-
Fontanna czekoladowa, czyli praktyczne i efektowne urządzenie do fondue
Prawdziwa, wysokiej jakości czekolada, niezależnie od tego, czy występuje w formie stałej, czy płynnej, należy do produktów spożywanych z największą przyjemnością. Oprócz charakterystycznego, uzależniającego smaku, posiada wiele prozdrowotnych właściwości i jest dobrym źródłem magnezu oraz witamin z grupy B. Tradycyjną tabliczkę czekolady można wykorzystać na wiele sposobów. Jednym z nich jest słodki deser w postaci płynnej czekolady i towarzyszących jej dodatków, czyli fondue. Jego przygotowanie jest bardzo proste, jednak aby utrzymać większą ilość czekolady w płynnym stanie o idealnej konsystencji i zachwycić wszystkich uczestników słodkiej uczty efektownym pomysłem, warto mieć na wyposażeniu fontannę czekoladową - sprytne urządzenie, które sprawdzi się zarówno w restauracji, kawiarni i firmie cateringowej, jak i w domowym zaciszu. W jaki sposób działa fontanna i jak zrobić doskonałe, czekoladowe fondue?
-
Deska serów - niezbędne akcesoria i dodatki
Przeczytaj > -
Nauka w służbie gastronomii, czyli na czym polega kuchnia molekularna
Przeczytaj > -
Makarony własnej produkcji
Przeczytaj > -
Wiosenne nowości, czyli nowe marki w sklepie Gastromania
Przeczytaj > -
Na czym polega carving
Przeczytaj > -
Biodegradowalne naczynia z PLA
Przeczytaj > -
Formy termoformowane Martellato
Przeczytaj > -
Przygotowanie kawy - od dostawy do zapakowania!
Przeczytaj >