prądem jednofazowym. Wymaga minimalnej konserwacji. Idealna do produkcji niewielkiej ilości lodów rzemieślniczych w restauracjach, cukierniach oraz hotelach. Producent zapewnia zgodność produktu z rozporządzeniem PE numer 1935/2004 dotyczącym materiałów i wyrobów dopuszczonych do kontaktu z żywnością.
Do przechowalni
Maszyna do produkcji lodów tradycyjnych z ręczną ekstrakcją i elektro-mechanicznym sterowaniem GEL 10 produkcji włoskiej firmy TELME to urządzenie wysokiej jakości. Urządzenie wyposażono w cylinder pionowy, prosty w obsłudze, zapewniający skuteczne mieszanie, frezowanie i napowietrzanie wprowadzonej mieszanki: ramię mieszadła sprawia, że mieszanka lodowa unosi się ku górze i opada pod wpływem siły ciężkości. Ścianki i dno cylindra przewodzą moc chłodzącą. W wyniku obróbki cieplno-mechanicznej powstają kremowe lody. Frezer Telme Gel 10 jest w stanie zmrozić 1 do 2 litra mieszanki o wadze od 1,2 do 2,3 kg podczas cyklu trwającego od 10 do 20 minut. Wydajność do 10 l lodów na godzinę. Urządzenie zasilane jest prądem jednofazowym. Wymaga minimalnej konserwacji. Idealna do produkcji niewielkiej ilości lodów rzemieślniczych w restauracjach, cukierniach oraz hotelach. Producent zapewnia zgodność produktu z rozporządzeniem PE numer 1935/2004 dotyczącym materiałów i wyrobów dopuszczonych do kontaktu z żywnością.
Do przechowalni
Katalog produktów Telme obejmuje blisko 50 produktów przeznaczonych i niezbędnych dla cukiernictwa, piekarnictwa, lodziarstwa oraz gastronomii:
Zapisz się do naszego newslettera,
aby otrzymywać info o nowościach i promocjach.
33 5000 555
sklep@gastromania.pl
Godziny pracy:
poniedziałek-piątek: 8:00 – 16:00
© Gastromania.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.