Krajalnice MA-GA to profesjonalne, wydajne i wielofunkcyjne maszyny przeznaczone do pracy m.in. w sklepach spożywczych, marketach, kuchniach zbiorowego żywienia i dużych restauracjach. MA-GA stosuje najnowsze rozwiązania techniczne takie jak silniki krokowe i moduły odkładania z zespołem czujników, które pozwalają maksymalnie zautomatyzować pracę i podnieść jej wydajność. Sprzęt jest jednocześnie prosty w obsłudze, niezawodny i trwały.

W ofercie sklepu Gastromania.pl przygotowaliśmy krajalnice do wędlin i sera w wielu wariantach (w tym automatycznym, półautomatycznym i grawitacyjnym), z ostrzami ze stali nierdzewnej o średnicy 25–30 cm. Z radością doradzimy w wyborze, dzieląc doświadczeniem zebranym podczas lat wyposażania profesjonalnej gastronomii.

Czytaj więcej >

Maszyny dopasowane do potrzeb – krajalnice MA-GA

Krajalnice MA-GA to kilkanaście profesjonalnych urządzeń do krojenia sera, wędlin i mięsa. Każdy model jest precyzyjną maszyną umożliwiającą krojenie żywności na plastry różnej grubości. Marka wykorzystuje natomiast różne mechanizmy i rozwiązania – warto je uwzględnić, aby dopasować maszyny gastronomiczne do potrzeb kuchni.

  1. Krajalnica półautomatyczna i automatyczna: najwyższa wydajność. Pierwsza maszyna zapewnia pracę ręczną lub półautomatyczną; zwykle jest wyposażona w panel sterowania umożliwiający dostosowanie przesuwu i długości skoku stołu. Druga pozwala na pełną automatyzację krojenia wędlin i serów – specjalne moduły z czujnikami odkładają plastry w stos, mierzą go i nie dopuszczają do przekroczenia zadanej wysokości (liczby plastrów).
  2. Krajalnica grawitacyjna: wygoda i wysoki standard sanitarny. Te modele polecamy wówczas, gdy wyższym niż wydajność priorytetem jest precyzja i utrzymanie higieny. Wszystkie części mające kontakt z żywnością są zazwyczaj wykonane z aluminium anodowanego. Praca wymaga większego udziału człowieka, ale jest jednocześnie wygodna. Krajalnice gastronomiczne tego typu wystarczy w zasadzie nadzorować: nie trzeba dociskać żywności do ostrza, wysiłek jest więc znikomy.
  3. Mała i lekka krajalnica elektryczna. Do małych restauracji, hoteli, firm cateringowych czy żłobków polecamy także podstawowe elektryczne krajalnice MA-GA. Mają mniejszy pochył stołu podawczego i ograniczoną regulację, ale oszczędzają przestrzeń użytkową i są lekkie – łatwo jest je przenieść i w razie potrzeby schować. Wykonane z materiałów nierdzewnych, służą przez wiele lat, a ich cena jest niższa niż modeli z poprzednich dwóch grup.

Po zawężeniu wyboru warto jeszcze zwrócić uwagę na dwa parametry – średnicę ostrza (z reguły 25 lub 30 cm) i zalecany rozmiar surowca.

Wydajność, trwałość i wygoda obsługi – krajalnica MA-GA

Krajalnica marki MA-GA to jeden z najczęstszych wyborów w sklepach, zakładach i lokalach gastronomicznych. Marka ma ponad 60 lat doświadczenia w produkcji maszyn do przetwarzania żywności. Wykorzystuje sprawdzone rozwiązania – np. idealne pochylenie stołu podawczego o 45° czy wbudowane ostrzałki – i nowoczesne osiągnięcia techniki jak silniki krokowe, moduły z czujnikami, rozbudowane panele sterowania. Do tego dba o trwałe i przystosowane do pracy z żywnością materiały, które zapewniają higieniczność i żywotność sprzętu. Polecamy!

Zachęcamy do kontaktu z naszymi specjalistami: oferujemy kompletne wyposażenie kuchni gastronomicznej i pomoc w urządzeniu zaplecza. Od lat wspieramy polską gastronomię – chętnie podzielimy się wiedzą i doświadczeniem.