-
Serwowanie wina, czyli jak robią to profesjonaliści
Wino wymaga odpowiedniego serwisu nie tylko w restauracji, ale także w domowym zaciszu w gronie przyjaciół lub rodziny. Nalewanie wina wydaje się prostą czynnością sprowadzającą się do otwarcia butelki i doboru odpowiednich kieliszków, jednak sprawa jest bardziej złożona. Kultura picia wina i poprawny serwis tego szlachetnego trunku rządzą się kilkoma zasadami. Warto je zapamiętać, aby spotkanie, w którym ważną rolę odgrywa markowe wino, było, niezależnie od jego rodzaju, zgodne z ogólnie przyjętą etykietą. Jak więc robić to profesjonalnie? Poznajmy najważniejsze reguły.
-
Jak prawidłowo przechowywać i smażyć grzyby leśne
Przeczytaj > -
Jak przygotować idealne purée z ziemniaków
Przeczytaj > -
Właściwości i możliwości wykorzystania oliwy w kuchni
Przeczytaj > -
Jak usmażyć prawidłowo rybę
Przeczytaj > -
Wiosna i lato, czyli sezon na meble ogrodowe i cateringowe
Przeczytaj > -
Jak grillować zdrowo i bezpiecznie?
Przeczytaj > -
Jak dbać o naczynia żeliwne w kuchni
Przeczytaj > -
Jak przechowywać kuchenne noże - stojak vs listwa
Przeczytaj > -
Termoizolacyjne torby i pojemniki do transportu żywności
Przeczytaj > -
Jak zachwycić gości swoimi drinkami
Przeczytaj > -
Jak zadbać o czystość sztućców w restauracji
Przeczytaj > -
Jak czyścić okapy i wyciągi kuchenne
Przeczytaj > -
Świąteczny prezent - zastawa i sztućce
Przeczytaj > -
Jak przygotować chrupiące frytki - przepis na sukces
Przeczytaj > -
Jak ugotować pyszny węgierski gulasz po polsku
Przeczytaj > -
Jak zrobić idealne gofry
Przeczytaj > -
Jak zadbać o czystość w lokalu gastronomicznym
Przeczytaj > -
W co wyposażyć restaurację, aby stała się przyjazna dla dzieci
Przeczytaj > -
Jak kupować wyposażenie do domu?
Przeczytaj >
- 1
- 2