-
Serwowanie wina, czyli jak robią to profesjonaliści
Wino wymaga odpowiedniego serwisu nie tylko w restauracji, ale także w domowym zaciszu w gronie przyjaciół lub rodziny. Nalewanie wina wydaje się prostą czynnością sprowadzającą się do otwarcia butelki i doboru odpowiednich kieliszków, jednak sprawa jest bardziej złożona. Kultura picia wina i poprawny serwis tego szlachetnego trunku rządzą się kilkoma zasadami. Warto je zapamiętać, aby spotkanie, w którym ważną rolę odgrywa markowe wino, było, niezależnie od jego rodzaju, zgodne z ogólnie przyjętą etykietą. Jak więc robić to profesjonalnie? Poznajmy najważniejsze reguły.
-
Jak prawidłowo przechowywać i smażyć grzyby leśne
Przeczytaj > -
Jak usmażyć prawidłowo rybę
Przeczytaj > -
Wiosna i lato, czyli sezon na meble ogrodowe i cateringowe
Przeczytaj > -
Jak dbać o naczynia żeliwne w kuchni
Przeczytaj > -
Jak przechowywać kuchenne noże - stojak vs listwa
Przeczytaj > -
Termoizolacyjne torby i pojemniki do transportu żywności
Przeczytaj > -
Jak zadbać o czystość sztućców w restauracji
Przeczytaj > -
Jak czyścić okapy i wyciągi kuchenne
Przeczytaj > -
Jak zadbać o czystość w lokalu gastronomicznym
Przeczytaj > -
W co wyposażyć restaurację, aby stała się przyjazna dla dzieci
Przeczytaj > -
Jak wyczyścić skutecznie kuchenkę indukcyjną?
Przeczytaj > -
Rodzaje talerzy i kompletna zastawa stołowa
Przeczytaj > -
Garnki z powłoką czy bez?
Przeczytaj > -
Wpływ wody na smak kawy
Przeczytaj > -
Poradnik jak zadbać o ekspres do kawy
Przeczytaj >