-
Temperatura parzenia kawy – jakie są najważniejsze zasady?
Zmienność smaku kawy wynika z wielu czynników, jednak jednym z najważniejszych jest temperatura jej parzenia. Niewielka różnica stopni może diametralnie zmienić profil smakowy naparu – wpłynąć zarówno na jego wyrazistość, ale też potencjalnie na występowanie niepożądanych nut. Odpowiednio dobrane parametry cieplne są nieodzowne w profesjonalnym przygotowywaniu napojów opartych na kawie. Jak dopasować najlepszą temperaturę wody i osiągnąć idealny smak kawy? Odpowiadamy.
-
Jak zmielić kawę do ekspresu kolbowego? Podstawowe zasady
Przeczytaj > -
Jak przygotować menu w restauracji? Poznaj nasze porady!
Przeczytaj > -
Ile prądu zużywa ekspres do kawy?
Przeczytaj > -
Jaki młynek w ekspresie – stalowy czy ceramiczny?
Przeczytaj > -
Jak urządzić bar w restauracji? Poznaj kompletną listę elementów wyposażenia!
Przeczytaj > -
Jak otworzyć restaurację? Poradnik krok po kroku
Przeczytaj > -
Piec konwekcyjno-parowy do domu – czy to dobre rozwiązanie?
Przeczytaj > -
Ile kofeiny ma kawa z ekspresu?
Przeczytaj > -
Jaka kawa do ekspresu? Poznaj zasady doboru ziaren!
Przeczytaj > -
Jaka powinna być marża w gastronomii? Jak prowadzić opłacalny biznes?
Przeczytaj > -
Co to jest sterylizacja w gastronomii? Tłumaczymy kluczowe pojęcia
Przeczytaj > -
Jak działa ekspres przelewowy? Przewodnik po zasadzie działania i procesie parzenia kawy
Przeczytaj > -
Jak otworzyć małą gastronomię? Praktyczny poradnik
Przeczytaj > -
Jaki ekspres do kawiarni? Doradzamy!
Przeczytaj > -
Jak rozliczać czas pracy w gastronomii? Wyjaśniamy!
Przeczytaj > -
Jak wyczyścić i odkamienić ekspres do kawy?
Przeczytaj > -
Jaki ekspres do kawy wybrać? Ranking profesjonalnych urządzeń
Przeczytaj > -
Jaki wybrać nóż do kebaba? Ranking najlepszych maszynek
Przeczytaj > -
Najpopularniejsze marki wyposażenia kuchni
Przeczytaj >