Papierowy filtr koszykowy, Bartscher, 190015250 to uniwersalny filtr przelewowy do kawy, który pasuje do większości zaparzaczy dostępnych na rynku, w tym do wszystkich zaparzaczy Bartscher. Średnica dna filtra wynosi 90 mm, w opakowaniu znajduje się 250 sztuk. Sprawdzi się w zaparzaczach w każdym typie kuchni, od małego lokalu restauracyjnego czy nawet domowej kuchni, aż po wielkie jadłodajnie i stołówki.
Do przechowalni
Wybijak do fusów o numerze katalogowym 486014 wykonany ze stali nierdzewnej z wałkiem do odbijania z tworzywa sztucznego. Parametry techniczne produktu: 26,5 × 16,2 × 10,2 cm. Wybijak do fusów Stalgast znajdzie zastosowanie w kawiarniach, restauracjach, cukierniach i we wszystkich punktach, w których serwowana jest kawa z ekspresów kolbowych.
Do przechowalni
Pędzel do kolby o szerokości 3,5 cm którego uchwyt wykonany jest lakierowanego drewna, to produkt firmy BarEq. Jest to marka oferująca specjalistyczne wyposażenia barów oraz kawiarni, które sprawdzą się również w użytku domowym. W każdym lokalu gastronomicznym, który chce podawać swoim gościom świeżą i aromatyczną kawę przygotowaną w ekspresie ciśnieniowym, nie może zabraknąć pędzla do czyszczenia kolby. Dokładne wyczyszczenie kolby gwarantuje, że za każdym razem gdy przygotowujemy kawę jest ona doskonałej jakości. Pędzel do kolby będzie niezastąpioną częścią wyposażenia każdej kawiarni, cukierni oraz baru hotelowego. Pędzel do kolby 3,5 cm BarEq T-JF20 jest dystrybuowany na terenie Polski przez firmę Tomgast, której jesteśmy oficjalnym partnerem i przedstawicielem. Cena prezentowana na stronie dotyczy jednej sztuki.
Do przechowalni
Uniwersalny dzbanek do kawy produkcji znanej i cenionej przez profesjonalistów na całym świecie firmy Hendi, oferującej kompleksowe wyposażenie gastronomii i kuchni, o numerze katalogowym 445907, średnicy 16 centymetrów, wysokości 18,5 centymetra oraz pojemności 1,8 litra. Wykonany został ze szkła hartowanego, posiada estetyczną i wygodną rączkę oraz pokrywkę z wytrzymałego na wysokie temperatury i uszkodzenia mechaniczne czarnego polipropylenu. Ciekawy design oraz wysokiej jakości materiały, z których dzbanek został wykonany podkreślają doskonale walory estetyczne podawanych ciepłych napoi, takich jak kawa, herbata czy czekolada na gorąco. Sprawdzi się idealnie w każdym typie kuchni, od małego lokalu restauracyjnego czy nawet domowej kuchni, aż po wielkie jadłodajnie i stołówki.
Do przechowalni
Spieniacz do mleka MSI400, Bartscher 190129 to komfortowa i w pełni automatyczna maszynka do spieniania mleka o wymiarach 125×150×180 mm. Idealny do gorących lub mrożonych kaw. Podstawa została wykonana ze stali chromowo-niklowej, a wyjmowany zbiornik ze stali nierdzewnej z pokrywką z tworzywa sztucznego. Posiada 3 praktyczne funkcje jak spienianie na zimno, spienianie i podgrzewanie do temperatury 65°C oraz do temperatury 70°C. Energooszczędna technologia indukcyjna sprawia, że mleko się nie przypala,a stabilne nóżki zapewniają stabilność podczas spieniania. Posiada łatwy w czyszczeniu zbiornik, pokrywę oraz mieszadła, które również można myć w zmywarce.
Do przechowalni
Szuflada – idealna jako podstawa pod młynek do kawy marki Hendi o numerze katalogowym 208694 i wymiarach 350×250×90 mm. Wykonana została ze stali węglowej. Posiada wyjmowaną poprzeczkę i perforowany blat.
Do przechowalni
Młynek do kawy firmy Graef o indeksie CM702 to sprzęt do profesjonalnych zadań. Jego mechanizmy mielące zostały wykonane ze stali nierdzewnej najwyższej jakości. Zaletami tego urządzenia są: regulacja grubości mielenia, automatyczne mielenie po przystawieniu kolby oraz solidna plastikowa obudowa. Pojemnik na ziarna kawy pomieści ich 250 gramów a pojemnik na zmieloną kawę ma pojemność 100 gramów. W komplecie znajduje się szczoteczka do czyszczenia. Wyciągana tacka – podstawka ułatwia utrzymanie produktu w czystości. Moc urządzenia to 128 W. Producent – firma Graef zapewnia że produkt jest zgodny z rozporządzeniem PE odnośnie kontaktu wyrobów i materiałów z żywnością.
