Krajalnice Lozamet to profesjonalne maszyny do krojenia pieczywa w sklepach, piekarniach i innych (dużych czy małych) punktach gastronomicznych. W ofercie marki znajdują się krajalnice stołowe i wolnostojące o różnej liczbie i rozstawie noży (9–21 mm) oraz wydajności (od 150 do 280 bochenków na godzinę). Wszystkie urządzenia wyprodukowano ze stali nierdzewnej i wyposażono w sprawdzone rozwiązania jak płaska szuflada na okruchy czy półka odkładcza skośna. Wózek, nogi podwyższające i inne akcesoria rozszerzające funkcjonalność krajalnicy można dokupić oddzielnie.

Krajalnice do chleba Lozamet są dostępne w wielu wariantach. Można je precyzyjnie dopasować do potrzeb punktu, w czym z przyjemnością pomożemy. Zachęcamy do kontaktu – od lat wyposażamy polską gastronomię, wspierając przedsiębiorstwa i instytucje.

Czytaj więcej >

Krajalnice Lozamet: profesjonalne maszyny dla piekarni, sklepów i gastronomii

Profesjonalne krajalnice gastronomiczne od cenionej polskiej, ponad 70-letniej marki Lozamet łączą najwyższe standardy jakościowe i sprawdzone rozwiązania techniczne. Większość maszyn jest fabrycznie przystosowywana do intensywnej pracy ciągłej oraz obsługi każdego rodzaju pieczywa.

Odbiór pokrojonego pieczywa odbywa się z reguły z przodu – na skośnej lub płaskiej półce odkładczej. Szuflada na okruchy, podnoszona rama nożowa i demontowalne części ułatwiają obsługę i czyszczenie urządzenia.

Wszystkie krajalnice Lozamet powstają ze stali nierdzewnej, a w ich wnętrzu pracują mocne silniki i niezawodne mechanizmy – są trwałe, wydajne i bezpieczne.

Urządzenie precyzyjnie dopasowane do potrzeb: krajalnica Lozamet

Krajalnica gastronomiczna Lozamet jest dostępna w licznych wariantach, które powstają z myślą o odpowiednio małych lub dużych piekarniach czy sklepach, restauracjach i zakładach zbiorowego żywienia.

  • Krajalnice wolnostojące i stołowe. Duże, wolnostojące maszyny gastronomiczne cechują się znacznie wyższą (nawet ponad dwukrotnie) wydajnością i są przystosowane do obsługi także większych i grubszych bochenków. To dobre rozwiązanie dla piekarni i sklepów. Małe, stołowe krajalnice mają bardziej ograniczone możliwości, ale zupełnie wystarczające dla restauracji, kuchni hotelowych czy stołówek.
  • Moc silnika, wydajność. Wolnostojące krajalnice zwykle są wyposażone w silnik o mocy całkowitej 0,76–0,8 kW, co przekłada się na wydajność do 280 bochenków na godzinę (względem około 150 w przypadku modeli stołowych). Warto też zwrócić uwagę na napięcie (230 lub 400 V) – sprawdzić gotowość zaplecza. Czas krojenia bochenka wynosi od kilku sekund i zwykle jest dłuższy w przypadku pieczywa ziarnistego, okrągłego i bardzo cienkich kromek.
  • Rozstaw i liczba noży tnących. Im więcej noży tnących, tym też większe gabaryty bochenków może obsłużyć krajalnica i cieniej je pokroić. Rozstaw noży przekłada się na kromki o określonej grubości i z reguły wynosi od 9 do 21 milimetrów. Należy go dopasować względem oczekiwanej grubości kromek, ponieważ tego ustawienia zwykle nie da się wyregulować.

Zapraszamy do skorzystania z oferty i zachęcamy do kontaktu. Oferujemy kompletne wyposażenie kuchni gastronomicznej, sklepu czy punktu – warto urządzić z nami cały lokal i zaoszczędzić tym samym czas i pieniądze. Doradzamy profesjonalnie, względem potrzeb i oczekiwań: działamy w polskiej gastronomii od wielu lat.