Jedna niezawodna maszyna, która zadba o estetykę oprawy kulinarnej przyjęcia i usprawni przygotowania? Polecamy krajalnice Graef – w wariancie ręcznym lub elektrycznym. To uniwersalne urządzenia do kuchni domowej i niedużych lokali gastronomicznych – przyspieszają i ułatwiają krojenie m.in. wędlin i serów, pieczywa, warzyw czy owoców. Służą znakomicie na co dzień, a są wręcz niezbędne podczas przygotowywania śniadań czy zimnej płyty dla gości w domu lub restauracji.

Krajalnice z naszej oferty reprezentują wszystkie wartości i zasady, którymi kieruje się Graef – niemiecki producent z ponad 100-letnią historią. Łączą solidny materiał obudowy i noży (zwykle stal nierdzewna) z innowacjami, bezpieczną i łatwą obsługą oraz rozsądną ceną. Polecamy i zachęcamy do kontaktu – doradzimy.

Czytaj więcej >

Krajalnica Graef do kuchni domowej i lokalu gastronomicznego

Niemiecka marka Graef to producent sprzętu gastronomicznego i domowego. Większość dostępnych w naszym sklepie krajalnic sprawdza się więc w kuchni zarówno domowej, jak i profesjonalnej – zwłaszcza w restauracjach, stołówkach, pensjonatach, gospodarstwach agroturystycznych czy mniejszych hotelach. W naszej ofercie zadbaliśmy również o krajalnice przystosowane do pracy ciągłej, przeznaczone typowo do użytku komercyjnego.

Są to sprzęty uniwersalne, przystosowane do cięcia różnych wędlin, twardych serów, krojenia chleba, warzyw i owoców. Z nimi sprawnie i estetycznie przygotowujesz np. zimną płytę, ale wykorzystujesz do tego jakościowe produkty („w jednym kawałku”). Żywność dłużej pozostaje świeża i pozwala cieszyć się pełnym smakiem, a Ty unikasz gór odpadów opakowaniowych.

Projekt, parametry, funkcje i materiały – krajalnica Graef w wielu wariantach

Z przyjemnością pomożemy skompletować wyposażenie kuchni gastronomicznej lub domowej: jesteśmy do dyspozycji. Jeśli natomiast jesteś na początku drogi do zakupu krajalnicy, zwróć uwagę na kilka poniższych kwestii.

  • Krajalnice ręczne i elektryczne. Dla wygody oraz oszczędności czasu i sił polecamy elektryczne krajalnice gastronomiczne – zwłaszcza do krojenia pieczywa z twardą skórką, twardszych serów, wędlin. Krajalnice manualne są tańsze i stylowo się prezentują, ale sprawdzają się raczej wyłącznie w domu, a w lokalu gastronomicznym ewentualnie do okazjonalnego użytku.
  • Średnica ostrza od 17 do 22 cm. W każdej krajalnicy bez problemu możesz ustawić grubość cięcia (im szersza regulacja, tym lepiej). Natomiast o rozmiarze szynek, serów czy pieczywa musisz pomyśleć wcześniej. Do lokalu gastronomicznego sugerujemy ostrze ze stali nierdzewnej w rozmiarze powyżej 20 cm – możliwości sprzętu są wówczas większe.
  • Materiały i design. Zarówno w domu, jak i w restauracji warto postawić na ostrza ze stali nierdzewnej, które posłużą długo. Do częstego i intensywnego użytku dobrze jest wybrać krajalnicę z obudową stalową, ewentualnie aluminiową. Jeśli natomiast zależy na reprezentacyjnym wyglądzie sprzętu, świetnym rozwiązaniem są modele z drewnianymi dodatkami.

Niemiecka marka Graef: krajalnica praktyczna, niezawodna i bezpieczna

Ponad 100-letnia marka Graef tworzy maszyny gastronomiczne i domowe, które są synonimem jakości i wygody. Solidne materiały i proste mechanizmy przekładają się na precyzję i długowieczność sprzętu. Intuicyjność i przejrzysta instrukcja obsługi usprawniają pracę, a liczne innowacje (zwłaszcza w zakresie bezpieczeństwa czy utrzymania higieny) czynią ją łatwiejszą i przyjemniejszą.

Szczegółowe informacje o parametrach i możliwościach sprzętu znajdziesz na stronie wybranej krajalnicy; w decyzji pomoże również ocena produktu czy porównywarka. Chętnie też indywidualnie doradzimy: zachęcamy do kontaktu telefonicznego lub mailowego.