Do przechowalni
Mata pod tamper – pojedyncza marki Hendi o numerze katalogowym 208670 i wymiarach 150×100×45 mm. Wykonana została z silikonu w czarnym kolorze. Posiada wycięcie do umieszczenia kolby w czasie ubijania kawy i wytłoczenie na jeden tamper.
Do przechowalni
Szczotka do czyszczenia sitka i uszczelek w ekspresach kawowych, o numerze katalogowym 208724, produkcji znanej i cenionej przez profesjonalistów oraz szefów kuchni na całym świecie firmy Hendi, oferującej kompleksowe wyposażenie gastronomiczne, o długości 25,5 centymetra. Wykonana została z najwyższej jakości poliamidu w kolorze czarnym, posiada twarde włosie z nylonu, które zapewni odpowiednie czyszczenie ekspresu, łyżeczkę na końcu uchwytu przeznaczoną do dozowania środka myjącego, oraz specjalny kołnierz, który chroni uchwyt przed zalewaniem. Doskonale wyczyści uszczelki grupy oraz sitka w większości ekspresów ciśnieniowych. Jest to wszechstronny produkt, który stanowi świetne rozwiązanie dla każdej kawiarni, restauracji czy cukierni.
Do przechowalni
Waga precyzyjna o wymiarach 8×11×2 cm marki BarEq jest wykonana z wysokiej jakości stali nierdzewnej oraz tworzywa, posiada niebieski wyświetlacz LCD a jej zakres warzenia rozciąga się w granicach od 0,1 do 50 g. BarEq to marka oferująca specjalistyczne wyposażenia barów oraz kawiarni, które sprawdzą się również w użytku domowym. Niezależnie od sposobu ubijania kawy w kolbie, by uzyskać idealne espresso, ważne jest odmierzenie jej odpowiedniej ilości, w czym pomaga waga precyzyjna. W każdym lokalu gastronomicznym, który chce podawać swoim gościom świeżą i aromatyczną kawę przygotowaną w ekspresie lub za pomocą innej metody jej parzenia, nie może zabraknąć wagi baristycznej. Waga precyzyjna będzie niezastąpioną częścią wyposażenia nie tylko lokali gastronomicznych serwujących kawę, doskonale sprawdzi się również do odmierzania odpowiednich ilości przypraw i składników drinków. Waga precyzyjna 8×11×2 cm marki BarEq T-JF17 jest dystrybuowana na terenie Polski przez firmę Tomgast, której jesteśmy oficjalnym partnerem i przedstawicielem. Cena prezentowana na stronie dotyczy jednej sztuki.
Do przechowalni
Papierowy filtr koszykowy, Bartscher, 190014 to uniwersalny filtr przelewowy do kawy, który pasuje do większości zaparzaczy dostępnych na rynku, w tym do wszystkich zaparzaczy Bartscher. Średnica dna filtra wynosi 90 mm, w opakowaniu znajduje się 1000 sztuk. Sprawdzi się w zaparzaczach w każdym typie kuchni, od małego lokalu restauracyjnego czy nawet domowej kuchni, aż po wielkie jadłodajnie i stołówki.
Do przechowalni
Jednorazowe stożkowe filtry dla serii B5 i B5 HW wykonane z białego papieru o średnicy 360 mm. Zapakowane w karton zawierający 250 sztuk. Filtry o numerze katalogowym 7.150.102.301 dystrybuowane są na terenie Polski przez firmę Bravilor Bonamat, której jesteśmy oficjalnym partnerem i przedstawicielem w segmencie wyposażenia restauracyjno – cateringowego. Cena prezentowana na stronie dotyczy jednego zestawu.
Do przechowalni
Odbijak do fusów marki Hendi o numerze katalogowym 208380 i wymiarach 275×175×110 mm. Wewnętrzny pojemnik o rozmiarze GN 1/4 jest ze stali nierdzewnej natomiast obudowa została wykonana z ciemnego drewna. Posiada wyjmowaną poprzeczkę w silikonowej osłonie.
Do przechowalni
Wkład wymienny dla systemu BSRS 200, którego zadaniem jest zapobieganie osadzaniu się kamienia w zbiornikach z wodą. Wkład wymienny dla systemu BSRS 200 7.094.901.101 dystrybuujemy na terenie Polski jako oficjalny partner i przedstawiciel Bravilor Bonamat w segmencie wyposażenia restauracyjno – cateringowego oraz hotelowego.
Do przechowalni
Odbijak do fusów marki Hendi o numerze katalogowym 208335 i wymiarach 176×162×100 mm (GN 1/6). Wykonany został ze stali nierdzewnej. Posiada wyjmowaną poprzeczkę w silikonowej osłonie.
Do przechowalni
Tamper dynamometryczny marki Hendi o numerze katalogowym 208625 pozwalającym na kontrolowanie prawidłowego i powtarzalnego ubicia kawy. Odpowiedni do większości kolb. Tamper został wykonany ze stali nierdzewnej ze sprężyną. Uchwytem z czarnego aluminium.
Do przechowalni
Stacja tampingowa marki Hendi o numerze katalogowym 208687 i wymiarach 93×142×60 mm. Posiada wycięcie do umieszczenia kolby w czasie ubijania kawy i wytłoczenie na 1 tamper.
Do przechowalni
Okrągły odbijak do fusów marki Hendi o numerze katalogowym 208618 i wymiarach 153×185×165 mm. Wykonany jest ze stali nierdzewnej. Posiada wyjmowaną poprzeczkę w silikonowej osłonie.
Do przechowalni
Jeśli chcemy mieć pewność, że serwowana kawa będzie mieć zawsze tą samą, stałą jakość, warto wybrać ekspres ciśnieniowy kolbowy w wersji jedno- lub dwugrupowej. Zapewniają idealne espresso o tej samej, powtarzalnej jakości, czyli znakomitą podstawę do najpopularniejszych rodzajów kaw: americano, cappuccino, macchiato, latte i flat white. W wersji dwugrupowej umożliwiają przygotowywanie do czterech filiżanek kawy jednocześnie, co znacznie przyspiesza obsługę i realizację kilku zamówień w tym samym czasie. Ekspresy tego typu są nieco droższe niż ekspresy automatyczne, a ich uruchomienie wymaga często dodatkowego szkolenia z obsługi.
Ekspresy automatyczne to wygodne i praktyczne urządzenia posiadające młynek, pojemnik na wodę i fusy. Niektóre z ekspresów automatycznych są wyposażone w wyświetlacz, który umożliwia dostosowanie optymalnych proporcji kawy lub grubości mielenia ziaren. Nieco droższe modele posiadają spieniacz do mleka. Automatyczne ekspresy zapewniają szybkie przygotowanie kawy w praktycznie każdym stylu, jednak jej jakość jest nieco niższa od jakości kawy z ekspresu ciśnieniowego obsługiwanego ręcznie. Automatyczne urządzenia są bardzo proste w obsłudze, ale wymagają częstszego czyszczenia. Ekspresy tego typu sprawdzą się najlepiej w małej kawiarence, restauracji, cukierni, lokalnym pubie i hotelu, szczególnie gdy serwowane są śniadania w tzw. szwedzkim stylu, z pełną samoobsługą.
Przed ostatecznym wyborem urządzenia do parzenia kawy, warto wziąć pod uwagę parametry, które mają istotny wpływ na ostateczną jakość serwowanego napoju. Jeśli zdecydujemy się na ekspres kolbowy, jednym z najważniejszych parametrów jest ciśnienie. Należy wybrać urządzenie zapewniające ciśnienie w przedziale 15-19 barów. Krótki kontakt wody ze zmielonym ziarnem gwarantuje ekstrakcję najwyższej jakości, z zachowaniem wszystkich smaków i aromatów. Kolejny parametr to ilość jednorazowo przygotowywanych filiżanek. Jeśli dysponujemy większym, popularnym lokalem z dużą ilością klientów, wybór jest oczywisty – dwugrupowy ekspres dla profesjonalistów.
W dużej, dobrze prosperującej restauracji warto zapewnić klientom kawę jak najwyższej jakości. Poobiedni deser zwieńczony doskonałą kawą zwiększa zadowolenie każdego klienta. Dlatego warto wybrać markowy, jednokolbowy ekspres ciśnieniowy lub ekspres automatyczny o jak najlepszych parametrach technicznych i użytkowych. Jednym z najważniejszych kryteriów oprócz ceny urządzenia, jest ilość serwowanych kaw w ciągu jednego dnia. W restauracji, w której kawa nie występuje w głównej roli, a ilość zamawianych kaw nie przekracza 20 dziennie, jedno z dwóch rozwiązań powinno okazać się optymalne. Jednak warto wziąć pod uwagę fakt, że ciśnieniowe ekspresy kolbowe mają ciekawszy design i mogą stanowić prawdziwą ozdobę przestrzeni barowej w restauracji.
Ekspresy do kawy do kawiarni to nieco trudniejszy wybór. Jednak jeśli zarządzamy kawiarnią z prawdziwego zdarzenia, a ilość zamawianych kaw kształtuje się między 20 a 50 filiżanek dziennie, warto zainwestować zarówno w ekspres ciśnieniowy (jedno- lub dwugrupowy), jak i ekspres przelewowy. Kawa z przelewu ma swoich zagorzałych wielbicieli. Umożliwia przyrządzenie dużej ilości kawy w stosunkowo krótkim czasie. Należy jednak pamiętać, że smak kawy przelewowej zależy każdorazowo od jakości zaparzanych ziaren, dlatego warto stosować ten sam sprawdzony rodzaj. Jeśli dzienna ilość kaw przekracza 50, najlepiej wybrać markowy ekspres ciśnieniowy dwu-, a nawet trzygrupowy.
Zapisz się do naszego newslettera,
aby otrzymywać info o nowościach i promocjach.
33 5000 555
sklep@gastromania.pl
Godziny pracy:
poniedziałek-piątek: 8:00 – 16:00
© Gastromania.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.